Slavia – Hainan 0:0 (kon.) | Žižkov – Vltavín 3:0 (kon.) | Plzeň – Ústí n. L. 2:2 (kon.)
Senica – Sereď 0:0 (kon.) | Trenčín – Nitra 0:0 (zruš.) | Jablonec – Zápy 2:1 (kon.)
Slovácko – Vítkovice 4:0 (kon.) | Zlín – Opava 3:0 (kon.) | Prostějov – Přerov 1:0 (kon.)
Chorzów – Karviná 0:1 (kon.) | Vlašim – Jirny 9:1 (kon.) | Žilina – Olomouc 3:1 (kon.)
Trenčín – Nitra 1:0 (kon.) | Zlín – Opava 1:0 (kon.) | Trnava – Znojmo 2:2 (kon.)
Žižkov – Litoměřicko 0:2 (kon.) | Varnsdorf – Neugersdorf 0:0 (zruš.)
konec
SK Slavia Praha
0:0 (0:0)
Hainan Boying Seamen FC
Sobota 14.01.2017, 08:30Přípravný zápas
     
    Máme za sebou i druhou polovinu utkání mezi Slavií Praha a celkem z třetí čínské ligy Hainan Hoying Seamen FC. Sešívaní měli celou řadu dobrých příležitostí, ale chyběl jim klid v zakončení, takže se jim nepodařilo skórovat, čímž by vyjádřili poměr sil na hrací ploše. Hlavně ve druhé půli můžeme dění na hřišti označit za festival zmařených příležitostí, protože Slavia měla několik velmi dobrých šancí, leč nedokázala trefovat prostor branky, takže se oba soupeři rozešli smírně. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (10:27:11)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Festival zahozených příležitostí pokračuje – Josef Hušbauer výborně kopl standardní situaci, našel na zadní tyči volného Lukáše Železníka, jehož hlavička však znovu do branky nemíří!
     
    90
    Čínskému celku se však zahrozit nepodařilo, takže se k míči dostávají Pražané.
     
    90
    Michal Frydrych ještě dostává žlutou kartu a čínský celek má možnost zahrozit ze standardní situace.
     
    89
    V další výborné šanci se ocitl Ruslan Mingazov. Ten udělal kličku gólmanovi, jenže se dostal do příliš velkého úhlu, z něhož již trefil jen boční síť.
     
    88
    Slávisté mohli ještě v závěru rozhodnout, když se na přední tyči snažil centr van Burena tečovat Železník, obránce však odvrátil ke Ščukovi, jehož ránu zblokovala obrana.
     
    87
    Hráči čínského mužstva se dostali do ojedinělé příležitosti, když po chybě v rozehrávce postupoval jeden z Číňanů z levé strany na Přemysla Kováře, avšak se slabým zakončením si zkušený gólman v pohodě poradil.
     
    80
    Slavia je aktivní i ve druhém poločasu, nicméně nedaří se jí ve finální fázi, takže Číňané zatím spolehlivě brání.
     
    79
    Josef Hušbauer se rozhodl pro přímé zakončení volného kopu a jeho povedený pokus proletěl pouze kousek vedle šibenice.
     
    78
    Čínský celek se dopustil nedovoleného zákroku zhruba pětadvacet metrů od vlastní branky, takže uvidíme zajímavou standardní situaci.
     
    77
    Jan Bořil se dostal do konfliktu s protihráčem, za což dostává žlutou kartu. Stejný trest dostal i jeho sok.
     
    75
    Český celek sice častěji drží míč na kopačkách, jenže nedokáže proměnit své příležitosti a houževnatý soupeř pokračuje v důsledné defenzivě.
     
    73
    Zatím to nevypadá, že bychom se dočkali nějaké branky. Jan Bořil tvrdou ranou prověřil pozornost brankáře, který vytáhl další dobrý zákrok, nicméně míč se odrazil k van Burenovi, jehož zakončení nezamířilo do odkryté branky!
     
    70
    Územní převaha pražského celku je markantní a rozdíl mezi oběma týmy je vidět, jenže Slavia zatím nemá dostatek klidu v koncovce.
     
    69
    Z poměrně velké vzdálenosti napřáhl ke střele Michal Frydrych a jeho přízemní pokus brankář jen s potížemi vyrazil před sebe. Před dobíhajícími útočníky Slavie však ještě míč odpravil mimo vápno. Po následné akci se do zakončení tlačili van Kessel s van Burenem, avšak byl jim odmáván ofsajd.
     
