Klášterec nO – Klatovy 2:3 (kon.) | Řisuty – Kobra 3:8 (kon.) | SHK Hodonín – Technika Brno 5:3 (kon.)
Nový Jičín – Vsetín 1:5 (kon.) | Kopřivnice – Šumperk 3:2 (1:0 po s.n.) | Opava – Val. Meziříčí 3:4 (0:2 po s.n.)
Tábor – Písek 6:1 (kon.) | Mor. Budějovice – Havlíčkův Brod 7:4 (kon.) | Sokolov – Vrchlabí 2:4 (kon.)
Žďár n/S – Nymburk 2:1 (2:3 po s.n.) | Děčín – Bílina 7:0 (kon.) | Trutnov – Jablonec n/N 6:1 (kon.)
Jindř. Hradec – David Servis 4:0 (kon.) | Pelhřimov – Kolín 2:3 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
HC Technika Brno
Sobota 18.02.2017, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • 2. liga skupina Východ • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    SHK Hodonín

    Drtiči z posledních tří zápasů nezískali ani bod. Nejprve na ledě Valašského Meziříčí utrpěli největší porážku sezóny 2:9, poté podlehli šumperským Drakům před domácími fanoušky 1:5. Poslední zápas Hodonína nebyl špatný, nicméně favorita ze Vsetína se hodonínským hokejistům překvapit nepodařilo a na Valašsku prohráli 2:4.

    Baník se tak propadl na páté místo tabulky. Čtvrté místo přebral jeho čtvrtfinálový soupeř, HK Opava, který má na Drtiče jednobodový náskok. Stále není jisté, který ze soupeřů bude mít po základní části lepší umístění, nicméně dnešní zápas, společně s utkáním Opavy a Valašského Meziříčí, nám může hodně napovědět.
     
    HC Technika Brno

    Technika letos neprožívá dobrou sezónu. Po dlouhém útlumu, který trval hrozivých 14 zápasů, ve kterém se nepodařilo Brnu vyhrát, konečně přišel čestný úspěch. Vysokoškoláci vyhráli 5:3 na ledě Valašského Meziříčí, poté ale hostili Brňané Šumperk, s nímž prohráli fotbalovým výsledkem 1:2. Dále následoval souboj prvního s posledním, který vyhrál Vsetín 9:3, ovšem hned v dalším zápase brněnští hokejisté potrápili ostravskou Porubu, s níž prohráli těsně 3:4.

    Brňané po 38 odehraných kolech získali pouze dvaadvacet bodů. Se skromným bodovým přídělem na ně nezbylo jiné než deváté, čili poslední místo. Technika se místo na play-off bude soustředit na boje o udržení, ve kterých se utká s posledními celky ze skupiny Střed a Východ – s Jindřichovým Hradcem a Sokolovem.
     
    Vzájemné zápasy

    Hodonínští jsou na své půdě bezchybní. Ze dvou zápasů brali šest bodů. Technika se ale také v domácím prostředí nenechala zahanbit, v jednom duelu vyhrála v základní hrací době, v tom druhém podlehla Drtičům až po prodloužení.

    7. kolo Hodonín 6:0 Technika
    16. kolo Technika 7:5 Hodonín
    25. kolo Hodonín 5:2 Technika
    34. kolo Technika 4:5p Hodonín
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan, Haloda O. – Haloda M., Miklík, Kužílek, Polesný, Potechin, Pokorný (C), Loginovskij – Jurča, Vaněk (A), Vrána – Kadlec, Charvát, Matula – Hajný, Kuba, Hložánek – Černohous

    Trenéři: Stanislav Beťko, Jan Prčík

    HC Technika Brno: Slavíček, Novák – Vokurka, Štancl, Sedláček, Vlček, Šimák – Odehnal (A), Brzobohatý, Benýšek (A) – Biolek, Florek, Stehlík (C) – Čtvrtníček, Bustin, Medek – Matov, Látal, Švaňhal – Augustin

    Trenér: Vlastimil Odehnal

    Rozhodčí: Obadal – Bubela, Zedník.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Technika začíná utkání energicky, o první ohrožení Kotvanovy brány se postaral Stehlík, následně se ještě k dorážce tlačil Bustin.
     
    01:11
    Hosté aktivně napadají domácí rozehrávku a snaží se puk udržet co nejblíž hodonínské bráně.
     
