Košice – Banská Bystrica 2:4 (kon.) | Nitra – Detva 5:4 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.)
Trenčín – Žilina 3:2 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 2:3 (kon.)
konec
HK Nitra
5:4 (0:2, 3:2, 2:0)
HK Detva
sk Čtvrtek 28.12.2017, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nitra záver zápasu zvládla a po dokonalom obrate sa teší z plného bodového zisku. Detvu to bude veľmi mrzieť, pretože väčšinu stretnutia bola vo vedení, no aj napriek tomu odchádza naprázdno. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (20:29:39)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Nathan Lawson inkasoval trest za podrazenie a na striedačku odišiel jeden z jeho spoluhráčov. Detva bude hrať v šestici proti štyrom korčuliarom Nitry.
     
    59:40
    Nitriansky brankár povykorčuľoval proti Sládokovi, vyrazil jeho puk a potom podrazil jedného z dorážajúcich hráčov. Nitriansky gólman bude vylúčený a veľmi netakticky zavarí svojim spoluhráčom.
     
    59:15
    Hosťujúca Detva si vyžiadala oddychový čas. Po ňom ostane gólman Hackett na striedačke a vhadzovať sa bude pred domácim brankárom Lawsonom.
     
    58:30
    Nitrania sa aj teraz presunuli do útoku, ale nič tam neriskujú a dávajú si najmä pozor na prípadný protiútok svojho súpera.
     
    57:38
    Nitra dala gól!
    Domáci využívajú svoj stúpajúci tlak a prvýkrát v zápase sa ujímajú vedenia. Nitrania puk nastrelili na zadný mantinel, odkiaľ ho k pravej žrdi stiahol RADOSLAV MACÍK a na dvakrát prekonal Hacketta. Asistencia: Jakub Ručkay.
     
    57:07
    Detva vyhodila puk na zakázané uvoľnenie nemôže striedať. Nasledovať bude vhadzovanie pred pravou rukou Hacketta.
     
    56:55
    Hra sa vôbec neprerušuje a Nitra ostáva v útoku. Versteeg to skúsil aj v zakončení, ale Hackett uspel lapačkou. Domáci celok zvyšuje svoj ofenzívny tlak.
     
    55:50
    Nitra prešla do útoku, ale nemala tam priestor na strelu. Detva teraz dobre bráni aspoň jeden bod za remízu.
     
    55:14
    Csányi sa napokon po krátkom ošetrení postavil a odkorčuľoval na striedačku. Nasledovať bude buly v útočnom pásme Detvy.
     
    55:14
    Hosťujúci hráči sa dostali do útoku. Surovka strieľal z ľavej strany od mantinelu, ale Csányi sa mu obetavo vrhol do puku a ostal ležať na zemi.
     
    54:23
    Hackett si pripisuje ďalší dokonalý zákrok. Spomedzi kruhov teraz zakončoval Paulovič, ale detviansky gólman uspel lapačkou.
     
    53:10
    Hostia poriadne hazardovali pred svojou bránkou a mohlo sa im to vypomstiť! Blackwater sa dostal k puku a sám zakončoval, ale zoči-voči Hackettovi neuspel. Detviansky gólman sa teraz definitívne stal hosťujúcou hviezdou zápasu.
     
    52:33
    Šiška sa vracia späť na ľadovú plochu a Nitra pokračuje v plnom počte. Počas detvianskej presilovky sme žiadne nebezpečnejšie zakončenie nevideli.
     
    51:40
    Detvu dokonca zastavil aj ofsajd. Z pohľadu hostí môžeme hovoriť o veľmi zlej početnej nerovnováhe.
     
    51:22
    Jakub Ručkay získal puk ešte pri modrej čiare a opäť ho poslal na zadný mantinel za Hacketta. Nitra sa bráni vynikajúco a hostia sa ani nevedia dostať do pásma.
     
    50:59
    Nitrianski hokejisti sa zmocnili puku a vyhodili ho k detvianskej bránke. Hostia musia zakladať novú akciu.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 28. Rais (Paulovič, J. Ručkay), 33. Milam (Kovacs, Slovák), 37. Slovák (Blackwater, Kovacs), 50. Blackwater (Milam, Slovák), 58. Macík (J. Ručkay) – 1. Utkin (Tibenský), 10. Šimon (Videlka, Gachulinec), 22. Videlka (Murček), 38. Surovka (Gachulinec, Murček)


    HK Nitra: Lawson (Laco) – Mezei, Rais, Ordzovenský, Milam, Rýgl, Versteeg, Korím, Pupák – J. Ručkay, Paulovič, Macík – Blackwater, Slovák, Kovacs – Rzavský, Šiška, Csányi – H. Ručkay, Šille, Pupák
    HK Detva: Hackett (Nagy) – Kuklev, Martin Chovan, Sládok, Fekiač, Gachulinec, Šimon, Macejko, Jendroľ – Tibenský, Surovka, Utkin – Žilka, Matúš Chovan, Milý – Piačka, Murček, Videlka – Gašpar, Huňady, M. Surový

    Rozhodčí: Štefik, Kalina – Jobbágy, M. Korba
    thejrc.org