Vladivostok – Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.) | Novokuzněck – Riga 0:6 (kon.) | Novosibirsk – Jokerit 3:0 (kon.)
Omsk – Minsk 0:1 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 3:4 (kon.) | Toljatti – Petrohrad 2:3 (po pr.)
Záhřeb – Ufa 3:2 (1:0 po s.n.) | HC Slovan – Magnitogorsk 2:4 (kon.)
po s.n. (1:0)
Medveščak Záhřeb
3:2 (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 23.12.2016, 19:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
    Dokáže se dnes Francis Paré gólově prosadit v dnešním utkání?

    ???????? #MadeOfHockey

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z Kontinentální hokejové ligy. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Medveščakem Záhřeb a Ufou! Duel startuje v 19 hodin.
     
    Salavat Julavej Ufa

    Ufa zatím prožívá celkem povedenou sezónu! Ve dvaačtyřiceti zápasech nasbírala sedmdesát jedna bodů a drží pátou pozici Východní konference. Ofenzíva Ufy patří mezi nejlepší útoky v soutěži. Dosud nastřílela soupeřům 121 branek! V posledním duelu však prohrála na ledě Slovanu Bratislava 4:1.
     
    Medveščak Záhřeb

    Naopak Medveščak je na tom o dost hůře. Jediný chorvatský zástupce v soutěži nastřádal jen padesát jedna bodů a nyní mu patří dvanáctá pozice Západní konference. Medveščak už inkasoval 127 branek, což je druhá nejhorší obrana v soutěži. V minulém duelu vyhrál doma 6:3 nad silným Magnitogorskem.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu potkali na konci září. Medveščak sehrál na ledě soupeře dobré utkání a zvítězil 5:4 po nájezdech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Aktéři dnešního utkání už naskakují na ledovou plochu. Medveščak bude hrát v modrém, zatímco Ufa nastoupí v bílých dresech.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní ruská a chorvatská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodním vhazování uspěli domácí hokejisté. Medveščak se ihned vydal do útoku, ale obrana Ufy byla v rohu kluziště důrazná.
     
    00:24
    Andrej Gavrilov musel vytasit první zákrok. Hostující brankář schoval do lapačky nahození od modré čáry. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    01:05
    Francis Paré hledal přihrávkou z rohu kluziště někoho ze spoluhráčů před brankou. Prudkou přihrávku však jeden ze zadáků srazil do středního pásma.
     
    01:20
    Lucas Lessio si chtěl jednou rukou obhodit statického obránce, jenže finský útočník náročný manévr neprovedl úplně dobře a přišel o puk.
     
    02:00
    První zásah musel vytáhnout rovněž Michael Garnett. Domácí gólman si poradil s Něstěrovovou ránou z pravé strany. Vhazuje se po jeho levici.
     
    02:12
    Tomáš Mertl motal hlavy soupeřovým obráncům v rohu útočného pásma. Český hokejista se zbavil dotírajícího soupeře, ale přesto nedokázal přesně přihrát.
     
    03:05
    Dmitrij Vorobjov si připravil puk ke střele, ale na modré čáře udělal ještě jednu kličku navíc a zbytečně se vytlačil mimo ideální střelecký úhel.
     
    03:32
    Bobby Butler prosvištěl s kotoučem až k hostující brance a zpětnou přihrávkou hledal najíždějící kolegy. Nikdo v modrém se však ke střele nedostal.
     
    04:07
    Nyní se domácím hokejistům vůbec nepovedla rozehrávka. Prudké nahození prosvištělo přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Garnettem.
     
    04:22
    Nathan Perkovich si v obranném pásmu troufl na složitý manévr. Domácí obránce si posunul kotouč mezi dva napadající soupeře a měl víc štěstí než rozumu.
     
    05:00
    Nathan Perkovich sice nahodil kotouč do útočného pásma, ale od rozjetého Mahboda se puk odrazil mimo ledovou plochu. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    05:25
    Úplně volný Lucas Lessio dostal přihrávku před branku, zpracoval si kotouč, ale zápěstím trefil jen výborně postaveného Gavrilova!
     
