Třinec – Chomutov 4:2 (kon.) | Jihlava – Liberec 0:2 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (kon.)
Zlín – Sparta 2:4 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:0 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Mountfield HK
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 05.01.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý večer přeji všem hokejovým příznivcům z Hradce Králové. Extraliga v novém roce znovu nabírá na obrátkách a dnes přináší své 37. kolo. Společně budeme svědky souboje, v němž Mountfield HK přivítá na svém ledě celek HC Vítkovice Ridera.
     
    Mountfield HK

    Hradečtí hokejisté aktuálně okupují 3. místo se ziskem 65 bodů. Na svého dnešního soupeře, který je o příčku výše, ztrácejí pouhé dva bodíky, takže se jedná o přímý souboj o průběžnou druhou pozici v extralize. Svěřenci Václava Sýkory nejsou v poslední době v ideálním rozpoložení, tři předcházející zápasy v české nejvyšší soutěži prohráli, na Spengler Cupu, jenž odehráli krátce po Vánocích, vyhráli jen jedno střetnutí ze čtyř. Rádi by si tak spravili chuť a vykročili v tomto kalendářním roce k lepším zítřkům.
     
    HC Vítkovice Ridera

    Celek z Ostravy se v současné době vyhřívá na 2. příčce tabulky, když na své konto zapsal již 67 bodů. Hráči pod vedením Jakuba Petra jsou nejbližším pronásledovatelem průběžného lídra z Plzně, za nímž zaostávají o osm bodů. Ridera prožívá období, které dlouho nezažila, veze se na vlně vítězství. Z předcházejících jedenácti utkání prohrála pouze jediné a nic nenasvědčuje tomu, že by ve skvělých výsledcích a především parádní hře měla přestat.
     
    Vzájemné zápasy

    Hradečtí se s Ostravany setkali v této sezóně zatím dvakrát. Mountfield v obou duelech zvítězil. Nejprve na svém ledě porazil Rideru 2:0 a následně ji přetlačil i před jejími vlastními diváky v poměru 6:3. Obě utkání jsou však už více než měsíc stará.

    8. října 2017 Mountfield HK – HC Vítkovice Ridera 2:0
    21. listopadu 2017 HC Vítkovice Ridera – Mountfield HK 3:6
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, F. Pavlík – Köhler (A), Džerinš, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Vopelka, Berger, Látal.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška – Olesz (C), Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Š. Stránský, Dej – T. Jáchym.

    Rozhodčí: Pražák, Lacina – Brejcha, Jelínek.
    Skvělá série katapultovala Vítkovice na druhé místo tabulky.

    ???????????? #MadeOfHockey #SuperTacks (???? – Petr Kotala)

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Mužstva už čekají u vchodu na ledovou plochu, duel začne za malou chvíli. Ještě před ním ale probíhá předání šeku na 22 tisíc korun českých pro mladého Péťu Holuba, který se od mládí potýká s vážnými zdravotními potížemi. Vše pod záštitou charitativní akce Skóruj pro...
     
    Vše připraveno k úvodnímu vhazování, zahajovací formace se sjíždějí do středního pásma, sudí jsou připraveni střetnutí odstartovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hráči z Vítkovic vyhráli první buly, ale po levém hrazení se dostali jen k útočné modré, kde puk zastavil Pláněk a rozehrál na druhou stranu.
     
    00:43
    Zámorský spěchá za bránu, kde ve spolupráci s Cibulskisem založil první vážnější akci Mountfieldu. Na jejím konci byla střela Cingela z mezikruží, jenže Bartošák byl připraven a kotouč přitiskl k hrudi.
     
    01:06
    Na druhé straně se únikem po pravé straně prezentoval Kucsera, Rybár ale jeho ránu na zadní tyč vytěsnil ramenem a poradil si i s následnou dorážkou.
     
    01:45
    Šimánek šikovně protečoval touš do středního pásma a Lvi se tak rychle přesunuli před Bartošáka, kde aktuálně kombinují.
     
    02:15
    Baranka naprosto zbytečně podrazil soupeře v útočném pásmu, z čehož Východočeši lacino získávají první přesilovou hru.
     
    02:22
    Zámorský mohl hned po vhazování pálit, ale rozhodl se rozehrát doleva. Vítkovičtí se po několika okamžicích osvobodili vyhozením přes všechny čáry.
     
