West Brom – Middlesbrough 0:0 (kon.) | Manchester City – West Ham 3:1 (kon.)
konec
Manchester City
3:1 (2:0)
West Ham United
Neděle 28.08.2016, 17:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zajímavé utkání třetího kola bude sledovat Etihad Stadium. Do modré části Manchesteru přijede West Ham. Uvidíme tedy souboj čtvrtého a sedmého celku minulého ročníku Premier League. Utkání startuje v 17:00, přejeme příjemnou zábavu!
     
    Manchester City hraje pod trenérem Guardiolou zatím skvěle. V Premier League Citizens nastříleli šest branek ve dvou zápasech, připsali si šest bodů a v týdnu postoupili také do hlavní fáze Ligy mistrů, kde se mimojiné utkají s Barcelonou. V případě tříbodové výhry se mohou modrobílí dotáhnout na Chelsea a Manchester United.
     
    West Ham United zatím hodně zužují zranění hráči. Kladiváři mají na svém kontě tři body za výhru nad Bournemouthem 1:0. Kolo předtím ale prohráli na půdě londýnské Chelsea, která rozhodla o své výhře v úplném závěru utkání. V týdnu West Ham vypadl v play-off Evropské ligy s rumunskou Astrou po výsledcích 1:1 a 0:1.
     
    Poslední ligové utkání obou celků

    Stoke City 1:4 Manchester City
    49. Krkić (pen.) – 27. Agüero (pen.), 36. Agüero (De Bruyne), 86. Nolito (Iheanacho), 90+5. Nolito (Sterling).

    West Ham United 1:0 AFC Bournemouth
    85. Antonio (Töre).
    West Ham dnes přivítal novou posilu, kterou se stal Simone Zaza

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Caballero – Zabaleta, Stones, Otamendi, Clichy – Fernandinho, Silva – Sterling, De Bruyne, Nolito – Agüero.
    Náhradníci: Hart – Fernando, Nasri, Kolarov, Delph, Iheanacho, Navas.

    West Ham United: Adrián – Collins, Reid, Ogbonna – Antonio, Töre, Kouyaté, Noble, Masuaku – A. Fletcher, E. Valencia.
    Náhradníci: Randolph – Lanzini, Obiang, Byram, Calleri, Burke, Oxford..
     
    Krásné nedělní odpoledne! Za necelou půlhodinu začne utkání mezi Citizens a Irons. Domácí kouč Guardiola vsadil na formaci 4-2-3-1 na hrotu s Agüerem. Chorvatský kouč na straně druhé hraje na tři obránce a pět záložníků. Čeká nás zajímavá podívaná!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky jsou již na travnaté ploše a utkání mezi Citizens a West Hamem za pár chvilek začne. Přejeme příjemnou zábavu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté West Hamu, jenž nastupuje v klasických modrovínových dresech. Jejich první akce ovšem nevyšla, a tak jsou u míče domácí.
     
    1
    Sergio Agüero hned vybojoval rohový kop. Po centru z pravé strany, který byl zblokován, uvidíme první standardní situaci dnešního střetnutí.
     
    2
    Ten byl zakončen hlavičkou nad branku, a tak se k míči dostává Adrián, jenž bude rozehrávat od své branky.
     
    3
    Následoval další rohový kop, který zahrával David Silva. Celá akce byla zakončena centrem na zadní tyčku, kde se ale obránce Otamendi nedokázal prosadit.
     
    3
    Registrujeme také první střelecký pokus. Sergio Agüero se prodral před hranici vápna, odkud se mu ale střelou po zemi nepovedlo trefit branku.
     
    4
    Citizens ještě nepůjčili míč svému dnešnímu soupeři. Manchester kombinuje na útočné polovině a uvidíme, kdy se jim povede něco vymyslet.
     
    5
    Další střelecký pokus domácích. David Silva napřáhl z nějakých pětadvaceti metrů, ale levačkou nakonec branku netrefil.
     
    6
    O míč bojoval domácí Fernandinho, ale jeho snažení bylo příliš agresivní. Zajel totiž do Valencii a vidí tak zaslouženou žlutou kartu.
     