    06:02
    Goran Bezina nahodil puk od modré čáry. Před Gavrilovem se jeho pobídku snažil tečovat Edwin Hedberg, ale švédský hokejista puk nezasáhl.
     
    06:35
    Domácí celek je zatím aktivnějším týmem. Medveščak se znovu tlačil do útoku, ale domácí hokejisté už potřebovali vystřídat.
     
    07:05
    Derek Smith vypomáhal domácí obraně. Hokejista Medveščaku se obratně otočil s pukem za brankou a zadovkou poslal kotouč na rozjetého spoluhráče.
     
    07:45
    Nathan Perkovich rozjel další akci Medveščaku. Jeho střílená pobídka středem ledové plochy končí na holích hokejistů Ufy.
     
    08:15
    Nathan Perkovich si prodloužil pobyt na ledě. Domácí obránce tentokrát našel Genowaye. Druhý jmenovaný ale neuspěl proti přesile u mantinelu.
     
    09:10
    Bobby Butler rozjel akci Medveščaku z obranného pásma. Domácí útočník se dral vpřed středem kluziště, ale na červené čáře přišel o kotouč.
     
    09:24
    Ani z další akce chorvatského celku nebezpečí pro Gavrilova nepřijde. Domácí se zastavili zbytečným vyhozením na zakázené uvolnění.
     
    10:05
    Dmitrij Vorobjov se od modré čáry opřel do odraženého kotouče. Jeho ránu příklepem ještě přizvedl jeden z obránců, od nějž se puk odrazil za branku.
     
    10:35
    Hosté se pomalu začínají osmělovat. Ufa se nyní tlačí do útoku, ale Igor Grigorenko se nechal přetlačit v souboji u mantinelu. Zatím sledujeme zápas bez šancí.
     
    11:20
    Michael Garnett musel zasahovat proti tečované střele od modré čáry. Domácí gólman si poradil se zásahem jednoho z obránců a kryl puk v lapačce.
     
    12:05
    Nathan Perkovich se díky skvělému pohybu dostal až na útočnou modrou, kde si chtěl obhodit puk okolo obránce, jenže vracející se zadák mu kotouč vypíchl.
     
    12:18
    V další zajímavé možnosti se ocitl Lucas Lessio. Domácí střelec obdržel přihrávku na levý kruh, odkud však v rozkleku nenasměroval puk do sítě.
     
    13:03
    Michael Garnett se vrhl po odraženém kotouči a raději jej přikryl lapačkou před rozjetým Paršinem. Vhazuje se po levici domácího brankáře.
     
    13:15
    Aktivní Lucas Lessio znovu napadal rozehrávku hostujícího celku. Zadáci Ufy sice kombinovali kostrbatě, ale domácího hráče ke kotouči nepustili.
     
    14:03
    Edwin Hedberg se po levé straně krásně proháčkoval do útočného pásma, vyslal prudkou střelu, která Gavrilovovi vypadla, ale nikdo v modrém se nedostal k dorážce!
     
    14:17
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Zachar Arzamascev – 2 min., hákování).
     
    15:10
    Domácím se v přesilové hře zatím vůbec nedaří. Medveščak kombinuje v útočném pásmu, ale nikdo v modrém se přes výborný pohyb soupeřů nedostal ke střele.
     
    15:50
    Až nyní přišlo zakončení od modré čáry. Do prudké střely se však obětavě položil jeden z hostujících obránců, jež zblokoval ránu svou hrudí.
     
    16:17
    Hosté v plném počtu.
     
    17:25
    Edwin Hedberg napadal obránce Ufy za Gavrilovovou brankou. Domácí útočník nakonec dokázal vybojoval kotouč, ale nepřesnou přihrávkou akci zhatil.
     
    17:32
    Dmitrij Vorobjov se bez váhání opřel do přihrávky na modrou čáru. Rána hostujícího obránce po ledě nemohla Garnetta vystrašit. Domácí gólman vyrazil puk betonem.
     