    02:17
    Vysokoškoláci se ale dopustili zakázaného uvolnění a hra se přestěhovala před Slavíčka, který si připsal první zákrok proti střele Kuby.
     
    02:50
    Brzobohatý na modré čáře hledal Biolka, toho ale tělem odstavil Jurča i s kotoučem do středního pásma a Brňané musí založiit nový útok.
     
    03:31
    Jurča nepříjemně ohrozil brněnskou bránu. Hodonínský útočník si našel volný puk v předbrankovém prostoru a bekhendem mířil do horních pater brány, Slavíček připraven.
     
    04:21
    Zmatky v hostující obraně teď uklidnil brankář Slavíček a raději přerušil hru. Dvojice brněnských obránců si nepřesně předávala puk v blízkosti vlastní svatyně, Slavíček se raději po puku vrhnul, protože si všiml dotírajícího Matuly.
     
    05:15
    Čtvrtníček na druhé straně ujížděl na bránu bez podpory spoluhráčů, mezi ním a Kotvanem však stál ještě Petr Pokorný a proto se raději Jiří Čtvrtníček rozhodl vyslat střelu na bližší tyč, kterou brankář Hodonína kryje.
     
    06:18
    Vyloučení v týmu HC Technika Brno (Odehnal – 2 min., hákování).
     
    06:30
    Jurča zkusil překvapit protihráče rychlou střelou ihned po vhazování, naneštěstí pro domácího útočníka mu střela nesedla a hosté vyhazují.
     
    07:32
    Už třetí vyhození Techniky v tomto oslabení, Brňané zatím zvládají hru v početní nevýhodě na jedničku.
     
    08:06
    Drtiči se nedokážou usadit v útočné třetině. Tentokrát se o vyhození postaral brněnský Peter Bustin.
     
    08:29
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Sice pozdě, ale přece! Vlastimil Odehnal už se vrátil z trestné na led a pomáhal spoluhráčům v bránění, když se kotouč odrazil k Potechinovi, který nahodil puk na bránu a tam jej za Slavíčka dorazil JAKUB HAJNÝ. Asistence: Erik Hložánek, Michail Potechin.
     
    09:50
    Technika právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo stylové vyrovnání v podání Techniky! Brňané okamžitě soustředili hru do útočného pásma a za bránou si k puku našel cestu Medek, který ještě posunul na KARLA BENÝŠKA a ten si vyjel před bránu, aby bekhendovým blafákem překonal Kotvana! Asistence: Robin Medek, Jiří Čtvrtníček.
     
    11:31
    Drtiči s vyrovnaným stavem nesouhlasí a neodbytně obstřelují brněnskou bránu. Střelou z úhlu vylekal Slavíčka Vrána.
     
    12:30
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hladoví hráči Hodonína se dočkali druhé branky! Celá akce začala u Jakuba Kužílka, který od modré čáry vystřelil ke vzdálenější tyči. Přízemní střelu Slavíček pouze vyrazil před sebe, kde se z ničeho nic objevil JAKUB KADLEC a dorazil puk za bezmocného Slavíčka. Asistence: Jakub Kužílek.
     
    14:11
    Technika je pod tlakem a nedaří se jí dostat puk ze své třetiny, naštěstí měli hosté střídačku na bližší straně a mohli tak do hry pustit čerstvě odpočinuté hráče, kteří nakonec hrací předmět vyhodili do středního pásma.
     
    14:46
    Blízko další brance byl Jakub Kadlec. Ten si počkal na přihrávku před bránkářem a nikým nekrytý zakončoval, nepodařilo se mu však puk přehodit přes beton Zdeňka Slavíčka!
     
    15:35
    Bustin nahodil kotouč do rohu kluziště a dojel si pro něj, ze všech stran se k němu ale stahovali hodonínští hráči a tak to Peter Bustin zkusil z velkého úhlu. Kotvan s tímto neměl problém.
     
    16:09
    Technika právě vstřelila branku!
    Z další akce ale Technika skóruje! Hosté si vytvořili tlak v útočném pásmu a donutili hodonínské hráče faulovat, v signalizované výhodě pak přesnou střelou vyrovnává stav utkání ROBIN MEDEK. Asistence: Karel Benýšek.
     
