NY Islanders – Buffalo 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 5:4 (2:0 po s.n.) | Carolina – Montreal 3:1 (kon.)
Boston – Ottawa 5:1 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – Washington 1:0 (2:0 po s.n.)
St. Louis – Nashville 1:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 4:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 4:3 (kon.)
Colorado – Arizona 1:3 (kon.) | Anaheim – Vegas 1:4 (kon.)
po prodl.
New York Islanders
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 28.12.2017, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Přeji příjemný čtvrtek a někdy příště, nejen u NHL, opět na počtenou! (04:14:48)
     
    Statistiky utkání:
    Góly: 3:2
    Střely: 34:37
    Hity: 20:18
    Vhazování: 42%:58%
    Vyloučení: 4:2
    Góly v přesilovkách: 0:0
    Góly v oslabení: 0:0
    Zblokované střely: 15:12
    Diváků: 15 027 (95% kapacity haly).
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaroslav Halák (NYI) 60:57 minut, 35 zákroků, 2 góly, 94,6%
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mathew Barzal (NYI) 1+0
    2. Josh Bailey (NYI) 1+1
    3. Jaroslav Halák (NYI) 35 zák., 2 góly, 94,6%
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým New York Islanders! Buffalo se osm minut před koncem dostalo do vedení, to však až do závěrečné sirény neudrželo. Trefu Joshe Baileyho při hře bez gólmana musel posvětit až rozhodčí u videa. Situace to ale byla velice těsná a Lehner nebyl daleko minimálně k ocenění nejlepšího zákroku měsíce. V prodloužení rozhodl Mathew Barzal chvíli poté, co se zaskvěl pro změnu Jaroslav Halák. Fanoušky jistě potěšilo, že po velice nezáživné první třetině šla úroveň zápasu strmě nahoru a bylo se skutečně na co dívat.
     
    Konec zápasu.
    61:08 Mathew BARZAL - 3:2
     
    61:08
    Islanders právě vstřelili branku!
    Barclays Center zažívá kvalitní zatěžkávací zkoušku, Ostrované totiž po vyrovnání v power play získávají zápas na svoji stranu! V prodloužení na sebe všechnu pozornost strhl MATHEW BARZAL. Mladý útočník vystartoval z vlastního obranného pásma, odkud postoupil až mezi kruhy. Z každé strany měl jednoho ze soupeřů, Barzal ale vystřelil zcela přesně mezi betony zkoprnělého Lehnera. Nutno říct, že situaci předcházel naprosto senzační zákrok Jaro Haláka, jehož fanoušci domácího celku zaslouženě opěvují. Asistence: Josh Bailey, John Tavares.
     
    60:33
    Halák pokračuje ve skvělém výkonu také v prodloužení! Hned v úvodu vychytal z bezprostřední blízkosti Evandera Kanea, jenž už zakončoval po O´Reillyho přihávce do poloprázdné svatyně!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině bylo Buffalo lepší, o výhru ale přišlo v samotném závěru, když při hře bez brankáře vyrovnal Bailey. Ani fantastický Lehnerův zákrok nestačil. Scéna se chystá na prodloužení!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Neskutečné! Rozhodnutí měl na hokejce Reinhart, jenž obdržel přihrávku zpoza klece a zakončoval z bezprostřední blízkosti! Halák ovšem předvedl ještě jeden skvělý zákrok, jednoznačně nejdůležitější z těch, co dnes vytáhl. Budeme prodlužovat!
     
    59:28
    Sabres si pochopitelně snaží vzít vedení zpět. Svědomí může zpytovat hned několik hráčů Sabres, kteří neproměnili své tutovky.
    58:51 Josh BAILEY - 2:2
     
    58:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelné, branka platí a Barclays Center se otřásá v základech. Rozhodnutí jsem arbitrům opravdu nezáviděl, nicméně shledali, že kotouč v Lehnerově rukavici překročil po zakončení JOSHE BAILEYHO brankovou čáru celým objemem. O tomto momentu se pravděpodobně bude ještě dlouho mluvit. Asistence: John Tavares.
     
    58:30
    Bailey po Tavaresově přihrávce zakončoval do poloprázdné branky, Lehner však zákrokem z jiné planety skočil k tyčce a chytil puk do lapačky. Hra pokračuje a bude se prohlížet záznam hry!

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 24. Chimera (Clutterbuck, Cizikas), 59. Jo. Bailey (Tavares), 62. Barzal (Jo. Bailey, Tavares) – 30. Girgensons (Eichel), 52. Okposo (E. Kane)


    New York Islanders: Halák (Greiss) – Boychuk, Leddy, Mayfield, Pelech, Pulock, Hickey, D. Seidenberg – Jo. Bailey (C), Tavares, Lee – Eberle, Barzal (A), Ladd – Beauvillier, B. Nelson, Prince (A) – Clutterbuck, Cizikas, Chimera.
    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Ristolainen, Scandella, Bogosian (A), McCabe, Falk, Beaulieu – S. Reinhart, Eichel (A), Girgensons – Okposo (A), R. O'Reilly, E. Kane – Pominville, Rodrigues, B. Pouliot – Nolan, Josefson, Jo. Larsson.

    Diváci: 15 027
    ocianews.com