Nitra – Lipt. Mikuláš 5:1 (kon.) | Poprad – Martin 4:2 (kon.) | Košice – Banská Bystrica 1:2 (kon.)
Žilina – Nové Zámky 4:3 (po pr.) | Zvolen – Trenčín 3:2 (kon.)
konec
HK Poprad
4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
HK VITAR Martin
sk Neděle 19.02.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V úvode tretej tretiny po góle Markoviča ešte hrozilo, že stretnutie bude mať dramatický záver. Popradčania sa však potom opäť dostali späť do starých koľají. Mlynarovič sa presadil v 52. minúte a to bol posledný gól v zápase. Poprad zdolal Martin 4:2.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok nedele! (19:15:21)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Corbeil už bol na polceste na striedačku, vtedy však Popradčania vyhodili puk. Martinský brankár predsa len vyšiel von a v závere to ešte hostia skúsia.
     
    58:37
    Fabian nasmeroval na Corbeila strelu od modrej čiary. Puk skončil bezpečne v lapačke martinského gólmana, ktorý následne aj ihneď rozohral.
     
    58:07
    Domáci hokejisti sa počas svojej presilovky veľmi nenáhlia dopredu. Vedia, že treba ju zahrať najmä takticky a Martin je tým mužstvom, ktoré sa musí usilovať o strelenie gólu.
     
    57:32
    Kamzíkom sa podarilo tentokráť aj vyviezť puk von z obranného pásma. V rohu klziska ho podržal Zagrapan.
     
    57:06
    Martinčania si sťažili záver stretnutia. Sergej Korostin dostal dve minúty za sekanie.
     
    56:19
    Lukáš Kozák napriahol v strednom pásme. Fokin sa okamžite dostal do brankárskeho postoja, ale zasahovať nemusel, pretože puk letel ponad.
     
    55:06
    V rohu klziska bojoval o puk Henderson s Hvilom proti Tabačkovi s Dvořákom. Súboj sa ukončil peiše pre domácich. Videli sme zakončenie Hendersona, to však Corbeil s prehľadom zneškodnil.
     
    53:51
    Pullimu sa pri mantineli v útočnom pásme nepodarilo preľstiť Krotáka, ktorý jeho nahodenie zastavil a puk posunul von z obranného pásma.
     
    52:27
    Martinčania ihneď po inkasovanom góle prejavili svoju aktivitu. Videli sme však od nich len pár nepresných striel a následne sa domácim podarilo oslobodiť sa a vystriedať.
    51:44 MLYNAROVIČ - 4:2
     
    51:44
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa dostávajú späť do dvojgólového vedenia. Suchý posunul puk v obrannom pásme po mantineli Lichancovi, ktorý vysunul SAMUELA MLYNAROVIČA na os ihriska. Ten následne vnikol do pásma, napriahol a príklepom rozvlnil Corbeilovu sieť!
    Asistencie: Peter Lichanec, Radoslav Suchý.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 411 divákov.
     
    50:51
    Poprad si teraz už mohol vydýchnuť. Navyše, Martinčania sa po neúspešnej rozohrávke dopustili zakázaného uvoľnenia a vhadzovať sa bude pred Corbeilom.
     
    50:02
    Fokin si musel dať na ďalšiu nebezpečnú strelu z hokejky Mareka Pacalaja, ktorý pálil od modrej. Strelu stečovali hráči vedľa brány. Martinčania sú teraz v obrovskom tlaku.
     
    49:13
    Rapáč našiel pred bránkou voľného Dlouhého, ktorý strieľal z tesnej blízkosti, no v tejto dobrej šanci bránu nezmyselne prestrelil!
     
    48:45
    Svitana z rohu klziska našiel prihrávkou medzi kruhy Lichanca, ktorý sa aj dostal k strele, no nemieril presne.
     