    17:27
    Vrána nabral ve středním pásmu rychlost a hnal se na Slavíčka, ten hodonínského útočníka vynuloval přesným zásahem vyrážečkou.
     
    18:21
    Nenápadnou střelou překvapil Kotvana Patrick Brzobohatý, hodonínský brankář ale na poslední chvíli dokázal zareagovat a vyrazil touš do rohu kluziště.
     
    19:06
    Vrána vybojoval puk na bránou a poslal jej Jurčovi, který se z předbrankového prostoru nedokázal prosadit.
     
    19:22
    Z protiútoku ale Technika zahrozila! Jeden z hostujícíh hráčů zatáhl puk do útočného pásma po levé straně a nahrával před bránu Bustinovi, jeho ale skvělým zákrokem vychytal Kotvan, když se natáhl po brankovišti a čepelí hole vytěsnil puk mimo tři tyče!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetiminutovce byli aktivnější domácí hokejisté. Ti zásluhou Jakuba Hajého otevřeli v deváté minutě skóre utkání, nicméně Brňané hned o minutu později vyrovnali v podání Karla Benýška. Vyrovnaný stav vydržel pouze do třinácté minuty, kdy se z dorážky prosadil Jakub Kadlec a vrátil vedení svému týmu. Sovy však našly odpověď i na druhou branku hodonína a Robin Medek upravil skóre na průběžných 2:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Odehnal nahodil puk do útočného pásma, Kotvan si ale při rozehrávce úplně nerozuměl s obráncem a proto raději hodonínský bek vyhodil přes všechny čáry.
     
    20:56
    Slávíček po Vaňkově nahození raději přidrží puk v rukavici, bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    21:17
    Technika právě vstřelila branku!
    Dva hodonínští hráči se zapomněli v útočném pásmu a útoku Techniky musela čelit zbylá trojice, hosté však této šance využili a zmatku před bránou využil ROBIN MEDEN, který uklidil kotouč za dezorientovaného Kotvana. Asistence: Karel Benýšek, Jiří Čtvrtníček.
     
    22:22
    Hodonín se opět stěhuje před Zdeňka Slavíčka. Tentokrát tvrdou střelou prověřil brněnského brankáře Michal Kuba.
     
    23:11
    Brňané si ale na druhé straně vytvořili nadějnou příležitost, kterou ale nedokázali přetavit v branku. Cestu k puku na levém kruhu si našel Ondřej Stehlík, jeho střelu vytěsnil Kotvan.
     
    24:50
    Hostující tým je více na puku, třetí branka Brňanům očividně hodně zvedla sebevědomí.
     
    25:50
    Hosté nepouští soupeře do útočného pásma a dobře brání modrou čáru. Hodonínští proto jenom nahodili kotouč na Slavíčka a vynutili si vhazování v útočné třetině.
     
    26:15
    Stehlík z bezprostřední blízkosti nedokzal překonat Kotvana, hodonínský brankář zneškodnil i pokus Čtvrtníčka.
     
    27:27
    Hostující tým je na koni a obléhá hodonínskou bránu. Domácí se zpod tlaku dostali po nebezpečné situaci Techniky, během níž hned několik hostujících hráčů clonilo před bránou, u puku byl ale první Jakub Kužílek a vyvezl ho na druhou stranu hřiště.
     
    28:29
    Hosté vystihli rozehrávku domácích a Ondřej Stehlík zkusil překonat Kotvana střelou k bližší tyči, hodonínský brankář puk podržel ve výstroji.
     
    29:40
    Matula hezkou zadovkou našel Kadlece, ten ještě objel bránu a nahrával na obránce. Přihrávka byla hodně nepřesná a skončila až na mantinelu za hodonínským brankářem. Velká škoda pro domácí.
     
    30:23
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tak tohle bylo velice smolné pro brankáře Slavíčka. Z nenápadné akce Hodonína se vyklubala vyrovnávací branka! Potechin vybojoval u mantinelu puk a nahodil ho na bránu, Zdeněk Slavíček ale předvedl velice nejistý zákrok a vyrazil puk pouze před sebe, kam si sjel DANIEL VANĚK a s přehledem zakončil do poloodkryté klece. Asistence: Michail Potechin.
     
    30:56
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Haloda M. – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Technika Brno (Čtvrtníček – 2 min., hrubost).
     
