Excelsior – Nijmegen 2:2 (kon.) | Den Haag – Sparta Rotterdam 1:0 (kon.) | Heracles – Zwolle 3:0 (kon.)
Groningen – GA Eagles 1:1 (kon.) | Ajax – Eindhoven 1:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:1 (0:0)
PSV Eindhoven
Neděle 18.12.2016, 16:45 • Amsterdam ArenA, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, díky za pozornost. Přeji hezký zbytek poslední adventní neděle a pohodový předvánoční týden a těším se na příští shledání u dalších přenosů, do té doby na počtenou! (18:44:19)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9.
     
    Utkání končí remízou a tak je jasné, že na prvním místě po 17 utkáních zůstává Feyenoord Rotterdam, který má na druhý Ajax už pětibodový náskok. PSV se drží na třetí příčce s tříbodovým odstupem za Ajaxem.

    Ve druhé půli se znovu hrál kvalitní fotbal a nakonec jsme se dočkali i dvou branek – ve 48. minutě poslal do vedení svůj tým domácí kapitán Davy Klaassen, na jehož tvrdou ránu nemohl Zoet dosáhnout. Hosté se pak dlouho načekali, ale v 81. minutě vyrovnal Siem de Jong a určil tak konečný stav. Celkově vzato se hrál velmi vyrovnaný zápas, herní projev byl z obou stran velmi kvalitní a určitě jsme se nenudili!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Onana si dovolil vyrazit z brány a před Pereirem sebral Narsinghovu nahrávku. Na útočné polovině ale zůstávají hosté.
     
    90+1
    Younes zase čaroval za vápnem, nakonec byl ale odstaven od balonu a hosté se osvobozují odkopem po lajně.
     
    90+1
    Nastaveny jsou tři minuty.
     
    90
    Spolupráce Luuka a Siema de Jonga k ničemu nevedla, po průniku Younese a Ziyechově centru naopak domácí rozehrají přímý kop za vápnem.
     
    89
    Rohový kop sice defenziva Ajaxu odvrátila, dál ale pokračují v akci hráči Eindhovenu. Teď to ale dobře udělal Sinkgraven a vybojoval odkop od Onanovy brány.
     
    88
    Narsingh se na pravé straně nedostal přes Daleyho Sinkgravena, i s jeho pomocí ale vybojoval rohový kop PSV. Hosté mají v posledních minutách více ze hry.
     
    88
    Po rohovém kopu PSV Onana vyrazil míč za vápno, poté se k odraženému balonu dostal Ramselaar. Jeho střela z první ale míří mimo tři tyče a André Onana odkopává.
     
    86
    Amin Younes si nyní při bránění Barta Ramselaara pomohl zatažením za dres a následuje žlutá karta.
     
    85
    Younes se uvolnil na levé straně a posunul míč středem napravo na Ziyecha, tomu se ale nevyvedl první dotyk a sám záložník Ajaxu se vyhnal z dobré pozice.
     
    84
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Václav Černý, přichází Matthijs de Ligt.
     
    82
    Hakim Ziyech se prohnal vpřed po levé straně a z brankové čáry dokázal poslat balon zpětnou nahrávkou do vápna, tam však zaúřadoval Isimat-Mirin. Následuje aut pro Ajax.
    81. Siem DE JONG - 1:1
     
    81
    PSV právě vstřelilo branku!
    A právě SIEM DE JONG srovnává stav zápasu! Gastón Pereiro jej oslovil ideálním centrem mezi stopery a v té situaci už si středopolař PSV věděl rady – skvěle míč ztlumil a poslal jej podél Onany do sítě!
     
    80
    Siem de Jong byl nyní dle názoru sudího van Boekela faulován a pokračovat v akci budou hosté. Domácím se to sice nelíbí, mohou s tím však pramálo dělat...
     
    79
    Hakim Ziyech si u pravé lajny nedokázal obhodit Schwaaba, od německého obránce Eindhovenu jde balon do autu a domácí tak zůstávají na útočné polovině.
     
    78
    Ziyech hledal ve vápně spoluhráče, na jeho centr od praporku ale nejlépe zareagoval Schwaab a poslal míč hlavou do bezpečí.
     