    47:39
    Dinda sa ocitol v problémoch po zle odstránenom odrazenom puku. Nakoniec aj stratil rovnováhu a Galamboš sa mohol dostať do úniku. Rýchlo však prikorčuľoval Pokovič a nebezpečenstvo zažehnal.
     
    46:53
    Ibragimov zatiahol puk do útočného pásma. Následne sa snažil prihrávať medzi kruhy, no puk odrazili martinskí obrancovia.
     
    45:52
    Popradčania predviedli jednoduchú akciu. Krotákovi sa na ľavom kruhu ukázal Zagrapan, ktorého Kroták vysunul. Následne však Zagrapan blafákom na bekhend neprekvapil Corbeila.
     
    45:37
    Poprad bude hrať presilovku. Jaroslav Markovič dostáva dvojminútový trest za držanie hokejky.
     
    45:33
    Davydov prudko vyhodil po mantineli. Lichanec sa však k puku nedostal, pri mantineli ho telom poslal k ľadu Tabaček.
     
    44:12
    Kroták sa dostal k odrazenému puku po vhadzovaní v obrannom pásme hostí a snažil sa o bekhendovú strelu. Kozák sa však postavil k nemu a vystreliť mu nedovolil.
     
    43:50
    Henderson posúval Hvilovi po mantineli, no následne už popradskí hráči nevytvorili možnosť na streľbu.
     
    42:30
    Marek Zagrapan vykorčuľoval z rohu klziska smerom k osi ihriska a vystrelil. Corbeilovi to opäť raz zazvonilo. Tentokrát bližšia ľavá žrď.
     
    41:37
    Martinčania sa pokúšajú ofenzívne presadiť aj naďalej. Spoza ľavého kruhu to teraz skúšal Galamboš, ale túto strelu Fokin videl s prehľadom.
    40:41 MARKOVIČ - 3:2
     
    40:41
    Martin dal gól!
    Pre Popradčanov sa to začína komplikovať! Skúsený Tabaček nakorčuľoval popri mantineli a bekhendom vrátil pred bránu JAROSLAVOVI MARKOVIČOVI, ktorý prekvapivo z prvej prekonal Fokina!
    Asistencia: Ján Tabaček.
     
    40:32
    V ďalšej príležitosti už boli na opačnej strane martinskí hokejisti. Jere Pulli preveril Fokina zakončením švihom od modrej. Gólman Popradu strelu ukryl v lapačke.
     
    40:15
    Domáci tím vyhral buly a ihneď sa dostal do útočného pásma. Svitana nahadzoval puk od mantinelu smerom na bránku. Corbeil vyrazil do rohu klziska.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá časť hry bola takpovediac úplne v réžii Popradu. Za domácich dvakrát skóroval Bjalončík a Kroták. Martinu sa v závere tretiny podarilo znížiť vďaka gólu Heizera, a tak je stav po dvoch tretinách 3:1 a tretia časť hry ešte môže byť zaujímavá. Najmä z pohľadu hostí. Uvidíme, či sa im podarí vyrovnať.
    Posledná dvadsaminútovka začína približne o 18:46.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
    39:27 HEIZER - 3:1
     
    39:27
    Martin dal gól!
    Martinčanom sa podarilo využiť presilovú hru a znížiť na rozdiel dvoch gólov! V skrumáži pred bránkou sa napokon dokázal presadiť RADOMÍR HEIZER!
    Asistencia: Ján Tabaček.
     
    39:27
    Martinčania po zmätku pred popradskou bránou dosiahli gól, ale brána bola posunutá. Situáciu bude musieť posúdiť videorozhodca.
     
    38:53
    Martinčania sa zamotali počas rozohrávky v strednom pásme. Puk zachytil Svitana a vyhodil ho cez celé klzisko.
     
    38:16
    Opätovná príležitosť pre hostí vrátiť sa do tohto stretnutia. Majú na to presilovku. Aleš Ježek dostal menší trest za krosček.
     