    03:06
    Pěkně dusno je před Bartošákem, ten si ale poradil jak se střelou Červeného z pravého kruhu, tak s dorážkou Köhlera z bezprostřední blízkosti!
     
    03:37
    Síly na obou stranách se vyrovnají. Zbytečný zákrok předvedl také Červený, když po odpískání atakoval protivníka. Inkasuje dvě minuty za hrubost.
     
    04:03
    Sloboda se s tím nemazal a od modré okamžitě nahodil puk na Rybára. Ten měl ale výhled čistý a touš bez potíží chytil do lapačky.
     
    04:26
    Po pravém hrazení se do pásmu Hradce probil Lev, ale svou střelou na zadní tyč minul klec Mountfieldu.
     
    05:02
    Východočeši vyhazují z obranného pásma a na led zvládli poslat dva čerstvé hráče.
     
    05:23
    Šimánek připravil skvělou palebnou pozici pro Köhlera, jenže ten z bezprostřední blízkosti nedokázal Bartošáka překonat.
     
    05:39
    Na druhé straně se drzým průnikem prezentoval exhradecký Dej, Rybár jeho pokus z osy hřiště vykopl betonem až do ochranné sítě. Začátek utkání má úžasné tempo a šance střídá šanci, jsme svědky parádního hokeje.
     
    06:01
    Szturc si nebezpečně vyjel z rohu kluziště, předvedl několik šikovných kliček a zblízka zakončoval. Strážce hradecké klece měl ale lapačku na správném místě.
     
    06:11
    Na druhé straně chytil Bartošák bez větších potíží střelu Látala, po jeho zákroku se strhla menší mela, kterou museli uklidnit sudí. Následuje první komerční pauza.
     
    06:38
    Šimánek s Köhlerem svým aktivním napadáním získali puk pro Džerinše, jenž vypálil z levé strany od modré čáry, jeho pokusu však scházela trocha přesnosti.
     
    07:06
    Bednář se šikovně prokličkoval přes několik soupeřů, ale na zakončení už mu nezbyl prostor a tak touš z pravého kruhu jen odevzdal soupeři.
     
    07:42
    Východočeši rozehrávají z vlastního obranného pásma. Zámorský vybruslil zpoza svatyně až na středový kruh, odkud vypálil. Bartošák jeho pokus podržel v rukavici a pro jistotu hru přerušil. Vhazování po jeho levé ruce.
     
    07:56
    Graňák boijuje o touš v rohu kluziště s dvěma soupeři, na pomoc mu přijel Gregorc a Lvi vyhazují přes obrannou modrou čáru.
     
    08:02
    Bartovič se následně provinil držením protihráče a Mountfield má k dispozici druhou přesilovou hru v dnešním duelu.
     
    08:14
    Svěřenci Václava Sýkory šikovně zakombinovali v třetině protivníka a Zámorský pálil od modré čáry. Bartošák jeho střelu bez větších potíží chytil.
     
    08:45
    Koukal dobře rozjel další akci, když ve spolupráci s Köhlerem dostal puk do třetiny Vítkovic. Ostravané se ale brzy osvobodili jednoduchým vyhozením.
     
    09:15
    Bartošák delší dobu signalizoval, že byl po ráně Bednáře zasažen do masky a sudí nakonec přerušili hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    09:33
    Kukumberg vletěl po nahrávce Graňáka do třetiny soupeře po pravém mantinelu. Na nic nečekal a z kruhu vystřelil. Gólman Ridery schoval puk ve své náruči.
     
    09:51
    Lotyšská spolupráce na pravém mantinelu přináší další vyloučení v dresu Vítkovic.Trška dostává dvě minuty za sekání, když vzal hokejkou přes ruce Džerinše. Hradec má 11 sekund přesilovky 5 na 3.
     
    10:01
    Jenže svěřenci Václava Sýkory se sami rychle vyhnali z pásma, do kterého se však rychle stihli vrátit a znovu tak mohou ohrozit klec soupeře.
     
    10:41
    Vítkovice se zvládly dvakrát za sebou rychle osvobodit a rozmělňují tak nápor Mountfieldu v početní výhodě.
     