    77
    Casierra za vápnem posunul míč na Younese. Ten ještě napravo oslovil dobrým pasem Černého, jehož střelu z hranice vápna srazil na rohový kop Isimat-Mirin.
     
    75
    Sánchez složil na zem Pereira a hosté mají k dobru přímý kop ze středu hřiště. S ním ale nedokázali naložit nijak dobře.
     
    74
    Casierra si nachystal míč na kolmici, místo toho, aby dopředu vyslal Černého, ale poslal balon jen k Isimat-Mirinovi.
     
    73
    Po souboji Ziyecha s Pröpperem je pískáno pro hostující tým a domácí záložník je navíc potrestán žlutou kartou...
     
    71
    Domácí vhazují aut na pravé straně, Veltmanův dlouhatánský hod ale nikdo v červenobílém nezachytil a míč se znovu odkutálel za postranní čáru.
     
    70
    Je to jasné, tohle dál nepůjde. Héctor Moreno je střídán, na hřišti jej nahradí francouzský stoper Nicolas Isimat-Mirin.
     
    68
    Younes se na levé straně neuvolnil přes obránce a Moreno otočil hru, jeho dlouhý nákop ale skončil v rukavicích Onany. Héctor Moreno se vzápětí svalil na zem, vypadá to na zranění zadního stehenního svalu...
     
    67
    Pereira odzbrojil Černý a potáhl míč do středu, tam jej však o kulatý nesmysl připravil Bart Ramselaar. Domácí se ale ubránili a PSV musí začínat zase od Zoeta.
     
    65
    Z rohového kopu domácího týmu nic velkého nebylo, naopak Narsingh otáčí hru na druhou polovinu hrací plochy.
     
    65
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Jetro Willems, přichází Joshua Brenet.
     
    64
    Po krátké pauze způsobené ošetřováním Willemse se pokračuje v akci. Lasse Schøne vysunul do vápna Casierru, toho ale vychytal Zoet, následuje roh.
    62. Casierra se v další dobré pozici vystavil do ofsajdu...
     
    62
    Černý zleva sehrál míč na Ziyecha, jenž potáhl balon středem a pak našel Casierru, který zvýšil skóre. Bylo to ale z ofsajdu...
     
    61
    Schwaab mizernou nahrávkou dozadu nabídl šanci Casierrovi, k míči se ale dříve dostal Zoet a s klidnou hlavou si napadajícího útočníka Ajaxu povodil.
     
    60
    Ze standardky se ale hostům nepovedlo vytěžit zhola nic a André Onana může v klidu odkopnout balon.
     
    59
    Narsingh napravo nastartoval rychlé nohy a Sinkgraven jej zastavil jen za cenu faulu, následuje přímý kop PSV z dobré pozice.
     
    58
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Siem de Jong.
     
    58
    Z rohového kopu ale nic moc nebylo, Ramselaar našel de Jonga, jeho hlavičku ale zastavil Onana. Hosté střídají...
     
    57
    Tak to byla paráda! Ziyech ztratil míč za vlastním vápnem v souboji s de Jongem, který ještě posunul balon napravo. Odtamtud poslal přesný centr Pröpper a nůžky kapitána PSV de Jonga vyrazil Onana skvělým zákrokem na roh!
     
    56
    Klaassen posunul přes Černého míč doleva na Ziyecha. Ten zvedl hlavu a odcentroval, Zoet ale balon nadvakrát zkrotil před Casierrou.
    55. Další de Jongova hlavička, tentokrát těsně nad.
     
    55
    Jetro Willems vhodil dlouhý aut k Pereirovi, který ještě sklepl míč na Willemse. Ten znovu vrátil balon k uruguayskému útočníkovi a jeho přesný centr našel na malém čtverci hlavu de Jonga, jenž ale poslal míč těsně nad bránu!
     
    54
    Willems si poradil s napadajícím forvardem Ajaxu a po rychlé narážečce s brankářem Zoetem poslal míč na střed k Ramselaarovi.
     
