Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhřeb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
konec
SKA Petrohrad
5:3 (2:1, 2:2, 1:0)
Avangard Omsk
Středa 11.01.2017, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Pavel Dacjuk zaznamenal dvě asistence a pomohl svému týmu k vítězství

    Pavel Dacjuk @hcska ???????????? #madeofhockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (20:03:35)
     
    Petrohrad si nakonec vítězství zasloužil. V utkání byl lepším a aktivnějším mužstvem, Omsk se mu od stavu 1:1 dokázal ve stropu přiblížit na rozdíl jedné branky. Zatímco Dominik Furch neprožil povedený zápas a po čtyřech obdržených brankách musel dobrovolně z branky, skvěle se dařilo Vladimíru Sobotkovi (2+1).
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Tak ještě Širokov se pokusil zaznamenat šestou branku SKA, nicméně Šilin si mezi třemi tyčemi poměrně snadno poradil. Poslední vhazování tohoto utkání bude vykonáno už jen z povinnosti.
     
    59:49
    Hosté v plném počtu.
     
    58:30
    Tohle vyloučení Avangardu zřejmě definitivně srazilo vaz. Ještě se mohl pokusit o nějaký závěrečný tlak, Jenže ve čtyřech se vůbec proti Petrohradu špatně brání, natož útočí.
     
    58:00
    Zahlášeny byly poslední dvě minuty druhé třetiny.
     
    57:49
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ilja Zubov – 2 min., hákování).
     
    54:20
    Šilin byl zase pod sprškou několika střel a zakončení. SKA hraje naprosto v pohodě, nemá absolutně žádný problém bránit, a navíc vepředu nezahálí. A snaží se ještě vylepšit si střelecké statistiky.
     
    53:35
    Šilin schoval tuhle střelu od levého mantinelu pro jistotu do své lapačky. Za chvilku bude provedeno vhazování před jeho brankovištěm.
     
    52:25
    Další možnost SKA pro navýšení náskoku! Dacjuk se na levé straně ocitl poměrně nehlídaný, jenže poloodkrytou bránu pouze přestřelil. Tohle by byl defintivní hřebíček do omské rakve, to zcela určitě.
     
    51:50
    Čas se hostům neúprosně krátí. A pořád se jim nedaří vyvinout větší tlak na Šesťorkina. Ten je zatím mezi třemi tyčemi relativně v klidu. Nutno podotknout, že i petrohradská obrana funguje skvěle.
     
    50:55
    Aby předchozí branka petrohradského celku nebyla náhodou pro Avangard tou osudovou. Ve třetím dějství zatím hosté tápu. I nadále je aktivnější jejich soupeř.
    49:53 Maxim ČUDINOV - 5:3
     
    49:53
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    MAXIM ČUDINOV byl dnes po celou dobu při chuti a nakonec si tenhle úspěch zasloužil. Jakmile mu do jízdy nabil Plotnikov, nezdráhal se vyslat od modré čáry ostrou dělovku. A na tuhle střelu byl Šilin jednoduše krátký. Asistence: Sergej Plotnikov, Pavel Dacjuk.
     
    48:58
    Domácí v plném počtu.
     
    48:40
    SKA se tomuhle oslabení brání poměrně v pohodě. Každopádně už třikrát se domácí přesvědčili, že soupeř umí kousnout ve správnou chvíli a hlavně hodně nečekaně. Takže dávat bacha je pro něj prvořadým cílem.
     
    47:55
    Povedená akce Avangardu! Na pravém kruhu se následně do zakončení dostal Michejev, chtělo to ale z jeho strany rozhodně razantnější zakončení. Tahle Šesťorkin poměrně v pohodě zasáhl.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 4. S. Plotnikov (Dacjuk, Kovalčuk), 8. Šipačov (N. Gusev, Kovalčuk), 27. Kovalčuk (Šipačov, N. Gusev), 29. Tichonov (Prochorkin, Ketov), 50. Čudinov (S. Plotnikov, Dacjuk) – 5. Sobotka (Pěrežogin, Lemťugov), 32. Lemťugov (Sobotka, Pěrežogin), 37. Sobotka (Gustafsson, Meňšikov)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Chafizullin, A. Bělov, Čudinov, Zub, J. Jakovlev, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk, Kovalčuk – Dadonov, Šipačov, N. Gusev – Barabanov, Koskiranta, Širokov – Ketov, Prochorkin, Tichonov.
    Avangard Omsk: Furch (29. Šilin) – Martynov, J. Medveděv, Meňšikov, Gustafsson, Grigorjev, Nikitin, A. Osipov – Pěrežogin, Sobotka, Lemťugov – Pestuško, Zubov, I. Michejev – Lauta, Kučerjavenko, Booth – Machanovskij, Juňkov, Fiščenko.

    Rozhodčí: Naumov, Olenin – Pronskich, Šichanov
    ocianews.com