    37:37
    Peter Galamboš predviedol jednoduchú individuálnu priamočiaru akciu, na ktorej konci vystrelil spomedzi kruhov švihom. Fokin v stoji s prehľadom zachytil puk lapačkou.
     
    37:13
    Kamzíci vyhrali následné buly v pásme. Suchý posunul pred bránu voľnému Krotákovi, ktorý ešte urobil otočku a vystrelil. Corbeil bol opäť správne postavený.
     
    37:04
    Suchý vypálil od modrej čiary. Corbeil vyrazil puk pred seba, kde sa podarilo napokon doraziť Mlynarovičovi a martinský gólman si pripísal úspešný zákrok.
     
    36:41
    Po Koyšovej delovke z ostrého uhla Fokin počas zákroku posunul svoju svätyňu a hra bola prerušená. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    36:02
    Popradčania sú ešte aj po presilovke usadení v pásme. Peter Lichanec zakončil ťaženie príklepom od modrej čiary. Puk skončil v lapačke gólmana Corbeila a hra je prerušená.
     
    35:35
    Svitana z rohu klziska videl nakorčuľovaného Ibragimova, ktorý sa priblížil na ľavý kruh a z prvej po prihrávke pálil. Corbeila tentokrát zachránila jeho hokejka!
     
    34:28
    Popradčania sa už usadili v pásme a puk si na niekoľkokrát prihrávali. Napokon sme videli strelu Suchého od modrej, ktorú Corbeil poľahky vyrazil.
     
    33:31
    Martinská presilovka sa napokon končí predčasne. Patrik Koyš je potrestaný dvomi minútami za nedovolené bránenie.
     
    33:08
    Markovič sa dostal k odrazenému puku medzi kruhmi a bekhendom ho poslal na bránu. Fokin veľa toho nevidel, no tento ľahký puk aj tak dokázal bezpečne prikryť.
     
    32:25
    Dindovi sa podarilo vyhodiť puk a následne museli hosťujúci hokejisti zakladať nový útok. Nakoniec sa dostali do pásma, no Galambošova nepresná strela z pravého kruhu skončila na plexiskle a puk potom putoval až von z tretiny.
     
    31:45
    Martinčania majú ideálnu možnosť, aby sa vrátili späť do zápasu. Matúš Paločko dostáva dve minúty za sekanie.
     
    31:15
    Mlynarovič vybojoval puk pri mantineli. Ukázal sa mu o nejaké dva metre vedľa Svitana, ktorý si spracoval jeho prihrávku a švihom strieľal. Kozák tečoval túto strelu na plexisklo.
     
    29:48
    Troliga využil svoju robustnú postavu, nenechal sa obrať o puk Tabačkom a následne aj cieľavedomou prihrávkou našiel medzi kruhmi Mateja Paločka. O jehu strelu z prvej sa postaral Corbeil.
    28:42 KROTÁK - 3:0
     
    28:42
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti využívajú aj túto početnú výhodu! Fabian nabil na hornú hranicu pravého kruhu ARNEMU KROTÁKOVI, ktorý tvrdou delovkou trafil do protiľahlej pravej žrde a následne puk skončil v bráne. Za Corbeilom sa to nejako rozozvučalo.
    Asistencie: Štefan Fabian, Marek Zagrapan.
     
    28:11
    Na prvýkrát to však nevyšlo. Po nepresnej prihrávke Zagrapana sa k puku dostal Surovka a bezpečne vyhodil.
     
    27:47
    V súbojoch pri mantineli boli lepší Popradčania. Už sa dokázali rozostaviť a môžu sa pokúsiť ohroziť Corbeila.
     
    26:41
    Martin bude hrať opäť v oslabení. Marek Pacalaj dostáva dve minúty za faul kolenom.
     