    31:48
    Další nejistý zákrok Zdeňka Slavíčka. Na střelu Kužílka měl dobrý výhled, lapačkou ale kotouč pouze tečoval nad bránu.
     
    32:15
    Ve hře 4 na 4 si zatím ani jeden tým nevytvořil žádnou větší šanci. Do střeleckých pozic se ale dostávají častěji Drtiči, kteří teď obsadili útočné pásmo.
     
    32:41
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Kužílek – 2 min., sekání).
     
    33:00
    Zajímavá příležitost se naskytla hostům. Ti měli k dispozici 15 vteřin dlouhou přesilovku 4 na 3, kterou se jim sice nepodařilo proměnit, nicméně pokračují v klasické početní výhodě.
     
    33:09
    Vyloučení v týmu HC Technika Brno (Vokurka – 2 min., hákování).
     
    33:37
    V krátkém sledu tady máme další vyloučení! Tentokrát na trestnou putuje Stanislav Sedláček (TEC) za podražení.
     
    34:44
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Ve chvíli, kdy se vracel hodonínský hráč z trestné lavice na led, padla čtvrtá branka domácích! V přesilovce 5 na 3 se z pravé strany prosadil přesnou střelou PETR JURČA. Asistence: Marek Haloda, Daniel Vaněk.
     
    36:00
    Technika již hraje v plném počtu, Drtiči však ještě zahrozili. Potechin střílenou přihrávkou trefil Kadlece do kalhot, puk potom skočil na brankoviště, kde si jej našel Zdeněk Slavíček.
     
    37:23
    Vokurka nahodil puk na zadní mantinel, odkud se kotouč odrazil před bránu. Kotvan raději puk přikryl, vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    37:50
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Polesný – 2 min., sekání).
     
    38:11
    Ve vlastním oslabení se mohl Matula dostat do samostatného úniku, tuto situaci řešil Ondřej Švaňhal (TEC) nedovoleným zákrokem a míři na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    39:11
    Petr Pokorný si teď udělal výlet přes celé hřiště a svižnou střelou prověřil pozornost Slavíčka, ten předvedl rychlý zákrok lapačkou.
     
    39:42
    Vojtěch Augustin dělovkou trefil pouze mantinel za hodonínskou bránou, v téhle třetině už další branka nepadne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části to byla Technika, která vstřelila první branku. Zásluhou Robina Medka šli Vysokoškoláci poprvé v zápase do vedení, Drtiči ale po Slavíčkově chybě v jednatřicáté minutě vyrovnali. Daniel Vaněk doklepl puk za bezmoného brněnského brankáře, který vyrazil puk pouze před sebe na volného hodonínského hráče. O čtvrtou branku domácích se postaral Petr Jurča, který v přesilovce 5 na 3 mířil přesně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Ondřej Stehlík si najel do pásma podél levého mantinelu a zkusil trefit horní růžek, Kotvan utěsnil mezírku mezi ramenem a tyčí.
     
    41:23
    Čtvrtníček objel bránu a zkusil zasunout kotouč k tyčce, Zdenko Kotvan se roztáhl na brankové čáře a zlikvidoval tento pokus.
     
    42:43
    Sérii střel teď musel čelit Zdeněk Slavíček, poradil si ale se všemi střeleckými pokusy Hodonína a umožnil svému týmu založit útočnou akci.
     
    43:19
    Hajného pokus z levé strany Slavíček se štěstím vyrazil za bránu. Brňěnský brankář dnes nemá úplně nejlepší den.
     
    44:08
    Kužílkovu přízemní střelu teď Slavíček vyrazil do rohu kluziště, kde se jej chopili jeho spoluhráči, ti jsou ale atakování hodonínskými hokejisty a nemůžou se dostat ven z vlastního pásma.
     
    45:10
    Brněnská pětice stačila vystřídat, čerstvé síly Techniky ale nesklidily větší úspěch, než ty předchozí. Ze sevření se Sovy dostaly až po úspěšném zákroku Slavíčka, který přerušuje hru.
     
    46:18
    Konečně se Technika dostala do útoku, navíc si i vynutila faul. Na trestnou lavici usedá Petr Pokorný (HOD), navíc Jakub Hajný (HOD) dostává osobní trest za nesportovní chování.
     
