Nymburk – Kolín 3:7 (kon.) | Osvětim – Nový Jičín 4:3 (1:0 po s.n.) | Kopřivnice – Poruba 2011 1:3 (kon.)
Šumperk – Vsetín 3:10 (kon.) | SHK Hodonín – Mor. Budějovice 8:1 (kon.) | Kometa Brno – Znojmo 4:1 (kon.)
Klatovy – Písek 3:2 (kon.) | Jindř. Hradec – David Servis 3:12 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
HC LERAM Orli Znojmo
Úterý 06.09.2016, 18:20 • DRFG Arena, Brno • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.
     
    Hezký úterní podvečer všem hokejovým fanouškům. Dnes je na programu pikantní duel, v němž si to o Pohár hejtmana Jihomoravského kraje rozdají dva nejúspěšnější celky tohoto regionu, Kometa Brno a Orli Znojmo. Oba týmy se střetnou na brněnském ledě po sedmnácti letech.
     
    Hokejisté Komety Brno dnes odehrají generálku před novým extraligovým ročníkem, který Brňané zahájí v pátek ve Zlíně. Svěřenci hlavního kouče Libora Zábranského nastoupí v kompletní sestavě se všemi letními posilami, například s Ondřejem Němcem, Tomášem Vincourem nebo Martinem Eratem. Dosud poslední přípravný duel sehráli modrobílí přesně před týdnem, když na domácím ledě přehráli Hradec Králové v poměru 4:1, a ukončili tak předchozí šestizápasovou sérii porážek.
     
    Znojemští Orli za sebou mají nejúspěšnější sezonu posledních let. Svěřenci trenéra Jiřího Režnera dokráčeli do finále nadnárodní EBEL ligy, kde podlehli v poměru 2:4 na zápasy Salzburgu. Místenka ve finále převážně rakouské soutěže jim zajistila účast v hokejové Lize mistrů. Tam tým Orlů, který během letní přestávky prošel velkými změnami, sehrál v uplynulých týdnech tři zápasy, z nichž všechny tři prohrál. Nejprve Režnarovi svěřenci podlehli Mnichovu a poté dvakrát nestačili na švýcarský Fribourg – Gotterón. Nová sezona v EBEL lize začíná znojemským hokejistům příští pátek, kdy na domácím ledě přivítají v repríze finále Salzburg.
     
    Pohár hejtmana Jihomoravského kraje

    Utkání mezi tradičními jihomoravskými celky, brněnskou Kometou a znojemskými Orly, dlouhá léta nebyla k vidění. Čekání na vzájemný zápas mezi dvěma jihomoravskými rivaly skončilo v únoru tohoto roku, kdy si hokejisté Znojma pozvali na domácí led brněnskou Kometu během reprezentační přestávky. Utkání se konalo k příležitosti 790. výročí povýšení města Znojma na královské a neslo název O pohár hejtmana Jihomoravského kraje. Duel, který sledovala vyprodaná znojemská hala, tedy 4800 diváků, nakonec ovládla brněnská Kometa v poměru 3:1. Těsně před začátkem nového extraligového ročníku se duel o Pohár hejtmana Jihomoravského kraje uskuteční i v Brně.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Král – Kvapil, Nečas, Erat – Zaťovič, Hruška (A), Vincour – Dymáček, Čermák (C), Zohorna – Káňa, Němec V., Haščák.

    Orli Znojmo: Nechvátal (Schwarz) – Lattner, Lakos, Řezníček, McMonagle, Kadeřávek, Biro, Stehlík – Tomas, Pucher, Kalus – Číp, Wronka, Hughesman – Beroun (C), Bartoš, Novák – Špaček, Vodný, Csamangó, Bruijsten.

    Rozhodčí: Čech, Polák – Měkýš, Reich.
     
    Obě mužstva už jsou na ledové ploše.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    O první střelecký pokus zápasu se postaral znojemský útočník Číp, jenž napřáhl v mezikruží, jeho dělovka ovšem zamířila mimo bránu.
     
    01:05
    A další střelecký pokus hostujícího celku a znovu ho měl na svědomí Číp, tentokrát už Čiliak musel zasahovat svým betonem.
     
    01:15
    Domácí se dostávali do zajímavého brejku, ovšem vše zhatil ofsajd, v němž se ocitl Kvapil.
     
