Vítkovice – Nitra 7:0 (kon.) | Sparta – Kärpät 1:1 (kon.) | Junosť Minsk – Frölunda 3:2 (kon.)
Kuopio – Djurgården 2:0 (kon.) | TPS – IFK Helsinky 1:1 (kon.) | Liberec – Färjestad 4:1 (kon.)
Mnichov – Växjö 1:1 (kon.) | Tappara – SaiPa 0:2 (kon.) | JYP – Skellefteå 4:0 (kon.)
Salzburg – Bern 1:4 (kon.) | Wolfsburg – Zürich 1:4 (kon.) | Eisbären – Zug 4:0 (kon.)
Lugano – Plzeň 4:1 (kon.) | Košice – Fribourg 1:1 (kon.) | Davos – Linköping 4:7 (kon.)
HV71 – Rauma 2:0 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Färjestad Karlstad
Úterý 04.10.2016, 18:00 • Home Credit Arena Liberec • Hokejová Liga mistrů • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Hokejová Liga mistrů má dnes na programu kompletní kolo play-off. Po základních skupinách zbylo dvaatřicet týmů, které si to v odvetných zápasech rozdají o postup do osmifinále. My dnes budeme sledovat prostřednictvím našeho online přenosu utkání mezi českým zástupcem a mistrem loňského ročníku ELH Bílí Tygři Liberec a švédským Färjestads BK.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Liberečtí hokejisté po triumfu v uplynulém ročníku Tipsport Extraligy, kdy jako vítězi základní části dokázali nakonec dokráčet až k zisku Masarykova poháru i v play-off, letos zatím tak suverénní nejsou. Zatím se nacházejí na osmém místě tabulky a mají za sebou nyní sérii tří proher v řadě. V Lize mistrů ale dokázali postoupit ze skupiny a zahrají si tak play-off. Jenže los jim přiřkl devítinásobného mistra nejvyšší švédské soutěže, a sice Färjestad. Hned první zápas sehrají před svými diváky a rozhodně se pokusí uspět a před odvetou, která se bude hrát za týden ve Švédsku, uhrát co nejlepší výsledek. Dokáží Tygři porazit silného švédského soupeře?
     
    Färjestads BK

    Färjestadu se ale úvod ligy taktéž moc nevydařil. Zatím jsou hokejisté několikanásobného mistra švédské ligy na desátém místě tabulky Elitserien se ziskem pěti bodů. Na svém kontě mají ale zatím pouze čtyři utkání a dá se očekávat, že pomalu tabulkou budou stoupat. Hosté vyhráli základní skupinu CHL o dva body před českou Spartou a nyní se už chystají na svěřence trenéra Bílých Tygrů Filipa Pešána. Kdo se bude dnes radovat z výhry, nebo skončí zápas remízou? Uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.
    Hokejisté Färjestadu jsou už v dějišti zápasu. V pondělí ráno už si vyzkoušeli libereckou Home Credit Arenu.
     
    Tygři vzdají hold složkám Integrovaného záchrannému systému

    Hlavním doprovodným programem zápasu s Färjestadem bude poděkování organizace Bílých Tygrů všem integrovaným záchranným složkám Libereckého kraje. Hokejisté Liberce tak vzdají hold lidem, kteří každodenně pomáhají nám všem. Podobná akce se v rámci utkání CHL konala v Home Credit Areně už v loňském ročníku soutěže a setkala s pozitivními ohlasy. „Jsme rádi, že můžeme znovu veřejně poděkovat složkám Integrovaného Záchranného systému, se kterými Bílí Tygři úzce spolupracují v rámci pořádání zápasů. Znovu chceme tímto gestem připomenout nelehkou práci, kterou lékaři, policisté, vojáci i záchranáři odvádějí nejen při hokejích, ale vlastně každodenně.“, říká marketingová manažerka klubu Barbora Saitlová. Zápas by mělo navštívit přes 2000 uniformovaných členů hasičů, armády, Policie ČR, záchranářů a jejich hostů.
    Tygři vzdají hold Integrovanému záchrannému systému Libereckého kraje.

    Zdroj: www.hcbilitygri.cz
     
    Československá stopa v utkání týmu Färjestads BK

    Milan Gulaš (FAR)
    Speciální dres Cramo Top Scorera dnes budou mít na sobě na domácí straně Vladimír Svačina a na straně Färjestadu pak Per Åslund.