    7
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak toto muselo přijít! Nádherná kombinace City končí první brankou utkání. David Silva našel na levém křídle Nolita. Španělský útočník si naběhl do vápna a přihrávkou na penaltu oslovil RAHEEMA STERLINGA. Mladému anglickému útočníkovi se následně povedlo placírkou vstřelit branku!
    7. Raheem STERLING - 1:0
     
    9
    Domácí hrají opravdu skvěle. Vidíme jejich kombinační hru před šestnáctkou hostujícího celku, který se ještě nedostal k balonu. To je neskutečná dominance.
     
    10
    Poprvé se na polovinu soupeře dostali hráči Irons. Ashley Fletcher se s míčem dostal až do vápna, ale z této pozice trefil jen boční síť.
     
    11
    Následná akce Manchesteru se nepovedlo, a tak se k míči dostává Adrián, jenž inkasoval z první střely na jeho branku.
     
    12
    West Ham poprvé v utkání je aktivní na míči, ale nevypadá to, že by se s ním někam mohli dostat. Uvidíme, zda se jim to nakonec povede.
     
    13
    Po centru z levé strany si ale West Ham dokázal vybojovat rohový kop. Zahráván byl Törem, ale Irons se nepovedlo vymyslet vůbec nic.
     
    14
    Po pravé straně tedy postupoval Kevin De Bruyne, kterého ale takovým hokejovým bodyčekem chtěl odzbrojit Masuaku. Hostující hráč dostává druhou žlutou kartu utkání.
     
    15
    Čtvrthodina utkání je za námi a Citizens stále vedou 1:0. Vidíme od nich parádní hru a zasloužené vedení. West Hamu se zatím nedaří nic vymyslet.
     
    17
    Nolito na levé straně obešel obránce a střádoval si to do vápna. Následně vypálil, ale jeho tvrdý pokus zablokoval pozorný obránce West Hamu.
     
    18
    Na útočné polovině čaroval Raheem Sterling tak dlouho, až jej jeden z hostů musel poslat k zemi. Následovat tak bude standardní situace.
     
    18
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Je to 2:0 pro domácí borce! Byla to další krásná akce zakončená brankou. Kevin de Bruyne našel svým centrem volného FERNANDINHA, jenž se hlavičkovým pokusem elegantně prosadil! To byla velká chyba od hostující obrany.
    18. FERNANDINHO - 2:0
     
    20
    Dvacet minut za námi a Citizens diktují tempo hry. Dali dvě branky a hrají opravdu úžasně. Brankář Adrián si ještě nesáhl na míč a už jej dvakrát lovil ze sítě.
     
    21
    Po faulu Masuaka bude následovat další přímák domácích fotbalistů z pravé strany. Uvidíme další branku?
     
    22
    Skvělý centr od belgického mladíka. Ten hledal Agüera, ale tomu se nepovedlo v klinči tří hráčů ideálně hlavičkovat. Následovat tak bude odkop od branky španělského brankáře.
     
    23
    Argentinský útočník byl nyní hledán pasem za obranu, ale přihrávka na něj byla hodně přetažená, a tak se k míči dostávají bránící hráči londýnského celku.
     
    25
    Domácí fotbalisté stále kombinují na útočné polovině, těsně před vápnem hostujícího celku. Uvidíme, co se jim povede vymyslet.
     
    26
    Těsně před vápnem nebezpečně fauloval vysokou nohou Valencia domácího Nolita. Následuje další přímý kop z luxusní pozice.
     
    27
    Jen to tak stadionem zahučelo! Kevin de Bruyne se postavil k exekuci této standardky a míč posílal nadějně do branky. Nakonec ale skončil jen milimetry nad břevnem!
    27.
     
    28
    Po delší době útočí fotbalisté West Hamu. Gökhan Töre se sice do příležitosti nedostal, ale povedlo se mu alespoň vybojovat aut.
     
    29
    V době, kdy byl John Stones ošetřován, se někteří hráči Citizens občerstvují. Pep Guardiola toto využívá k předání co nejvíce informací.
     
    30
    První větší šance také pro West Ham. Töre našel ve vápně Ashleyho Fletchera, kterému se ale hlavičkovkým pokusem nepovedlo zamířit přesně!
     
    31
    Michail Antonio postupoval po pravé straně až do vápna, ale tam jej skvělým obranným zákrokem o míč připravil Nicolas Otamendi.
     
