Buffalo – Philadelphia 4:1 (kon.) | Carolina – Columbus 5:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 2:1 (po pr.)
St. Louis – Boston 3:5 (kon.) | Chicago – Detroit 4:3 (po pr.) | Edmonton – San Jose 3:5 (kon.)
Anaheim – Dallas 2:0 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:3 (0:1, 3:2, 2:0)
Columbus Blue Jackets
Středa 11.01.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 7:02 (06:03:45)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Victor Rask (CAR) 1+2
    2. Jordan Staal (CAR) 1+0
    3. Jeff Skinner (CAR) 1+2
    Carolina Hurricanes - nejlepší hráč utkání: Elias Lindholm se vrátil po zranění na led a přihrál na vítězný gól Jordana Staala.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 28-27; Zablokované střely: 18-11; Vhazování: 48%-52%; Hity: 15-16; Přesilové hry: 0/2-0/4; Trestné minuty: 8-4.
    Carolina si vyšlápla na vedoucí tým letošního ročníku NHL.

     
    Carolina vstupovala do druhé části s jednobrankovým mankem, které dokázala během necelých pěti minut smazat a navíc otočit utkání na svou stranu. Hurricanes poté dvakrát vedli, jenže Blue Jackets dokázali vždy zareagovat a po divoké prostřední části oba týmy vstupovaly do třetí třetiny za stavu 3:3. Columbus skóroval v první i druhé třetině, jenže závěrečných 20 minut patřilo Carolině, o jejíž vítězství rozhodl skvělou tečí Jordan Staal. Blue Jackets v závěru odvolali Antona Forsberga, který v letošní sezóně nastoupil k prvnímu zápasu, vyrovnat se jim ale nepodařilo a do prázdné naopak zamířil Victor Rask. Byli jsme svědky nádherného souboje dvou týmů z Metropolitní divize. Carolina porazila Columbus během posledních 12 zápasů podeváté. Konečný výsledek: Carolina Hurricanes 5 Columbus Blue Jackets 3.
     
    Konec zápasu.
    59:39 Victor RASK - 5:3
     
    59:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jeff Skinner z levého křídla diagonální přihrávkou přenesl hru do pravého kruhu pro vhazování, odkud VICTOR RASK pohodlně nikým neatakovaný zamířil do prázdné brány. Asistence: Jeff Skinner a Justin Faulk.
     
    59:30
    Sam Gagner se ocitl před bránou ve slibné šanci, jenže trefil pouze hruď Cama Warda, který jeho pokus vyrazil!
     
    59:00
    Carolina si vyžádala před vhazováním v její obraném pásmu oddechový čas.
     
    59:00
    Justin Faulk z obranného pásma vyhodil puk tak, že skončil těsně vedle pravé tyče na zakázaném uvolnění poté, co předním netrefil prázdnou bránu ve velké šanci na levém křídle od mantinelu Jeff Skinner!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:15
    Anton Forsberg se vydal na střídačku a Columbus to zkouší ve hře bez brankáře!
     
    58:00
    Hurricanes nahodili puk za bránu Antona Forsberga a odjeli rychle střídat.
     
    56:55
    Cam Ward se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Blue Jackets a holí rozehrál.
     
    55:06
    Brock McGinn z mezikruží mířil mezi betony Antona Forsberga, brankář Columbusu ale předvedl dobrý reflex a v blízkosti své pravé tyče jeho pokus vyrazil mimo!
     
    54:32
    Teuvo Teräväinen před bránou skvěle tečoval nahození z levého křídla, Anton Forsberg ale předvedl dobrý zákrok a hrudí puk vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    54:15
    Matt Tennyson před a po reklamní přestávce dvakrát vypálil z pravého křídla, obě jeho střely ale skončily na výstroji pozorného Antona Forsberga.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 23. Skinner (V. Rask, D. Ryan), 25. D. Ryan (Skinner, V. Rask), 34. B. McGinn (Tennyson, Hainsey), 44. J. Staal (E. Lindholm), 60. V. Rask (Skinner, Faulk) – 2. Atkinson (J. Johnson, Jenner), 29. J. Anderson, 40. Saad (Wennberg)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Leighton) – Hainsey, Faulk (A), Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner (A), V. Rask, D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), E. Lindholm – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nordström, McClement, Stålberg. Hlavní trenér: Bill Peters.
    Columbus Blue Jackets: Forsberg (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara, Prout – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – W. Karlsson, J. Anderson, Hartnell – Sedlák, Gagner. Hlavní trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Chris Rooney. Čároví: Scott Cherrey, Brian Murphy

    Diváci: 9351
    ocianews.com