     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Lašák) – Ševc, Šimek, Vitásek, Derner, Pyrochta, Mojžíš, Havlín – Mikyska, Radivojevič (C), Svačina – Lakatoš, Krenželok, Jelínek – Bližňák, Bartovič, Špaček – Vantuch, Stránský, Ordoš

    Färjestads BK: Steen S. (Haugen) – Nygren (C), Wikstrand, Tollefsen, Holös, Grundel, Enok – Asplund, Gulaš, Åslund – Stapleton, Jämtin, Nilsson – Svensson, Persson J., Persson L. – Ryno, Steen O., Johansson

    Rozhodčí: Kurmann (SUI), Hejduk – Lhotský, Ondráček (všichni CZE).
     
    Oba celky jsou už na ledové ploše a utkání tak za malou chvíli začne. Ale měla by ještě proběhnout ceremonie ohledně vzdání holdu Integrovaným záchranným složkám Libereckého kraje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Liberečtí se dostali do útočného pásma, ale tam o kotouč přišli. Na opačnou stranu tak mohou zamířit hokejisté Färjestadu.
     
    00:54
    Podél prvého mantinelu se před brankoviště hostů prodral Milan Bartovič, ale nakonec se ke střele nedostal. Kotouč mají opět hosté a zakládají svou akci.
     
    01:35
    Střela Liberce zamířila přímo do betonů Steena, který ale nechá hru plynout a nepřerušuje ji.
     
    02:29
    Na druhé straně to zkoušel svou střelou Milan Gulaš, ale Will nemusel zasahovat. Pomohla mu liberecká obrana a Tygři tak míří znovu do útoku.
     
    03:20
    Hosté se snažili probít do útočného pásma, ale to se jim nepodařilo. Znovu pozorná obrana Liberce jim to nepovolila.
     
    03:49
    Bílí Tygři opět v obranné činnosti uspěli, sebrali hostům kotouč a nyní budou zakládat další útočnou akci z hloubi vlastního pásma.
     
    04:39
    Domácí hokejisté nyní zvedli své příznivce ze sedaček. Měli před hostující brankou velký tlak, ale Jan Ordoš nedokázal protlačit kotouč za záda Steena!
     
    05:31
    Petr Jelínek následně poté číhal před brankou Steena, ale jeho přízemní střela brankáře švédského celku neohrozila.
     
    05:31
    A stejný hráč putuje na trestnou lavici, když se provinil krosčekem. První přesilovou hru si tak zahrají hosté z Färjestadu.
     
    06:33
    V pásmu Liberce se hosté drželi delší dobu, až se Bartovičovi podařilo rybičkou kotouč vyhodit z vlastního pásma.
     
    07:20
    A zase Liberečtí pozorně bránili ve svém teritoriu a vypadá to, že své první oslabení zvládnou.
     
    07:31
    Je to tak. Petr Jelínek je na ledě a Bílí Tygři jsou tedy v plném počtu.
     
    08:41
    Radim Šimek se napřáhl ke střele z levého kruhu, kotouč mířil přímo na branku Färjestadu, ale nakonec ho dokázala odvrátit pozorná obrana hostujícího týmu. Ten tak může jít do dalšího útoku.
     
    08:58
    Na řadu přichází komerční přestávka.
     
    09:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Rychlé nohy MILANA BARTOVIČE a je z toho úvodní branka utkání. Bartovič využil chyby hostů ve středním pásmu, ujel úplně sám všem a dostal se až do těsné blízkosti Steena, kterého svou následnou střelou dokázal prostřelit. Brankář Färjestadu s jeho ránou nemohl nic dělat. Bílí Tygři se tak ujímají vedení. Bez asistence.
    09:18 Milan BARTOVIČ - 1:0
     
    10:30
    Hosté se snažili na inkasovanou branku zareagovat, ale v pásmu Tygrů se jejich střela neujala. Zachytil ji brankář Will, který kotouč okamžitě rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    11:27
    Hosté z Färjestadu se nyní sami připravili o útočné pásmo. Nahodili kotouč před libereckou branku, ale tam si ho okamžitě poté znovu přebrala obrana Tygrů, která zaváží puk do útočného pásma.
     
    11:58
    Další komerční přestávka.
     
    12:51
    Jan Stránský spěchal za kotoučem, který mířil před branku hostů, ale nakonec ho nedojel. Nicméně vybojoval alespoň útočné pásmo, kde Tygři zůstanou. Vhazovat se bude po levici Steena.
     
    13:16
    Slibně se rozvíjecí akci Färjestadu zastavilo postavení mimo hru, která se tak vrací do středního pásma.
     
