Tondela – Boavista 1:1 (kon.) | Rio Ave – Nacional 2:1 (kon.) | Guimarães – Setúbal 3:1 (kon.)
Sporting – Braga 0:1 (kon.)
konec
Vitória SC Guimarães
3:1 (1:0)
Vitória FC Setúbal
Neděle 18.12.2016, 19:00 • Estádio Dom Afonso Henriques, Guimarães (kapacita: 30.165 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (21:08:42)
     
    Je dobojováno! Po nevalném začátku druhého poločasu se nám nakonec s góly roztrhl pytel. V sedmdesáté minutě dokázali hosté vyrovnat, jejich radost ale měla jepičí život, neboť hned z následné akce vrátil Guimarãesi vedení Raphinha. Setúbal se vzápětí téměř nedostal do hry a už znovu inkasoval, na konečných 3:1 upravil skóre Hernâni a definitivně stvrdil domácí zisk tří bodů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rozběhla se poslední minuta zápasu. Oba týmy už vědí, že se na jeho výsledku nic měnit nebude, a tak už pouze čekáme na závěrečný hvizd.
     
    90+2
    Prudký pas z pravé části hřiště proskotačila snad přes osm hráčů až k Fernandesovi, který se zjevil před domácí brankou ve velmi slibné pozici, nicméně to jen díky správně odmávanému ofsajdu.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o čtyři minuty nastaveného času.
     
    90
    Balón se tentokrát dostal do vápna, kde se několikrát nepříjemně odrazil a zatopil hostující obraně, která jej nakonec nekompromisně odpálila pryč.
     
    89
    Sám Hernâni jej rozehrál trochu lehkomyslně. Domácí ale zůstanou u balónu, Fábio Cardoso totiž fauloval za žlutou kartu a umožnil Guimarãesi zahrávat další standardku.
     
    88
    Nuno Pinto před Hernânim ustřelil míč mimo hřiště, bude z toho rohový kop pro vedoucí mužstvo.
     
    87
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Raphinha, přichází Prince-Désir Gouano.
     
    85
    Na nějaký závěrečný nápor Setúbalu to zatím nevypadá. André Claro teď sice vystřelil snad z pětatřiceti metrů, jenže míč se sotva došoural do rukavic domácího gólmana.
     
    83
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Nuno Santos, přichází Vasco Costa.
     
    82
    Nakonec z toho obě strany vyšly docela dobře, Edinho i Josué Sá si prohlédli žlutou kartu a můžeme pokračovat dál.
     
    82
    Na hřišti vznikla větší potyčka! Frustrovaný Edinho se v přerušené hře vrhl po Josué Sá, načež se do něho pustilo hned několik protihráčů. Uvidíme, jak sudí tuto situaci vyřeší.
     
    81
    Je až pozoruhodné, jak se Guimarães po inkasované brance rozjel. V tomto momentu už znovu krouží u soupeřovy šestnáctky a vymýšlí recept na čtvrtý gól.
    79. HERNÂNI - 3:1
     
    79
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    A máme tu třetí gólovou radost na domácí straně! Obrana Setúbalu nedokázala zkrotit vysoko skákající balón a zbytečně se dostala do problémů. Mensah přihrál na pravý konec velkého vápna střídajícímu HERNANIMU, který vyslal ze své levačky parádní oblouček k vzdálenější tyči a zdvojnásobil domácí vedení!
     
    76
    Hernâni na domácí polovině u rohového praporku povalil Pinta a sudí k nelibosti fanoušků nařídil rozehrávku v podání Bruna Varely.
     
    74
    Po velmi klidném průběhu druhé půle se nám zničeho nic změnilo skóre hned dvakrát. Ve výsledku se ale vlastně nic nezměnilo, Setúbal opět musí dotahovat nejtěsnější možné manko.
    72. RAPHINHA - 2:1
     
    72
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    No to jsou věci, domácí se okamžitě po rozehrávce vydali do útoku a prakticky ihned se vrací do vedení! I tato gólová akce byla velmi jednoduchá, Gaspar z pravé strany přihrál mírně pod sebe do pokutového území, do volného prostoru si jako blesk naběhl RAPHINHA a přesnou dělovkou pod horní tyč nedal Varelovi možnost zasáhnout.
    70. EDINHO - 1:1
     
    70
    Setúbal právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Setúbal v posledních minutách přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a nyní může slavit srovnání na 1:1. Autorem gólu je EDINHO, který při centru z rohového kopu využil své mohutné postavil a hlavou poslal míč na branku. Douglas si na něj sáhl, ovšem rukavicí jej pouze posunul do sítě.
     