    18:10
    Konstantin Kornějev rozjel útok Ufy po pravé křídle. Hostující hráč chtěl nahodit puk na branku, ale vracející se Bezina mu kotouč vypíchl.
     
    18:42
    Na druhé straně si Gavrilov poradil s Mahbodovou střelou od pravého mantinelu. Hostující brankář puk celou dobu viděl a schoval jej v lapačce.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:30
    Závěr první třetiny se dohrává v poklidném tempu. Ani jeden z týmů už se nikam nežene. Hosté drží puk za brankou a čekají na vystřídání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce! Diváci v Záhřebu sledovali spíše bojovný hokej, ale přesto se dočkali dvou velkých šancí na domácí straně! Lucas Lessio nejprve trefil brankáře Gavrilova. Toho dokázal překonat až Edwin Hedberg, ale kotouč nakonec nedoskákal za brankovou čáru! Zatím se hraje disciplinovaně. Domácí sice hráli jednu přesilovku, ale Ufa se bez problémů ubránila! Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    Střely na branku: 11 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na úvodním vhazování prostřední periody uspěl domácí hokejisté. Medveščak se vydal do útoku Gavrilov si hned musel připsat první zákrok.
     
    20:20
    Nathan Perkovich se ihned po vyhraném vhazování opřel do odraženého kotouče. Domácí obránce však příklepem napálil puk jen do soupeře před sebou.
     
    21:05
    Lucas Lessio nabral rychlost ve středním pásmu, protáhl se přes modrou čáru, ale po kontaktu s obráncem se poroučel k ledu. Vylučovat se ale nebude.
     
    21:28
    Domácí se i v úvodu druhé třetiny tlačí do útoku. Za nahozením po mantinelu spěchal Butler, jenže před rozjetým útočníkem se stačil vrátit Kuljaš.
     
    22:10
    Edwin Hedberg se natahoval po přihrávce z rohu útočného pásma. Domácímu útočníkovi puk uskočil za branku a už s ním nic nenadělal.
     
    22:31
    Na druhé straně zakončoval Grigorenko. Garnett měl čistý výhled a jeho slabou střelu s přehledem schoval do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    23:10
    Igor Grigorenko si klepl o přihrávku na levou stranu. Hostující hráč však zaspal a vystartoval příliš pozdě. Zadáci Medveščaku se mezitím prodrali k puku.
     
    23:36
    Hedberg se protlačil kolem tří soupeřů až před Gavrilova a pokusil se vypálit na přední tyč. Vracející se Bodrov si klekl do jeho rány a puk zastavil.
     
    24:15
    Enver Lisin dojel nahození do útočného pásma, nahodil puk před branku, kde však našel jen domácí zadáky. Ufa stále čeká na svou první šanci.
     
    24:58
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Hala bouří radostí! Derek Smith vlétl do útočného pásma, nechal puk za sebou, kde si jej vzal LUCAS LESSIO a krásnou střelou pod víko otevřel skóre! Asistence: Derek Smith, Thomas Larkin.
    24:58 Lucas LESSIO - 1:0
     
    25:46
    Hosté se snažili o rychlou odpověď, ale obrana domácího celku byla připravená na modré čáře a nepustila hokejisty v bílém do třetiny.
     
    26:23
    Michael Garnett musel zasahovat proti tečovanému nahození. Domácí brankář mávl lapačkou a schoval do ní odražený kotouč.
     
    26:32
    Něstěrov se tlačil na brankoviště, kam směřovala prudká pobídka od mantinelu. Hostující hráč se ale nedostal k zakončení a navíc stál v brankovišti.
     
    27:07
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Další výbuch radosti na tribunách! Medveščak navyšuje své vedení na 2:0! COLBY GENOWAY si převzal puk na pravém kruhu, srovnal si jej na hokejce a zápěstím prostřelil brankáře Gavrilova! Asistence: Tomáš Mertl, Mike Glumac.
    27:07 Colby GENOWAY - 2:0
     
    28:05
    Nyní se však domácímu celku přechod do útočného pásma vůbec nepovedl. Přihrávka na rozjetého Lessia prosvištěla na zakázané uvolnění.
     
