Chicago – Philadelphia 3:0 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Vancouver – New Jersey 0:2 (kon.)
Anaheim – Toronto 1:3 (kon.) | San Jose – Nashville 4:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 02.11.2017, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Patrick Marleau (TOR) (1 + 1)
    Hampus Lindholm (ANA) (0 + 0)
    Ondřej Kaše (ANA) (1 + 0) (05:42:57)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (1 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 14:50)
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 29

    Toronto Maple Leafs: 29
     
    Je hotovo. Sledovali jsme velmi vyrovnané utkání, ve kterém dlouho nebylo jasné, kdo si nakonec odnese body do tabulky. Toronto Maple Leafs šli v první třetině brzy do vedení, avšak Anaheim o pár vteřin později odpověděl vyrovnáním. Na další gól se čekalo až do začátku poslední dějství, kdy vstřelil nakonec rozhodující branku útočník hostů Patrick Marleau. Ducks se hnali za vyrovnáním, a dokonce jej málem dosáhli. Jenže pro kopnutí puku rozhodčí neuznali trefu Jacoba Silfverberga. Toronto následně zvýšilo na 3:1 gólem do odkrytého zařízení a bere tak dva body za výhru v základní hrací době. Javorové listy tím pádem přerušily sérii tří porážek za sebou. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Už jen poslední okamžiky do závěrečné sirény, tohle už Ducks nestihnou.
     
    59:02
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby a domácí to znovu zkoušejí s prázdnou brankou. Nyní mají k dispozici vhazování v útočném pásmu.
    58:30 Leo KOMAROV - 1:3
     
    58:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je tu navíc další špatná zpráva pro domácí mužstvo. Anaheim Ducks zkusili hru bez brankáře, John Gibson vyjel z branky a doufal, že vše proběhne v pořádku. Ale vhazování ve středním pásmu nakonec lépe zvládli Maple Leafs. Načež LEO KOMAROV vyrazil proti prázdné kleci, aby ji bez větších potíží trefil. Hosté tedy vedou o dva zásahy a pravděpodobně dnes zvítězí v základní hrací době. Asistence: Patrick Marleau.
     
    58:22
    Verdikt po kontrole na videu potvrzen. Branka neplatí a Toronto tedy nadále vede o jeden zásah.
     
    58:22
    Anaheim Ducks se už radovali z vyrovnání, jeden z rozhodčích gól potvrdil. Ale druhý byl proti, jelikož Jacob Silfverberg kotouč zasáhl bruslí. Ještě se ale bude kontrolovat video, tak uvidíme.
     
    57:48
    Komarov poslal puk mezi kruhy na Kadriho, který pálil přes bránícího hráče. Gibson jen tak tak zvedl puk ramenem nad branku a zabránil třetímu kotouči ve své síti.
     
    57:11
    Už jen necelé tři minuty do konce základní hrací doby a je jasné, že Anaheim Ducks budou muset začít riskovat. Zatím ale domácí hráč mají problém dostat se vůbec do útočné třetiny.
     
    56:39
    Gibson pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, aby se zbytečně nezdržovali v obranném pásmu. Pak ale stejně puk pro Leafs získal Gardiner, který nahazoval na branku.
     
    56:10
    Maple Leafs velmi dobře hlídají střední pásmo. Montour i Lindholm se ho nyní snažili přejít, ale pokaždé je někdo v bílém trikotu na poslední chvíli vyrušil.
     
    55:46
    Také že teď William Nylander prověřil pozornost domácího gólmana, který znovu musel do rozkleku a přerušit hru.
     
    55:28
    Ačkoli Toronto vede, rozhodně se nechce nechat uspokojit a nadále je vepředu aktivní. Tím pádem se Ducks nemohou v klidu soustředit jen na útočné akce.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 10. O. Kaše (D. Grant, Manson) – 8. Co. Brown (J. van Riemsdyk, Hainsey), 42. Marleau (Hainsey), 59. Komarov (Marleau)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Beauchemin, Montour, Vatanen, Jaycob Megna – Rakell, Kossila, Perry – Cogliano, Vermette, Silfverberg – N. Ritchie, D. Grant, O. Kaše – Rasmussen, Wagner, L. Shaw.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Martin, Leivo, Co. Brown.

    Rozhodčí: Brenk, O'Rourke – Rody, Gibbons

    Diváci: 15 628
    thejrc.org