    69
    Pedro Henrique odvrátil další centr trochu nešikovně, míč vyletěl do velké výšky a Douglas měl co dělat, aby ho za pomoci ruk dostal mimo dosah dotěrných soupeřů.
     
    68
    Nuno Pinto dostal možnost odcentrovat z levé strany. Balón tlačil na své dva spoluhráče v ohni, jenomže jejich snažení ukončil už několikátý faul na domácí obránce.
     
    66
    Nebylo z toho nic, João Aurélio totiž rychle vystoupil a zablokoval balón zpět na obrannou polovinu Setúbalu.
     
    65
    Na druhé straně se vše chystá k rozehrávce standardní situace, míč je zhruba 33 metrů od branky, a tak není vyloučené, že to bude na přímou střelu.
     
    64
    Přítomní diváci si konečně mohli i zatleskat. Nově příchozí Bernard Mensah vypálil z pětadvaceti metrů a tvrdou střelou donutil Varelu zakročit.
     
    63
    Dění na hřišti ve druhém poločase moc lidí asi neuspokojuje, domácí fanoušci přesto neúnavně fandí a svými chorály podporují muže v bílých dresech.
     
    62
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází João Amaral, přichází Zé Manuel.
     
    61
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází David Texeira, přichází Bernard Mensah.
     
    60
    Aurélio srazil Gauldův ambiciózní pokus na rohový kop. Amaral jej ale nerozehrál vůbec dobře, domácí rychle odkopli balón až k Varelovi.
     
    59
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Paolo Hurtado, přichází Hernâni.
     
    57
    Po krátkém ošetření domácího gólmana se znovu nehraje, problémy se stehenním svalem totiž trápí Hurtada, který asi bude muset být vystřídán.
     
    56
    Gauldův centr propadl přes několik těl až na hranici malého vápna, Agu ale zblízka neprotlačil míč do branky, protože se předním vynořil Douglas a střelu obětavým zákrokem vyrazil.
     
    55
    Geraldes byl na pravé straně zatažený k zemi a hosté díky tomu budou kopat standardní situaci.
     
    54
    A ten pátý už bude ohodnocen žlutou kartou, kterou po nevybíravém skluzu dostal Paolo Hurtado z Guimarãese.
     
    53
    Po změně stran vidíme především velký boj a celou řadu faulů. Za poslední minutu jich halvní arbitr odpískal hned čtyři.
     
    51
    André Geraldes neodcentroval z pravé postranní čáry vůbec špatně, Edinho ale byl v šestnáctce na všechno sám a proti hráčské přesile se ke střele nedostal.
     
    49
    Jeden z hostujících hráčů pokazil přihrávku do vápna a poté se nestíhal vracet s protiútokem, který naštěstí pro Setúbal zhatil ofsajd.
     
    48
    Minimálně počtvrté už byl faulován Bruno Gaspar, proti kterému si tentokrát proti pravidlům pomohl Nuno Santos.
     
    46
    Druhou polovinu zápasu rozehráli hráči Guimarãese, kteří se ale daleko nedostalo kvůli faulu Davida Texeiry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Pan Capela hvizdem ukončil první poločas, po jehož konci domácí fotbalisté odcházejí do šaten relativně spokojení. Že by na hřišti dominovali se říct nedá, ve dvaatřicáté minutě se však po Pedrově střele z dálky dostali do vedení a to si bez obtíží udrželi až do této chvíle.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Druhá nastavená minuta pomalu končí, v tomto poločase s největší pravděpodobností už nic nestane.
     
    45+1
    Před jeho branku podle očekávání přilétl centr, Edinho si ale vypomohl faulem a ten šel díky jeho výšce velmi dobře vidět.
     
    45
    Na začátku nastaveného času budou mít hosté výhodu standardní situace. Míč je na pravé straně, téměř 39 metrů od svatyně Jesuse Douglase.
     