    28:25
    Ufa je zatím směrem dopředu úplně bezzubá. Hosté mají obrovské problémy s přechodem středního pásma a domácí si mohou dovolit hrát na půl plynu.
     
    29:05
    Diváci se dožadovali odpískání nedovoleného zákroku po ostrém souboji v rohu obranného pásma domácího celku. Rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    29:36
    Garnett musel po delší době předvést zákrok. Domácí brankář vykopl levým betonem nahození od mantinelu do rohu ledové plochy.
     
    30:15
    Garnett si poradil i s dělovkou od modré čáry. Tentokrát potřeboval úspěšnému zákroku pravý beton. Medveščak se osvobozuje.
     
    30:43
    Ufa právě vstřelila branku!
    Přeci jen máme sníženo! Ufa dramatizuje utkání ještě ve druhé třetině! JEVGENIJ BODROV dostal nabito na modrou čáru a nechytatelnou dělovkou uklidil puk za Garnettova záda! Asistence: Maxim Gončarov, Enver Lisin.
    30:43 Jevgenij BODROV - 2:1
     
    31:23
    Ufa právě vstřelila branku!
    A pozor! Je vyrovnáno! Tak tohle bylo opravdu hodně rychlé! Garnett si sice ještě věděl rady se střelou z pravého kruhu, ale odražený puk se dostal k DENISI KULJAŠOVI, který neměl problém trefit odkrytou klec! Asistence: Jevgenij Korotkov.
    31:23 Denis KULJAŠ - 2:2
     
    33:15
    Domácí hokejisté jsou bleskovou odpovědí soupeře zaskočení a nyní si nejsou schopni přihrát na deset metrů. Ufa kraluje na ledě.
     
    33:45
    Do obrovské šance se přesto dostal Lucas Lessio, který ujel hostující obraně, položil si brankáře, ale nedokázal zvednout puk nad Gavrilovův beton!
     
    34:12
    Další závar před domácí brankou! Garnett raději přikryl puk před napadajícím Majorovem. Vhazuje se po pravici domácího brankáře.
     
    34:25
    Alexandre Bolduc přetlačil jednoho ze soupeřů za brankou Medveščaku a vybojoval kotouč pro domácí celek. Záhřeb musí uklidnit hru.
     
    35:10
    Thomas Larkin se z otočky opřel do odraženého kotouče. Jeho bekhendové zakončení však prolétlo kolem hostující klece.
     
    35:34
    Na druhé straně hasil Michael Garnett nahození od levého mantinelu. Domácí gólman puk dobře viděl a ukryl jej do lapačky.
     
    36:00
    Další nepřesnost v rozehrávce domácího celku. Bezina chtěl urychlit hru přihrávkou na modrou čáru, ale jeho pobídka končí na zakázaném uvolnění.
     
    36:08
    Stanislav Garejev dostal přihrávku na modrou čáru, srovnal si kotouč na hokejce a okamžitě pálil. Jeho pokus prolétl kolem domácí branky a zaduněl o mantinel.
     
    37:05
    Alexandr Něstěrov stál podle rozhodčího v brankovišti a překážel Garnettovi ve hře. Sudí vykazují hru do středního pásma.
     
    37:17
    Bezina v obranném pásmu tvrdě zboural Grigorenka. Hostující hráč se však rychle postavil na nohy a vydal se napadat rozehrávku Medveščaku.
     
    38:07
    Glumac dojel nahození do rohu útočného pásma, potáhl puk za hostující branku, odkud už však nenašel nikoho v modrém dresu.
     