    13:34
    Liberečtí se dopustili zakázaného uvolnění, bude se tedy vhazovat před Willem a hosté se pokusí v útočném pásmu ohrozit brankáře Bílých Tygrů.
     
    15:09
    Přesilovku si vyzkoušejí také domácí hokejisté. Grundel inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    15:24
    Josef Mikyska střílel z pravé strany na Steena a svou střelou vyprášil jeho betony. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    15:52
    Hosté se dokázali osvobodit a kotouč z jejich vlastního pásma míří až před Romana Willa.
     
    16:14
    Tentokráte na Steena střílel z prostoru mezi kruhy Branko Radivojevič, ale holenní chránič jednoho z obránců Färjestadu zabránil Liberci skórovat.
     
    17:09
    Hosté se také ve vlastním oslabení dokázali ubránit. Grundel je už na ledové ploše a jeho tým je tedy v plném počtu.
     
    17:25
    Z levé strany vyslal na hostující branku vzdušnou střelu Petr Jelínek, ale kotouč má ve své moci brankář hostů Steen.
     
    18:25
    Hosté se snažili dostat do útočného pásma, ale opět jejich snaha byla marná. Stopku jim vystavil další ofsajd a hra se stěhuje do středního pásma.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:27
    Lukáš Vantuch vybojoval za brankou Steena kotouč a hned ho poslal před jeho branku. Tam ale nebyl nikdo z domácích připraven a na opačnou stranu tak mohou zamířit hosté.
     
    19:45
    Jenže ti se nedostali do ohrožení Willa a je z toho vyhození puku do středního pásma. Už se nic nestane, první třetina spěje do svého konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina tohoto utkání v rámci Champions Hockey League je za námi. Domácí Bílí Tygři byli rozhodně aktivnějším týmem a to zúročili také úvodní brankou. Po chybě hostů ve středním pásmu ujel všem Milan Bartovič, jenž své sólo dokázal zakončit. Hosté zatím nenašli odpověď na inkasovaný gól, a tak se poprvé do kabin šlo určitě lépe domácím, kteří mají v zádech těsný náskok. Druhá třetina začne přibližně v 18:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Liberečtí po vhazování zavezli puk do útočného pásma, kde to z úhlu zkoušel svou střelou Vladimír Svačina. Jenže Steen jeho úmysl vystihl a nedopustil, aby ho domácí útočník překvapil.
     
    20:59
    Hned na to se bleskurychle ocitli hosté v pásmu Liberce, ale následná střela Nygrena od modré čáry se neujala. Kotouč skončil pouze vysoko nad.
     
    21:19
    Zakázané uvolnění Liberce, hra se stěhuje před Romana Willa, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    21:42
    Roman Will nyní pomohl obraně svého celku, když za brankou sebral hostům kotouč a poslal ho na připraveného Martina Ševce, jenž ho okamžitě vyvezl z vlastního obranného pásma.
     
    22:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté jdou do dvoubrankového náskoku. PETR JELÍNEK si z levého kruhu nabruslil do blízkosti Steena a poté ho svým blafákem dokázal překonat. Tygři se tak radují z další přesné trefy a mají zatím slibný náskok. Asistence: Jan Stránský.
    22:44 Petr JELÍNEK - 2:0
     
    23:00
    Vyloučení v týmu Färjestads BK (Tollefsen – 2 min.).
     
    23:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí využívají svou přesilovou hru. DOMINIK LAKATOŠ se dostal až před brankáře Steena a svou bekhendovou střelou ho dokázal překonat. Posílá tak svůj tým už do tříbrankového náskoku. Hosté jsou jako opaření a pochopitelně z tohoto vývoje nejsou nadšeni. Asistence: Vladimír Svačina.
    23:27 Dominik LAKATOŠ - 3:0
     
    25:11
    Petr Jelínek vsítil čtvrtou branku, celou akci ještě ale posoudí videorozhodčí, zda ji nedosáhl vysokou holí.
     
    25:11
    Je to tak, Petr Jelínek měl hůl příliš vysoko a branka tak nemůže být uznána.
     
    26:22
    Šimek putuje na trestnou lavici za držení protihráče a hosté si zahrají přesilovou hru.
     
    27:24
    Tygři čelili několika střelám z holí hostů, ale nakonec se dokázali osvobodit a kotouč tak letí až před brankáře Steena.
     
    28:07
    A také nyní se podařilo Tygrům kotouč vyhodit do bezpečí a vypadá to, že své další oslabení zvládnou.
     
    28:22
    Radim Šimek skáče na led a Liberečtí jsou v plném počtu.
     
