Heerenveen – Feyenoord 1:2 (kon.) | GA Eagles – Zwolle 1:3 (kon.) | Excelsior – Ajax 1:1 (kon.)
Alkmaar – Den Haag 4:0 (kon.)
konec
SC Heerenveen
1:2 (1:0)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 19.03.2017, 12:30 • Abe Lenstra Stadion, Heerenveen • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:27:10)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 12:15.
     
    Feyenoord zvládl další těžké utkání a vítězí na půdě Heerenveenu 2:1! Domácí vlétli do utkání jako velká voda a Reza Ghoochanneijhad otevřel v 19. minutě skóre z pokutového kopu. Domácí si poté vypracovali další možnosti, ale Jones dnes odchytal skvělý duel. Po přestávce nastoupil na trávník úplně jiný Feyenoord. Hosté najednou hýřili pohybem a za odměnu se dočkali vyrovnání. V 57. minutě se trefil Nicolai Jørgensen a dvacet minut před koncem obstaral vítěznou branku Tonny Vilhena !
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí navíc faulovali na polovině Feyenoordu a zřejmě se definitivně připravili o šanci na vyrovnání. Hosté s rozehrávkou nikterak nespěchají.
     
    90+2
    Erwin Mulder poslal dlouhý nákop na polovinu hostujícího celku, ale defenzíva Feyenoordu zase dokázala zasáhnout. Heerenveenu moc času nezbývá.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Domácí chtěli zahrávat rohový kop, ale rozhodčí po poradě s asistentem změnil verdikt a odpískal odkop od Jonesovy branky.
     
    89
    Nadějnou akci domácího celku zastavuje ofsajd! Dlouhou přihrávku mezi obránce si zpracoval Larsson, ale právě domácí křídelník si nepohlídal své postavení.
     
    88
    Feyenoord drží míč daleko od své branky a nepouští domácí celek do šancí. Fotbalisté Heerenveenu se ve druhém poločase spíše trápí.
     
    87
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Nicolai Jørgensen, přichází Michiel Kramer.
     
    86
    Jones dlouho otálel s rozehrávkou a málem nabídl domácímu celku šanci. Botteghin však jeho chybu napravil a odkopl míč na tribunu.
     
    85
    Eric Botteghin nakopl míč na polovinu domácího celku a ofenzivní hráči Feyenoordu nasbírali další cenné vteřinky pro hostující celek.
     
    84
    Nicolai Jørgensen upadl po souboji na levé straně hrací plochy, ale hlavní rozhodčí k nevoli hostujících hráčů faul neodpískal.
     
    83
    Nicolai Jørgensen mohl využít chybu domácí defenzívy. Hostující útočník přišel k míči jako slepý k houslím, ale svůj únik zakončil střelou mimo tři tyče!
     
    82
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Luciano Slagveer, přichází Arber Zeneli.
     
    81
    Nicolai Jørgensen operoval na pravé straně pokutového území, předal míč svému spoluhráči a Feyenoord našetřil cenné vteřinky.
     
    80
    Mohlo být vyrovnáno! Sam Larsson se hnal za odraženým míčem na hranici pokutového území, opřel se do skákavého balónu, ale Jones vytáhl parádní zákrok!
     
    79
    Také Heerenveen nyní zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku přilétl na hranici pokutového území, ale Luciano Slagveer se dopustil zbytečného faulu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 19. Ghoochanneijhad (pen.) – 57. N. Jørgensen, 71. Vilhena

    Karty:   49. Thorsby (HEE) – 22. Nelom (FEY), 32. Toornstra (FEY), 43. S. Berghuis (FEY)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 12:15.
    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, St. Juste, van Aken, Bijker – Kobajaši (64. Namli), Thorsby, van Amersfoort – Slagveer (82. Zeneli), Ghoochanneijhad (72. Veerman), Sam Larsson.
    Náhradníci: van der Steen, Bekkema – Schmidt, Zeneli, Ödegaard, Namli, Veerman, Faes.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Nelom – El Ahmadi, Kuijt (75. Nieuwkoop), Vilhena – S. Berghuis, N. Jørgensen (87. Kramer), Toornstra.
    Náhradníci: Vermeer, Bijlow, Hansson – Vejinović, Woudenberg, Tapia, Simon Gustafson, Nieuwkoop, Dammers, Kramer, el Hankouri.
    ocianews.com