    53
    Casierra se na balon od Černého nenatáhl a Schwaab odpálil míč do bezpečné vzdálenosti od Zoetovy brány.
     
    52
    Pröpper však záhy vybojoval faul na svou osobu a udržel tím svůj tým na polovině soupeře. Tuto výhodu ale vzápětí odmítl Luuk de Jong, který ve vápně složil Veltmana.
     
    51
    Veltman se obratně vyhnul Pereirovi a ten jej za trest poslal na zem, jasný faul a píská se proti PSV.
     
    50
    S odpovědí doufal přispěchat Arias, jeho kolmá nahrávka ale oslovila jen v ofsajdu stojícího Luciana Narsingha.
    48. Davy KLAASSEN - 1:0
     
    48
    Ajax právě vstřelil branku!
    Amin Younes přiklepl míč za vápnem DAVYMU KLAASSENOVI a ten jako správný kapitán posílá svůj tým do vedení! Nutno ale uznat, že to byla krásná trefa...
     
    48
    Sánchez si vyměnil míč s Riedewaldem a dál hraje s balonem Davy Klaassen. Ten však neměl kudy a poslal balon zpátky na polovinu Ajaxu.
     
    47
    Hakim Ziyech si navedl balon na levačku a zpoza vápna ostře vypálil. Minul ale bránu a Zoet odkopává. Hřiště přes přestávku pokryl bílý dým způsobený nejspíš pyrotechnikou v ochozech, viditelnost je tedy mírně snížena.
     
    46
    Přestávka se nám trochu protáhla, už však pokračujeme v akci. Do druhé půle uvedli míč hosté a vyráží kupředu. Na lavičce PSV už se také rozcvičuje Siem de Jong.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas utkání dvou velikých rivalů je u konce a zatím se rozhodně nenudíme!

    Víc ze hry měl i přes dvě vynucená střídání (Černý nahradil Dolberga a Casierra El Ghaziho) domácí Ajax, obrana hostí v čele s pozorným Zoetem ale všechny akce Amsterdamských kryla. Na druhé straně hřiště se o ohrožování Onany staral především kapitán de Jong, ani on ale zatím úspěch neslavil a bude tak zajímavé sledovat, jak si oba týmy povedou po překvapivě bezbrankové první půli...
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:48.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. V samém závěru prvního dějství pálil nebezpečně aktivní Kolumbijec Casierra.
     
    45+2
    Klaassen šikovně sklepl míč po dlouhém autu Veltmana a do zakončení se dostal aktivní Casierra, mířil ale mimo a první půle končí!
     
    45+2
    Davy Klaassen ve vápně zase hledal Casierru, před ním ale včas zakročil pozorný Daniel Schwaab. V akci na pravé straně pokračuje Černý.
     
    45+1
    Nastaveny jsou dvě minuty.
     
    45
    V poslední minutě první půle srazil Ziyech k zemi Guardada. Bylo to ve vzdušném souboji a i proto je Guardado dost otřesený... Vypadá to ale, že bude s to pokračovat v zápase.
     
    44
    Guardado poslal do vápna Ajaxu povedený centr, kapitán PSV de Jong však hlavou minul zařízení a Onana odkopává.
    43. Mateo Casierra se vyhnul ofsajdu a tvrdou střelou prověřil Zoeta.
     
    43
    Domácí rozehráli přímý kop zprava a hostující defenziva měla plno práce. Zpoza vápna pak kolmicí oslovil Klaassen Casierru, jeho bombu však Zoet nakonec zkrotil!
     
    42
    Nyní končí balon až u Andrého Onany, který má spoustu času k rozehrávce. Gólman Ajaxu nakonec poslal míč k Sánchezovi, po němž hraje Schøne.
     
    41
    Pröpper posunul míč k Ramselaarovi, jehož pas však míří za postranní lajnu a vhazovat tak bude domácí tým. První poločas se chýlí ke konci a na úvodní branku stále čekáme...
     
    40
    Amin Younes si skvěle seběhl za Ariase a Lasse Schøne mu adresoval přesnou nahrávku, hostující bek Arias se ale do souboje ještě stihl vrátit a Younese ve vápně čistě odstavil.
    39. Po Schwaabově chybě se k zakončení dostal Amin Younes.
     