    28:54
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl dvou branek. LINUS PERSSON dostal přesnou přihrávku do jízdy a z pravého kruhu prostřelil Romana Willa, kterého tak obral o dosavadní čisté konto. Domácí ale mají stále slibný náskok. Asistence: John Persson, Björn Svensson.
    28:54 Linus PERSSON - 3:1
     
    30:43
    Hosté ožili a nyní se znovu dostali do šance. Jenže střela Milana Gulaše zamířila pouze vedle Willovy svatyně. Domácí si tak přebrali kotouč a míří na druhou stranu.
     
    32:05
    Od modré čáry se napřahoval ke střele Radim Šimek, ale než stačil odpálit puk, dostal se k němu jeden z hostujících útočníků a vyhodil ho z vlastního pásma.
     
    33:03
    Nyní je na řadě další komerční přestávka.
     
    33:16
    Ondřej Vitásek střelou od modré čáry orazítkoval tyč hostující branky! Hosté si teď mohli pořádně oddechnout.
     
    34:48
    Před hostujícím brankářem dobře clonil Vladimír Svačina, ale odražený kotouč nedokázal prostrčit za Steenova záda. Ten poté raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    35:45
    Tváří v tvář se ocitl Jan Ordoš Steenovi, ale přihrávku od svého spoluhráče zpoza branky přímo před něho se mu nepodařilo dostat za jeho záda. Další velká šance Bílých Tygrů zůstala bez gólového efektu.
     
    36:16
    Domácí po vhazování ve středním pásmu znovu zahrozili před hostující klecí, ale připraven byl Steen, jenž vyrazil kotouč přímo před vlastního obránce. Hosté spěchají do útoku.
     
    36:53
    Před libereckou branku se natlačil Tim Stapleton, ale svou bekhendovou střelu poslal pouze do spojnice levé tyčky a boční konstrukce domácí branky.
     
    37:55
    Ole-Kristian Tollefsen sebral domácím kotouč v útočném pásmu a poté s ním vybruslil do středu hřiště. Hosté míří do dalšího útoku, podaří se jim snížit na rozdíl jediné branky?
     
    38:18
    Jämtin inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění a je tu další přesilová hra pro liberecké Bílé Tygry.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Radim Šimek střílel od modré čáry před hostující branku, ale Steen vytasil další přesný zákrok. V závěru druhého dějství tak podržel svůj tým.
     
    39:42
    Hosté se osvobodili a domácí hokejisté tak založí z hloubi vlastního obranného pásma zřejmě svůj poslední útok této části hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá perioda je za námi. V ní jsme viděli dohromady tři branky. Nejprve přidali další dvě přesné trefy Petr Jelínek a Dominik Lakatoš, ale Linus Persson dokázal náskok Tygrů korigovat, když vsítil vůbec první gól svého celku. V závěru třetiny měli domácí další velké šance, ale skóre se už neměnilo. Na počátku třetí třetiny ale budou dohrávat svou přesilovou hru. Uvidíme, zda ji stihnou využít. Třetí třetina začne přibližně v 19:50.
     
    Střely na branku: 17:7
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    40:38
    Hosté se hned dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak přestěhovala znovu před Steena, kde se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    41:29
    Tygři zakombinovali před Steenem, ale ten nemusel proti jejich střele zasahovat. Pomohla mu jeho pozorná obrana.
     
    42:11
    Podél levého mantinelu si do útočného pásma nabruslil Tim Stapleton, ale nebylo mu to nic platné. Nikoho v pásmu totiž neměl na přihrávku a rázem tak náznak akce Färjestadu skončil.
     
    43:07
    Liberečtí zatím kontrolují své dvoubrankové vedení a hosty takřka k ničemu nepouštějí. Naopak sami zahrozili z další akce, ale puk po ráně Dominika Lakatoše skončil pouze vysoko nad.
     
    44:35
    Bílí Tygři stále operují před hostující brankou, Bartovič hledal svou přihrávkou Bližňáka, ale druhý jmenovaný kotouč dobře nezpracoval a hosté tak mohli v klidu převzít kotouč a zamířit s ním před domácí branku.
     
    45:55
    Z levé strany zkoušel pálit na Steena Jan Stránský, jenže jeho úmysl vystihla hostující obrana, která opět nedopustila, aby liberečtí hokejisté jakkoli ohrozili Steena.
     
    46:45
    Nyní znovu přichází krátká pauza v podobě komerční přestávky.
     
    47:22
    Domácí Derner dostává dvě minuty za podražení a hosté si zahrají přesilovou hru. Mají tak šanci dostat se Tygrům na dostřel jediného gólu. Pokud ji ovšem využijí.
     