    01:55
    Čermák nahodil kotouč od modré čáry. Jeho střela udělala Nechvátalovi překvapivě velké problémy. Puk vypadl před znojemského gólmana, následně ale nedokázal nikdo z domácích hráčů dorážet.
     
    02:11
    Zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    02:36
    Novák vjel do útočného pásma a vypálil od modré, Čiliak vytáhl svůj pravý beton a vyrazil puk mimo bránu.
     
    03:06
    Hosté jsou na úvod zápasu hodně aktivní a často vyrážejí do protiútoku. Čiliak opět musel zasahovat, tentokrát proti střele Hughesmana z levého kruhu.
     
    03:06
    Domácí si zahrají první přesilovou hru. Dvě minuty za hru vysokou holí obdržel Štěpán Csamangó.
     
    03:26
    Vodný se utrhl ve vlastním oslabení do samostatného brejku, ovšem Čiliak jeho nájezd vykryl.
     
    04:08
    Nečas obdržel dobrou přihrávku před bránu, zblízka ale Nechvátala nepřekonal.
     
    04:36
    Domácí si vytvořili tlak, na jehož konci stál se svou střelou Kvapil. Jeho projektil nebyl přesný a Nechvátal nemusel zasahovat. Hosté se následně osvobodili.
     
    05:06
    Hosté hrají v plném počtu. Ve svém prvním oslabení se ubránili.
     
    06:10
    Tomas se snažil proháčkovat před Čiliaka, ovšem Trška znojemského forvarda do zakončení nepustil.
     
    06:46
    Domácí se dostali do zajímavého přečíslení, z něho ale nakonec nedokázali vystřelit, a ohrozit tak Nechvátala.
     
    07:14
    Talentovaný forvard Nečas sice v osobním souboji se znojemským obráncem upadl, následně se ale zvedl a ještě se dostal do zakončení, jeho projektil zaplachtil nad bránu.
     
    08:07
    Kvapil se šikovně dostal přes několik hráčů Znojma a mohl z velmi výhodné pozice zakončovat. Forvard, který se před sezonou vrátil do extraligy z KHL, ovšem ještě nabízel puk před bránu volnému Eratovi. Ten ovšem přihrávku nečekal a než si kotouč zpracoval, bylo po šanci.
     
    08:39
    Domácí nyní ovládají ledovou plochu, od modré to zkoušel Němec, ale jeho pokus postrádal přesnost.
     
    09:06
    Trška již vyzkoušel pozornost Nechvátala, který vyrazil jeho puk mimo nebezpečí.
     
    09:17
    Hynek Zohorna nahazoval o mantinelu kotouč na bránu, Nechvátal vyrazil puk.
     
    09:40
    Domácí si znovu vytvořili tlak, z něhož ovšem tentokrát zakončit nedokázali, a Nechvátal tentokrát zasahovat nemusel.
     
    10:25
    Trška vyrobil chybu a namazal kotouč Kalusovi, který se společně s Tomasem hnal do přečíslení. Kalus ale celou akci zbrzdil a jeho zakončení z levého kruhu si Čiliak bez větších problémů pohlídal.
     
    11:10
    Hughmesan vypálil od levého mantinelu mimo bránu.
     
    12:12
    Hosté si vytvořili chvilkový tlak v útočném pásmu, nejblíže gólu byl kapitán Beran, který zakončoval zblízka, ovšem střela z první mu vůbec nesedla a Čiliak neměl těžkou práci.
     
    13:44
    V těchto chvílích se hraje bez střeleckých pokusů na jedné či druhé straně. Utkání je spíše plné nepřesností.
     
    14:33
    Obrovská šance domácích na otevírací branku. Štencel namazal do mezikruží Eratovi, který zakončoval do odkryté klece, jeho pokus byl ale sražený jedním z obránců Znojma nad bránu.
     
    16:00
    Haščák vybojoval u brány kotouč a nabruslil si před Nechvátala, ovšem zblízka poslal puk mimo tři tyče.
     
    16:39
    Zakázané uvolnění hostujícího celku, vhazování před Nechvátalem, který se musí být v posledních minutách opět na pozoru.
     
    17:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí otevírají skóre utkání. Dočekal vybojoval za bránou kotouč a posunul jej před svatyni Znojma HYNKOVI ZOHORNOVI, který pohotově střelou do pravého horního růžku překonal Nechvátala. Asistence. Martin Dočekal.
     
