Buffalo – Philadelphia 4:1 (kon.) | Carolina – Columbus 5:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 2:1 (po pr.)
St. Louis – Boston 3:5 (kon.) | Chicago – Detroit 4:3 (po pr.) | Edmonton – San Jose 3:5 (kon.)
Anaheim – Dallas 2:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
3:5 (1:2, 0:2, 2:1)
San Jose Sharks
Středa 11.01.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 3 střely, čas na ledě 22:53 (05:42:33)
    Třetí a rozhodující gól největší hvězdy dnešního utkání.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mikkel Bødker (SJS) 3+0
    2. Drake Caggiula (EDM) 1+0
    3. Martin Jones (SJS) 33 zák., 3 góly, 91,7%
     
    Statistiky: Střely na bránu: 36-28; Zablokované střely: 15-25; Vhazování: 38%-62%; Hity: 20-7; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    Mikkel Bødker po otevření skóre v první třetině a dvou gólech ve druhé zkompletoval čtvrtý hattrick v kariéře NHL a jeho třetí gól byl nakonec vítězný. Edmonton se sice ve třetí třetině vrátil do utkání, jenže jeho naděje pohřbil Logan Couture. Konečný výsledek: Edmonton Oilers 3 San Jose Sharks 5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Sharks posílali puk směrem do odkryté brány ze středního pásma, jenže jejich pokus skončil těsně vedle levé tyče!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:35
    Patrick Marleau mohl na pravém křídle uklízet puk do prázdné brány, jenže obětavý Oscar Klefbom mu vpádu kotouč fantasticky vypíchl!
     
    57:51
    Patrick Maroon rychle vybruslil zpoza brány a v blízkosti pravé tyče se snažil puk zasunout po ledě za záda Martina Jonese, ani nadvakrát ale neuspěl!
     
    57:17
    Max Talbot naskočil na střídačku a Oilers to zkouší ve hře bez brankáře! Příliš času už nemají.
     
    56:40
    Joe Thornton posílal do samostatného úniku Joela Warda, jenže jeho spoluhráč na jeho dlouhou diagonální přihrávku nedosáhl a Cam Talbot rozehrál holí.
     
    56:03
    Matt Benning po přihrávce Andreje Sekery z pravého křídla na modré čáře tvrdě vypálil s příklepem, jeho pokus ovšem minul levý horní roh brány Sharks.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    55:26
    Jordan Eberle nahodil puk směrem na bránu San Jose a Martin Jones ho bez problému ukryl v náručí.
     
    55:14
    Joonas Donskoi nabral na levém křídle obrovskou rychlost a snažil se v blízkosti tyče dostat do zakončení, jenže to nepřišlo a u mantinelu za bránou o puk přišel.
     
    54:31
    Leon Draisaitl krásně a rychle objel bránu a v blízkosti levé tyče se rozhodl pro nebezpečnou bekhendovou přihrávku, po které Martin Jones musel zasahovat levým betonem.
     
    54:26
    Sharks míří za vítězstvím, jenže na ledě Edmontonu dohrávají utkání bez Dylana DeMela, který se na začátku třetí třetiny neobjevil na střídačce San Jose Sharks.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 16. Caggiula (Pouliot, Kassian), 41. Benning (Lucic), 44. Klefbom (Nugent-Hopkins) – 2. Bødker (M. Karlsson, Burns), 20. Burns (Vlasic, Pavelski), 23. Bødker (M. Karlsson, Burns), 29. Bødker (Vlasic, Haley), 46. Couture


    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Russell, A. Larsson, Sekera, Benning, Klefbom, Gryba – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic (A), Nugent-Hopkins (A), Eberle – Pouliot, Caggiula, Kassian – Hendricks, Letestu, Lander. Hlavní trenér: Todd McLellan.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Labanc, Couture (A), Donskoi – Marleau, Tierney, J. Ward – M. Karlsson, Bødker, Haley. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

    Rozhodčí: Dan O'Halloran, Kyle Rehman. Čároví: Vaughan Rody, Trent Knorr

    Diváci: 18347
    ocianews.com