    47:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže místo toho přichází branka na opačné straně. MILAN BARTOVIČ šikovně vypíchl kotouč z vlastního pásma, následně ho dokázal dojet a svůj samostatný únik pak dokázal znovu přetavit v jeho už druhou branku v dnešním utkání. Bez asistence.
    47:57 Milan BARTOVIČ - 4:1
     
    49:17
    Tygři dobře své oslabení brání a nyní vyhazují kotouč do bezpečí. Hosté tak budou muset založit svou akci z hloubi vlastního pásma.
     
    49:22
    Derner je na ledě a Liberec je v plném počtu. Může tak být vlastně spokojen, neboť jeho vyloučení znamenalo paradoxní branku v síti soupeře.
     
    51:39
    Domácí jsou na koni a udávají tempo hry. Sice mají tříbrankový náskok, ale stále jsou hladoví a prahnou po další přesné trefě. Zatím ale hosté nechybovali a "bůra", kterého si domácí fanoušci vyžadovali, nedostali.
     
    52:48
    Hosté se sice dostali do útočného pásma, ale nic nevymysleli. Přišla tak ztráta kotouče a další ohrožení jejich branky, neboť do brejku šel Bartovič s Bližňákem. Jejich akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    53:02
    Další komerční přestávka.
     
    53:02
    Dnešní utkání sleduje 3 845 diváků.
     
    53:49
    Jan Stránský dostává dvě minuty za vražení na hrazení. Hosté si zahrají přesilovou hru.
     
    54:40
    Liberečtí zatím hosty k ničemu nepouštějí a po několikerém vyměnění kotouče ho vyhazují až před Steena.
     
    55:23
    Znovu se dostali domácí hokejisté ke kotouči a rovnou ho vyhazují zase až před branku hostů. Ti tak budou muset znovu zakládat svou akci ze svého území.
     
    55:49
    Stránský skáče na led a Liberec je kompletní.
     
    56:27
    Ve skrumáži před hostující brankou se nikdo z domácích nezorientoval a hra je následně přerušena. Vhazovat se bude po levici Steena.
     
    57:12
    Tygři jsou v útočném pásmu a Steen tak musí být znovu hodně pozorný. Jenže domácí příliš nespěchají se střelami, v zádech mají stále pohodlný tříbrankový náskok, o který už zřejmě nepřijdou.
     
    57:42
    Po střele domácích zazvonila tyčka domácí branky!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:44
    Hostům je už jasné, že svou ztrátu těžko doženou a i oni se nikam neženou. Kotouč rozehráli ve vlastním pásmu a míří s ním před domácí branku.
     
    59:45
    Ještě náznak akce Färjestadu, ale už z toho nic nebude. Kotouč si převzali Liberečtí, kteří už ho ze svých hokejek nepustí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Liberečtí Bílí Tygři porazili devítinásobného mistra švédské ligy Färjestad 4:1 a mají tak k odvetě rozhodně lépe našlápnuto, než jejich dnešní soupeř. Ten na svém ledě o týden později rozhodně dá všechno do toho, aby si vynutil prodloužení. Domácí se radují z výhry, a sice zasloužené. V zápase měli herní převahu a hráli hokej, který se divákům musel líbit.
     
    Střely na branku: 27:11
    Radost Bílých Tygrů po fantastické výhře nad silným Färjestadem. Jak to dopadne přesně za týden?

     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše, přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:24:06)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 10. Bartovič, 23. Jelínek (Stránský), 24. Lakatoš (Svačina), 48. Bartovič – 29. L. Persson (J. Persson, Svensson)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Lašák) – Ševc, Šimek, Vitásek, Derner, Pyrochta, Mojžíš, Havlín – Mikyska, Radivojevič (C), Svačina – Lakatoš, Krenželok, Jelínek – Bližňák, Bartovič, Špaček – Vantuch, Stránský, Ordoš
    Färjestad Karlstad: Steen S. (Haugen) – Nygren (C), Wikstrand, Tollefsen, Holös, Grundel, Enok – Asplund, Gulaš, Åslund – Stapleton, Jämtin, Nilsson – Svensson, Persson J., Persson L. – Ryno, Steen O., Johansson

    Rozhodčí: Kurmann (SUI), Hejduk – Lhotský, Ondráček (všichni CZE)

    Diváci: 3845
    Úterý 11.10.2016
    Färjestad - Liberec 2:0

    Branky a nahrávky: 21. Nygård (L. Persson), 59. Nygren

    bahis siteleri