    39
    Davy Klaassen se dostal k míči na středu hřiště, nedokázal jej ale prostrčit ke Cassierrovi. Poté však právě Cassierra donutil Schwaaba k chybě a Younes postupoval zleva do vápna, jeho střelu ale u bližší tyče lapil Zoet!
     
    38
    Následně začínají planout emoce! Veltman si při bránění Willemse počínal nedovoleně a je mu pískán faul. Po odpískání se však Jetro Willems rozzuřil a Veltmana srazil k zemi, jasná žlutá pro beka PSV!
     
    37
    Nakonec z toho nic velkého nebylo, Guardado ale následně mizernou nahrávkou odevzdal míč Younesovi a ten našel Casierru, jehož zakončení ale zastavil Zoet.
     
    36
    Younes se štěstím posunul míč na Ziyecha. Ten zvedl hlavu a ještě přenesl balon na nabíhajícího Černého, proti kterému teď stojí Jetro Willems.
     
    35
    Černý se po pravé straně probil až ke střele, tu však jeden z obránců srazil na roh. Z rohového kopu našel Ziyech Sáncheze, ten však hlavičkoval nad Zoetovu bránu.
     
    32
    Po zákroku Sáncheze rozehráli Eindhovenští roh, to se jim však nevyvedlo a do protiútoku už se hnal Václav Černý. Tomu ale balon odpálil Ramselaar a Veltman tak bude vhazovat.
     
    30
    De Jong se ve vápně dostal k míči a hlavou jej posunul k Pröpperovi, jenž zakončoval rovněž hlavou, jeho pokus však bránu Ajaxu o kousek minul.
     
    29
    Po následném souboji mezi Sinkgravenem a Pröpperem přisoudil sudí van Boekel balon hostujícímu celku.
     
    28
    Po rozehrávce přímého kopu se za vápnem do míče opřel Lasse Schøne, jeho střelecký pokus ale bránu Jeroena Zoeta vysoko přeletěl.
     
    27
    Po souboji Guardada s Klaassenem je pískáno ve prospěch Ajaxu a domácí tak pokračují v akci.
     
    26
    Kasper Dolberg už zase sedí na trávníku a tentokrát už je to konečná... Dánského útočníka nahradí český talent Václav Černý. Ten se tak, stejně jako loni, dostane v posledním podzimním kole na plac. Zatímco loni to ale bylo jen na zhruba 20 minut, letos si český útočník užije zhruba 70 minut na hřišti...
     
    26
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Kasper Dolberg, přichází Václav Černý.
     
    25
    Ziyech poslal míč k Sánchezovi, který si balon vyměnil s krajanem Casierrou. Následně je na pravé straně faulován Joël Veltman a domácí pokračují v akci rychle rozehraným přímým kopem.
     
    24
    Pereiro za vápnem předal míč de Jongovi a kapitán PSV se ještě jal hledat Barta Ramselaara, ten na jeho pobídku nezareagoval a k míči se dostal Onana.
     
    23
    Casierra udržel míč na hranici vápna a posunul jej na Dolberga. Mladý Dán přenesl hru na levou stranu, kde si ale při zpracování Amin Younes pomohl rukou.
     
    22
    Zranění Anwara El Ghaziho je tedy zřejmě vážnějšího charakteru. Guardado jej v předcházejícím souboji trefil nepříjemně na pravé koleno a domácí tak musí velmi brzy střídat...
     
    21
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Anwar El Ghazi, přichází Mateo Casierra.
     
    20
    Ještě na polovině Ajaxu byl faulován Hakim Ziyech a domácí tak mají možnost zklidnit hru a hezky odzadu rozehrát.
     
    19
    Anwar El Ghazi se vrátil na hřiště a musí se zapojit do bránění, ke střele se po Ariasově nahrávce dostal Andrés Guardado. Střela mexického záložníka ale míří mimo.
     
    17
    Anwar El Ghazi držel v rohu hřiště balon před Morenem, do souboje pak ještě přiletěl Guardado a odstavil domácího forvarda. Dle mínění Pola van Boekela je ale vše v pořádku, byť je teď El Ghazi ošetřován...
     