    11:08
    Kotouč musí za svou svatyní zastavit Patrik Bartošák. Graňák ho po pravém mantinelu poslal Kukumbergovi, jenž předkládal před bránu touš pro Köhlera. Bartošák však černou pryž rychle přikryl lapačkou.
     
    11:51
    Ridera je v plném počtu, ale Hradec je nadále pevně usazen před její klecí. Berger dostal přihrávku do mezikruží, jenže svou střelou netrefil zařízení.
     
    12:08
    Lvi hráli v šesti a díky tomu se budou muset bránit první řádné přesilovce protivníka. Trest pro hráčskou lavici odsedí autor předcházející střely – Jan Berger.
     
    12:23
    Šimánek se už už dostával v oslabení do slibného zakončení, jenže Köhler se nestihl vrátit z pásma, takže je pískán ofsajd.
     
    12:46
    Lev rozehrál z pravého mantinelu akci, již z kruhu nakonec zakončoval Roman, ale jeho pokusu scházel minimálně metr přesnosti.
     
    13:22
    Jakub Lev se o několik chvil později sám dostal k ráně, ale jeho střelu zablokoval Gregorc, takže se puk dostal jen do ochranné sítě.
     
    13:49
    Cibulskis bez větších potíží vyvezl puk do středového kruhu, Ridera bude muset znovu vniknout do prostoru před Rybárem.
     
    14:08
    Hradečtí hrají v plném počtu. Pěknou kombinaci předvádějí Kukumberg s Bednářem, kteří si několikrát vyměnili puk a hledají vhodnou palebnou pozici.
     
    14:56
    Dlouhou dobu se hráči přetlačují v rohu za klecí Bartošáka a nemohou vydolovat touš, sudí se nedokázal odhodlat k tomu, aby hru přerušil a nechal vhazovat.
     
    15:27
    Pláněk nastřelil touš za svatyň Bartošáka a odešel střídat, k puku se jako první dostali obránci Ridery, kteří rozjíždějí bleskový protiútok.
     
    15:52
    Sloboda se dostal k tvrdé ráně od pravého mantinelu, jenže jeho pokus byl hodně nepřesný, Rybár se jím nemusel zabývat.
     
    16:19
    Zámorský vyvezl puk zpoza vlastní brány a z půlící čáry jej poslal na Bartošáka, který jej pouze vyrazil před sebe. Žádný z Východočechů však nebyl připraven na dorážku.
     
    16:49
    Jakub Lev se dostal do menší roztržky s Lukášem Vopelkou. Sudí ale počínající potyčku rychle rozdělili a vylučovat se nebude.
     
    17:09
    Bartošák vypomohl svým bekům s rozehrávkou, ale ti zvládli pouze posunout puk na druhou stranu hrací plochy, kde se jej zmocnili hokejisté Mountfieldu.
     
    17:33
    Ostravané drží puk za svou bránou, rychle ho poslali kupředu, ale zakončení Koloucha se nekonalo, jelikož se k němu rychle sjeli dva beci Hradeckých.
     
    18:06
    Vítkovice zamkly svého protivníka v jeho pásmu a hledají vhodnou palebnou pozici. Sloboda nakonec vypálil od modré, jeho pokus byl tečován mimo prostor tří tyčí.
     
    18:36
    Roman se prohnal po levém mantinelu jako vítr a prověřil střelou na přední tyč Rybára, který měl ale beton v pohotovosti.
     
    18:54
    Krátce před koncem první třetiny další šance pro Lvy! Roman se provinil sekáním a Východočeši mají k dispozici další početní výhodu.
     
    19:19
    Lev se hnal po pravém mantinelu do úniku, Bednář ho předskočil, ale nezastavil, pročež musel přispěchat Červený, který už útočníka Ostravanů odzbrojil.
     
    19:57
    Hledištěm se ještě nesl pískot po zákroku, kdy Lev u mantinelu strhl Červeného k zemi, ale první třetina se dohrává v klidu v prostoru před Rybárem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první dějství mezi Hradcem a Vítkovicemi, které bylo ve svém úvodu hokejově velmi bohaté a pěkné šance se střídaly na obou stranách, přičemž podstatně více jich měl domácí Mountfield. Ten byl o něco aktivnějším celkem celou první dvacetiminutovku, jenže branku nevstřelil, stejně jako Ridera. V druhé půli úvodní periody se na ledě značně přiostřilo, uvidíme, zda tento trend bude pokračovat. Utkání má na každý pád velký náboj, který na diváky z ledu přímo sálá.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:57.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Mountfield HK – 14
    HC Vítkovice Ridera – 9
     
    Oba celky jsou zpět na ledové ploše, druhé dějství vypukne za pár okamžiků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Východočeši vyhráli vhazování, které odstartovala druhou třetinu. Zámorský pálil od modré po přistrčení Koukala, Bartošák vyrazil puk do rohu hrací plochy.
     
