Chabarovsk – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Vladivostok – Čerepovec 2:1 (kon.) | Kunlun – Petrohrad 3:5 (kon.)
Toljatti – Spartak Moskva 3:1 (kon.) | Kazaň – Soči 1:3 (kon.) | Nižněkamsk – N.Novgorod 6:5 (po pr.)
Jokerit – Čeljabinsk 2:1 (po pr.) | Záhřeb – Omsk 1:4 (kon.)
po prodl.
Jokerit Helsinky
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Čtvrtek 01.12.2016, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu z ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Jokeritu a Čeljabinsku!

    Domácí Jokerit Helsinky letos balancuje na hraně postupu do play-off a potřebuje tak každý bod. Je sice na dobrém šestém místě, ale náskok na nepostupové deváté, které okupuje Soči, je pouze dvoubodový. Finský celek letos získal 56 bodů za 35 zápasů a má mírně záporné skóre 83:91. Z posledních pěti duelů pak vydoloval solidních 11 bodů – nejprve vyhrál vysoko 2:5 v Záhřebu, následně přišly dvě prohry po nájezdech – 3:2 v Minsku a 2:3 s Petrohradem, poté Jokerit vyhrál na ledě Rigy 1:2 a posledně doma porazil Magnitogorsk 3:2.

    Hostující Traktor Čeljabinsk je na tom ve své Východní konferenci ještě o něco lépe, momentálně se totiž nachází na výtečném pátém místě a na nepostupové pozice má náskok již dvanácti bodů. Za 36 zápasů tento celek získal 59 bodů a má skóre 81:68, což značí hlavně dobrou defenzivní složku hry. Z posledních pěti duelů Traktor získal 10 bodů – nejprve padl 4:1 v Novgorodu, následně po prodloužení doma nestačil na Dinamo Moskva 1:2, poté ale přišly už jenom výhry – 3:1 doma s Jaroslavlí, 3:2 s Podolskem a 0:2 v Minsku.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – Rissanen, Ch. Genoway, Jensen, Lauridsen, Lajunen (A), Jaakola, Jalvanti, Rautanen – Jormakka, Regin (C), Joensuu (A) – Salminen, Hishon, Huhtala – Pihlström, Niemi, Gymer – Anttila, Mäki, Talaja.

    Traktor Čeljabinsk: Francouz (Děmčenko) – Šinin (C), N. Bělov, Kolcov, Děnisov (A), A. Petrov, Borodkin, Mamajev – Kručinin, Szczechura, Jakuceňa – Černikov, J. Petrov, Zinovjev – Šarov, Pestunov (A), Roy – Peňkovskij, Mošarov, Šolochov – Gubarev.

    Rozhodčí: Gašilov, Vasiljev – Sadovnikov, Zacharenkov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Do branky Jokeritu se dnes postaví Američan Ryan Zapolski

    Výstroj CCM ti umožní jakýkoliv pohyb ????????????#CCMhockey #CCMgoalie #MadeOfHockey

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Tak netrvalo dlouho a Pavel Francouz musel poprvé do pokleku, z ničeho nic proti němu z levé strany jel zcela osamocený Jormakka, jenže český gólman situaci ustál a puk zachytil!
     
    01:29
    Do hry se ale dostal i Čeljabinsk, který bojoval o puk důrazně za brankou, nakonec se dostal i ke střele, ale s nedůrazným pokusem z úhlu neměl Zapolski potíže.
     
    02:41
    Zápas je zatím velice vyrovnaný, oba celky se tlačí dopředu a sledujeme útočný hokej, teď má navrch domácí celek a nahození od modré v podání Genowaye musel krýt Francouz.
     
    03:37
    O něco lepší jsou stále Helsinky, které se na úvod zápasu natlačily před branku Traktoru, ovšem produkují pouze střely z velké vzdálenosti, které Francouz zatím bez potíží kryje.
     
    04:31
    Vhazovalo se před bránou Helsinek, ovšem domácí bully vyhráli a šli dopředu právě oni – ani jejich útok ale úspěch nepřinesl a hra se tak ustálila ve středním pásmu.
     
    05:15
    Další velkou šanci měl po chybě Děnisova Jokerit! Hostující bek se nechal až moc snadno obehrát a sám na Francouze jel Salminen, kterého ale český brankář famózně vychytal!
     
    05:35
    Arťjom Borodkin je prvním mužem, který dnes usedne na trestnou lavici – obránce hostů si jde sednout na dvě minuty za držení.
     
    06:29
    Půlka přesilovky je skoro za námi a domácí celek se skoro nedostal do útočného pásma, Finové mají velké problémy s přechodem přes modrou čáru.
     