    38:34
    Divoké tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Hosté jsou stále aktivnějším celkem, nicméně zadáci Medveščaku je nenechávají střílet.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:24
    Enver Lisin rozjel akci hostujícího celku. Hráč Ufy zavezl puk do útočného pásma, kde jej však získal Zanoški a Medveščak se podle všeho ubrání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Domácí Medveščak pokračoval po přestávce v aktivní hře a dočkal se odměny! Lucas Lessio totiž otevřel skóre! O pár sekund později bylo v Chorvatsku ještě veseleji, jelikož se trefil Colby Genoway ! Do té doby bezzubá Ufa však našla novou energii! V polovině utkání snížil Jevgenij Bodrov a o necelou minutu později srovnal na 2:2 Denis Paršin ! Před závěrečnou třetinou zůstává vše otevřené!
     
    Střely na branku: 21 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Na úvodním vhazování třetí třetiny uspěli domácího hokejisté. Medveščak se vydal vpřed, nicméně defenzíva Ufy měla dobré postavení.
     
    41:05
    Glumac si vzal odražený kotouč za domácí brankou. Hokejista Medveščaku potáhl puk vpřed, jenže nenašel nikoho v modrém.
     
    41:33
    Mark Katic skvěle napadal Gončarova v útočném pásmu. Domácí zadák se nalepil na soupeřova záda a nedovolil Gončarovovi přihrát.
     
    42:01
    Až nyní se hra přerušuje. Jevgenij Korotkov slabým nahozením prověřil pozornost domácího brankáře. Michael Garnett ukryl puk do lapačky.
     
    42:31
    Denis Paršin se natlačil mezi kruhy a vyslal jedovatou střelu zápěstím. Jeho ránu však zablokoval jeden z vracejících se obránců.
     
    43:10
    Michael Garnett se zapojil do rozehrávky domácího celku. Brankář Medveščaku vyrazil ze své klece a rozehrál přesně na Bezinu.
     
    43:31
    Garnett tentokrát povyjel proti Gončarovovi. Hostující hokejista se dostal příliš blízko a už neměl čas zamířit. Brankář Medveščaku drží svůj celek nad vodou.
     
    44:10
    Po delší době se do útoku vydal také Záhřeb. Lessio upadl hned na modré čáře. Domácí fandové se dožadovali vyloučení, ale pokračuje se ve hře.
     
    44:26
    Další akci domácího celku zastavuje postavení mimo hru. Glumac neudržel brusli na modré čáře a vlétl do útočného pásma.
     
    45:10
    Bezina projel s pukem až do útočného pásma. Domácí obránce se dostal za branku Ufy, odkud už se nedokázal vymanit před napadajícími soupeři.
     
    45:17
    Na druhé straně schoval Andrej Gavrilov puk do lapačky před rozjetým Parém. Vhazuje se po levici hostujícího brankáře. Ve třetí třetině zatím na šance čekáme.
     
    46:04
    Lucas Lessio projel s pukem kolem mantinelu zpátky na modrou čáru, kde se otočil a okamžitě vyslal svižnou jedovku zápěstím. Gavrilov nemusel zasahovat.
     
    46:44
    Ufa si nyní neporadila s přechodem středního pásma. Prudká přihrávka na Lisina prosvištěla na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Gavrilova.
     
    47:05
    Po delší době se probudili také domácí příznivci. Fanoušci Medveščaku ženou svůj celek zpět hlasitým skandováním a tleskáním.
     
    47:33
    Garnett se musel ohánět ve svém brankovišti. Domácí gólman přesto doklouzal k levé tyčce včas a vyrazil puk mimo tři tyče.
     
    48:05
    Hedberg se dostal s pukem do rohu útočného pásma. Švédský útočník chtěl přihrávat před branku, ale jeho pobídku zablokovala obrana.
     
    48:37
    Jakub Krejčík upadl v obranném pásmu po tvrdém hitu ze strany Něstěrova. Kotouč se poté vymrštil přes ochranné sklo mezi diváky.
     
    49:02
    Michael Garnett znovu raději přikryl kotouč. Tentokrát se k domácí brance blížil Maxim Majorov. Ve třetí třetině hrají oba týmy hodně opatrně.
     