    20:49
    Hráči z Ostravy se zvládli vymanit z tlaku soupeře a zavezli kotouč přes celé kluziště až do brankoviště Bartošáka, který přikryl puk.
     
    21:04
    Ridera je v plném počtu. Šimánek dostal přihrávku z pravého rohu do předbrankového prostoru, ale v obrovské šanci před Bartošákem selhal!
     
    21:46
    Filip Pavlík nastřelil touš po pravém hrazení za bránu Ostravanů, ale tam byli první u černé pryže beci Vítkovic, kteří zakládají vlastní akci.
     
    22:25
    Koukal dostal rychlou kolmou přihrávku z obranného pásma na útočnou modrou, ale Trška to čekal a okamžitě ho odzbrojil.
     
    22:53
    Vítkovice nahodily puk do rohu kluziště za klec Rybára, kde se o něj nějakou dobu přetahovaly s beky Mountfieldu. Těm se nakonec podařilo vyhodit.
     
    23:26
    Berger zabrzdil za bránou soupeře a přihrál Látalovi, který nabil na modrou Vydarenému, jehož pokus ale bez větších potíží lapil Bartošák.
     
    23:43
    Marek Hrbas se snažil od levého mantinelu nastřelit touš za klec Rybára, jenže nepřejel půlící čáru a je tak pískáno zakázané uvolnění.
     
    23:55
    Zámorský se snažil krátce po vhazování pálit od modré čáry, jenže jeho pokus zastavil první bránící hráč – Květoň. Bek Mountfieldu se musel stáhnout a svým následným nahozením zapříčinil icing. Bude se vhazovat před brankářem Lvů.
     
    24:16
    Hrbas tentokrát dobře prošel až do mezikruží, kde však byl o touš odebrán a na druhé straně musel Bartošák vykopnout skrytou střelu Bednáře.
     
    24:46
    Smoleňák dostal z levé strany nabito do prostoru mezi kruhy, ale svým pokusem bránu Ridery trefit nedokázal!
     
    25:18
    Vydarený rozehrál za svou klec, odkud mu puk vrátil Pláněk a Východočeši se tak zvládli vymanit z tlaku Vítkovic.
     
    25:43
    Smoleňák se prodral přes bránícího hráče k bekhendovému zakončení, ale Bartošák měl přední tyč zcela zavřenou a touš odrazil za svou svatyň.
     
    26:16
    Vopelka se prezentoval dravým průnikem, ale zakončit ho nedokázal, o puk přišel a kupředu spěchají Ostravané.
     
    26:45
    Nejprve se bekům Ridery zdálo, že se bude pískat zakázané uvolnění soupeře, to se však nekonalo, naopak obránci Vítkovic se o chvíli později dopustili postavení mimo hru. Následuje komerční brejk.
     
    27:06
    Köhler na pravém mantinelu zkoušel prodloužit nahozený puk, ten však rychle získali beci Ostravy a usazují se v prostoru před Rybárem.
     
    27:22
    Blaž Gregorc dostal nabito k levé straně na modrou čáru, odkud tvrdě vystřelil, Bartošák však jeho pokus zvládl vyrazit.
     
    27:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otevírá skóre duelu! Džerinš vypálil z levé strany, Bartošák vyrazil pouze před sebe, kde se nejprve snažil dorážet Šimánek, jenž však ještě neuspěl. Po něm ale přispěchal také FILIP PAVLÍK, který z bezprostřední blízkosti přehodil beton gólmana Ridery! Asistence: Jiří Šimánek, Andris Džerinš.
    27:33 Filip PAVLÍK - 1:0
     
    28:02
    Ostravané na inkasovanou branku odpovídají důrazným napadáním rozehrávky obránců Mountfieldu.
     