    07:33
    Hosté už oslabení dohrávali a navíc je vyloučen domácí hráč, takže tu naopak bude početní výhoda pro Traktor – za faul u mantinelu, který byl posouzen jako podražení, si půjde sednout Joey Hishon.
     
    08:25
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tak toto je asi trochu nečekané, protože hosté se prosazují ze své vůbec první vážnější šance! V pravém kruhu se k puku dostal DMITRIJ PESTUNOV, který dostal až moc času, puk nahodil do mlýnice před brankou a tam se jeho pokus šťastně odrazil od jednoho z hráčů až za záda zmateného Zapolskiho! Asistence: Paul Szczechura.
    08:25 Dmitrij PESTUNOV - 0:1
     
    09:49
    Zatím se nemohou po inkasované brance dostat domácí do hry, předvedli několik zbytečných ztrát a Traktor tak v klidu drží čerstvé vedení.
     
    11:17
    Teď tempo hry trochu opadlo, protože Čeljabinsk se snaží držet puk ve své moci a nic zásadního dopředu nevymýšlí, takže sledujeme hlavně hru ve středním pásmu.
     
    12:12
    A stále platí, že více ze hry má hostující ekipa, která pomalu rozehrávala odzadu, ale přišla chyba! Po té jel do přečíslení na Francouze Joensuu, ale český gólman svůj celek zase podržel!
     
    13:08
    Hra vážně trochu upadla a domácí už nemají takový "drive" směrem na bránu, jako na začátku – možná to je i tím, že hosté velice dobře brání a finský celek se tak dostává velice těžko vůbec do pásma.
     
    14:35
    Teď se dostal ale Traktor do poměrně velkého tlaku, čímž donutil Jokerit dokonce k vyhození přes všechny čáry a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    15:46
    Po delší době se dostali k nějaké akci i domácí, jenže nahození od modré čáry v podání Lajunena celkem v klidu dokázal krýt Francouz.
     
    16:39
    Hosté mají duel ve své moci a podle toho hra také vypadá, protože se dopředu moc neženou a ani samotný Jokerit moc velkou snahu nejeví.
     
    17:53
    Teď se hrálo za brankou domácího celku, ke střele se poté dostal z otočky Mamajev, ovšem jeho dělovka trefila pouze blokujícího beka.
     
    18:55
    Třetina už se pouze dohrává a domácí celek se snaží dohnat tu ztrátu, ovšem stále platí, že Jokerit brzdí až nadměrné množství nepřesností.
     
    19:49
    Ani poslední akce finského celku ve třetině úspěch nepřinesla a sledovali jsme pouze střelu mimo v podání Regina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi a domácí po vyrovnaném průběhu prohrávají o jednu jedinou branku – tu dal vlastně z jediné šance Čeljabinsku v zápase po náhodném odrazu před brankou Pestunov. Jinak měli více šancí borci Jokeritu, ale zatím výtečně chytá hostující Francouz – najde na něj finský celek recept ve druhé třetině?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Hned na začátku třetiny se dostali do dalšího tlaku hráči Čeljabinsku, před Zapolskiho se natlačilo hned několik hráčů, ale dorážky v podání Jakuceňa domácí gólman naněkolikrát pokryl!
     
    21:39
    Hra se teď trochu uklidnila a puk už drží i domácí Jokerit, který se snaží dostat do nějaké šance také, ale zatím všechna nahození od modré sbírá jistě Francouz – jako teď to od Lauridsena.
     
    22:35
    Oba celky si teď dost často vyměňují puk, sledujeme celkem hodně nepřesností a Jokerit se ne a ne dostat do nějaké pořádné šance.
     
    23:21
    Až teď se dostal po dobrém nahození od Genowaye ke střele Jormakka, jenže ani finský křídelník na Francouze nevyzrál a trefil ho pouze do výstroje.
     
    24:18
    A už opět je u puku o něco více hostující celek, který se nastěhoval na skoro celou minutu do třetiny Jokeritu, ale k žádnému nebezpečí pro bránu Zapolskiho to nevedlo.
     
    26:03
    Domácí se stále nemohou dostat do nějakého stálého tlaku a dá se říci, že Traktor má duel pod svou kontrolou. Zatím se v této třetině ale nic zásadního nestalo ani před jednou z branek.
     
    27:36
    Po individuální akci se pokoušel zakončit svoji akci střelou z úhlu Zinovjev, ale už mu asi docházely síly a jeho pokusu tak chyběla jak přesnost, tak razance.
     
    28:46
    I v posledních minutách je u puku pořád více tým Čeljabinsku, který sice nějaké velké šance nemá, ale celkem umně natahuje čas, takže stále drží těsné vedení.
     
