Ufa – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Viťaz 3:1 (kon.) | Kazaň – HC Slovan 2:4 (kon.)
Soči – Jokerit 2:1 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Pátek 19.01.2018, 17:30 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:03:01)
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (KZN) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:10

    Jakub Štěpánek (SBA) 16 zákroků, 2 góly, 80%%
    Tomáš Voráček (SBA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:20
    Michal Řepík (SBA) 0+2, 2 střely, čas na ledě 15:47
    Tomáš Černý (SBA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 7:01
     
    Střely na branku: 36 – 22
     
    Je dobojováno. Slovan nakonec udržel své dvoubrankové vedení a z ledu lídra Východní skupiny tak vezou tři body do tabulky. Hosté prakticky celý zápas diktovali tempo hry a i po výborném výkonu Jakuba Štěpánka v závěru utkání neinkasovali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Puk je v pásmu domácích, kde si ho přebírá jeden z obránců Kazaně a zaváží ho do útočné třetiny. Kazanští už ale nic nestihnou. Zápas je tak už u samého konce.
     
    59:24
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Roman Manuchov – 2 min., držení protihráče).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Ryan Garbutt – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    59:17
    Slovanisté hrají velmi dobře v obraně a nyní vytlačili kotouč z vlastního pásma. Stále tak drží svůj dvoubrankový náskok a vypadá to, že se jim to vzhledem času, jaký právě svítí na ukazateli, podaří.
     
    58:47
    Hosté nyní poslali kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Takticky tak domácí nepustili k powerplay.
     
    58:17
    Svitov pálil na Štěpánka, po ní dorážel těsně před ním Rob Klinkahammer, ale ani jeho dotěrná střela mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:29
    Réway odzbrojil Sekáče, poté si sjel do prostoru mezi kruhy, ale jeho rána byla hodně nepřesná. Domácí pak rychle spěchají na druhou stranu.
     
    57:01
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    56:35
    Nyní schytal prudkou ránu od vlastního spoluhráče, jenž střílel od modré čáry, Arťom Lukojanov, který se jen těžko zvedá z ledu. Nakonec za pomoci spoluhráčů už je v péči lékařů a vypadá to na zranění jeho levé ruky.
     
    56:33
    Després zachytil kotouč, ale nepodařilo se mu ho zase vyhodit. Domácí jsou stále v pásmu Slovanu a kombinují.
     
    55:52
    Ten si připravil další skvělý zákrok. Po něm pak se snažili hosté vyhodit puk zase až před Garipova, a to se jim nyní daří. Z dlouhého trestu tak už zbývá necelá minuta.
     
    55:22
    Domácí se drží v pásmu Slovanu, kterému se zatím nedaří puk vyhodit pryč z pásma. Domácí tak kombinují i nadále před Jakubem Štěpánkem.
     
    54:47
    Slovan po zisku kotouče okamžitě vyhazuje tento až před Emila Garipova a další akci musí domácí rozehrát z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    54:36
    Galijev je na ledové ploše, domácí jsou tak v plném počtu a začíná jejich další část přesilové hry.Ta může trvat ještě něco málo přes dvě minuty.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Lukojanov (M. Gluchov), 51. Svitov (Markov) – 16. Sersen, 35. Meszároš (J. Mikúš, Řepík), 35. Hrnka, 41. Boychuk (Meszároš, Řepík)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Šaryčenkov) – Manuchov, Markov (A), Batyršin, Tokranov, Ljamkin, Ohtamaa, Sidorov – Galijev, Lander, Klinkhammer – Azevedo, Tkačov, Sekáč – M. Gluchov (A), A. Potapov, Lukojanov – Burmistrov, Svitov (C), Glinkin.
    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (J. Sedláček) – Meszároš (C), Sersen (A), Bačík, Després, Černý, T. Voráček, Hedera – J. Mikúš (A), Boychuk, Řepík – Co. Genoway, Viedenský, Garbutt – M. Sloboda, Hrnka, Skalický – Hecl, Šerbatov, Réway – Sádecký.

    Rozhodčí: Gašilov, Judakov – Ivanov, Lazarev

    Diváci: 5 449
    thejrc.org