Itálie – Kazachstán 2:3 (kon.) | Polsko – Dánsko 2:5 (kon.) | Japonsko – Rakousko 0:3 (kon.)
Norsko – Francie 2:1 (kon.) | Bělorusko – Slovinsko 2:3 (1:2 po s.n.) | Lotyšsko – Německo 2:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
Bělorusko
2:3 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Slovinsko
Neděle 04.09.2016, 16:00 • Minsk Arena, Minsk • Kvalifikace mužů na OH • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (18:44:56)
     
    Střely na branku: 29 – 32
     
    Je dobojováno! Slovinsko poráží Bělorusko 3:2 po samostatných nájezdech a postupuje na olympiádu v roce 2018! Slovinci po bezbrankové první třetině opanovali vstup do druhé části. Rok Tičar dvěma slepenými brankami zmrazil domácí fanoušky! Čtyři minuty před koncem druhé třetiny poslal rozhodčí hráče do kabin kvůli krvavému zranění obránce Kranjče. Přestávka více pomohla Bělorusku a Andrej Stepanov dvě minuty po návratu na led snížil. Domácím rázem narostla křídla. Urbas mohl vrátit dvoubrankové vedení Slovinsku, ale při trestném střílení neuspěl. Osm minut před koncem se hrdinou Běloruska stal Andrej Stepanov, který druhou brankou v zápase poslal duel do prodloužení. V něm se nikomu nepodařilo rozhodnout, a proto přišly na řadu samostatné nájezdy. Po dvou sériích bylo skóre vyrovnané a Rok Tičar dostal domácí pod tlak. Andrej Kosticyn jej neustál a po jeho nájezdu se Slovinci mohli radovat z postupu!
     
    Konec zápasu.
    65:00 Rok TIČAR - 2:3
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Slovinsko.
    Autorem vítězné branky je ROK TIČAR!
     
    3. série
    1:2
    Je rozhodnuto! Andrej Kosticyn si vylámal zuby na slovinském brankáři a hosté tak postupují na olympiádu!
     
    3. série
    1:2
    Rok Tičar má svůj den! Dvoubrankový střelec se s tím nepáral a střelou pod břevno poslal Slovinsko do vedení!
     
    2. série
    1:1
    Máme vyrovnáno! Andrej Stepanov si rozkýval brankáře a zasunul kotouč mezi jeho betony!
     
    2. série
    0:1
    Slovinsko se ujímá vedení! Anže Kopitar ukázal své zkušenosti a bekhendovým blafákem rozvlnil síť!
     
    1. série
    0:0
    Na druhé straně jel Kulakov. Ani domácí hokejista soupeřova brankáře nepřekonal!
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel Robert Sabolič! Slovinský útočník zkusil bekhendový blafák, ale nakonec minul branku!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Střely na branku: 29 – 31
     
    O postupujícím na Olympijské hry 2018 v Jižní Korei nerozhodlo ani pětiminutového prodloužení! Postupujícího nám tedy určí až samostatné nájezdy!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:42
    Domácí mohli rozhodnout o postupu! Bělorusové se ve dvou řítili na jediného obránce. Stas přihrávkou vyzval spoluhráče, ale Krošelj fantasticky podržel Slovinsko!
     
    64:18
    Bělorusům se povedlo vyhodit kotouč do středního pásma. Hosté mají čas na další útok.
     
    63:22
    Slovinci se usadili v útočném pásmu, ale nikdo z nich nesebral odvahu na zakončení. V útočném pásmu operuje i Anže Kopitar.
     
    63:00
    Na druhé straně se střeleckým pokusem prezentoval Pavlovič. S jeho ránou neměl Krošelj velké problémy. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    62:14
    Robert Sabolič předvedl krásný slalom v útočném pásmu. Sabolič obešel hned dva obránce, ale jeho pokus bekhendem Karnauchov vyrazil.
     
    61:38
    Stas se tlačil před branku Slovinska, ale bekhendem z ostrého úhlu nechal vyniknout vyrážečku slovinského brankáře.
     
    61:12
    Střela od modré čáry se od zadního mantinelu odrazila před branku Slovinska, ale dorážející hráč puk ani rybičkou nedorazil za brankovou čáru!
     
    60:36
    Slovinci se ale zbytečně nepřesnou přihrávkou zbavili kotouče. Nikdo v bílém dresu se však do útoku nežene. Nikdo z hráčů nechce udělat fatální chybu.
     