    32
    West Ham začíná být v posledních minutkách hodně aktivní. Valencia dostával míč do vápna, kde se mu ale nepovedlo hlavičkou zakončit.
     
    33
    Tak toto byl poloviční gól! Po úžasné kombinaci se dostal míč na Kevina de Bruyneho, kterému se ale z penalty nepovedlo trestuhodně trefit branku!
     
    34
    Po rohovém kopu centroval do vápna opět belgický záložník, kterému se ale nepovedlo najít nikoho, kdo by jeho pokus nasměroval do sítě.
     
    36
    Domácí fotbalisté kombinují na vlastní polovině a směrem dopředu se dostávají postupnou kombinací. Povede se jim do šatny přidat třetí branku?
     
    37
    Na pravé straně se pokoušel projít přes Masuaka rychlonohý Sterling. Hostující záložník jej ovšem přes sebe nepustil a vše proběhlo v rámci pravidel.
     
    38
    Další kombinace domácího celku byla ukočena poté, co Nolito na levé straně ztratil míč, který skončil v zámezí. Následuje tak vhazování pro Irons.
     
    39
    Masuaka poslal z levé strany míč do vápna, kde se ale nikomu v modrovínovém nepovedlo zakončit. Otamendi centr odvrátil.
     
    40
    Další povedená akce hráčů z modré části Manchesteru. Nolito dostal míč do vápna, kde se ještě pokoušel vylepšit pozici pro své spoluhráče. James Collins se ale vložil do jeho přihrávky a míč zablokoval.
     
    42
    David Silva vymyslel úžasnou přihrávku do běhu na Sergia Agüera, jenž se mohl řítit sám na branku. Adrián ovšem vyběhl z branky a míč dokázal odkopnout.
     
    43
    První poločas se spíše dohrává. Ani jeden celek se nyní nedostává do šancí a hraje se v poklidném tempu na polovině hřiště.
     
    45
    Citizens v závěru prvního poločasu kombinuje na polovině hřiště a nevypadá to, že se dostanou směrem dopředu. Rozhodčí za pár sekund ukončí první polovinu utkání.
     
    45+1
    Tak nakonec se rozhodčí dohodli, že první poločas nastaví o dvě minutky. V první nastavené minutě vidíme kombinační hru Irons.
     
    45+2
    Domácí kombinují po celé šíři útočné poloviny, ale akce, která by domácí celek poslala do tříbrankového vedení nejspíše nepříjde. Alespoň ne v tomto poločase.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první polovina utkání. Domácí vstoupili do střetnutí skvěle a brzy šli do vedení. Po krásné kombinaci se prosadil Raheem Sterling, kterého o pár minut později napodobil také Fernandinho, jenž si naskočil na dokonalý centr de Bruyneho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Gökhan Töre, přichází Sam Byram.
     
    47
    Po pravé straně postupoval Sterling, kterému prostě hráči Irons nestačili, a tak jej museli faulovat. Následovat bude standardní situace.
     
    48
    Ze které padá branka, která ovšem nemůže být uznána pro ofsajd! Centrovaný míč se snesl na hruď Nolita, jenž jej poslal do sítě, ale dříve byl nachytán v ofsajdu!
     
    48
    Následně Ashley Fletcher napadal brankáře Caballera, kterého následně při odehrání míče fauloval. Anglický hráč tak vidí žlutou kartu.
     
    50
    Masuaku následně fauloval na opačném konci hřiště. Na to, že žlutou kartu již má, si počíná hodně nešetrně. Následovat bude standardka.
     
    51
    Kapitán Mark Noble následně pronesl nějaké peprné slovíčka, a tak dostává žlutý kartónek.
     
    52
    Odražený míč se po přímém kopu dostal na nohu Nolita, jenž se odhodlal ke střele. Jeho pokus ovšem skončil jen těsně vedle branky na boční síti.
     
    53
    Hosté se už dostávali do dobré akce, když se ale objevil bránící hráč Citizens, jenž skluzem obral o míč pronikajícího hráče Irons.
     
    54
    Sergio Agüero se nadějně prodral do vápna. Proti němu bylo sice pět bránících hráčů, ale i tak dokázal zakončit. Jeho pokus ovšem skončil jen těsně vedle branky.
     
