Chanty-Mansijsk – Jekatěrinburg 0:1 (kon.) | Minsk – Záhřeb 6:2 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
6:2 (1:1, 4:1, 1:0)
Medveščak Záhřeb
Neděle 11.12.2016, 15:00 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí ho nakonec ovládli poměrně jasně, v poslední třetině už se ovšem nic zásadního nestalo, protože už před ní Minsk vedl 5:2. V poslední dvacetiminutovce své vedení ještě zvýšil, když hrál přesilovku 5 na 3 a tam do prázdné branky puk uklidil o tyčku Matěruchin, pro něhož to byl dnešní druhý gól. Záhřeb se už na na nic nezmohl a Dinamo tak mohlo slavit zaslouženou výhru.

    Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek nedělního dne! (17:28:21)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Puk drží domácí a zápas už pouze dohrávají ve středním pásmu, vše nasvědčuje tomu, že dnes už žádnou další pořádnou šanci neuvidíme.
     
    58:29
    Zápas už bude pomalu končit, teď se ještě domácí provinili zakázaným uvolněním, takže se hra chtě nechtě přesune zpátky před jejich bránu.
     
    57:19
    Minsk se snaží zápas dohrát bez větších potíží a držet puk hlavně ve své moci, teď se ovšem ofsajdem provinil při přechodu do pásma Drozd.
     
    56:25
    Zápas plyne klidným tempem dál, nesledujeme žádné překotné manévry na ani jedné ze strany a asi se takto tento duel i dohraje.
     
    55:28
    Zápas už se pomalu chýlí ke konci a na zem musel po delší době i Lalande, který ale svou úlohu zvládl a puk ukryl ve výstroji.
     
    53:46
    Zatím se ale Záhřeb zvládá bránit daleko lépe, Minsk v této přesilovce ještě neměl šanci a na svůj sedmý gól si tak bude muset ještě chvíli počkat.
     
    52:39
    No a je tu další přesilovka 5 na 3 pro domácí, vyloučen je totiž i Francis Paré za sekání.
    52:01 Alexandr MATĚRUCHIN - 6:2
     
    52:01
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tohle bylo asi jen otázkou času a domácí dávají i šestou branku, přesilovka 5 na 3 tak je využita. Kovyršin čekal, kde se mu objeví volný spoluhráč a nakonec uviděl ALEXANDRA MATĚRUCHINA na zadní tyči, kam také poslal přesnou přihrávku a domácí útočník díky ní mohl puk uklidit o tyčku do poloprázdné brány. Asistence: Jevgenij Kovyršin a Marc-André Gragnani.
     
    51:19
    Je tu další vyloučení a to znamená, že domácí budou mít dlouhou přesilovku 5 na 3 – za podražení byl vyloučen Tomáš Mertl.
     
    50:42
    Zatím se ale Minsk v této přesilové hře tedy nepřetrhne, sice drží puk ve své moci, ale moc se do zakončení nedostává a Garnett sbírá jen neškodná nahození od modré.
     
    49:03
    Tak toto byl hodně ošklivý zákrok, který za tohoto stavu opravdu nebyl nutný! Hostující Shaone Morrisonn doslova zboural a domácího Ellisona, za což dostává trest 5 + do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    48:55
    Zatím má poslední třetina tohoto zápasu hodně klidný průběh, domácí celek si v pohodě hlídá své vedení a Medveščak už asi nemá moc motivace útočit.
     
    48:07
    Po obrátce musel na zem i Lalande, který zatím chytá velice dobrý zápas, i teď si poradil a puk zavčasu ukryl ve své lapačce.
     
    47:19
    Hosté už hrají v plném počtu a v tomto oslabení žádnou újmu neutrpěli, další střelu Gotovce potom navíc v pohodě sebral Garnett a udržel ji v lapačce.
     
    46:38
    Zatím se ale přesilovka domácího celku odehrává hlavně ve středním pásmu, odkud se Minsk není schopen dostat do nějaké větší šance.
     
    45:21
    Je tu první vyloučení této třetiny, na trestnou lavici zamíří hostující Goran Bezina za podražení.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 15. N. Komarov (An. Stěpanov, Gragnani), 21. Matěruchin (Ellison), 24. An. Stěpanov (Lisovec), 31. Ambožejčik (Ellison, Bailen), 39. Ambožejčik (Ellison, Klinkhammer), 53. Matěruchin (Kovyršin, Gragnani) – 6. J. Krejčík (Galiardi), 22. Galiardi


    HC Dinamo Minsk: Lalande (Scrivens) – Graborenko, Gragnani, Lisovec, Gotovec, Šinkevič, Chenkel, Bailen – Ambožejčik, Ellison (A), Klinkhammer – Matěruchin, Kovyršin, N. Komarov (C) – Pavlovič (A), Kulakov, Drozd – An. Stěpanov, Kitarov, Karaban.
    Medveščak Záhřeb: MacIntyre (31. Garnett) – Morrisonn, Parlett, J. Krejčík, Bezina (A), D. Smith, T. Larkin – Galiardi, Paré, Butler – Co. Genoway, Mertl, Katic – A. Giroux, Bolduc (A), Lessio – Glumac (C), Perkovich, Zanoški.

    Rozhodčí: Gebej, Kuljov – Golovljov, Sysujev
    thejrc.org