    16
    Daniel Schwaab uklidní hru po krátké a trochu neučesané pasáží, Eindhovenští se pomalu vydávají do útoku.
     
    15
    Willems stáhl k zemi El Ghaziho, Pol van Boekel ale zatím pro kartu nesahá a volí jen ústní domluvu.
     
    14
    Dolberg se zase vrhl vpřed, ale ani tentokrát z toho nic velkého nevyšlo. Do protiakce se vydávají hosté.
     
    13
    Z rohového kopu nic nebylo. V akci sice pokračoval Klaassen, jeho centr z pravé strany ale před Zoeta žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    12
    Klaassen vyslal do vápna Dolberga, který zprava nabíhal na Zoeta, v poslední chvíli jej ale nedokázal přehodit a následuje roh Ajaxu.
    11. Hlavička de Jonga našla jen náruč Onany.
     
    11
    Pröpper si narazil míč s Narsinghem a postupoval dál po pravé straně. Nakonec odcentroval a mezi stopery ideálně našel Luuka de Jonga, ten ale selhal a hlavou jen odevzdal balon Onanovi!
     
    10
    Sinkgraven vyvezl míč na střed a předal jej Sánchezovi, ten kooperuje se Ziyechem. V akci pokračoval El Ghazi, jeho střílený centr ale cíl nenašel a míč opouští hrací plochu.
    9. Šance domácího kapitána Klaassena.
     
    9
    Davy Klaassen si skvěle naběhl za obranu a dostal ideální pas od Schøneho, rána domácího kapitána ale končí na boční síti Zoetovy brány!
     
    8
    Pröpper našel na středu za vápnem Ramselaara, který ještě z první posunul míč ke Gastónu Pereirovi. Jeho ostrá střela se ale mezi tyče nevešla.
     
    8
    Hakim Ziyech našel na zadní tyči Davinsona Sáncheze, Pol van Boekel však viděl faul kolumbijského zadáka Ajaxu a odpískal ve prospěch PSV. Zoet vykopává a Dolberg se vrací do hry.
     
    7
    S rozehrávkou od praporku ale domácí musí počkat, Kasper Dolberg padl k zemi a vypadá to na zranění levého stehna, které si zjevně přivodil v souboji s Guardadem v úvodu utkání.
     
    6
    Amin Younes má balon pod kontrolou na levé straně a kooperuje se Sinkgravenem. Na něj navázal ještě Klaassen a po jeho dobré práci vypálil zpoza vápna Lasse Schøne, Schwaab srazil míč na roh.
     
    5
    Guardado se stáhl mezi stopery a zakládá akci Eindhovenu, Pröpper byl však na středu odzbrojen a Boszova družina je zase u balonu.
     
    5
    Míč však skončil pouze u Andrého Onany, jenž jej hbitě vrátil do hry k nohám Davinsona Sáncheze. Ten otáčí hru zpátky na polovinu mistrovského celku.
     
    4
    Riedewald vyvezl míč o pár metrů vpřed a pak jej předal Sánchezovi. Po něm hrál El Ghazi, tomu se však nepovedlo přenést hru na Younese a Arias vhazuje.
     
    3
    Hakim Ziyech dostal na středu pas od El Ghaziho a ze dvou kroků vypálil, jeho ránu však Zoet v pohodě kryje.
     
    3
    Domácí se i s balonem drží v okolí vápna Eindhovenu, to je příjemná zpráva. Co už pro Amsterdam tak příjemné není – Kasper Dolberg začal po dvou minutách kulhat a za postranní lajnou se rozcvičuje Casierra.
     
    2
    První výpad El Ghaziho po pravém křídle zastavil Willems a ani druhá akce domácích vedená středem se nevyvedla. Balon už je u brankáře Ajaxu Onany.
     
    1
    Pol van Boekel odpískal a jdeme na to! Kasper Dolberg poslal míč na vlastní polovinu, rozehrávky se tak ujali domácí hrající klasicky v červenobílém. Hosté dnes hrají v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na trávníku zaplněné Areny, za pár okamžiků začínáme!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Riedewald, Sánchez, Sinkgraven – Schøne, Klaassen (C), Ziyech – El Ghazi, Dolberg, Younes.
    Náhradníci: Boer – Tete, Westermann, Černý, Casierra, F. de Jong, van de Beek, Nouri, Dijks, de Ligt.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, H. Moreno, Willems – Guardado, D. Pröpper, Ramselaar – L. Narsingh, L. de Jong (C), Pereiro.
    Náhradníci: Pasveer, Jurjus – Isimat-Mirin, Hendrix, S. de Jong, S. Poulsen, Jozefzoon, Brenet, Zinčenko, Bergwijn, De Wijs, Lundqvist.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Diks, Steegstra.
     