    60:10
    Do pětiminutového prodloužení vstoupili na vhazování lépe Slovinci. Prodloužení se hraje ve stylu NHL, tedy tři hráči na každé straně.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 25 – 29
     
    Siréna oznamuje konec třetí třetiny! Bělorusové v závěru utkání přeci jen dorovnali náskok Slovinska. Stepanov nejprve po vyhraném buly propálil hostujícího brankáře a stejný hráč vyrovnal osm minut před koncem třetí třetiny v přesilové hře! O postupujícím na olympiádu v roce 2018 tedy rozhodne prodloužení nebo případné samostatné nájezdy!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Slovinci ještě mohou rozhodnout o svém vítězství v základní hrací době. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po Karnauchovově pravici.
     
    59:00
    Bělorusové posílají na led čerstvé síly. Pavlovič dojel nahození do rohu kluziště, jenže přihrávkou po mantinelu oslovil pouze Roberta Saboliče.
     
    58:16
    Dvougólový Andrej Stepanov objel branku Slovinska, ale zády k ní se nedokázal uvolnit a přišel o kotouč. Do útoku spěchají pro změnu Slovinci.
     
    57:32
    Jevenko pouze nahodil puk za branku Slovinska. Bělorusové odjeli střídat. Zkusí domácí v závěrečném náporu urvat zápas na svou stranu?
     
    57:11
    O obrat utkání se mohl postarat Gavrus! Domácí útočník se řítil na brankáře soupeře, avšak z ostrého úhlu jej nedokázal překonat!
     
    56:40
    Tičar si vzal puk za brankou Běloruska, vybruslil k mantinelu, jenže ani jemu se nenabídl nikdo ze spoluhráčů. Bělorusové vybojovali kotouč.
     
    56:07
    Repe odpálil puk do středního pásma, ale Kitarov jej okamžitě nahodil zpět za branku. Pavlovič se o něj vydal bojovat, ale proti modré přesile neměl šanci.
     
    55:51
    Krošelj si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce! Graborenko vyslal střelu od modré čáry. Kotouč letící těsně nad ledem si našel cestu do lapačky hostujícího brankáře.
     
    54:18
    Slovinsko se snaží otupit nástup běloruského týmu, ale hokejisté v modrém jsou herně dole. Bělorusko kraluje ve třetí třetině na ledě a snaží se přidat třetí branku.
     
    53:27
    Linglet vyslal prudké nahození před branku Slovinska, kam si sjížděl domácí kapitán Stas. Krošelj puk udržel před brankovou čárou, zato Stas si přivodil zranění!
     
    52:50
    Halou nyní zní hlasité skandování domácích fanoušků! Příznivci Běloruska vycítili, že jejich oblíbenci jsou nyní nahoře a ženou je za vstřelením rozhodující branky!
     
    52:18
    Bělorusové jsou rázem na koni a okamžitě se ženou do dalšího útoku. Brankář Krošelj raději posunul prudkou přihrávku do rohu kluziště.
    51:41 Andrej STEPANOV - 2:2
     
    51:41
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Bělorusko srovnává stav zápasu v přesilové hře! Bailen vypálil od modré čáry a puk se ve shluku těl před brankou odrazil od hole ANDREJE STEPANOVA za záda slovinského brankáře! Asistence: Nick Bailen, Sergej Kosticyn.
     
    51:28
    Bude se vylučovat! Bělorusko si zahraje další přesilovou hru! Dvě minuty za podražení dostává Verlič.
     
    51:04
    Další ránou z ostrého úhlu o sobě dal vědět Rok Tičar. Jeho pokus směřoval k zadní tyčce, ale vynikající Karnauchov vykopl puk špičkou betonu.
     
    50:34
    Robert Sabolič si nabruslil do útočného pásma a z ostrého úhlu pozdravil běloruského brankáře. Karnauchov Saboličův slabý pokus schoval do lapačky.
     
    50:26
    Slovinci pouze nahodili puk za branku Běloruska a raději odjeli střídat. Na střídačku ale zamířili také domácí hokejisté a hosté se tak dostali k puku.
     
    49:53
    Na druhé straně musel dávat pozor brankář Karnauchov. Běloruský gólman vykopl střelu z mezikruží betonem do rohu kluziště.
     