    44
    První poločas se blíží ke konci, poslední minuty moc fotbalové krásy vskutku nenabízí, týmy kvůli nepřesnostem často ztrácí míč a nedostávají se ani do náznaků nějakých šancí.
     
    43
    Marega napřáhl z dobrých třiceti metrů, do dráhy střely se však vložil kapitán Fernandes a přesměroval míč do Varelových rukavic.
     
    41
    Nic takového se neděje, po centru do zabrankového prostoru hostující strážce branky pouze vykopává.
     
    40
    Fábio Cardoso pro změnu bolestivě udeřil Raphinhu do zátylku. Domácí se tak po dalším přerušení mohou ještě více přiblížit Varelovi.
     
    39
    Setúbalu se nepovedlo přiblížit pokutovému území, k míči se dostal Gaspar, do kterého ale okamžitě zajel Nuno Santos a ten se tak stává dalším napomenutým hráčem.
     
    37
    Guimarães po vstřelené brance na koni rozhodně není, s balónem hrají hlavně hosté, kteří se snaží s nepříznivým stavem něco udělat ještě před přestávkou.
     
    35
    Na druhý pokus už to bylo o něco lepší, tečovaná střela Edinha ale letěla přesně do míst, kde byla přichystaná náruč Douglase.
     
    34
    Hosté mohou rychle odpovědět z rohového kopu, který se po centru Amarala a odkopu Maregy bude ještě jednou opakovat.
    32. João PEDRO - 1:0
     
    32
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou na začátku dvaatřicáté minuty do vedení! Hurtado zastavil nedůrazné odvrácení obrany Setúbalu a sklepl balón do druhé vlny, kde se objevil JOÃO PEDRO a Varela se po jeho pěkné přízemní střele k pravé tyči natahoval marně.
     
    30
    Nuno Pinto nakopl míč z poloviny hřiště, jenže před nabíhajícím spoluhráčem včas zakročil zatím téměř nezaměstnaný Jesus Douglas.
     
    28
    Ani jednomu z týmů se v těchto minutách nedaří na delší dobu udržet míč, jenž často končí v zámezí a musí být často vhazován zpět do hřiště.
     
    26
    Ryan Gauld spěchal za spoluhráčovým nákopem co to šlo, balón ve hřišti už ale nedostihl a míč se stěhuje do držení domácího celku.
     
    25
    Nuno Pinto musel zvládnout vhazování vedle vlastního pokutového území. Zvládl to sice jen částečně, avšak po chvíli balón sám získal a odkopl do úplného bezpečí.
     
    23
    Hra je přerušena kvůli jednomu z hráčů Guimarãese, který si musí nechat ošetřit tržnou hránu na hlavě.
    22. Teixeira zakončil protiútok nepřesnou hlavičkou
     
    22
    Domácí se hned v šesti lidech vydali do rychlého protiútoku, na jehož konci Texeira přehlavičkoval Cardosa, nicméně míč poslal asi metr nad horní tyčku Varelovy brány.
     
    20
    Hosté chvíli po rozehrávce zkusili zahrozit centrem z levé strany, v šestnáctce ale byl jen urostlý Edinho, který to navíc měl k míči hodně daleko.
     
    19
    Krajní obránce Guimarãese se hodně ztěžka zvedal z hrací plochy, po obstřiku tak ale učinil a odkráčel za autovou čáru.
     
    18
    Nuno Pinto předvedl na hranici vápna hodně riskantní skluz, kterým zfauloval Gaspara a může být hodně rád, že z toho nebude penalta ani standardní situace.
     
    17
    Edinho v obležení několika hráčů vykouzlil přihrávku na pravou stranu k volnému Amarolovi. Ten mu záhy vrátil míč před vápno, leč zakončení hostujícího útočníka mělo hodně špatné parametry a branku neohrozilo.
     
    16
    Znovu v hlavní roli Moussa Marega, který byl tentokrát přichycen v milimetrovém postavení mimo hru.
     
    15
    Fernandes v rychlostním souboji o volný balón nepustil k centru Maregu a získal pro svůj tým výkop od branky.
     
    14
    Útočné snažení Setúbalu vzápětí skončilo hned v zárodku, jeden z hráčů se totiž zapomněl v ofsajdovém postavení.
     