    26:35
    Martinčania sa ocitli dvaja osamotení medzi kruhmi. Vargova prihrávka však neprešla cez Guliajeva, odrazil sa od korčule popradského obrancu.
    25:25 BJALONČÍK - 2:0
     
    25:25
    Poprad dal gól!
    Domáci hráči využívajú presilovú hru! Fabian ešte stihol puk pri mantineli. Následne ho prihral Zagrapanovi, ktorý ho dal pred bránku, kde sa dostal mladý talentovaný popradský junior PETER BJALONČÍK a zakončil akciu druhým gólom v tomto zápase!
    Asistencie: Marek Zagrapan, Štefan Fabian.
     
    24:58
    Lukáš Kozák odstavil Matúša Paločka pri mantineli tvrdo telom a puk poslal von cez všetky čiary. Paločko sa nezdvíhal z ľadu, a tak rozhodcovia prerušili hru. Hráč Popradu je však v poriadku a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    24:43
    Popradčania v nasledujúcich dvoch minútach budú mať možnosť navýšiť vedenie. Patrik Koyš si odsedí dve minúty za hákovanie.
     
    24:02
    Kroták prihral do šírky Fabianovi, ktorý švihom nahodil na bránku, no Corbeilovi sa podarilo strelu vyraziť.
     
    23:28
    Fokin sa opäť musel mať na pozore. Jeho pozornosť totižto vyskúšal Korostin strelou spomedzi kruhov. Popradský gólman si pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    22:57
    Zagrapan to teraz urobil veľmi lišiacky. Nahodil si puk na zadný mantinel, zrýchlil, dostal sa k odrazenému puku a mohol ideálne strieľať. Nakoniec mu však ušiel, Martinčania ho odstavili a ani nevystrelil. Nápad to však bol dobrý.
     
    22:19
    Na opačnej strane sa snažili Martinčania ohroziť Fokina. Nakoniec sa to podarilo Rapáčovi, ktorý švihom strieľal z pravého kruhu. Gólman Popradu zachytil puk do výstroje.
     
    22:00
    Kroták posunul na pravý kruh Svitanovi, ktorý prihral medzi kruhy Samuelovi Mlynarovičovi, ktorý sa ocitol v dobrej pozícii, no puk mu ušiel z hokejky.
    21:30 BJALONČÍK - 1:0
     
    21:30
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! Guliajev posunul puk nakrátko dopredu PETROVI BJALONČÍKOVI, ktorý sa nezľakol, vyrazil dopredu, šikovne sa zbavil obrancu a švihom krásne trafil do pravej žrde, odkiaľ sa puk krásne odrazil do brány!
    Bez asistencie.
     
    20:44
    Na druhý pokus to už Krotákovi vyšlo lepšie. Posunul puk na ľavé krídlo Paločkovi, ktorý mu vrátil puk medzi kruhy a odtiaľ Kroták strieľal. Corbeil ihneď vytiahol svoj betón.
     
    20:30
    Krotákovi nevyšla rozohrávka na pravé krídlo k Fabianovi. Rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie a vhadzuje sa po Fokinovej pravici.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná tretina nemala veľký náboj. Vyzdvihol by som najmä výkony oboch brankárov, ktorí neinkasovali, a tak je stav po prvých 20 minútach 0:0.
    Druhá dvadsaťminútovka sa začne približne o 17:49.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:53
    Po vyhratom vhadzovaní Popradu sa k strele od modrej dostal Radoslav Suchý. Jeho príklep Corbeil dostatočne dobre videl a zastavil ho v náručí.
     
    19:47
    Ibragimov poslal od modrej tvrdú strelu na bránu. Corbeil ju najprv nemal pod kontrolou, no kamzíci to nevyužili na prípadnú dorážku. Nakoniec bolo odpískané a uvidíme vhadzovanie.
     
    18:53
    Poprad si zahrá prvú presilovku v zápase. Ján Tabaček dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    18:30
    Davydov nezachytil puk v strednom pásme a do samostatného nájazdu sa dostal Patrik Koyš. Fokina však nedokázal nachytať, popradský brankár si pripísal úspešný zákrok.
     