    49:12
    Bělorusko se stále tlačí do útoku. Domácí hokejisté nyní mohli zakončovat, ale Andrej Kosticyn netrefil prudkou přihrávku mezi kruhy.
     
    48:42
    Na druhé straně kluziště se musel rychle otáčet brankář Krošelj. Slovinský gólman se rychle přemístil k levé tyči své branky a schoval nahozený kotouč do lapačky.
     
    48:19
    Právě faulovaný Urbas se rozjel proti domácímu brankáři, ale na výborného Karnauchova nevyzrál. Domácí brankář jeho bekhendový blafák přečetl!
     
    48:19
    A pozor! Uvidíme trestné střílení! Urbas se natlačil před branku a Bailen mu nedovoleným způsobem nedovolil zakončit!
     
    47:16
    Slovinci se nastěhovali do útočného pásma. Do souboje se pustil obránce Graborenko, který domácí reprezentaci vybojoval kotouč. Bělorusko se ale zbrzdilo nepřesnou přihrávkou.
     
    46:22
    Za branku vyrazil i brankář Krošelj. Slovinský gólman na rozdíl od svého protějšku kotouč odehrál bezpečně. Hosté mohou zaútočit po pravé straně.
     
    45:40
    Třetí třetina se hraje ve velkém tempu. Bělorusko se snaží drát do útoku, nicméně slovinská obrana stále pracuje na výbornou a nenechává domácí hokejisty pálit.
     
    45:03
    Do obrovské šance se řítil Pance! Slovinský hokejista jel sám na domácího brankáře, ale z těsné blízkosti nezamířil přesně k levé tyči!
     
    44:30
    Karnauchov vyjel za branku, aby svým spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou. Domácí brankář ale přihrál příliš prudce, jenže Slovinci zaváhání nevyužili.
     
    44:09
    Andrej Kosticyn si nabruslil za modrou čáru, stáhl si kotouč a střelou zápěstím mezi bruslemi jednoho z obránců prověřil Krošelje. Slovinský brankář vyrazil do rohu.
     
    43:24
    Karnauchov musel rychle vykopnout svůj beton proti dělovce od modré čáry. Domácí brankář vyrazil střelu do rohu kluziště. Bělorusko může hrát.
     
    42:45
    Slovinci zadarmo získali puk v obranném pásmu Běloruska, rychle se otočili, ale Urbas nepřesnou přihrávkou pod brusle spoluhráče připravil hosty o šanci.
     
    42:02
    Domácí fandové se dožadovali odpískání faulu po sporném zákroku na Bailena. Rozhodčí ale souboj posoudili jako hit v rámci pravidel.
     
    41:20
    Bailen zavezl puk před brankoviště Slovinska, přihrál spoluhráči, ale Krošelj se zázračně roztáhl a zamezil puku v cestě za brankovou čáru!
     
    40:36
    Střelou od modré čáry se prezentoval Muršak. Jeho projektil směřoval na zadní tyč, ale brankář Karnauchov jej vyrážečkou poslal do rohu kluziště.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny opanovali Bělorusové. Domácí se okamžitě hnali do útoku, ale obrana Slovinska zafungovala na výbornou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina je oficiálně u konce! Žádná přestávka nás ale nečeká, týmy si vymění strany a bude se pokračovat!
     
    Rozhodčí poslal hráče do kabin! V aréně se musí vyčistit zakrvavený led! Druhá třetina se dohraje společně s třetí periodou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Hra je nyní plná drobných nepřesností. Ani jeden z týmů se nemůže udržet u puku. Bělorusové jej drží za brankou a čekají na vystřídání.
     
    39:00
    Slovinci se snaží uklidnit hru a kombinují s pukem na hokejkách. Hostující hokejisté se řítili do útoku, ale Rok Tičar přišel o puk hned za modrou čárou.
    38:08 Andrej STEPANOV - 1:2
     
    38:08
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Je sníženo! Bělorusko se přeci jen dostává zpět do zápasu! Hned po vyhraném vhazování v útočném pásmu se do puku opřel ANDREJ STEPANOV a jeho projektil prosvištěl za záda slovinského brankáře! Asistence: Jevgenij Kovyršin.
     
    38:04
    Linglet se obtočil kolem slovinské branky a snažil se zasunout kotouč do mezírky mezi betonem a levou tyčkou. Karnauchov udržel beton na ledě a kotouč zastavil.
     