    30:29
    Obraz hry se nemění a stále sledujeme vyrovnanou bitvu, kde ale za kratší konec tahá právě domácí tým, který se nemůže vůbec dostat za organizovanou obranu Traktoru. Teď znovu nahazoval Jensen, ale Francouzova lapačka byla na místě.
     
    31:35
    Je ale pravda, že Jokerit se stále více a více dostává do útočné třetiny, snaží se nahazovat na Francouze puky ze všech pozic, ale český gólman je zatím velice jistý a nepřipouští ani žádné dorážky.
     
    33:24
    Ani teď ale nesledujeme nějaký úžasný hokej, domácí se snaží tvrdě dřít a tím se dostat do šance, Traktor vlastně pouze brání.
     
    34:51
    Teď sice Jokerit drží puk v blízkosti brány hostů, ale nepřichází žádné pořádné zakončení, sledujeme tedy trápení finského celku v živém přenosu – ofenzivní vozba Helsinek dnes zatím vážně není v nejlepší formě.
     
    35:49
    Domácí ale nakonec měli stejně jednu velkou šanci – na Francouze po lapsu obrany jel v podstatě sám z pravé strany Regin, ale domácího kapitána český gólman skvělým zákrokem betonem vychytal!
     
    36:39
    Hra se ale opět přesunula před bránu Zapolskiho, který musí čelit dalším výpadům ze strany Čeljabinsku, který se snaží odpovědět na ten tlak Helsinek.
     
    38:15
    Domácí půjdou do oslabení to jim asi přeruší jejich plány a tlak na konci druhé třetiny. Ville Lajunen je totiž vyloučen za držení.
     
    39:21
    Traktor se ještě snaží ve své přesilové hře tlačit dopředu, od modré čáry to zkusil svojí střelou Kolcov, ale bránu Zapolskiho minul a perioda bude za chvíli končit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina toho celkově tedy mnoho nenabídla a platí po ní zcela stejný stav, jako po té první. Sledujeme hodně vyrovnaný zápas, kde Traktor předvádí výtečnou defenzivu a Jokerit spíše takový upracovaný výkon, který ale zatím na překonání jistého Francouze nestačil. Moc šancí ale k vidění nebylo a tak nezbývá než doufat, že se to v poslední třetině zlepši a oba týmy přestanou být tolik svázány taktikou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Na začátku poslední periody se dostávají do tlaku domácí, kteří se nastěhovali do útočného pásma a snaží se nějakou ze střel protlačit puk za Francouze.
     
    41:39
    Gymer to zkusil tvrdou střelou od modré čáry, ale i v této situaci měl navrch Francouz, který si trajektorii puku pohlídal a na konci jeho cesty ho v pohodě lapil.
     
    43:35
    Ani v této třetině se toho ale mnoho zaznamenáníhodného neděje, domácí jsou sice o něco lepším týmem, ale do žádné tutové šance se opět dostat nemohou.
     
    44:44
    Puk drží víceméně stále finský celek, teď po delší době dopředu chtěl vyrazit Čeljabinsk, ale Děnisov poslal moc dlouhý pas, který doklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    45:49
    Traktor praktikuje stejnou hru, jako ve druhé třetině, tedy totální destrukci zezadu – obrana v tomto zápase hraje prim, ale na úžasnou taktickou bitvu se nekouká moc dobře.
     
    46:55
    Ani teď to finskému týmu nevyšlo a vážně sledujeme takové zoufalé dobývání Francouzovy brány, protože Jokerit je sice lepší, ale v útočné třetině mu skoro nic nevychází.
     
    48:29
    Po hodně dlouhé době musel na zem i Zapolski, jenže proti pokus v podání Petrova moc práce neměl, protože útočník Čeljabinsku pálil pouze nedůrazně z velkého úhlu.
     
    49:51
    Už se ale opět hraje před bránou hostujícího celku, který ale stále Helsinky nepouští vůbec k ničemu.
     
    50:05
    Domácím se ale naskytne velká šance, protože dvouminutové vyloučení si bude muset odpykat Vladimir Děnisov, kterému sudí nějakým způsobem zjistili nebezpečnou výstroj.
     
    50:58
    Jokerit právě vstřelil branku!
    No a Jokeritu netrvalo dlouho a přesilovku využívá! Po dobré kombinaci dostal puk přesně na střelu VILLE LAJUNEN, který před sebou sice měl několik hráčů, přesto ale zkusil vystřelit na přímo a jelikož jeho bomba prošla, Francouz na ni nebyl schopen zareagoval – je tak asi zaslouženě srovnáno. Asistence: Joey Hishon a Topi Jaakola.
    50:58 Ville LAJUNEN - 1:1
     
    52:15
    Hra je opět vyrovnaná, protože útočit musejí i hráči Čeljabinsku, kteří se teď po hodně dlouhé době nastěhovali do třetiny domácích a snaží se vymyslet odpověď.
     