    18:16
    Davydov rozohral smerom na Lichanca, ktorý vnikol do pásma po pomyselnej osi ihriska a švihom vystrelil. Brankár Corbeil pôsobil opäť spoľahlivo a bez problémov skryl puk do lapačky.
     
    17:15
    Matej Paločko prenechal puk za pravým kruhom Troligovi, ktorý intuitívne zmenil pohyb a po prenechaní puku okamžite z prvej tvrdo vypálil. Jeho projektil Corbeil dokázal zneškodniť.
     
    16:41
    Pacalaj to teraz mierne pokazil s rozohrávkou. Puk poslal nepresne cez celé klzisko a za týchto okolností to znamená icing.
     
    15:42
    Dobre mierená strela z hokejky Tomáša Pokrivčáka z pravého kruhu skončila na pravom betóne Fokina. Do dorážky už smeroval aj Surovka, no Hvila mu klepol tvrdo po hokejke a rozlomil mu ju na dve časti.
     
    15:01
    Arne Kroták si dokázal šikovne nakorčuľovať medzi kruhy a spracovať Mlynarovičovu prihrávku. Následná strela švihom spoza obrancu skončila na Corbeilovom betóne.
     
    14:21
    Sergej Korostin dostal puk na ľavé krídlo a spoza kruhu nahadzoval na bránu, pred ktorú korčuľoval Varga. Fokin vyrazil pred seba, no okamžite aj upratal puk do rohu klziska.
     
    13:34
    Lichanec potiahol puk po osi klziska a prihral ho Matúšovi Paločkovi k mantinelu. Jeho následnú strelu na bránu Corbeil dostal pod kontrolu a hra bola prerušená.
     
    11:45
    Tentokrát si však Martinčania vytvorili veľkú šancu. Markovič našiel Branislava Rapáča medzi kruhmi, ktorý strieľal z prvej. Fokin sa rýchlo presunul a aj on ukázal niečo zo svojho brankárského repertoára. Puk totižto okamžite vyrazil.
     
    11:16
    Domáci hrajú toto oslabenie zatiaľ veľmi s prehľadom. Martinčania sa už viac ako na trikrát museli otáčať smerom ku Corbeilovi po puk a znovu do pásma.
     
    10:34
    Svitana zastavil rozohrávku súpera a potiahol puk po ľavom krídle. Corbeilovi dal následne pocítiť svoju strelu švihom. Martinský brankár vyrazil puk na ochrannú sieť a vhadzuje sa po jeho pravici.
     
    10:05
    Kozákov nahodený puk od modrej čiary nemal Fokin úplne pod kontrolou. O dorážku zo vzduchu sa pokúšal Varga, ale kamzíci napokon upratali puk preč. Dokázali ho vyhodiť.
     
    09:47
    V početnej výhode bude hrať Martin. Samuel Mlynarovič dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou. Dúfajme, že presilovka nakopne tento zápas, lebo zatiaľ sa hrá vo veľmi pomalom tempe.
     
    08:40
    Tomáš Troliga sa snažil vytvoriť si streleckú pozíciu sám. Z rohu klziska sa však len horko-ťažko dostal do výhodnejšej pozície. Jeho strela z ostrého uhla bola napokon aj nepresná.
     
    07:34
    Davydov sa snažil dať prihrávku Matúšovi Paločkovi o mantinel, no Paločko si ju nespracoval. K rozohrávke sa dostal Pulli, ale Pokrivčákovi takisto neponúkol veľmi dobrý puk.
     
    06:57
    Mlynarovič vrátil puk Svitanovi za pravý kruh a odtiaľ už Svitana nahadzoval na bránu. Corbeil iba hokejkou vyrazil pred seba a potom nevedel, kde sa puk odrazil. Lichanec sa akokoľvek snažil o dorážku, no tiež sa nevedel poriadne zorientovať.
     