    47:31
    Hosté si uvědomují, že tohle je jejich šance na vyrovnání a jsou v přesilovce velice nebezpeční.
     
    48:18
    Pokorný je zpět na ledě, Technice se nepodařilo početní výhodu využít.
     
    49:00
    Vojtěch Augustin teď dostal ideální přihrávku k druhé tyči, Kotvan by se pravděpodobně nestačil přesunout, brněnský hráč však nedokázal zamířit mezi tři tyče!
     
    49:21
    Vyloučení v týmu HC Technika Brno (Stehlík – 2 min., hákování).
     
    50:46
    Matula zkusil s pukem projet středem hřiště. K hodonínskému útočníkovi se sjeli všichni bránící hráči Techniky a odzbrojili ho.
     
    51:40
    Benýšek si udělal v oslabení útočný výlet a ještě hledal spoluhráče, do přihrávky se položil Jakub Kužílek a uhasil tak nebezpečný výpad Vysokoškoláků.
     
    52:02
    Ondřej Stehlík se chopil kotouče ve vlastním pásmu a přesprintoval všechny hodonínské obránce, na Kotvana v bráně si ovšem nepřišel.
     
    53:01
    Jurča zavezl puk do pásma a nahrával na osu hřiště Vaňkovi, ten ještě posunul na Marka Halodu, jeho střela jen prosvištěla kolem brněnské brány.
     
    54:23
    Matěj Florek byl blízko vyrovnání! Florek si našel cestu k odraženému puku a mířil pod horní tyč, Kotvan na poslední chvíli zasáhl ramenem a vyrazil puk nad bránu.
     
    54:51
    Matěj Charvát při vhazování inkasoval bolestivý úder. Ondřej Stehlík (TEC) už odjíždí na tresnou lavici, obdržel totiž dvouminutový trest za sekání.
     
    55:38
    Po sérii přihrávek doputoval puk k Marku Halodovi, který střelou od modré prověřil Slavíčka. Zároveň se u brněnské brány strhla mela, vylučovat se ale nebude.
     
    56:36
    Kužílek napřáhl na modré čáře, jeho projektil nakonec vůbec neohrozil hostující svatyni.
     
    57:47
    Vaněk zadovkou hledal Jurču, přihrávku překazil brněnský brankář hokejkou.
     
    58:51
    Kotvan lapil puk za vzduchu a ihned jej zpracoval pro spoluhráče, aby se vůbec nevhazovalo v hodonínské třetině.
     
    59:32
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Slavíček zrovna sprintoval na střídačku, když se ke střele napřahoval jeden z brněnských obránců. Do střely se vrhnul Jakub Vrána a od něj se puk odrazil k PETRU JURČOVI, který pojišťuje výhru Hodonína střelou do prázdné brány. Asistence: Jakub Vrána.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetiě padla pouze jedna branka. V poslední minutě se do prázdné brány trefil Petr Jurča a pojistil tak výhru domácích. Drtiči si tak vedení v závěrečné periodě uhlídali a berou všechny 3 body.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. S konstatováním, že Drtiči porazili Techniku 5:3 se svámi loučím a těším na další onlajn, na shledanou! (19:18:26)

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 9. Hajný (Hložánek, Potechin), 13. Kadlec (Kužílek), 31. Vaněk (Potechin), 35. Jurča (Haloda M., Vaněk), 60. Jurča (Vrána) – 10. Benýšek (Medek, Čtvrtníček), 17. Medek (Benýšek), 22. Medek (Benýšek, Čtvrtníček)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Haloda M., Miklík, Kužílek, Polesný, Potechin, Pokorný (C), Loginovskij – Jurča, Vaněk (A), Vrána – Kadlec, Charvát, Matula – Hajný, Kuba, Hložánek – Černohous

    Trenéři: Stanislav Beťko, Jan Prčík

    HC Technika Brno: Slavíček (Novák) – Vokurka, Štancl, Sedláček, Vlček, Šimák – Odehnal (A), Brzobohatý, Benýšek (A) – Biolek, Florek, Stehlík (C) – Čtvrtníček, Bustin, Medek – Matov, Látal, Švaňhal – Augustin

    Trenér: Vlastimil Odehnal

    Rozhodčí: Obadal – Bubela, Zedník
    bahis siteleri