    53:33
    Jokerit se snaží zápas strhnout na svoji stranu a stále je asi o něco málo lepším týmem, teď se snaží nahazovat puky na bránu Francouze a dostat tak hosty pod tlak.
     
    54:46
    Chvíli se opět hrálo v obranné třetině domácích, ale nic z toho nebylo a finský tým se tak může plynule přesunout a pokračovat ve svém rozjíždějícím se tlaku.
     
    55:50
    Tempo ale přeci jen trochu upadlo, protože domácí už nežene dopředu ta nutnost vyrovnání a hra se tak chvílemi opět odvíjí, jako třeba teď, hlavně ve středním pásmu.
     
    57:32
    Oba celky mají velký problém s tím, aby se dostaly do další šance, takže sledujeme tuhou bitvu u mantinelů, ve které se marně snaží ten či onen získat tu klíčovou převahu.
     
    58:29
    Poslední minutu se ale hra odvíjí hlavně ve třetině Jokeritu, který se na samém konci zápasu dostává pod tlak – Čeljabinsk ale skoro nestřílí, takže Zapolski na zákrok už delší dobu čeká.
     
    59:19
    Zápas už se dohrává, ani jeden z týmů nechce udělat za žádnou cenu chybu a velice pravděpodobně tak uvidíme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tři třetiny nám vítěze neurčily, uvidíme tedy pětiminutové prodloužení a případně nájezdy. Domácí srovnali až v poslední periodě ani ne deset minut před koncem, když tvrdou ranou zlomil dnešní Francouzovo kouzlo Lajunen – ten tak Jokeritu vystřelil prodloužení, protože šance na další branky už k vidění nebyly.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:37
    Do první šance se dostali domácí, kteří vypálili na branku Francouze, ale ten si proti skákavé střele z úhlu dokázal za pomoci své lapačky poradit!
     
    61:29
    Zatím mají navrch právě hráči Helsinek, kteří se tlačí do zakončení a snaží se zápas rozhodnout ještě před nájezdy, zatím ale obrana Traktoru drží.
     
    62:39
    Stále platí, že s pukem více hraje domácí Jokerit, který se ale ne a ne dostat do nějaké gólové šance, kterou by si za svoji aktivitu rozhodně zasloužil.
     
    64:11
    Prodloužení se chýlí ke konci a na nějakou vyloženou šanci stále čekáme marně, střely sice přicházejí, ale většinou buď mimo nebo z velké dálky.
     
    64:38
    Jokerit právě vstřelil branku!
    No a nakonec to přišlo doslova za minutu dvanáct, kdy Jokerit strhává zápas na svoji stranu! Puk dostal přesně na hokejku do levého kruhu RASMUS RISSANEN, který nad ničím nepřemýšlel a vyslal krásnou ránu přesně do bližší šibenice – tam Francouz už nestačil zasáhnout a domácí si tak dnes nechají doma ten bonusový bod. Asistence: Joonas Jalvanti a Sakari Salminen.
    64:38 Rasmus RISSANEN - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je tak za námi a pro sebe ho nakonec dokázali urvat domácí, kteří jako jediní měli nějakou šanci v prodloužení a tu také využili – prosadil se střelou do vinglu Rasmus Rissanen, který je tak v Hartwall Areně za hrdinu! Každopádně domácí asi byli celkově o něco lepší a výhru si zasloužili více než pasivní Čeljabinsk, za který podal velice dobrý výkon gólman Pavel Francouz.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek čtvrtečního večera. (19:47:24)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 51. Lajunen (Hishon, Jaakola), 65. Rissanen (Jalvanti, Salminen) – 9. Pestunov (Szczechura)


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – Rissanen, Ch. Genoway, Jensen, Lauridsen, Lajunen (A), Jaakola, Jalvanti, Rautanen – Jormakka, Regin (C), Joensuu (A) – Salminen, Hishon, Huhtala – Pihlström, Niemi, Gymer – Anttila, Mäki, Talaja.
    Traktor Čeljabinsk: Francouz (Děmčenko) – Šinin (C), N. Bělov, Kolcov, Děnisov (A), A. Petrov, Borodkin, Mamajev – Kručinin, Szczechura, Jakuceňa – Černikov, J. Petrov, Zinovjev – Šarov, Pestunov (A), Roy – Peňkovskij, Mošarov, Šolochov – Gubarev.

    Rozhodčí: Gašilov, Vasiljev – Sadovnikov, Zacharenkov
    bahis siteleri