Slovensko – Kanada 0:6 (kon.) | Finsko – Dánsko 4:1 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 5:2 (kon.)
Švédsko – Česko 3:1 (kon.)
konec
Rusko
5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Švýcarsko
Čtvrtek 28.12.2017, 20:10Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku po konci utkání:
    Rusko – 37:13 – Švýcarsko (22:33:09)
     
    Je dobojováno! Rusko nakonec zvládlo tento souboj, i když to právě z ruské strany bylo velké trápení. Třemi góly v poslední dvacetiminutovce si ale sborná vybojovalo první tři body do tabulky. Já vám děkuji za pozornost, z toho utkání je to vše!
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Nic víc se nestane! Utkání se pomalu dohraje za ruskou svatyní.
    58:31 Vitalij ABRAMOV - 5:2
     
    58:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní už je definitivně rozhodnuto. VITALIJ ABRAMOV posílá puk ze středního pásma bekhendem až do odkryté švýcarské klece. Bez asistence.
     
    58:18
    Rozhodčí si šli ještě překontrolovat celou situaci na video. Zřejmě tu není důvod, proč by branka neměla platit, což následně potvrzuje hlavní sudí také svou pravicí.
    58:18 Georgij IVANOV - 4:2
     
    58:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    To je z pohledu Švýcarů obrovská škoda. Toto utkání jim v závěru totiž utíká. Troufám si říct, že je zřejmě rozhodnuto. Andrej Svečnikov přihrávkou uvolnil GEORGIJE IVANOVA, který zblízka skóruje a posílá Rusko poprvé v utkání do dvougólového náskoku. Asistence: Andrej Svečnikov.
     
    57:36
    Guillaume Maillard ze středního pásma nahazuje puk do pásma útočného. Maillard ale nahodil ještě před červenou čárou a je z toho zakázané uvolnění.
     
    56:36
    Švýcaři budou chtít začít se závěrečným náporem co nejdřív to jen půjde. Vypadá to, že se k němu již pomalu nadechují. Bude se vhazovat po levici ruského gólmana.
    55:24
     
    55:24
    Ačkoliv byl tísněn hned dvěma obránci, dokázal Artur Kajumov těsně před brankovištěm vystřelit. Jeho nenápadný pokus překvapil i Philipa Wüthricha. Kotouč se zastavil až o levou tyčku!
     
    54:32
    Tim Berni nic moc nevymýšlel a poslal z úhlu puk na branku. Střela prošla až k Suchačovovi. Ten ji ale poté kryje pod svou lapačkou. Bude se vhazovat po levici ruského brankáře.
     
    53:28
    Arťom Manukjan vypálil od modré čáry. S jeho pokusem si Philip Wüthrich poradil a vyrazil ho před branku. Jegor Zajcev se pokusil o dorážku, ale jeho pokus končí nad brankou!
    51:02 Artur KAJUMOV - 3:2
     
    51:02
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové své vedení nechtějí za žádnou cenu dát! Opět to jsou oni, kdo jde do jednobrankového náskoku. ARTUR KAJUMOV dostal dobrou přihrávku, když si sjížděl před branku, zamíchal s kotoučem a následně ho poslal neomylně do horních pater branky. Přihrávku mu poslal Klim Kostin, který si tak připisuje již třetí bod v tomto zápasu. Byl tedy u všech gólu svého týmu. Asistence: Klim Kostin.
     
    49:10
    Rusům se v posledních okamžicích nedaří zakládat útočné akce. Naopak to jsou švýcarští hráči, kteří působí ve třetí třetině o něco lepším dojmem. Nečekaný bodový zisk totiž není ze švýcarského pohledu vůbec daleko.
     
    48:15
    Střely na branku – 27:11
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 11. K. Kostin (Sjomin, Sokolov), 39. K. Kostin (Svečnikov, Sjomin), 52. Kajumov (K. Kostin), 59. Ivanov (Svečnikov), 59. Abramov – 21. Miranda (Kurashev), 43. Jäger (Heim)


    Rusko: Suchačov (Melničuk) – Makejev, Knyžov, Minulin, J. Zajcev, Jelizarov, Samorukov, Šepelev, Sjomin – M. Malcev, Altybarmakjan, Poloďan – Manukjan, Kajumov, Rubcov – Sokolov, Abramov, Šolochov – Ivanov, Svečnikov, K. Kostin.
    Švýcarsko: Wüthrich (Ritz) – Geisser, Gross, Riva, Egli, Le Coultre, Berni, Barandun, Cavalleri – Maillard, Miranda, Kurashev – Simic, Eggenberger, Heim – Sigrist, Nussbaumer, Leuenberger – Müller, Rohrbach, Jäger.

    Rozhodčí: Grumsen, Tufts – Ondráček, Šefčík
    ocianews.com