Chabarovsk – Barys 1:2 (kon.) | Vladivostok – Jekatěrinburg 1:3 (kon.) | Kunlun – Chanty-Mansijsk 3:2 (1:0 po s.n.)
Novokuzněck – Minsk 0:2 (kon.) | Novosibirsk – Riga 2:1 (kon.) | Omsk – Jokerit 2:1 (po pr.)
Záhřeb – Čeljabinsk 2:3 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Dinamo Riga
Pondělí 19.12.2016, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (15:48:31)
     
    Byly to velké nervy. Jakkoli se zdálo, že by Sibir měl poslední třetinu dohrát jenom z povinnosti, velké polevení ve vlastním výkonu ho klidně mohlo stát cenné body v boji o play-off. Třetí třetina byla z jeho strany dost mizerná a Dinamo toho využilo ke snížení. Více toho ale nakonec lotyšský klub nestihl. Českou stopu v utkání zajistil bek Adam Polášek, který si připsal na své konto asistenci.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Darzinš byl na pravé straně úplně sám, vypálil směrem na Taylora, a ten puk neudržel ve výstroji. Sibir měl velké štěstí, že následné dorážky nebyly proměněny. Dinamo tenhle duel prohraje, za svou snahu si ale uznání určitě zaslouží.
     
    58:49
    Darzinš to zkusil individuálně, najel si v plné rychlosti do útočného pásma, jenže pak soupeře neukličkoval. Pár desítek sekund zbývá do konce tohoto střetnutí.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty utkání.
     
    56:31
    Skvorcovs v obrovské šanci! Kulda mu na modré čáře přistrčil puk do jízdy, hostující forvard se řítil vstříc nájezdu, jenže svou střelu pak umístil hodně mimo Taylorovu bránu. Velká škoda pro Dinamo.
     
    56:07
    Hosté v plném počtu.
     
    55:30
    Sibir v téhle přesilovce nepotřebuje vyloženě útočit. Vypadá to zvláštně, ale nechce hlavně inkasovat v oslabení. Zatím se Kalninš nemusel nadechnout k žádnému vážnějšímu zákroku.
     
    54:07
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Vitalijs Pavlovs – 2 min., sekání).
     
    54:06
    Butuzov u mantinelu dostal hodně nepříjemný úder od Pavlovse. Zbytečné od hostující útočníka, který bude muset na trestnou lavici. Tohle DInamo rozhodně nepomůže.
     
    53:10
    Čas se Dinamu krátí. Ale rozhodně ho není málo. Domácí pořád tápu v tomto dějství. Budou nakonec potrestáni? Vůbec to není nemožné. Riga se snaží a to je rozhodně sympatické.
     
    52:15
    Zase se Dinamo prohnalo do útočného pásma velmi snadno. Naštěstí pro Sibir byly dvě střely zablokovány dobře postavenými beky.
     
    50:55
    Budou to pro Sibir ještě krušné chvíle. Třeba ho dostal do pohody oddechový čas. Třetí třetina je ze strany domácích stále ospalá a hodně utahaná.
     
    50:44
    Oddechový čas pro domácí.
    50:32 Roberts LIPSBERGS - 2:1
     
    50:32
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí si o to prostě koledovali. Taylor už prostě nemohl stačit na všechno. Sibiru se nepodařilo vyhodit puk do bezpečí, k puku se propracoval ROBERTS LIPSBERGS, jenž střelou přes beka Mišarina využil možná i nedobrého výhledu novosibirského brankáře. Bez asistence.
     
    49:47
    Alexejev tohle zakázané uvolnění soupeře jistil. Pak předal puk rozhodčím, aby hru mohli přesunout před Kalninše. Do konce utkání zbývá nějakých deset minut.
     
    49:24
    Další zakončení musel likvidovat Taylor! Do jízdy dostal přihrávku J. Redlihs, který z dálky slušně vypálil. Taylor byl pozorný. I nadále však dostávají hosté poměrně dost prostoru. Možná až přespříliš.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 4. Šumakov, 24. Sannikov (Kemppainen, Polášek) – 51. Lipsbergs


    HC Sibir Novosibirsk: Taylor (Krasikov) – K. Alexejev, Polášek, Meňšikov, Několenko, Žafjarov, Naumov, Beljakov, Mišarin – Boychuk, Šalunov, Šumakov – Arťuchin, Chlopotov, Skabelka – Zyrjanov, Okulov, Pervušin – Sannikov, Kemppainen, V. Butuzov.
    Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Freibergs, Galvinš, Cibulskis, K. Redlihs, Jerofejevs, J. Redlihs, Balinškis – Meija, Bičevskis, Darzinš – E. Kulda, Sčastlivyj, Skvorcovs – M. Redlihs, Tim Sestito, Toluzakov – Lipsbergs, Pavlovs, Saulietis – Jelisejevs.

    Rozhodčí: Ibatulin, Komarov – Golovljov, Něstěrov
    thejrc.org