Vladivostok – Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.) | Novokuzněck – Riga 0:6 (kon.) | Novosibirsk – Jokerit 3:0 (kon.)
Omsk – Minsk 0:1 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 3:4 (kon.) | Toljatti – Petrohrad 2:3 (po pr.)
Záhřeb – Ufa 3:2 (1:0 po s.n.) | HC Slovan – Magnitogorsk 2:4 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Pátek 23.12.2016, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Velký tlak měli hosté, ti se na několik desítek vteřin snažili puk propašovat za Poggeho, ten ale byl jistý, zapřel se o tyčku a kotouč za svá záda nepustil!
     
    58:14
    Do tutové šance se dostal Tomáš Filippi, který po další individuální akci byl sám před Poggem, ten nakonec ale dokázal puk vykopnout z brány!
     
    55:13
    Do velké šance se dostal po tlaku před bránou Nedorost, který se společně s Cheehooem snažil mermomocí dorazit puk za Košečkina, ten ho ale nakonec schoval pod svým tělem a tam ho i udržel!
     
    54:48
    Je tu vyloučení pro hostujícího obránce Chabarova, který poslal vysokou holí k zemi Andreje Šťasného – bylo to bez krve, půjde tedy o dvouminutový trest.
     
    51:48
    Ke střele od modré se dostal hráč i na druhé straně, hodně tvrdě pálil Sersen, ale jeho ránu vyrazil se štěstím těsně vedle Košečkin! Puk se doklouzal jen kousek vedle tyčky!
     
    49:48
    Pogge teď alespoň částečně napravil svoji předchozí chybu, když si ho sice na zem položil Sjomin a šel za hattrickem, ovšem domácí gólman i v pádu dokázal puk vyrazit mimo!
     
    45:38
    Domácí navíc půjdou do oslabení, ve středním pásmu se totiž nedovoleného bránění dopustil Andrej Šťastný a míří na trestnou lavici.
    44:41 Danis ZARIPOV - 2:4
     
    44:41
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A místo toho se trestá na druhé straně! Obrovskou chybu si připsalo duo Pogge – Ďaloga, kdy první jmenovaný neudržel lehké nahození od modré a druhý puk nedokázal včas uklidit. Jako na stříbrném podnose tak dostal šanci DANIS ZARIPOV, jenž jí nepohrdl a uklidil puk do branky! Asistence: Jan Kovář.
     
    41:59
    Domácí jdou do přesilovky! Jevgenij Timkin u mantinelu zezadu vrazil do Jegliče a sudí ho posílají na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    38:21
    V útoku jsou ale už delší dobu hosté, ze které se dostal do další šance Sjomin, jeho pokus o hattrick ale zastavil Pogge, když vykopl betonem puk na čáře!
    35:06 Tomáš FILIPPI - 2:3
     
    35:06
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hodně krutý je tento gól pro domácí, kteří hráli povedenou třetinu, ale opět prohrávají. Český útočník TOMÁŠ FILIPPI ale předvedl krásnou akci, když si povodil dva beky Slovanu a následně tváří v tvář Poggemu zkušeně zasunul puk mezi jeho betony a poslal tak Metallurg do vedení! Bez asistence.
     
    32:05
    Je tu první přesilovka zápasu pro hosty – na trestnou jde Michal Sersen, který ve středním pásmu nevybíravě podrazil Filippiho.
     
    28:30
    Do dobrých šancí se nakonec dostali domácí! Surový nejprve jel do protiútoku a jeho jedovku vyrazil Košečkin za bránu, následně pálil těsně vedle aktivní Musatov.
     
    26:28
    Je tu vyloučení, kterým bude potrestán dnes poprvé domácí celek – Michal Sersen neunesl vytrvalé pošťuchování od Sjomina a je poslán na trestnou lavici za hrubost, protože do něj celkem důrazně strčil. Stejným trestem je ale následně odměněn i právě Sjomin, takže se bude hrát 4 na 4.
     
    23:00
    Do obrovské šance se dostal Mozjakin, který po dobré práci Zaripova byl zcela sám před Poggem, ten ale byl včas na zemi a Rusovu střelu skryl mezi svými rychle sklapnutými betony!
    22:07 Žiga JEGLIČ - 2:2
     
    22:07
    Slovan právě vstřelil branku!
    A je srovnáno, bratislavská aréna se dostává do varu! Do střely od modré v podání vložil Švarného svoji hůl těsně před brankářem ŽIGA JEGLIČ, který dokázal puk tečovat mimo dosah Košečkina – ten reagoval a prvotní směr kotouče a ten tak zamířil do jeho sítě. Asistence: Ivan Švarný a Nick Plastino.
     
    21:23
    První vyloučení v této třetině opět postihlo hosty – Alexandr Sjomin podrazil unikajícího Jegliče a míří na dvě minuty na trestnou lavici.
    15:44 Jeff TAFFE - 1:2
     
    15:44
    Slovan právě vstřelil branku!
    A ihned je sníženo, Slovan je zpět ve hře! JEFF TAFFE jako správný bojovník nevypustil ani skoro ztracený souboj v útočné třetině, kde puk k překvapení všech nakonec vážně získal a v pádu ho ještě dokázal zasunout za překvapeného Košečkina! Je to tedy 1:2! Asistence: Jonathan Cheechoo a Michal Hlinka.
    15:16 Alexandr SJOMIN - 0:2
     
    15:16
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak tohle obrana Slovanu nezvládla! Při snaze o zvýšení tlaku se vysunula trochu moc dopředu a z ničeho nic jel na Poggeho zcela sám ALEXANDR SJOMIN, jenž prokázal zkušenost a domácího gólmana mazácky překonal blafákem zakončeným pod břevno! Asistence: Chris Lee.
    08:58 Alexandr SJOMIN - 0:1
     
    08:58
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak bohužel je to právě hostující tým, který využil trochu hlušší pasáže v podání Slovanu a dává první branku zápasu! ALEXANDR SJOMIN si s pukem najel nikým neatakovaný až do mezikruží, odkud dokázal důraznou střelou překonat klubko hráčů, které stálo před ním a tím i Justina Poggeho, který měl hodně omezený výhled! Asistence: Oskar Osala.
     
    05:17
    Jak už bylo napsáno, je tu první trest v dnešním zápase – hostující Sergej Těreščenko za svoji bránou trochu přitvrdil v souboji s Hlinkou a jde si sednout za nedovolené bránění.
     
    01:54
    Do první velké šance se dostal domácí Surový, který nakonec ještě posunul Musatovovi, jeho střelu z velké blízkosti ale dokázal zastavit na poslední chvíli gólman Košečkin!

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 16. Taffe (Cheechoo, M. Hlinka), 23. Jeglič (Švarný, Plastino) – 9. A. Sjomin (Osala), 16. A. Sjomin (Lee), 36. Filippi, 45. Zaripov (Jan Kovář)


    HC Slovan Bratislava: Pogge (Pavlas) – Kundrátek (C), Sersen (A), Švarný, Plastino, Ďaloga, Starosta, Rosandić – Cheechoo (A), Taffe, M. Hlinka – Jeglič, Chipchura, Nedorost – Petráš, Surový, Musatov – Šťastný, Lušňák, Vopelka – Pätoprstý.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, J. Birjukov, Lee (A), Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Budkin – Zaripov (A), Mozjakin (C), Jan Kovář – A. Sjomin, Santala, Osala – Filippi, Timkin, Kosov – Platonov, Železkov, Dm. Kazionov – De. Kazionov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ovčinikov – Lazarev, Otmachov
    bahis siteleri