    28:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    O šedesát šest vteřin později je to už o dvě branky! RADEK SMOLEŇÁK dokázal před bránou šikovně tečovat střelu od modré, kterou vyslal Graňák, a je to 2:0! Asistence: Dominik Graňák, Petr Koukal.
    28:39 Radek SMOLEŇÁK - 2:0
     
    28:51
    A mohlo to být o tři branky! Šimánek se dostal do nebezpečného zakončení z mezikruží, ale Bartošák puk udržel. Následně se u jeho klece strhla mela, z níž s dvouminutovým trestem odchází sám gólman Ridery. Dvě minuty za hrubost, trest odpyká Bartovič.
     
    29:25
    Hradečtí ovládají hru a kombinují před brankářem soupeře. Nyní se však Ostravanům podařilo dostat k puku a vyhazují přes všechny čáry.
     
    29:58
    Východočeši nadále drží pásmo před Bartošákem, ale vhodnou palebnou pozici teď nemohou najít.
     
    30:17
    Počet hráčů na ledě se srovná. Na trestné lavici si odpočine Radek Smoleňák, který se provinil podražením.
     
    30:46
    Pobyt Vítkovic v prostoru před Rybárem neměl delšího trvání. Svěřenci Václava Sýkory však nepřešli útočnou modrou v souladu s pravidly, takže je jim pískán ofsajd.
     
    31:07
    Ridera hraje v plném počtu. Sloboda poslal z modré kotouč za bránu, ale tam ho zadržela defenzíva Lvů a vyhodila jej přes všechny čáry.
     
    31:36
    Sloboda se o chvíli později znovu dostal k puku, jeho pokus z pravé strany od modré čáry vykopl Rybár betonem.
     
    31:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    V oslabení Hradec zvyšuje na 3:0 a je to velmi kuriózní branka! PETR KOUKAL dostal zpoza svatyně nabito do prostoru mezi kruhy, vypálil, jenže mimo. Puk se však od zadního mantinelu odrazil zpět do brankoviště, a Bartošák si jej sám srazil do sítě. Bez asistence.
    31:54 Petr KOUKAL - 3:0
     
    32:23
    Hradečtí jsou v plném počtu a aktuálně jsou jednoznačně na koni. Během čtyř minut vsítili tři góly a zápas má najednou úplně jinou podstatu. Aktuálně probíhá komerční přestávka.
     
    32:48
    Graňák nerozehrál ideálně, ale Bednář se zkušeně s pukem stáhl zpět do vlastní třetině a následně založil akci, která postupuje po levé straně.
     
    33:16
    Vítkovičtí pouze nahodili puk za klec Rybára, kde jej bez potíží sebrali beci Lvů a znovu se ženou do protiútoku.
     
    33:32
    Při útoku Mountfieldu se však Vopelka dopustil podražení, když hokejkou zatáhl za nohy jednoho z beků Vítkovic. Ostravané si zahrají přesilovku.
     
    34:06
    Květoň si z pravé strany sjel na vrchol kruhů a vyslal nebezpečnou střelu, které nechyběla razance. Přesnost však ano.
     
    34:28
    Do úniku se v oslabení dostal Koukal, který se cpal do zakončení přes beka. Bartošák kotouč neudržel v náruči, ale následně jej lapačkou přikryl.
     
    34:43
    Svěřenci Jakuba Petra by rádi odpověděli na tři rychlé zásahy protivníka, ale nyní nedokázali překročit útočnou modrou tak, jak to předepisují regule hokejového klání – ofsajd.
     
    35:03
    Ostravané kombinují podél hrazení v třetině Mountfieldu, pokus od levého mantinelu Rybár vyrazil do ochranné sítě za svou klecí.
     
    35:33
    Cibulskis se dostal k touši v obranném pásmu a nekompromisní ranou ho poslal přes všechny čáry. Hradečtí jsou v plném počtu.
     
    36:05
    Bednář nedokázal podržet touš na útočné modré, Klok ho o něj rychle připravil, ale Vítkovice z jeho dobrého obranného zákroku nic velkého nevytěžily.
     
    36:21
    Nahození Hrbase nedoputovalo k Rybárovi. Ofsajd Královéhradeckých na druhé straně byl posouzen jako úmyslný, takže se bude vhazovat po levici jejich gólmana.
     