    36:32
    Hráči míří do kabin! Rozhodčí poslali hokejisty do kabin a hrát se nyní nějakou dobu nebude! Doufejme, že zranění slovinského obránce nebude vážné!
     
    36:32
    Obránce Kranjč schytal zásah bruslí do obličeje! Slovinský obránce okamžitě opouští prostor střídaček a míří do kabiny! Jeho obličej bude zdobit několik stehů!
     
    36:26
    Hosté v plném počtu.
     
    36:18
    Jeden z domácích hráčů zkusil překvapit hostující brankáře, ale Kroselj si skvěle pohlídal mezírku mezi tyčí a betonem a zatarasil mezírku. Domácím to nejde.
     
    35:35
    Anže Kopitar nastřádal hostům cenné vteřinky. Největší hvězda Slovinska vyvezla kotouč do středního pásma, kde dokonce obešla dva soupeře.
     
    35:07
    Andrej Kosticyn přihrál před branku, kam si sjel obránce Graborenko, ale v pádu už se nedokázal natáhnout po volném kotouči. Hosté měli kus štěstí.
     
    34:26
    Domácí si zahrají další přesilovou hru! Hostující brankář Kroselj vyhodil puk přes hrazení a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    34:01
    Další šance Běloruska! Domácí se natlačili před brankoviště, kam přilétl prudký kotouč, ale nikdo ze shluku těl jej nedokázal nasměrovat za záda slovinského brankáře!
     
    33:48
    Na domácích hokejistech je vidět obrovské zklamání. Slovinci jsou u každého kotouče o dost rychleji, Bělorusko pouze nahazuje do rohu útočného pásma.
     
    33:10
    Stasenko podržel puk za brankou a vyslal do útoku Andreje Kosticyna. Domácí hokejista předložil puk Gavrusovi, jež z dobré pozice minul branku.
     
    32:26
    Znovu se hraje dlouho bez přerušení. Po přihrávce Kitarova střílel z mezikruží Pavlovič, jenže ani on nezamířil mezi tři tyče. Bělorusko zůstává v útočném pásmu.
     
    31:50
    Po delší době se v útočném pásmu usadili Bělorusové. Stepanov jej vybojoval v rohu kluziště, ale nepřesnou přihrávkou jej opět odevzdal Slovincům.
     
    31:17
    Robert Sabolič se prosmýkl do útočného pásma, natlačil se před obráncem a bekhendem zkusil štěstí. Jeho střela prolétla kolem zadní tyčky.
     
    30:42
    A po dlouhé výměně přihrávek za brankou se hosté dokonce dostali k zakončení. Nahození od modré čáry ale prosvištělo nad běloruskou brankou.
     
    30:03
    Robar vyčkal za brankou na vystřídání svých spoluhráčů. Slovinský hokejista poté zatáhl kotouč na druhou stranu kluziště. Slovinsko stále kombinuje.
     
    29:31
    Domácí se ve hře v plném počtu spíše trápí. Bělorusko poněkolikáté ve druhé třetině nahodilo puk za branku, kde byli jen obránci Slovinska.
     
    29:02
    Vhazování před brankou Slovinska se bude opakovat. Po souboji v rohu hřiště se kotouč od jednoho ze Slovinců vymrštil přes ochranné sklo.
     
    28:48
    Hosté v plném počtu.
     
    28:06
    Bailen rozjížděl akci Běloruska z obranného pásma, ale na modré čáře si nerozuměl s jedním ze spoluhráčů a nepřesnou přihrávkou odevzdal kotouč soupeři.
     
    27:30
    Dobrá šance Běloruska! Bailen vypálil od modré čáry a před brankářem Slovinska se kotouč odrazil od jedné z holí! Kotouč se však odrazil mimo branku!
     
    27:01
    Sergej Kosticyn pokazil přihrávku na modrou čáru a zahnal spoluhráče až do obranného pásma. Bělorusové musejí rozjet novou útočnou akci.
     
    26:48
    Bude se vylučovat! Dvě minuty za nedovolené bránění si odpyká Kranjc. Bělorusko si zahraje svou první přesilovou hru v utkání!
     
    26:10
    Jeglič pouze nahodil do útočného pásma a odjel střídat. Slovinsko poslalo na led čerstvé síly. Bělorusko může zaútočit po pravé straně.
     
