Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhřeb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
3:5 (1:0, 1:3, 1:2)
HK Soči
Středa 11.01.2017, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:32:56)
     
    Soči nakonec dramatickou koncovku zvládlo a získalo z půdy Magnitogorsku opravdu hodně cenné tři body. Metallurg nepředvedl dobrý výkon a proti Leopardům si prohrát zasloužil. Z českých krajánků se v zápase bodově prosadil Jan Kovář, který zaznamenal vůbec první trefu celého utkání. Radost však nemá z končeného výsledku.
     
    Konec zápasu.
    59:23 Sergej KUZNĚCOV - 3:5
     
    59:23
    Soči právě vstřelilo branku!
    Teď už je ale definitivně rozhodnuto. SERGEJ KUZNĚCOV uzmul puk v obranném pásmu a přes celé kluziště ho poslal do odkryté svatyně. Bez asistence.
     
    59:15
    Soči je pod obrovským tlakem, Barulin pomalu neví, kam dřív skočit. Jak tohle hosté přežijí?
    58:40 Viktor ANTIPIN - 3:4
     
    58:40
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak se přece domácí po předchozí neuznané brance dočkal snížení. V power-play Mozjakin nabil na modrou čáru obránci Lee, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a do sítě ještě stačil touš tečovat VIKTOR ANTIPIN. Asistence: Chris Lee, Sergej Mozjakin.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:17
    Košečkin je na střídačce, domácí zkoušejí závěrečnou power-play!
     
    57:08
    Ještě tu mohl být dramatický moment. Teď by hosty čekaly určitě krušné tři minuty. Před brankou si zdravě důrazně počínal Osala, jenž dotlačil puk za brankovou čáru za nesrovnaného Barulina. Nicméně gól mu nebyl uznán pravděpodobně pro jeho postavení v brankovišti.
     
    56:27
    Kovář přihrál na levou stranu Birjukovovi, ten ovšem hradbu těl před sebou nezboural svým zakončením. Na druhé straně se Petersson už poněkolikáté ocitl za obranu, po jakémsi slabším pokusu byl nakonec tvrdě sražen Kovářem.
     
    55:44
    Poměrně často je nyní na ledě Kovářova lajna. Logicky. Právě jeho útok byl v tomhle duelu tím nejnebezpečnějším. Jenže v posledním dějství opravdu hodně, hodně tápe.
     
    54:40
    Metallurg sice nevypadá odevzdaně, ale chybí mu jednoduše jakási jiskra. Pokud brzy nezaznamená nějaký kontaktní gól, může se po čtyřech výhrách v řadě rozloučit s nějakým bodovým ziskem.
     
    53:30
    Pokud Soči udrží poměrně slušný náskok, bude tohle pro něj opravdu velký úspěch. Právě tři body se mu v boji o play-off pochopitelně náramně hodí.
    52:33 Igor IGNATUŠKIN - 2:4
     
    52:33
    Soči právě vstřelilo branku!
    Že by tohle byl právě ten rozhodující zásah celého utkání? Košečkin, který po této situaci frustrován málem flákl hokejkou o branku, si nejprve dokázal z blízkosti poradit se zakončením Kosticyna, jenže touš vyrazil pouze do mezikruží, odkud IGOR IGNATUŠKIN již přesně zacílil. Asistence: Andrej Kosticyn.
     
    51:25
    Metallurg je ve velkém útlumu, teď ho zachránil Košečkin! Zacharčuk se protáhl do jeho blízkosti a stačil zakončit. Nicméně skulinku ve výstroji svého soupeře nenašel.
     
    50:56
    Odvážne se dopředu vydal po pravé straně Padakin. Pod tlakem se nakonec snažil prostrčit puk před branku, ovšem neúspěšně.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 3. Jan Kovář (Mozjakin, Antipin), 38. Mozjakin (Antipin, Zaripov), 59. Antipin (Lee, Mozjakin) – 22. O'Dell (Petersson, Alexandrov), 24. Maxwell (Mamkin, Petersson), 32. A. Kosticyn (Ignatuškin), 53. Ignatuškin (A. Kosticyn), 60. S. Kuzněcov


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, J. Birjukov, Lee, Bereglazov, Budkin, Chabarov, Dronov – Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin – A. Sjomin, Santala, Osala – Timkin, Filippi, Kosov – De. Kazionov, Dm. Kazionov, Platonov – Železkov.
    HK Soči: Barulin (Šikin) – Pedan, Pepeljajev, Mamašev, Alexandrov, S. Kuzněcov, Mamkin, I. Vorobjov – A. Kosticyn, Ignatuškin, Krikunov – Petersson, Maxwell, O'Dell – Morozov, Točickij, Levickij – I. Zacharčuk, Mereskin, Padakin.

    Rozhodčí: Bukin, Ovčinnikov – Šalagin, Šišlo
    ocianews.com