    36:40
    Zámorský zaváhal v rozehrávce, díky čemuž šli Ostravané do akce 2 na 1. Tu ale skvěle vyřešil Cibulskis, který se položil do přihrávky a touš zastavil.
     
    36:52
    Zámorský oslabuje Hradec, odpyká si dvě minuty za držení. Ostravané tak mají možnost korigovat průběžný výsledek.
     
    37:25
    Jenže Mountfield vyhazuje kotouč přes všechny čáry, takže s rozehrávkou musí pomoct brankář Bartošák. Odsud Vítkovice gól s největší pravděpodobností nevstřelí.
     
    37:58
    Následně se Ridera sama vyhnala z útočného pásma, když si její hráči nedokázali přihrát puk.
     
    38:22
    Východočeši se osvobozují znovu. Početní výhoda se zatím svěřencům Jakuba Petra zle nedaří.
     
    38:56
    Bartošák nyní musel vyjet ze své brány, aby odehrál puk před dojíždějícími hráči Mountfieldu. Zámorský je zpět na ledě, Hradec v plném počtu.
     
    39:02
    Patrik Rybár se v zápase zatím moc nezapotil, teď mu však horko bylo. Touš se ze souboje dvou hráčů odrazil do vzduchu a skončil na horní síťce jeho svatyně.
     
    39:28
    Stránský se šikovně vyhnul dvěma soupeřům, ale své nahození nedojede, první u něj bude Pláněk, který rozehraje puk na druhou stranu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka je minulostí a nutno konstatovat, že v ní byl na ledě především jeden tým a to ten z Hradce Králové. Mountfield kontroloval hru, což poprvé potvrdil v 28. minutě, když Filip Pavlík šikovně dorazil vyraženou střelu Džerinše. O 66 vteřin později se prosadil Radek Smoleňák, jenž před Bartošákem šikovně tečoval střelu Graňáka od modré. Třetí zásah přidal Petr Koukal, lze-li to tak říci. Kotouč se po jeho ráně odrazil od zadního mantinelu a brankář Bartošák si jej nešťastně srazil do vlastní sítě. Na startu třetího dějství tak Východočeši budou disponovat tříbrankovým náskokem.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:56.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem)

    Mountfield HK – 16 (30)
    HC Vítkovice Ridera – 11 (20)
     
    Hráči jsou zpět na hrací ploše, uvidíme, zda Vítkovice ještě dokáží duel zdramatizovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Východočeši vyhráli úvodní vhazování a Pláněk ihned zavezl puk do pásma. Šimánek zakončoval z předbrankového prostoru bekhendovým pokusem, jenže přestřelil.
     
    40:51
    Na druhé straně se rychlým průnikem prezentoval Radoslav Tybor, ale Rybár jeho nájezd ustál a kotouč vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    41:10
    Smoleňák se už už chystal vypálit z mezikruží, jenže o puk jo obral Zdráhal a ihned si to namířil na druhou stranu, kde jeho pokus od pravého mantinelu zastavil brankář Mountfieldu.
     
    41:28
    Červený se prohnal přes celé kluziště a křižnou přihrávkou chtěl vyzvat ke skórování Smoleňáka, jemuž však chyběly dva kroky.
     
    41:50
    Bartošák teď vytáhl dva pěkné zákroky! Nejprve proti tvrdé ráně Smoleňáka od modré, následně proti dorážce Červeného z bezprostřední blízkosti!
     
    42:16
    Berger kombinoval s Vopelkou v třetině Ridery jen krátce, druhý jmenovaný byl brzy odzbrojen. Ostravané však svou akci dotáhli jen za bránu Rybára, kde odevzdali touš.
     
    42:56
    Oba celky se nyní dopustily několika nepřesností. O černou pryž se přetahovala čtveřice hráčů v rohu kluziště za klecí Mountfieldu, načež ji získali útočníci Ridery.
     
    43:27
    Hra má nyní svižné tempo a nepřerušuje se. Zámorský ukázal přehled o hře, když se zadovkou zbavil napadajícího hráče a rozehrál akci Lvů.
     
    43:58
    Bednář dostal od Graňáka přihrávku na levý kruh a střelou z ostrého úhlu se snažil načapat Bartošáka na švestkách. To se mu ale nezdařilo.
     