    49:22
    Andrej Gavrilov zneškodnil prudké nahození ze středního pásma. Hostující brankář vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    50:05
    Maxim Majorov se opřel do puku od pravého mantinelu. Jeho povedená střela zápěstím prolétla kolem vzdálenější tyče a zaduněla o mantinel.
     
    50:22
    Ani jeden z brankářů se nyní nenudí. Také Andrej Gavrilov musel vytáhnout jistý zákrok. Konec utkání se pomalu blíží a my stále čekáme na rozdílovou branku.
     
    51:04
    Enver Lisin se v útočném pásmu skvělou kličkou zbavil obránců a dostal se mezi kruhy. Hostující hráč poté střílel zápěstím, avšak Garnett byl připraven.
     
    51:12
    Kolem domácí klece prolétla tvrdá střela od modré čáry! Garnett se za nechytatelným kotoučem jen ohlédl! Medveščak měl obrovské štěstí!
     
    52:07
    Denis Kuljaš se natahoval po padajícím kotouči, ale v útočném pásmu jej sklepával vysokou holí. Rozhodčí vykazují hru za modrou čáru.
     
    52:31
    Andrej Gavrilov se natlačil ke své tyči a nenechal u brankové konstrukce mezírku, kterou by se puk dostal za jeho záda.
     
    53:05
    Mike Glumac si sjížděl na modrou čáru pro přihrávku středem kluziště. Domácí hokejista si puk špatně zpracoval a jeden z obránců mu jej vypíchl.
     
    53:42
    Puk létá z jedné strany kluziště na druhou a ani jeden z celků si ne a ne vytvořit tlak. O něco aktivnější je přeci jen hostující Ufa.
     
    54:20
    Edwin Hedberg postupoval do otevřené obrany hostujícího celku, ale domácímu hokejistovi utekl puk do rohu kluziště, odkud už nic nevymyslel.
     
    54:37
    O další šanci se Medveščak připravil úplně zbytečně! Domácí mohli postupovat ve třech proti dvěma obráncům, ale vystavili se mimo hru.
     
    55:04
    Konstantin Kornějev se prokličkoval do útočného pásma, chystal se vystřelit zápěstím, ale Bezina mu na poslední chvíle špičkou hole vypíchl puk.
     
    55:36
    Domácí brankář dlouho nevěděl, kde má kotouč, ale naštěstí pro Medveščak se puk odrazil mimo tři tyče! Domácí se poté rychle osvobodili.
     
    56:12
    Něstěrov hledal přihrávkou před branku někoho ze spoluhráčů, ale jeho žabička zůstala na hokejce vracejícího se Jakuba Krejčíka.
     
    56:47
    Domácí celek si znovu nerozuměl při zakládání útočné akce a Medveščak se dopustil zakázaného uvolnění. Hra se vrátí před Garnetta.
     
    57:45
    Bezina střílel od modré čáry. Domácí obránce vyslal dělovku těsně nad ledem, jenže jeho pokus schoval Gavrilov v lapačce.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:12
    Blake Parlett dostává dvě minuty za nedovolené bránění a Ufa si zahraje přesilovou hru!
     
    59:00
    Domácím se podařilo vyhodit puk přes celé kluziště. Ufa musí začít novou akci až od Gavrilova. Vypadá to, že se dočkáme prodloužení.
     
    59:25
    Kotouč znovu letí přes všechny čáry až za branku hostujícího celku. Medveščak se brání bez větších problémů a nepouští soupeře ke střelám.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut hry nám vítěze dnešního utkání nepřineslo! Ve třetí třetina měla více ze hry Ufa, ale Medveščaku se podařilo dotáhnout zápas do prodloužení, které se už i v KHL hraje systémem 3 na 3!
     
    Střely na branku: 29 – 25
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Domácí v plném počtu.
     
    60:20
    Parlett spěchal sám na branku hostujícího celku, dokázal si Gavrilova položit, ale z ostrého úhlu už neposlal kotouč do odkryté branky!
     
