Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhřeb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Slovan Bratislava
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Středa 11.01.2017, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a o hodně šťastnější nakonec budou domácí, kteří dokázali vývoj zápasu dokonale otočit! Dramatické vyrovnání v poslední minutě základní hrací doby už bylo zmiňováno, svým gólem pak tento parádní duel dotáhl ke konci Taffe, jenž využil přiklepnutí Cheechooa a dokázal střelou k zadní tyčce překonat gólmana Avtomobilistu.

    Ode mne je to dnes vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám příjemný zbytek středečního večera. (21:34:03)
     
    Konec zápasu.
    62:05 Jeff TAFFE - 3:2
     
    62:05
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak jsou to nakonec domácí, kdo bere ten bonusový jeden bod! Bully ve středním pásmu vyhráli domácí, puk se dostal k Cheechoovi, jenž na hraně ofsajdu nabil JEFFOVI TAFFEMU a ten dokázal přízemní ránou přesně na zadní tyč odčarovat zatím kouzlo Sochatskijho, který svůj tým držel i v prodloužení! Asistence: Jonathan Cheechoo.
     
    61:55
    Do tutové šance se dostal ve výhodě hrající Slovan – zcela sám byl v mezikruží Taffe, Sochatskij si ale vyjel a jeho bombu zvládl vyrazit!
     
    60:49
    O něco aktivnější je zatím domácí tým, který se díky Chipchurovi dostal do šance, ale domácí hrdina tentokrát puk za beton Sochatskijho nedostal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po skvělé třetině v podání domácího celku uvidíme prodloužení, protože Slovan dokázal skoro ztracený zápas srovnat – nejprve dokázal snížit Skalický, poté byl na pět minut vyloučen za zákeřný zákrok na Nedorosta Golyšev a v této přesilovce dokázal srovnat v poslední minutě Chipchura – který tým tak dnes bude brát ten bonusový bod?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:23 Kyle CHIPCHURA - 2:2
     
    59:23
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak je srovnáno a neuvěřitelné dílo domácího celku je dokonáno! Hrdinou okamžiku je KYLE CHIPCHURA – ten si najel před branku na Taffeho prudkou přihrávku, kterou zpracoval bruslí a dokázal jí pohotově nadzvednout tak, že prostřelil bezmocného gólmana Sochatskijho! Asistence: Jeff Taffe.
     
    58:52
    Do velké šance se dostal i Žiga Jeglič, který si najel na střílený pas před branku, trefil ale pouze beton soupeřova gólmana!
     
    58:29
    Domácí už hrají bez Barryho Brusta, zkouší tedy hru šesti proti čtyřem.
     
    57:42
    Do konce zápasu už moc času nezbývá a ke střele se teď opět dostal Starosta, ovšem ani jeho pokus se neujal a Avtomobilist se po delší době osvobodil.
     
    56:51
    Neskutečný tlak Slovanu, ke střele se dostal těsně před gólmanem hostů Cheechoo, jeho pokus ale zastavil Sochatskij, ani sám nevěděl jak, nějakou částí své výstroje!
     
    55:58
    Do velké šance se dostal Chipchura, ke kterému se odrazil puk do levého kruhu, svojí střelou ale trefil pouze levý beton připraveného Sochatskijho.
     
    55:19
    Barry Brust navíc ještě něco jedovatého Golyševovi řekl, když odjížděl do kabiny a sudí od sebe musel dva kohouty znovu dostávat – fanoušci mezitím spustili skandování "Barry, Barry!"
     
    55:19
    Anatolij Golyšev dostává naprosto zasloužený trest 5 + do konce zápasu a na ledě bratislavské arény se tak tento hráč dnes už neobjeví.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 50. Skalický (Lušňák, Rosandić), 60. Chipchura (Taffe), 63. Taffe (Cheechoo) – 2. Golyšev (Simakov, Alexej Vasilevskij), 26. A. Garejev (Alexej Vasilevskij, Čajkovský)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Ďaloga, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Bačík, Starosta, Rosandić – Cheechoo, Taffe (A), Sukel' – Jeglič, Sádecký, Nedorost – Chipchura, Surový, Musatov – Šťastný, Lušňák, Skalický – Halama.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Sochatskij (Lisutin) – Čajkovský, Alexej Vasilevskij, Timašov, Ščitov (A), Žuravljov, Turbin, Ščemerov, Kivistö – Simakov (A), A. Romanov, Golyšev – Michnov (C), Koukal, A. Garejev – Monja, Torčeňuk, Ivašov – Buchtele, Tičar, Čistov.

    Rozhodčí: Beljajev, Ščeňov – Gordenko,Tomilov
    ocianews.com