    65
    Následně již středopolař pražské Slavie rozehrál podle pravidel a jeho povedený centr našel v pokutovém území Jasmina Ščuka, jehož hlavičku však skvěle zneškodnil soupeřův brankář.
     
    64
    Josef Hušbauer však byl příliš netrpělivý a rozehrál předčasně, takže od rozhodčího vidí žlutou kartu.
     
    63
    Po faulu na jednoho z hráčů Slavie uvidíme standardní situaci.
     
    61
    Dušan Švento má pro dnešek odehráno a na hrací ploše ho na závěrečnou půlhodinu nahrazuje Tomáš Jablonský.
     
    55
    Aktivní Gino van Kessel centroval do vápna, nicméně jeho míč obrana soupeře odvrátila. Následně se ale k balónu dostal Jan Bořil, který poslal míč Hušbauerovi, jehož ránu gólman chytil.
     
    50
    Čínský celek se brání zuby nehty a zatím se mu to daří. Po centru Josefa Hušbauera se do zakončení placírkou dostal Michal Frydrych, leč jeho přesný pokus vykopl obránce z brankové čáry.
     
    49
    Pražanům se podařilo vybojovat rohový kop, jehož exekuce se ujal Josef Hušbauer. Michal Frydrych míč vracel hlavou směrem k penaltovému puntíku, kde zakončoval Jasmin Ščuk, leč netrefil branku.
     
    48
    Gino van Kessel levačkou nacentroval do pokutového území Hainanu, kde našel Micka van Burena, jehož hlavička ovšem netrefila prostor branky.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupila Slavia s pozměněnou sestavou: Kovář – Bořil, Lüftner, Frydrych, Švento – van Kessel, Hušbauer, Ščuk, Mingazov – Železník, van Buren.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou bezbrankový první poločas utkání. Sešívaní sice byli častěji u míče a na první pohled bylo zřejmé, kdo je kvalitnějším týmem, nicméně rozdíl mezi celky nevyjádřili gólově, i když se dostali do dvou zajímavých příležitostí. Ovšem ani Milan Škoda ani Jan Bořil se prosadit nedokázali, takže čínská defenziva opět slaví úspěch. Uvidíme, jak se situace vyvine ve druhém poločasu, do kterého Slavia pravděpodobně nastoupí v odlišné sestavě.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    42
    Exekuce volného kopu se ujal Marko Alvir, po jehož centru došlo ve vápně Hainanu ke střetu Michala Frydrycha se soupeřovým obráncem, což však sudí jako faul nevyhodnotil, takže se pokračuje ve hře.
     
    41
    Tomáš Souček se stal obětí nedovoleného zákroku, takže uvidíme standardní situaci.
     
    35
    Zatím to nevypadá, že bychom se v první půli dočkali nějakého gólu, i když aktivita sešívaných i nadále pokračuje.
     
    30
    Na levé straně je velice aktivní Dušan Švento, který odcentroval do vápna, kde našel Antonína Baráka, jenž prodloužil míč na Jana Bořila, jenže ten v nadějné pozici zakončoval z voleje hodně nad bránu čínského celku.
     
    29
    Dušan Švento přihrával pod sebe na Antonína Baráka, který okamžitě poslal centr na Milana Škodu, jenž si ve vápně zpracoval a vypálil jen těsně nad branku.
     
    29
    Jaromír Zmrhal hledal za obranou Hainanu Jana Sýkoru, avšak ten si nepohlídal ofsajdové postavení, takže nemůže zakončovat.
     
    25
    Aktivita i nadále zůstává na kopačkách českého mužstva a rozdíl mezi oběma celky je na první pohled patrný, přesto však na úvodní branku stále čekáme.
     
    23
    V první opravdu velké příležitosti se ocitl Milan Škoda, který se dostal k zakončení před brankou po přízemním centru Dušana Šventa z levé strany, leč zakončení sešívaného kanonýra bylo slabé a gólman ho dokázal lapit. Šventovi připravil pozici výbornou přihrávkou Antonín Barák.
     
    16
    Z levé strany se k centru dostal chorvatský novic v týmu Marko Alvir a jeho míč doletěl až k Janu Sýkorovi na zadní tyči. Proti dvěma bránícím protivníkům to však měl Sýkora složité, takže nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    15
    Po delší době se pražský celek dostal do zakončení, nicméně ani jeden z dvojice Jaromír Zmrhal, Milan Škoda nedokázal zamířit mezi tři tyče, takže jejich pokusy letěly nad bránu.
     