    25:42
    Domácí znovu pouze nahodili do útočného pásma a v podstatě se tak zbavili kotouče. Obrana Slovinska tentokrát zazmatkovala a vrátila jim kotouč nazpátek.
     
    25:07
    Repe vyslal jedovatou střelu z levé strany. Karnauchov měl dobře zakrytý výhled a kotouč vyrazil na poslední chvíli. Slovinsko je ve druhé třetině nebezpečné.
     
    24:30
    Bělorusové se usadili v útočném pásmu, ale nikdo v bílém dresu se neprobil do zakončení. Obrana Slovinska funguje na výbornou, modří spěchají vpřed.
     
    23:52
    Až nyní se domácí ale pořádně dostali ke kotouči. Andrej Kosticyn jej zatáhl za branku Slovinska, kde si defenzivní povinnosti splnil Rok Tičar.
     
    23:15
    Slovinci jsou rázem jasně lepším týme. Bělorusko se alespoň může těšit z velké přízně svých fandů. Aréna v hlavním městě se otřásá v základech.
    22:49 Rok TIČAR - 0:2
     
    22:49
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    A rázem je to 2:0! Domácí obrana nepokryla dlouhou přihrávku na modrou čáru, Jeglič se pustil do blafáku, Karnauchov kotouč vypíchl a ROK TIČAR měl snadnou práci s dorážkou do odkryté klece! Asistence: Ziga Jeglič, Mitja Robar.
    21:46 Rok TIČAR - 0:1
     
    21:46
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinsko se ujímá vedení! Hosté využívají dvojnásobnou přesilovou hru! Slovinsko sevřelo domácí trojici před branku, vyměnilo si několik přihrávek a ROK TIČAR z ostrého úhlu překonal Karnauchova! Asistence: Anže Kopitar.
     
    21:05
    Další komplikace pro Bělorusko. Kapitán Stas totiž vyfasoval dvě minuty za zdržování hry. Slovinsko bude hrát přesilovku 5 na 3!
     
    20:39
    Jeglič našel krásnou přihrávkou najíždějícího Anže Kopitara. Slovinská hvězda se do puku opřela bez přípravy, ale dělovka příklepem pouze rozezněla zadní mantinel.
     
    20:10
    Slovinci uspěli na úvodním vhazování prostřední periody. Hosté se okamžitě tlačí před branku. Začala přesilová hra slovinské reprezentace.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 5 – 4
     
    První třetina je minulostí! Diváci v Minsk Areně byli svědky tvrdé hry. V prvních minutách se hrálo v rychlém tempu, zato střel na branku bylo poskrovnu. Do větších šancí se dostali domácí Bělorusové, ale v zakončení jim buď chyběla přesnost nebo si vylámali zuby na dobře chytajícím Kroseljovi. Do šaten se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Na závěr třetiny se ještě bude vylučovat! Dvě minuty za hákování dostává domácí obránce Graborenko!
     
    19:45
    Slovinci rozjeli poslední akci první třetiny. Nahozený kotouč v obranném pásmu Běloruska pohlídal obránce Graborenko, který k němu nepustil nikoho v modrém.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:53
    Tičar se hnal do otevřené obrany Běloruska. Slovinský útočník chtěl přihrávat na lépe postaveného spoluhráče, ale do přihrávky si lehl vracející se obránce.
     
    18:16
    Jeglič neudržel puk u mantinelu a pustil k němu domácí obránce. Těm se ale nepovedla rozehrávka a nepřesnou přihrávku si pro změnu dojeli hráči Slovinska.
     
    17:43
    Graborenko si pohrál s nervy domácích fanoušků, když vymyslel riskantní přihrávku v obranném pásmu. Kotouč naštěstí pro něj prosvištěl kolem slovinského útočníka.
    17:24 Stasenkova vyložená šance
     
    17:24
    Obrovská šance Běloruska! Stepanov počkal s pukem na levé straně a prudkou přihrávkou před branku našel Stasenka! Kroselj zázračně zastavil puk letící do branky!
     
    16:45
    Pavlovič táhl puk po pravé straně, rozhlédl se a žabičkou mezi obránci hledal najíždějícího Kitarova. Druhý jmenovaný ale máchl holí naprázdno.
     