    06:01
    Martinčania si nedali pozor na rozohrávku. Puk sa odrazil v útočnom pásme pri Murčekovi, ktorý si to namieril bližšie k bráne a vystrelil. Corbeil vyrazil betónmi pred seba a potom rýchlo prikryl, aby nepustil k dorážke Troligu.
     
    05:27
    Lukáš Kozák vytiahol puk z hĺbky obranného pásma a dostal sa sám až k zakončeniu. Jeho pokus spomedzi kruhov skončil na Fokinovej hokejke a následne bola hra prerušená.
     
    04:42
    Zagrapan potiahol puk do útočného pásma, no veľmi si nerozumel s Davydovom, ktorému zle prenechal. To sa snažil využiť v protiútoku Jaroslav Markovič, ktorý prebral puk, nakorčuľoval na pravý kruh a švihom strieľal. Fokin spoľahlivo zastavil puk a podržal.
     
    03:45
    Arne Kroták skúsil Corbeila prekvapiť ďalekonosnou strelou od červenej čiary. Martinský brankár vyrazil puk vyrážačkou do rohu klziska a následne ho vzali na hokejky jeho spoluhráči.
     
    03:18
    Rzavský sa dokázal uvoľniť na ľavom kruhu cez Fabiana a poslal štipľavú strelu na bránu. Fokin šiel na kolená a na hrudi zastavil puk.
     
    02:18
    Troliga po ťažkom buly napokon získal puk. Prakticky mu ho ešte na kruhu vzal z hokejky Matej Paločko a pokúsil sa o strelu. Jeho snahu však zmaril Pulli, ktorý zblokoval smerujúcu strelu.
     
    01:53
    Zdalo sa, že Dindova prihrávka bude znamenať icing, ale nakoniec sa tak nestalo. Kamzíci aj získali puk v útočnom pásme. Bjalončík nahadzoval puk pred bránku, ale Hvila tečoval a dorážal neúspešne.
     
    01:08
    Do prvého útoku sa zapojili aj hostia. Dvořákovi sa ešte podarilo udržať pásmo a z ľavého kruhu strieľal Heizer. Fokin mal vyrážačku na správnom mieste.
     
    00:44
    Jednoduchá priamočiara akcia od domácich. Davydov dlhou prihrávkou vysunul Lichanca na pravé krídlo, ktorý pred kruhom prenechal Zagrapanovi. Jeho strela skončila v Corbeilovom náručí.
     
    00:13
    Úvodné vhadzovanie sa podarilo získať domácim hokejistom. Popradčania sa aj dostali s pukom dopredu, ale neprihrali si presne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľad prichádzajú oba celky. Popradčania sa predstavia v klasických modrých dresoch, Martinčania v bielych dresoch. Čaká nás samozrejme štátna hymna SR.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Fokin (Šúrek) – Suchý (A), Fabian (A), Davydov, Ibragimov, Guliajev, Dinda, Pokovič, Ježek – Kroták (C), Mlynarovič, Svitana – Lichanec, Zagrapan, Matúš Paločko – Hvila, Bjalončík, Henderson – Matej Paločko, Murček, Troliga

    MHC Martin: Corbeil (Žingor) – Kozák, Pulli, Dvořák, Tabaček (C), Pacalaj, Bačik, Rusina – Korostin, Galamboš (A), R. Varga – Markovič, Heizer, Koyš – Pokrivčák (A), R. Dlouhý, Surovka – B. Rapáč, Jurášek, Rzavský

    Rozhodca: Kalina, Lauff – Bogdaň, Stanzel.