    55
    Nakopnutý míč se dostal k Valenciovi, jenž se prodral do vápna. Jeho střela na přední tyč byla ovšem slabá a Caballera nemohla ohrozit.
     
    56
    Další akce Citizens. která byla zakončena ofsajdem. Agüero dostal míč do běhu a hnal se sám na brankáře. Nachytán byl ovšem ve velice těsném ofsajdu.
     
    58
    West Ham právě vstřelil branku!
    Aktivita kladivářů nakonec končí snižující brankou! Arthur Masuaku na levé straně kouzlil, až svým centrem našel MICHAILA ANTOINA, kterému se z blízkosti povedlo hlavičkou skórovat!
    58. Michail ANTONIO - 2:1
     
    59
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází John Stones, přichází Aleksandar Kolarov.
     
    60
    Tak to bude ještě zajímavé utkání. Hodina hry je za námi a West Ham se skvěle vrací do dnešního utkání. Povede se jim vyrovnat?
     
    61
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Enner Valencia, přichází Manuel Lanzini.
     
    62
    Michail Antonio byl aktivní na levé straně a svým centrem dokázal vybojovat třetí rohový kop pro svůj celek.
     
    63
    West Ham je polit živou vodou a je mnohem aktivnějším celkem na travnatém pažitu. City jsou pod tlakem a budou muset vymyslet něco, co by jim vrátilo dvoubrankové vedení.
     
    64
    Raheem Sterling se zkoušel obtočit kolem Masuaka, ale francouzský středopolař, jenž se dnes stahuje do obrany, skvěle zasáhl.
     
    65
    Domácí to zkoušejí, ale směrem dopředu se v posledních minutách moc nedostávají. Chybí jim ta myšlenka a lehkost jako v prvním poločase.
     
    66
    Třetí branka byla ovšem hodně blízko! Sergio Agüero se dostal po levé straně do vápna a levačkou zakončoval na bližší tyč. Nakonec svým pokusem konstrukci trefil!
     
    68
    Citizens kombinují na polovině hřiště a pokouší se hru uklidnit. V posledních minutách je to od nich takové uspěchané.
     
    69
    Snažení hráčů v modrých dresech bylo zakončeno centrem z pravé strany. Míč byl ještě ve vápně tečován, ale pro letící míč si nakonec došel brankář Adrián.
     
    70
    Adrián nyní předvedl pohotový reflex. Agüero se pokoušel přihrávkou najít někoho ze svých spoluhráčů na penaltě, ale trefil Byrama. Adrián se tak následně musel rychle přemístit.
     
    71
    Čeká nás posledních přibližně dvacet minut. Stav utkání je stále příznivější pro domácí, ale to může změnit jedna jediná akce Irons.
     
    73
    West Ham se hnal do zajímavého protiútoku, který ovšem neby zakončen nějakým střeleckým pokusem. Kouyaté nepřihrál přesně.
     
    74
    Nedovoleně si počínal před vápnem kladivářů Nolito, který se odpískání faulu diví. Rozhodnutí rozhodčího ovšem nezmění.
     
    75
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Nolito, přichází Samir Nasri.
     
    76
    Winston Reid byl nyní hodně ošklivě faulován Agüerem, který jej zasáhl loktem do obličeje. U obránce West Hamu je klubový doktor.
     
    77
    Aktivní Sterling se pokoušel na pravé straně projít do vápna, ale skvěle jej bránil Masuaku. Následovat bude střídání zraněného Reida.
     
    78
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Winston Reid, přichází Jonathan Calleri.
     
    79
    Sergio Agüero dostal míč do vápna, kde se z otočky pokoušel prosadit. Trefil ovšem jen dobře postavené protihráče, jenž odvedli skvělou práci.
     
    80
    Začíná nám poslední desetiminutovka v základní hrací době. Manchester stále vede 2:1 a ve druhém poločase nehraje tak dobře, jako v tom prvním.
     
    81
    Kevin de Bruyne byl na pravé straně a mohl zkoušet centr na Agüera. Místo toho pokoušel z úhlu vstřelit branku, ale zamířil jen vedle.
     