    17:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    A pozor! Máme tu velkou premiéru. Svůj pvní gól v dresu A týmu Komety na domácím ledě a druhý celkově právě zaznamenal talentovaný sedmnáctiletý forvard MARTIN NEČAS. Ten se šikovně protáhl přes znojemskou obránu před Nechvátala, jehož si položil na led a poslal puk za záda gólmana hostujícího celku.
     
    17:38
    Domácí jsou po dvou slepených brankách při chuti. Vincourův pokus Nechvátal vyrazil.
     
    18:03
    Šance Znojma trochu si spravit chuť v první třetině. Hosté si zahrají přesilovou hru poté, co Tomáš Malec obdržel dvouminutový trest za podražení.
     
    18:22
    Orli právě vstřelili branku!
    Hosté svou šanci bleskurychle využili a vrací se do zápasu. Kalusovu střelu z pravého kruhu Čiliak vyrazil do míst, kde číhal ROMAN TOMAS, jenž kotouč poslal do odkryté klece. Asistence: Petr Kalus, Peter Pucher.
     
    19:00
    Začala se poslední minuta první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zajímavá úvodní třetina je minulostí. Fanoušci ve slušně zaplněné DRFG Areně sice čekali na gól sedmnáct minut, poté ale viděli hned tři. Nejprve v osmnácté minutě otevřel skóre utkání Hynek Zohorna a necelých dvacet vteřin poté navyšoval vedení domácího celku svým druhým gólem v dresu A týmu Komety sedmnáctiletý Martin Nečas. Hosté nezpanikařili a v nabízené první přesilové hře se prosadili. V devatenácté minutě smazal nulu na kontě Marka Čiliaka Roman Tomas. Druhá třetina začne zhruba v 19:07.
     
    Hosté vstoupili do druhé třetiny s brankářem Markem Schwarzem, který mezi třemi tyčemi nahradil Patrika Nechvátala.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:34
    Hra se na úvod druhé části přelévá ze strany na stranu bez střeleckých pokusů.
     
    22:12
    Kapitán modrobílého celku Čermák nahodil od modré čáry kotouč na Čiliaka, který jeho propagační pokus skryl do lapačky.
     
    22:18
    Král po buly pálil od modré, jeho nepříliš razantní pokus srazili jeden z hostujících hráčů mimo bránu.
     
    23:06
    Domácí si zahrají svou druhou přesilovku. Dvě minuty za hákování obdržel Andre Lakos.
     
    24:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Dlouho statickou přesilovou hru nakonec domácí proměnili po nádherné akce. Erat nahrál na brankovou čáru Štencelovi, který pohotové poslal puk do mezikruží na MARTINA NEČASE, jenž svou tvrdou ránou z první mířenou pod víko nedal Schwarzovi šanci. Asistence. Jan Štencel, Martin Erat.
     
    25:36
    Domácí fanoušci si očividně užívají faktu, že dvě branky dnes zaznamenal místní supertalent Nečas a momentálně vyvolávají jeho jméno a číslo jeho dresu.
     
    26:08
    Řezníček vypálil z kruhu, Čiliak byl připraven.
     
    26:42
    Kalus uvolnil Puchera do samostatného brejku. Zkušenému slovenskému forvardovi ale vůbec zakončení nevyšlo a Čiliak nemusel zasahovat.
     
    28:10
    Momentálně se hra svižně přelévá ze strany na stranu bez šancí na jedné či druhé straně.
     
    28:39
    Kováčik posílal od modré čáry kotouč do skrumáže před bránou, znojemská defenzíva si s tímto pukem poradila.
     
    29:44
    Zohorna vjel do ofsajdu. Vhazování ve středním pásmu.
     
    29:49
    Lattner vyzkoušel střelou od modré pozornost Čiliaka, který si s pokusem znojemského obránce poradil.
     
    30:19
    Třetí přesilová hra pro Kometu. Dvě minuty za podražení obdržel Petr Kalus.
     
    30:39
    Nečas, který útočí na hattrick, vypálil z pravého kruhu. Jeho střela byla před Schwarzem tečována, ale hostující gólman si dokázal poradit.
     
    31:21
    Hostům se podařilo osvobodit z tlaku domácího celku a vystřídat.
     
    31:39
    A znovu Orli vyhodili kotouč přes všechny čáry až k Čiliakovi.
     