    13
    Moussa Marega si dobře naběhl na nákop z půlící čáry, ve vápně proti němu ale vyběhl Varela a jeho pokus o přehození ihned lapil.
     
    11
    Bruno Gaspar utekl po pravé pomezní čáře, Nuno Santos na jeho centr ale nedosáhl a vracející se hráč poté poslal míč do autu.
     
    10
    Další střet už je ohodnocen žlutou kartou, kterou si do statistik připisuje hostující středopolař Mikel Agu.
     
    9
    Moussa Marega si v souboji s Fernandesem pomohl faulem, z obranné poloviny Setúbalu tak vykopává Varela.
     
    8
    Hosté přenesli hru na pravou stranu, ani jeden ze dvou pokusů o centr ale obraně Guimarãese starosti nepřidělal.
     
    7
    První minuty se zatím hrají v poklidném duchu, balón se ještě ani jednou nedostal do pokutového území na jedné či druhé straně.
     
    5
    O nic vážného by se ale jednat nemělo, ofenzivní opora Guimarãese se sama zvedla a už pokračuje ve hře.
     
    4
    Na hrací ploše zůstává ležet Hurtado, který se v oboustranném skluzu střetl s Cardosem a inkasoval nějaký úder do obličeje.
     
    2
    Raphinhu na levé straně zastavil Geraldes čistým způsobem, následuje odkop odbranky Bruna Varely.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně černých dresech, zatímco domácí naopak oblékli bílou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vitória SC Guimarães: Douglas – Gaspar, Josué Sá (C), Henrique, Konan – Aurélio, Pedro – Marega, Hurtado, Raphinha – Texeira.
    Náhradníci: Silva – Mensah, Mbemba, Gouano, Hernâni, Tozé, Mendes.

    Vitória FC Setúbal: Varela – Geraldes, Fernandes (C), Cardoso, Pinto – Gauld, Agu, Costa – Santos, Edinho, Amaral.
    Náhradníci: Trigueira – Venâncio, Bonilha, Claro, Meyong, Costa, Manuel.

    Rozhodčí: Capela – Mota, Jesus.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    13.02.2016 Guimarães – Setúbal 2:2
    18.09.2015 Setúbal – Guimarães 2:2
    14.03.2015 Guimarães – Setúbal 0:1
    21.01.2015 Setúbal - Guimarães 2:0
    24.10.2014 Setúbal – Guimarães 0:1.
     
    Mírným favoritem zápasu čtrnáctého kola nejvyšší portugalské soutěže bude domácí mužstvo, které v dosavadním průběhu prohrálo jen tři utkání a před dnešními zápasy se se čtyřiadvaceti body drží na výborné páté pozici, ze které ztrácí na třetí Sporting jen tři body. Malý klub ze Setúbalu na tom rovněž není nejhůře, v průměru sice nedává ani jeden gól na utkání, v minulém kole ale doma porazil Estoril a posunul se v tabulce na jedenácté místo.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu portugalské Primeira ligy. Od devatenácti hodin se zaměříme na střetnutí mezi týmy Vitória SC Guimarães a Vitória FC Setúbal!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 32. Pedro, 72. Raphinha, 79. Hernâni – 70. Edinho

    Karty:   54. Hurtado (GUM), 82. Josué Sá (GUM) – 10. Agu (STL), 39. Santos (STL), 82. Edinho (STL), 89. Cardoso (STL)


    Vitória SC Guimarães: Douglas – Gaspar, Josué Sá (C), Henrique, Konan – Aurélio, Pedro – Marega, Hurtado, Raphinha – Texeira.
    Náhradníci: Silva – Mensah, Mbemba, Gouano, Hernâni, Tozé, Mendes.

    Vitória FC Setúbal: Varela – Geraldes, Fernandes (C), Cardoso, Pinto – Gauld, Agu, Costa – Santos, Edinho, Amaral.
    Náhradníci: Trigueira – Venâncio, Bonilha, Claro, Meyong, Costa, Manuel.

    Rozhodčí: Capela – Mota, Jesus
    bahis siteleri