    44:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede již o čtyři branky! Červený dostal přihrávku z levého mantinelu od Koukala před bránu. Následně ho přiťukl RADKU SMOLEŇÁKOVI a ten z bezprostřední blízkosti, svou druhou brankou v zápase, zvyšuje na 4:0! Asistence: Rudolf Červený, Petr Koukal.
    44:31 Radek SMOLEŇÁK - 4:0
     
    44:59
    Vítkovičtí se snažili napadat rozehrávku Východočechů, ale k černé pryži se nedostali.
     
    45:38
    Džerinš se v obranném pásmu dostal k puku a o hrazení ho vyhodil ven z pásma. Kotouč zasáhl plexisklo a skončil v hledišti.
     
    45:59
    Šimánek se krátce po vhazování dostal ke kotouči a ze středního pásma nahodil na Bartošáka, který střelu vykopl. Útočník Lvů šel se svou formací střídat.
     
    46:35
    Cingel zabojoval při napadání a získal puk na pravém kruhu, následně jej poslal přes osu Bednářovi, jenž ostře vypálil z první. Bartošák jeho ránu udržel na hrudi.
     
    46:46
    Nyní jsme svědky další komerční pauzy a úklidu ledové plochy. Po ní se bude vhazovat po pravici strážce svatyně Vítkovic.
     
    47:03
    Zámorský vystřelil z golfového nápřahu z pravé strany od modré čáry, ale jeho pokus zastavil první bránící hráč – Zdráhal.
     
    47:37
    Východočeši jsou teď o stupeň lepší než jejich soupeř. Do další šance se prodral Vopelka, jenž pálil z mezikruží. Bartošák jeho ránu s problémy udržel v náruči.
     
    47:53
    Dnešní utkání sleduje v ČPP Aréně 5149 diváků.
     
    47:53
    Szturc si odpyká na trestné lavici dvě minuty za sekání. Hradec tak může vstřelit svému soupeři potupný pátý gól.
     
    48:28
    Východočeši zatím kombinují podél hrazení a hledají si vhodnou palebnou pozici pro své zakončení.
     
    48:50
    Červený zatáhl touš za bránu a následně přihrál na modrou Zámorskému, ten před Bednářovi. Zámek Mountfieldu funguje zatím dokonale.
     
    49:26
    Ostravané se zvládli k černé pryži na chvíli dostat a vyhodili ji přes všechny čáry. Na led okamžitě posílají čerstvé síly.
     
    49:53
    Vítkovice jsou v plném počtu, jenže hradecký tlak pokračuje. Až nyní se zvládli svěřenci Jakuba Petra osvobodit a mohou vystřídat.
     
    50:29
    Hrajeme už delší dobu bez přerušení, o touš se teď pere čtveřice hráčů u hrazení za klecí Bartošáka.
     
    50:49
    Vítkovice spěchaly s dalším útokem, určitě by ještě chtěly zápas zdramatizovat. Tentokrát je však zastavilo postavení mimo hru.
     
    51:06
    Rostislav Dej se prodral přes tři hráče a předal puk Stránskému. Jeho nabídka do předbrankového prostoru však neoslovila žádného z hráčů Ridery.
     
    51:30
    Vydarený si něco v menší potyčce vyříkal se Szturcem, kterého přitiskl k ledové ploše. Sudí vylučovat nebudou.
     
    51:42
    Na ledě jsme nyní znovu svědky tvrdších soubojů, rozhodčí jim zatím nechávají volný průběh.
     
    51:59
    Sudí Lacina to příliš dlouho nevydržel. Paradoxně však vylučuje za zákrok, který byl z mého pohledu čistým bodyčkem. Každopádně sedí Filip Pavlík na trestné lavici – dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    52:38
    Východočeši se rychle osvobodili vyhozením přes všechny čáry a Ridera bude muset začít znovu od Bartošáka.
     
    52:59
    Královéhradečtí hokejisté se opět vymaňují z tlaku a posílají touš přes všechny čáry na opačnou stranu hrací plochy. Vítkovicím se zatím přesilovka nedaří.
     
    53:20
    Zámorský posílá po hrazení kotouč opět až na opačný konec hrací plochy k Bartošákovi. Jen pár chvil po něm učinil totéž Smoleňák.
     