    82
    West Hamu nevyšel další útok, a tak budou vhazovat domácí. Ti vhazují na levé straně, odkud se budou chtít prodrat až do vápna.
     
    83
    Citizens i nadále kombinují na útočné polovině, ale od prvního poločasu sledujeme naprosto jiný celek. Nic se celku Pepa Guardioly nedaří.
     
    84
    Až nyní se dostali domácí do velké šance! Samir Nasri se dostal po pravé straně do vápna, kde obehrál brankáře a následně zakončoval do branky. Na čáře ovšem skvěle zasáhl obránce Sam Byram!
     
    85
    West Ham musí hrát, ale jejich útočná kombinace není dobrá. Sam Byram nedokázal nahrát na pár metrů, a tak jsou u míče domácí.
     
    86
    Faulem se nyní provinil Nicolas Otamendi, který poslal k zemi Lanziniho. Uvidíme tedy standardní situaci pro hosty. Teď by se šikl Dimitri Payet.
     
    87
    Irons to ovšem zahráli nejhůře, co mohli. Centr letěl na Collins, který nedokázal zakončit a ještě byl nalezen v ofsajdovém postavení.
     
    88
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Fernando.
     
    89
    Mohlo být rozhodnuto! Raheem Sterling dostal míč před branku a z levé strany zakončoval. Mladý anglický záložník ale zamířil jen do boční sítě!
     
    89
    Další akce domácích. Samir Nasri dostal míč do vápna, odkud se pokoušel levačkou zakončit. Svým pokusem ovšem branku Adriána pouze přestřelil.
     
    90+1
    V první nastavené minutě z celkových čtyř se po pravé straně prodíral Sam Byram, kterému se ale nepovedlo svou akci zakončit přesným centrem.
     
    90+2
    Další mega šance domácích! Po krásné kombinaci se dostal míč na Davida Silvu, který svou bombou napálil jen levou tyč!
     
    90+2
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Ten gól visel ve vzduchu! David Silva našel na levé straně RAHEEMA STERLINGA, který si obehrál brankáře a z velkého úhlu přidal svou druhou branku v tomto utkání!
    90+2. Raheem STERLING - 3:1
     
    90+3
    Caballero špatně odhadl situaci a odehrál míč jen na jednoho z hostů, jenž mířil do odkryté branky. Trefil ovšem jen hráče stojícího v ofsajdu.
     
    90+4
    Mark Noble následně kličkoval ve vápně a poslal míč na branku. Technickou střelou ovšem branku jen těsně přestřelil. Následovat bude odkop od branky Caballera.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi, Citizens přidávají další tři body, ale že to byla dřina!

    Hosté vstoupili do druhého poločasu aktivně a po třinácti minutách se jim povedlo snížit na rozdíl jediné branky. Následně byl k vidění vyrovnaný zápas. Domácí ovšem měli v závěru několik zajímavých šancí a jednu z nich dokázal využít Raheem Sterling! Manchester City se tedy dotahuje na svého městského rivala a Chelsea.
     
    Statistiky dnešního utkání
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 10:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 5:10.
     
    Ode mě je to pro dnešní den vše, děkuji za pozornost a u Premier League zase někdy napočtěnou! (18:59:10)

    David Panuška

    Branky: 7. Sterling (Nolito), 18. Fernandinho (De Bruyne), 90+2. Sterling (Silva) – 58. Antonio (Masuaku)

    Karty:   6. Fernandinho (MAC) – 14. Masuaku (WHU), 48. A. Fletcher (WHU), 51. Noble (WHU)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 10:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 5:10.
    Manchester City: Caballero – Zabaleta, Stones (59. Kolarov), Otamendi, Clichy – Fernandinho, Silva, De Bruyne – Nolito (75. Nasri), Sterling, Agüero (88. Fernando).
    Náhradníci: Hart – Fernando, Nasri, Kolarov, Delph, Iheanacho, Navas.

    West Ham United: Adrián – Collins, Reid (78. Calleri), Ogbonna – Antonio, Töre (46. Byram), Kouyaté, Noble, Masuaku – A. Fletcher, E. Valencia (61. Lanzini).
    Náhradníci: Randolph – Lanzini, Obiang, Byram, Calleri, Burke, Oxford.

    Rozhodčí: Marriner – Beck, Ledger.
    bahis siteleri