Švédsko – Dánsko 6:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 6:1 (kon.) | Česko – Finsko 2:1 (kon.)
konec
USA
6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Lotyšsko
Pondělí 26.12.2016, 21:30 • Air Canada Centre, Toronto • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost, Toronto dnes za dvě hodiny uvidí ještě jeden zápas a bude to vrchol dnešního programu: střetnutí Kanady s Ruskem. To vám opět přineseme v podrobné reportáži z místa. Do té doby nashledanou. (00:02:59)
     
    Nejlepšími hráči utkání jsou vyhlášeni Jordan Greenway a Renars Krastenbergs.
     
    Konečné skóre 6:1 je pro Lotyše kruté, dlouho se drželi na dostřel, téměř do poloviny zápasu dokonce drželi vyrovnané skóre, podporoval je skvělým výkonem brankář Mareks Mitens. Spojené státy se rozehrávaly postupně, po třetí brance získaly klid a ve třetí třetině ukázaly, čeho jsou schopny. Závěr se pak proměnil v exhibici favorita dnešního duelu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Lotyši chtějí zápas dohrát důstojně a berou si oddechový čas. To vše před 7015 diváky.
    59:21 Jordan GREENWAY - 6:1
     
    59:21
    USA právě vstřelilo branku!
    Chudákovi Mitensovi to spoluhráči moc neusnadňují. V rohu vlastního pásma přišli o puk, následně ještě obránce přes svého brankáře přepadl, a JORDAN GREENWAY tak mohl skórovat přes ležícího Mitense do odkryté branky. Asistence: Luke Kunin, Troy Terry.
     
    59:10
    Mitens si neodpočine ani v poslední minutě. Od čtvrté branky Američané na ledě absolutně dominují.
    57:41 Jeremy BRACCO - 5:1
     
    57:41
    USA právě vstřelilo branku!
    Přesilovku Američané využívají. JEREMY BRACCO předvedl hezké zakončení, když naznačil přihrávku, následně ale poslal puk přímo mezi Mitensovy betony. Asistence: Troy Terry.
    57:28 Neuznaná branka USA
     
    57:28
    Greenwayovi je pískáno nedovolené postavení v brankovišti. Puk po odpískání dopravil do branky rukou, což samozřejmě neplatí.
     
    56:53
    Dzierkals přehnal důraz u mantinelu, podkopl protihráče a USA si ještě zahrají přesilovku.
    56:25 Skvělý zákrok Parsonse
     
    56:25
    Tyler Parsons chytá nevděčný zápas, teď ale předvedl skvělý zákrok! Lotyši dostali prostor mezi kruhy, Tralmaks přihrál k pravé tyči Klavinšovi a ten z první mířil do odkryté branky, Parsons ale vykopl beton a vyráží kotouč mimo.
     
    55:40
    Kunin dostal perfektní přihrávku mezi kruhy, z první se do ní ale netrefuje dle představ.
     
    54:50
    Čtvrtá branka asi definitivně zlomila odpor Lotyšů, kolem Mitense teď létá jedna střela za druhou a nadějný brankář bude mít ještě ve zbývajícím průběhu co dělat.
     
    53:47
    Harper uvolnil v útočném pásmu Bellowse, ten z levého křídla najížděl sám na Mitense, ale lotyšský brankář tentokrát ze souboje vychází vítězně.
    52:19 Clayton KELLER - 4:1
    Marken.cz

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 7. Harper (Fitzgerald, Ahcan), 27. White (Thompson, Fox), 39. Keller (White, Thompson), 53. Keller, 58. Bracco (Terry), 60. Greenway (Kunin, Terry) – 16. Krastenbergs (E. H. Jansons)


    USA: Parsons (Woll) – Jones, Fitzgerald, Lindgren, Fox, Ahcan, McAvoy (A), Cecconi – White (A), Keller, Thompson – Kunin (C), Greenway, Terry – Foley, Bracco, Roslovic – Laczynski, Harper, Anderson – Bellows.
    Lotyšsko: Egils Mitens (Grigals) – Ponomarenko, Zile (C), E. H. Jansons, G. Jansons, Rubins, Čukste (A), Zeile, Zeilis – Puide, Baranovskis, Apfelbaums – Tralmaks, Krastenbergs, Klavinš – Dzierkals, Balcers, Buncis (A) – Blugers, Bernhards, Smirnovs.

    Rozhodčí: Kubuš (SVK), Sidorenko – Goljak (oba BLR), Haurum (DEN)

    Diváci: 7015
    thejrc.org