    53:53
    Ostravané působí v těchto chvílích ne zrovna nebezpečným dojmem, v početní výhodě se snad ještě nedostali ke střele a nyní to už nejspíš nestihnou.
     
    54:09
    Navíc se hráči pod vedením Jakuba Petra budou muset bránit. Krátce po návratu Pavlíka na ledovou plochu fauloval Stránský, jenž se provinil hákováním. Šance pro Mountfield na pátou branku.
     
    54:28
    Klok nyní dobře zapracoval na obranné modré a podařilo se mu vyhodit černou pryž až k brankáři Rybárovi.
     
    55:03
    Východočeši chvíli pěkně kombinovali v třetině protivníka, ale nakonec o touš přišli a Zámorský musí rozjet jejich akci zase od brány Mountfieldu.
     
    55:33
    Ani Hradečtí nyní nepůsobí nijak nebezpečně. Také Ostravané se poměrně snadno osvobozují z jejich sevření.
     
    56:04
    Bartovič zahrozil v oslabení, zleva si sjel do mezikruží a snažil se propálit Rybára mezi betony, ale gólman Lvů je měl k ledu pevně přitisknuté.
     
    56:39
    Vítkovice jsou v plném počtu. Pláněk rozehrál po levé straně další kombinaci Mountfieldu,jenž však neměla delšího trvání. Ostravané na druhé straně nepřešli útočnou modrou v souladu s pravidly – postavení mimo hru.
     
    57:06
    Stránský chtěl zahrozit z levé strany, ale Červený se s ním brilantně stáhl dozadu a o puk ho v poslední chvíli připravil.
     
    57:29
    Stránský dostal přihrávku z osy hřiště na pravý kruh a zírala na něj prázdná brána! Vypálil, jenže Rybár mu postavil do cesty ruku s lapačkou a předvedl neskutečný zákrok, jednoznačně nejlepší v dnešním duelu!
     
    58:06
    Napadání Džerinše se Hradci vyplatilo. Obránci Ridery poslali touš jen na svou střídačku a Lvi tak snadno získávají střední pásmo.
     
    58:24
    Šimánek s Köhlerem šli do situace dvou na jednoho. První jmenovaný přihrál dobře, ale druhému se střela nepovedla, mířil mimo.
     
    58:57
    Svěřenci Jakuba Petra nyní nedokázali založit svou akci a je jim pískáno zakázané uvolnění. Buly po pravici Bartošáka.
     
    59:16
    Cingel zastavil akci Ostravanů, která postupovala po pravém mantinelu. Lvi drží v závěru zápasu puk na svých holích.
     
    59:49
    ČPP Aréna povstává a potleskem děkuje hradeckým hráčům za dnešní výkon. Čeká nás ještě jedno vhazování ve středním pásmu. Graňák s Gregorcem podrželi touš na hokejkách a máme tu konec.
     
    Konec zápasu.
     
    Hradec poráží v přímém souboji o druhé místo Vítkovice a posouvá se tak v tabulce před svého dnešního soupeře. Do třetí třetiny vstupovali Východočeši s tříbrankovým náskokem. Ten zvládli ještě navýšit, když se Radek Smoleňák prosadil v 45. minutě svým druhým dnešním zásahem z bezprostřední blízkosti. Mountfield byl po celé utkání lepším celkem a tři body zůstávají pod Bílou věží zaslouženě.
     
    Střely v třetí třetině (celkem)

    Mountfield HK – 10 (40)
    HC Vítkovice Ridera – 11 (31)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Mountfield HK – Radek Smoleňák
    HC Vítkovice Ridera – Radoslav Tybor
     
    Ode mne je to pro dnešek z ČPP Arény všechno. Přeji vám příjemné prožití pátečního večera i zbytku víkendu a někdy příště se opět budu u hokejových klání těšit, na počtenou. (20:37:56)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 28. F. Pavlík (Šimánek, Džerinš), 29. Smoleňák (Graňák, Koukal), 32. Koukal, 45. Smoleňák (Červený, Koukal)


    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, F. Pavlík – Köhler (A), Džerinš, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Vopelka, Berger, Látal.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška – Olesz (C), Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Š. Stránský, Dej – T. Jáchym.

    Rozhodčí: Pražák, Lacina – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5149
    bahis siteleri