    32:03
    Kováčik na modré čáře ztratil puk a domácí se následně dopustili ofsajdu. Druhá část početní převahy modrobílým příliš nevychází.
     
    32:19
    Hosté hrají v plném počtu. Na rozdíl od předchozího oslabení se tentokrát Orli ubránili.
     
    32:50
    Velká šance Znojma na kontaktní branku. Pucher nahrál před bránu Kalusovi, jehož střelu vykopl Čiliak betonem.
     
    33:52
    A znovu musel slovenský gólman ve službách Komety zasahovat. Tentokrát proti bekhendové střele Čípa z mezikruží.
     
    34:07
    Kvapil se dostal do brejku, objel bránu a snažil se zasunout kotouč k bližší tyči. To se mu málem povedlo. Skákavý puk v brankovišti ovšem dokázal Schwarz zalehnout.
     
    34:52
    Do samostatného brejku se dostal Jan Hruška. Brněnský forvard se pokoušel zakončovat mez Schwarzovy betony. Znojemský gólman si tento prostor pohlídal.
     
    36:04
    Další početní převaha pro Kometu. Dvě minuty za držení obdržel znojemský matador Peter Pucher.
     
    36:12
    Hostům se na úvod oslabení povedlo poslat kotouč pryč z vlastního pásma.
     
    36:41
    A znovu se hostům povedlo poslat puk přes všechny čáry.
     
    37:10
    Čermák vybojoval osobním soubojem u mantinelu kotouč, nahrál jej do levého kruhu Haščákovi, který našel před bránou Zohornu, jehož zakončení vykryl betonem Schwarz, který teď drží naděje svého týmu.
     
    37:56
    Domácí se znovu nastěhovali do útočného pásma a rozvinuli přesilovkovou kombinaci.
     
    38:04
    Další přesilovkovou branku v tuto chvíli ale domácí nepřidají, poněvadž Pucher se vrátil na ledovou plochu a hosté hrají v plném počtu.
     
    38:33
    Pucher se hned zapojil do hry a vypálil z pravého kruhu mimo bránu.
     
    39:00
    Začala se poslední minuta prostřední části.
     
    39:07
    Do Kadeřávkovi střely vložil hůl jeden z hráčů Komety a puk zamířil na ochrannou síť.
     
    39:16
    Zohornův vysoký oblouk trefil kostku nad ledem, a hra tak byla přerušena.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině měli opět více ze hry domácí. Z množství vyložených šancí ovšem proměnili pouze jednu, když na konci pohledné přesilovkové kombinace stál ve 25. minutě Nečas. Další příležitosti modrobílí neproměnili, a tak hosté mohou ještě ve třetí třetině, která začne v 19:55, duel zdramatizovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:02
    Hruška se sice dostal do samostatného brejku, ale jen za cenu ofsajdu. Vhazování ve středním pásmu.
     
    41:46
    Dočekalovo nahození od modré čáry Schwarzovi nedělalo žádný problém.
     
    42:05
    Lakos zkusil štěstí střelou od modré čáry, Čiliak si prostor mezi betony, kam rakouský obránce ve službách Znojma mířil, pohlídal.
     
    43:19
    Obměněná v první formace Komety, kde nyní místo Erata figuruje Dymáček, se snažila rozvinout kombinaci v útočném pásmu, Dymáček ale nedosáhl na Nečasovu přihrávku.
     
    43:52
    Zaťovič našel přesným pasem v mezikruží Hrušku, jehož zakončení Schwarz pokryl.
     
    45:12
    Při rychlém protiútoku Komety se sice Káňovi zakončení nepovedlo, puk se ale dostal k Vojtěchu Němcovi, jenž z bezprostřední blízkosti Schwarze nepřekonal.
     
    46:30
    Trška nahazoval od mantinelu kotouč před bránu Zaťovič, jenž ale promáhl puk. Domácí v těchto chvílích mají zápas naprosto pod kontrolou a kotouč svým soupeřům prakticky nepůjčují.
     
    Dnešnímu utkání přihlíží 5317 diváků.
     
    47:47
    Ofsajd modrobílého celku.
     
    48:43
    Hosté se zatím ve třetí třetině prakticky pouze brání. Nyní mají šanci ještě duel zdramatizovat. Dvě minuty za držení obdržel Roman Dymáček.
     
    48:48
    Domácí vyhráli buly a Gulaši vyhodil puk bekhendem na protější stranu kluziště.
     