    61:20
    U kotouče už jsou hostující hráči. Ufa zatím nikam nespěchá. Hosté si přihrávají ve středním pásmu.
     
    62:10
    Velká možnost také na druhé straně! Bodrov si sjel před branku domácího celku, nicméně jeho ránu bez přípravy brankář Medveščaku vyrazil!
     
    63:10
    Hosté znovu uklidňují hru kombinací ve středním pásmu. Domácí zadáci mezitím zalezli na modrou čáru a vyčkávají na akci soupeře.
     
    63:23
    Katic prosvištěl s pukem do útočného pásma, kde jej ale neudržel v souboji u mantinelu a Ufa může vyrazit kupředu.
     
    64:20
    Hosté sevřeli Medveščak před jeho brankou, avšak nikdo v bílém dresu zatím nenašel odvahu k zakončení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    O vítězi nerozhodlo ani prodloužení! Na řadu tedy musejí přijít samostatné nájezdy!
     
    Střely na branku: 32 – 25
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel domácí Hedberg! Švédský hokejista blafákem do forhendu neuspěl.
     
    1. série
    0:0
    Igor Grigorenko střílel na vyrážečku, ale domácí brankář jeho úmysl přečetl!
     
    2. série
    0:0
    Samson Mahbod zvolil široký oblouk, jenže se střelou mezi betony neuspěl!
     
    2. série
    0:0
    Hartikainen byl hodně rychlý, ale dostal se příliš blízko k brankáři a už nenašel skulinku, kterou by procpal puk.
     
    3. série
    1:0
    Domácí vedou! Lucas Lessio parádně rozhýbal brankáře Ufy a forhendovým blafákem dostal soupeře pod tlak!
     
    3. série
    1:0
    Maxim Majorov střelou nad pravý beton trefil vyrážečku domácího brankáře a Medveščak vítězí!
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Medveščak Záhřeb.
    Autorem vítězné branky je LUCAS LESSIO!
    65:00 Lucas LESSIO - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! V Záhřebu se může začít slavit! Domácí Medveščak totiž dovedl do vítězného konce předvánoční utkání s Ufou! Po šedesáti minutách nerozhodné utkání muselo jít do prodloužení! V něm si oba týmy vypracovaly jednu velkou šanci, ale brankáři předvedli fantastické zákroku! V samostatných nájezdech se dlouho čekalo na úspěšného střelce. Až ve třetí sérii se prosadil Lucas Lessio, který zajistil chorvatskému celku bonusový bod!
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Krejčík (ZAG) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:47
    Tomáš Mertl (ZAG) 1+0, 0 střel, čas na ledě 19:59
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (21:47:50)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 25. Lessio (D. Smith, T. Larkin), 28. Co. Genoway (Mertl, Glumac), rozh. náj. Lessio – 31. J. Bodrov (Gončarov, Lisin), 32. Kuljaš (Korotkov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Edwin Hedberg (ZAG)
    0:0   Igor Grigorenko (UFA)
    2. série:
    0:0   Samson Mahbod (ZAG)
    0:0   Teemu Hartikainen (UFA)
    3. série:
    1:0   Lucas Lessio (ZAG)
    1:0   Maxim Majorov (UFA)


    Medveščak Záhřeb: Garnett (MacIntyre) – Katic, Parlett, Bezina, J. Krejčík, D. Smith, T. Larkin – Hedberg, Butler, Paré – Co. Genoway, Mertl, Glumac – Mahbod, Bolduc, Lessio – Zanoški, Perkovich, A. Giroux.
    Salavat Julajev Ufa: Gavrilov (Svedberg) – Lepistö, Loginov, Gončarov, Arzamascev, D. Vorobjov, Kornějev, Kuljaš, S. Garejev – Omark, I. Grigorenko, Hartikainen – A. Lazarev, Lisin, J. Bodrov – Něstěrov, Chripunov, D. Makarov – Paršin, M. Majorov, Korotkov.
    bahis siteleri