     
    Prajem vám príjemný nedeľný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 47. kola Tipsport ligy. HK Poprad dnes na svojom štadióne privíta MHC Martin. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Oba tímy dnes čaká mimoriadne dôležitý zápas.
    Poprad aj Martin majú rovnaký počet bodov – 68. Kamzíci sú však so skóre 135:142 momentálne na lepšej 5. pozícii. Martinčania sídlia na šiestom mieste so skóre 125:139. Do boja o piatu priečku je momentálne zapojený aj siedmy Zvolen takisto so ziskom 68 bodov. Zvolenčanov v tomto kole čaká súboj s deviatym Trenčínom. Napätie medzi Popradom, Martinom a Zvolenom sa určite stupňuje a priamy duel Popradčanov s Martinčanmi bude určite dramatický a divácky atraktívny. Poďme sa teda pozrieť ako sa dnešným aktérom darilo naposledy.

    Kamzíci s novou brankárskou posilou Fokinom a dvojicou ruských obrancov Ibragimov, Davydov dokázali v piatok prerušiť nelichotivú šnúru piatich prehier. A nemali to ľahké. Vo východniarskom derby sa postavili proti Košiciam. Kamzíci najprv prehrávali 0:1, no otočili stav na 2:1. Oceliari skóre vyrovnali, ale následne viedli Popradčania opäť a stav 3:2 si už udržali do záverečného klaksónu.

    Martinčania
    sa po dvoch výhrach nad Novými Zámkami predstavili na ľade Košíc, no duel prehrali 3:2 po nájazdoch. V piatok ich doma čakal predposledný Trenčín, ktorý výdatne posilnený o hráčov Slovana Bratislava odchádzal z Turca s plným bodovým ziskom. MHC prehral doma 2:4 a sťažil si aktuálnu situáciu. Počas posledného prestupového dňa sa však aj martinský klub posilnil o dve mená. Káder vystužili obrancovia Lukáš Kozák a Patrik Bačik, ktorý prišli z KHL a Martinu by chceli napomôcť v pravdepodobnej účasti v play-off.

    Oba kluby sa dokázali pred prestupovou uzávierkou posilniť o mená z KHL, no dôležitý bude aj kompaktný výkon tímu. Vzájomné zápasy boli v tejto sezóne väčšinou jasnou záležitosťou pre Martin. Tréner Paukovček sezónu predtým pôsobil v Poprade, a tak dokázal vždy naordinovať ten správny recept na popradskú defenzívu. Martin vyhral 4:1, 3:5, 1:3 a 5:4 po predĺžení. Poprad zvíťazil len raz, a to vonku 3:4 po nájazdoch.

    Podarí sa teda Popradčanom udržať si aktuálne tabuľkové postavenie alebo Martinčania budú pokračovať v lepšej vzájomnej bilancii a zvíťazia aj v šiestom vzájomnom stretnutí?
    Sledujte s nami priamy súboj o 5. miesto na našom webe.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 22. Bjalončík, 26. Bjalončík (Zagrapan, Fabian), 29. Kroták (Fabian, Zagrapan), 52. Mlynarovič (Lichanec, Suchý) – 40. Heizer (Tabaček), 41. Markovič (Tabaček)


    HK Poprad: Fokin (Šúrek) – Suchý (A), Fabian (A), Davydov, Ibragimov, Guliajev, Dinda, Pokovič, Ježek – Kroták (C), Mlynarovič, Svitana – Lichanec, Zagrapan, Matúš Paločko – Hvila, Bjalončík, Henderson – Matej Paločko, Murček, Troliga
    HK VITAR Martin: Corbeil (Žingor) – Kozák, Pulli, Dvořák, Tabaček (C), Pacalaj, Bačik, Rusina – Korostin, Galamboš (A), R. Varga – Markovič, Heizer, Koyš – Pokrivčák (A), R. Dlouhý, Surovka – B. Rapáč, Jurášek, Rzavský

    Rozhodčí: Kalina, Lauff – Bogdaň, Stanzel

    Diváci: 1 411
    bahis siteleri