    PSV Eindhoven

    Úřadující mistr a zároveň vítěz posledních dvou ligových ročníků se stále to ještě neprezentuje zrovna očekávanými výkony. Hodně bodů PSV ztratil po zbytečných remízách a ani herní projev nepatří mezi ty dvakrát atraktivní... Momentálně je družina trenéra Philippa Cocua na 3. příčce se 33 body po 16 utkáních. Na vedoucí Feyenoord mají Eindhovenští šestibodovou ztrátu, na svého dnešního soupeře tedy tříbodovou.

    V posledním ligovém utkání tu premisu o mizerné herní pohodě hráči PSV naplnili na maximum – doma hráli proti Go Ahead Eagles a na výhru 1:0 proti nováčkovi se docela natrápili...

    Nejlepším střelcem týmu je aktuálně Gastón Pereiro – uruguayský křídelník je zatím autorem 6 branek. Dalšími důležitými hráči jsou například kapitán Luuk de Jong, brankář Jeroen Zoet, obránce Jetro Willems či špílmachr Davy Pröpper.
     
    Ajax Amsterdam

    Slavný celek se po dvou ne úplně podařených sezónách pomalu zvedá a zase bojuje o první příčku. Po 16 kolech mají svěřenci kouče Petera Bosze na kontě celkem 36 bodů, což je řadí na druhou příčku. Ztráta na první Feyenoord je aktuálně tříbodová a náskok na třetí PSV činí zase tři body.

    V posledních zápasech Amsterdamští neprojevují ideální formu – v posledním ligovém utkání zavítali do města Enschede, kde ale proti tamnímu Twente prohráli 0:1, a to brankou z penalty z nastaveného času druhé půle. Ve čtvrtek se pak se značně obměněnou sestavou v rámci KNVB Bekeru představili na půdě Cambuuru Leeuwarden, ani tam ale neuspěli a po prohře 1:2 se s pohárem loučí. Dnes tedy mají co napravovat...

    Nejlepšími ligovými střelci Ajaxu jsou kapitán Davy Klaassen a mladý dánský forvard Kasper Dolberg – oba mají po osmi trefách. Dalšími důležitými hráči jsou záložník Hakim Ziyech, mladý brankář André Onana nebo kolumbijský zadák Davinson Sánchez.
     
    Hezké nedělní odpoledne, buďte vítáni u našeho textového přenosu z utkání nizozemské Eredivisie. Ta má tento týden na programu své poslední podzimní kolo a my se tady společně zaměříme na duel, který definitivně uzavře první polovinu sezóny – posledním zápasem 17. kola bude šlágr a souboj rivalů, v němž Ajax přivítá PSV. To si nemůžete nechat ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.

    Michal Konvalina

    Branky: 48. Klaassen – 81. S. de Jong

    Karty:   73. Ziyech (AJA), 86. Younes (AJA) – 38. Willems (PSV)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Riedewald, Sánchez, Sinkgraven – Schøne, Klaassen (C), Ziyech – El Ghazi (21. Casierra), Dolberg (26. Černý, 84. de Ligt), Younes.
    Náhradníci: Boer – Tete, Westermann, Černý, Casierra, F. de Jong, van de Beek, Nouri, Dijks, de Ligt.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, H. Moreno (70. Isimat-Mirin), Willems (65. Brenet) – Guardado (58. S. de Jong), D. Pröpper, Ramselaar – L. Narsingh, L. de Jong (C), Pereiro.
    Náhradníci: Pasveer, Jurjus – Isimat-Mirin, Hendrix, S. de Jong, S. Poulsen, Jozefzoon, Brenet, Zinčenko, Bergwijn, De Wijs, Lundqvist.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Diks, Steegstra
    bahis siteleri