    16:01
    Linglet objel celé útočné pásmo s kotoučem na hokejce, ale celou akci pokazil nepřesnou přihrávkou na najíždějícího obránce. Bělorusové se vyhodili až za vlastní branku.
     
    15:12
    Anže Kopitar ztratil kotouč v citlivém prostoru před branku a Stas okamžitě zkusil štěstí bekhendem. Kroselj jeho pohotovou ránu schoval v lapačce!
     
    15:00
    Karnauchov vyrazil z branky, aby vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Bělorusové mezitím poslali na led čerstvé síly, a mohou opět zaútočit.
     
    14:23
    Domácím se nyní nepovedlo překročit útočnou modrou čáru. Bělorusové ale zůstávají u kotouče, v moci jej mají obránci.
     
    13:36
    Vidmar se prodral za branku Běloruska, kde si jej do parády vzali hned dva obránci domácího celku. Bělorusové v posledních minutách přebírají iniciativu.
     
    13:06
    Volkov nahodil puk za branku, kam si pro něj dojel Pavlovič. Unavený útočník Běloruska už neměl dostatek sil a raději odjel na střídačku.
     
    12:33
    Za dlouhou přihrávkou podél levého mantinelu se hnal Pavlovič. Domácí útočník však na prudký kotouč nedosáhl a čárový rozhodčí vrací hru před Karnauchova. Zakázané uvolnění.
     
    12:22
    Slovinci se znovu natlačili do útočného pásma. Pance nahodil puk od modré čáry a brankář Karnauchov kotouč raději schoval do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    11:47
    Pem si sjel na přihrávku na modrou čáru, rychlým obloukem se zbavil obránce a vyslal střelu zápěstím. S jeho pozdravem si Karnauchov bez větších problémů poradil.
     
    11:25
    Domácí se rozhodli uklidnit hru. Obránce Jevenko zavezl kotouč za vlastní branku a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. První třetina ale rozhodně nenudí.
     
    10:54
    Sabolič nenašel přihrávkou rozjetého Jegliče. Domácí se vydali do rychlého protiútoku, ale nikdo v bílém dresu si nesjel na přihrávku před branku.
    10:15 Prudké nahození před branku Slovinska
     
    10:15
    První šance Běloruska! Před branku Slovinska přilétla prudká přihrávka z pravého rohu a jeden ze slovinských obránců si ji málem srazil do branky! Tady chyběly centimetry!
     
    09:33
    Kapitán Platt se dral do útočného pásma za vysokým obloučkem. Platt bojoval o puk s jedním obránců, ale skákající touš se odrazil na hůl slovinského beka.
     
    09:16
    Kuralt zkusil štěstí od pravého mantinelu. Jeho prudká střela se otřela o hokejku jednoho z domácích hráčů a kotouč poté opustil prostor kluziště. Vhazovat se bude před Karnauchovem.
     
    08:46
    Bělorusové si zahráli bago ve vlastním obranném pásmu. Domácí hokejisté naháněli slovinského útočníka, kterému ale nepůjčili kotouč.
     
    08:10
    Pavlovič si sjel do útočného pásma na přihrávku mezi obránce, ale rána mu vůbec nesedla. Skákavý kotouč minul hostující branku, Slovinci mají kotouč.
     
    07:50
    Až nyní se hra přerušuje! Domácí si nerozuměli v rozehrávce a prudká přihrávka prosvištěla přes celé kluziště. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Karnauchovem.
     
    07:15
    Hraje se hodně tvrdě! Domácí fandové nyní pískají, ale rozhodčí se rozhodl nevylučovat. Anže Kopitar spěchá vpřed s další akcí Slovinska.
     
    06:43
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Ve středním pásmu byl k vidění hodně tvrdý hit, po kterém se Kulakov dostal k puku a také k zakončení. Jeho rána byla sražena.
     
    06:08
    Kapitán Běloruska Stas se prosmýkl do útočného pásma, kde svedl důrazný souboj s dvojicí obránců u mantinelu. Domácí útočník neměl šanci.
     
    05:32
    Ograjensek obkroužil domácí branku, vybruslil s kotoučem do rohu, odkud našel spoluhráče, ale jeho střelu zastavil připravený Karnauchov.
     
    05:19
    Domácí v plném počtu.
     