    10
    Slávisté jsou lepším celkem a velice aktivní je hlavně nová posila ze Slovanu Liberec – Jan Sýkora. Ten se několikrát pokoušel projít do pokutového území, leč obránci Hainanu jsou zatím nesmírně pozorní.
     
    8
    Český celek je mnohem častěji u míče, nicméně zatím se mu územní převahu nedaří vyjádřit brankově.
     
    5
    Houževnatá obrana čínského celku dělala červenobílým potíže již v prvním střetnutí a podobný vývoj utkání se dá očekávat i dnes. Pro sešívané to je však velmi dobrá průprava na jarní část nejvyšší české soutěže.
     
    3
    Funkci kapitána v dnešním utkání zastává Michael Lüftner. Kapitánská páska se novým posilám v poslední době dává hodně často, aby hráč zaplatil určitou sumu do společné hráčské kasy.
     
    2
    Slovenský reprezentant Dušan Švento našel kvalitním centrem Milana Škodu v pokutovém území. Český reprezentační útočník sklepl na dalšího reprezentanta Sýkoru, leč jeho ránu z voleje zablokoval bránící soupeř.
     
    1
    Přátelský zápas nám právě odstartoval a český celek do něj nastoupil hned s trojicí nových posil v základní sestavě. Od úvodní minuty nastupují Michael Lüftner, Marko Alvir a Jan Sýkora.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Rozcvička hráčů Slavie před utkáním

     
    V dresu pražské Slavie do dnešního utkání kvůli lehčím zdravotním problémům nezasáhnou Jiří Bílek, Muris Mešanović a Per-Egil Flo.

    Sestava pro I. poločas:
    Pavlenka – Bořil, Lüftner, Frydrych, Švento – T. Souček – Sýkora, Alvir, Barák, Zmrhal – Škoda
     
    Hainan Hoying Seamen FC

    Amatérský celek z Číny hraje pouze třetí nejvyšší soutěž, nicméně fotbalovost nahrazuje houževnatostí, takže Slavia bude mít opět velice těžkou úlohu. V současné době si navíc Hainan ve své soutěži nevede nejlépe a nachází se na předposlední příčce ve své skupině.
     
    SK Slavia Praha

    Sešívaní vyrazili do Číny, kde se jim podařilo v prvním utkání s Hainanem zvítězit 3:0 po brankách Josefa Hušbauera a dvou trefách Murise Mešanoviće. V utkání proti amatérskému čínskému celku se očekával větší příděl branek, nicméně Hainan odehrál kvalitní utkání a uvidíme, zda se Číňanům podaří zopakovat výkon i v sobotu. Trenér Šilhavý bude mít k dispozici i nové posily, kterými jsou Přemysl Kovář, Per-Egil Flo, Michael Lüftner, Jan Sýkora a Marko Alvir.
     
    Kádr Slavie pro soustředění v Číně:

    Brankáři:
    Jiří Pavlenka, Přemysl Kovář, Martin Otáhal

    Obránci:
    Jiří Bílek, Jan Bořil, Per-Egil Flo, Michal Frydrych, Michael Lüftner, Vojtěch Mareš, Tomáš Jablonský

    Záložníci:
    Marko Alvir, Antonín Barák, Josef Hušbauer, Gino van Kessel, Ruslan Mingazov, Daniel Souček, Tomáš Souček, Jasmin Ščuk, Dušan Švento, Jaromír Zmrhal, Jan Sýkora

    Útočníci:

    Mick van Buren, Muris Mešanovič, Milan Škoda, Lukáš Železník
     
    V rámci zimní přípravy se SK Slavia Praha vydala do Číny, kde sehraje druhé přátelské utkání proti týmu Hainan Hoying Seamen FC. První utkání se odehrálo ve středu 11. ledna a Pražané zvítězili 3:0. Zápas byl dobrou průpravou, a proto se trenér Šilhavý rozhodl, že by se mohlo utkání ještě jednou před odjezdem zopakovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:30.

    Pavel Černý

    Branky:

    Karty:   64. Hušbauer (SLA), 77. Bořil (SLA), 90. Frydrych (SLA)


    SK Slavia Praha: I. poločas: Pavlenka – Bořil, Lüftner (C), Frydrych, Švento – T. Souček – Sýkora, Alvir, Barák, Zmrhal – Škoda
    II. poločas: Kovář – Bořil, Lüftner (C), Frydrych, Švento (61. Jablonský) – van Kessel, Hušbauer, Ščuk, Mingazov – Železník, van Buren

    Hainan Boying Seamen FC:
    bahis siteleri