    49:33
    Od modré pálil Číp, Čiliak na jeho projektil viděl a vyrazil puk.
     
    49:52
    Dočekal se dostal do samostatného brejku, při němž byl na poslední chvíli zaháčkován Čípem, rozhodčí nařídil trestné střílení.
     
    49:52
    Martin Dočekal sice svým blafákem překonal Schwarze, ovšem puk poslal do tyče. Početný kotel fanoušků Znojma nyní hecuje své oblíbence s jasným vzkazem. "Ještě to zkusíme."
     
    50:26
    Lakos nedokázal udržet kotouč v útočném pásmu a následně se dopustil ofsajdu.
     
    50:43
    Domácí hrají v plném počtu. Druhému oslabení se na rozdíl od toho prvního dokázali ubránit.
     
    51:20
    Od modré pálil Číp, Čiliak vyrazil puk betonem a o dorážku se pokoušel jeden z hráčů Znojma, ovšem byl tísněn hráčem Komety a zakončit se mu nepovedlo.
     
    52:54
    Štencel se proháčkoval do levého kruhu odkud vypálil, Schwarz si poradil
     
    53:14
    Domácí si na chvíli vytvořili tlak, z něhož ale nedokázali přímo ohrozit Schwarze.
     
    53:35
    Znojemský protiútok zastavil rozhodčí kvůli ofsajdu jednoho z hráčů.
     
    54:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je to tady dámy a pánové! Sedmnáctiletý supertalent českého hokeje MARTIN NEČAS právě dovršil hattrick a DRFG Arena stojí na nohou. Zlatý kapitán z Memoriálu Ivana Hlinky získal na modré čáře kotouč, nabruslil do mezikruží a odtud jako zkušený mazák poslal puk nekompromisně pod víko!
     
    55:10
    Hokejisté Znojma se snaží ještě alespoň zkorigovat výsledek a ženou se dopředu, ovšem přes obranu Komety se zatím těžko dostávají do zakončení.
     
    56:12
    Novák vypálil od modré čáry, Čiliak vytáhl proti jeho střele beton.
     
    56:26
    V dobré palebné pozici se ocitl Řezníček, ovšem svůj projektil nasměroval vedle levé tyče Marka Čiliaka.
     
    57:18
    Káňa přejel modrou čáru a vypálil, jeho projektil byl hodně nepřesný.
     
    57:38
    A znovu Káňa, tentokrát dostal přihrávku zpoza brány. Brněnskému útočníkovi zakončení příliš nevyšlo a ke Schwarzovi puk neprošel.
     
    58:10
    Dobrý střelecký pokus Gulašiho z levého kruhu vyrazil Schwarz ramenem.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta zápasu a s kotoučem operují domácí.
     
    59:27
    Nepřesnost v rozehrávce Komety vyústila v zakázané uvolnění.
     
    59:40
    Utkání už se jen dohrává, DRFG Arenou obíhají mexické vlny.
     
    59:46
    Ofsajd brněnského celku.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Komety Brno tedy poráží Znojmo v poměru 4:1 a získávají Pohár hejtmana Jihomoravského kraje. Utkání si dnes i přes dobrý týmový výkon Komety podmanil sedmnáctiletý útočník Martin Nečas, který dnes rozhodl o výhře svého mužstva hattrickem.
     
    Kapitán brněnské Komety Leoš Čermák si přijel pro Pohár hejtmana Jihomoravského kraje, kterou předává místostarosta Znojma Jan Grois.
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno, děkují za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (20:28:35)

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 18. H.Zohorna (Dočekal), 18. Nečas, 25. Nečas (Štencel, Erat), 55. Nečas – 19. Tomas (Kalus, Pucher)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Král – Kvapil, Nečas, Erat – Zaťovič, Hruška (A), Vincour – Dymáček, Čermák (C), Zohorna – Káňa, V. Němec, Haščák, Dočekal.
    HC LERAM Orli Znojmo: Nechvátal (21. Schwarz) – Lattner, Lakos, Řezníček, McMonagle, Kadeřávek, Biro, Stehlík – Tomas, Pucher, Kalus – Číp, Wronka, Hughesman – Beroun (C), Bartoš, Novák – Špaček, Vodný, Csamangó, Bruijsten.

    Rozhodčí: Čech, Polák – Měkýš, Reich

    Diváci: 5317
    bahis siteleri