    04:59
    Až nyní se Bělorusku podařilo vyhodit. Prudké vyhození kotouče po mantinelu doprovodil bouřlivý potlesk zaplněné Minsk Areny!
     
    04:25
    Slovinsku se zatím v přesilové hře nedaří. Robar nahodil kotouč do útočného pásma, hosté zahajují přesilovkovou kombinaci, ale nikdo zatím nestřílí.
     
    03:19
    Bude se poprvé vylučovat! První přesilovou hru si zahraje Slovinsko. Andrej Kosticyn si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    02:47
    Domácí Gavrus se řítil na Kroselje, ale ani útočník elitní běloruské formace nedokázal zamířit mezi tři tyče. Úvod utkání se hraje v obrovském tempu.
     
    02:09
    Anže Kopitar našel rozjetého spoluhráče na pravé straně. Karnauchov musel dávat pozor na nahození od modré čáry, kotouč však minul branku.
     
    01:30
    Slovinci hrají v úvodu první třetiny hodně opatrně. Slovinci znovu nahodili kotouč pouze do středního pásma. Hosté u něj zůstanou, Bělorusko střídá.
     
    01:21
    Stas se dral před branku slovinské reprezentace. Domácí kapitán se po přerušení hry pustil do potyčky s obráncem, ale sudí zatím nevylučuje.
     
    00:35
    Linglet operoval v rohu útočného pásmu, otočil se kolem branky, ale Slovinci získali kotouč a vyhodili jej do středního pásma.
     
    00:10
    Slovinci vyhráli úvodní vhazování, ale rychle se zbavili kotouče. Domácí Bělorusové jej drží v obranném pásmu a rozjíždějí novou akci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už naskakují na ledovou plochu. Bělorusové budou hrát v bílém. zatímco Slovinsko zvolilo modrou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Bělorusko: Karnauchov (Kulbakov) – Bailen, Gotovec, Jevenko, Graborenko, Stasenko, Lisovec, Khenkel – Kosticyn A., Kosticyn S. (A), Gavrus – Platt, Stas (C), Linglet – Kulakov (A), Stepanov, Kovyršin – Pavlovič, Kitarov, Lopačuk, Volkov

    Slovinsko: Kroselj (Kristan) – Repe, Kovačevič, Gregorc, Robar, Vidmar, Kranjč, Stebih – Kopitar (A), Pance, Urbas (A) – Jeglič, Tičar, Sabolič – Ograjensek, Muršak, Verlič – Musič, Rodman, Pem, Kuralt

    Rozhodčí: Fonselius, Vinnerborg – Ivanov, Korba.
     
    Dnešní duel bude přímým soubojem o postup v kvalifikační skupině D. Oba týmy totiž posbíraly plný počet šesti bodů. Slovinsko si poradilo 6:1 s Polskem a 3:0 s Dánskem, zatímco Bělorusové porazili Dánsko 5:2 a Polsko 5:3.
     
    Dobré odpoledne všem příznivcům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z kvalifikace o postup na OH v roce 2018. Společně se dnes podíváme na duel mezi Běloruskem a Slovinskem. Utkání startuje v 16 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 39. Stepanov (Kovyršin), 52. Stepanov (Bailen, Kosticyn S.) – 22. Tičar (Kopitar), 23. Tičar (Jeglič, Robar), rozh. náj. Tičar

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sabolič (SLO)
    0:0   Kulakov (BLR)
    2. série:
    0:1   Kopitar (SLO)
    1:1   Stepanov (BLR)
    3. série:
    1:2   Tičar (SLO)
    1:2   Kosticyn A. (BLR)


    Bělorusko: Karnauchov (Kulbakov) – Bailen, Gotovec, Jevenko, Graborenko, Stasenko, Lisovec, Khenkel – Kosticyn A., Kosticyn S. (A), Gavrus – Platt, Stas (C), Linglet – Kulakov (A), Stepanov, Kovyršin – Pavlovič, Kitarov, Lopačuk, Volkov
    Slovinsko: Krošelj (Kristan) – Repe, Kovačevič, Gregorc, Robar, Vidmar, Kranjč, Štebih – Kopitar (A), Pance, Urbas (A) – Jeglič, Tičar, Sabolič – Ograjenšek, Muršak, Verlič – Musič, Rodman, Pem, Kuralt

    Rozhodčí: Fonselius, Vinnerborg – Ivanov, Korba
    bahis siteleri