Heerenveen – Twente 1:0 (kon.) | Eindhoven – Zwolle 4:0 (kon.) | Heracles – Den Haag 1:1 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
4:0 (1:0)
PEC Zwolle
Sobota 03.02.2018, 19:45Nizozemská Eredivisie • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji dobrou noc a u dalších on-line přenosů na počtenou. (21:43:18)
     
    Je konec! Eindhoven si z prvního poločasu odnesl díky brance Luuka de Jonga jednobrankový náskok a zásluhou vyloučení brankáře van der Harta i výhodu jednoho muže v poli navíc.
    To se projevovalo po celý průběh druhé části, kdy bylo na hřišti prakticky jen jedno mužstvo. Obrana Zwolle byla totiž zásluhou červené karty hodně prostupná a domácí se často dostávali do vyložených pozic. Nakonec dokázali zužitkovat „jen “ další tři. V 65. a 72. přidal svou druhý a posléze i třetí gól Luuk de Jong, který tak oslavil hattrick v dnešním duelu. V 79. minutě pečetil výhru svého celku Joshua Brenet. Hosté mohli ještě v závěru alespoň kosmeticky upravit skóre, ale Menig svou šanci neproměnil. Za výhru 4:0 tak bere všechny tři body domácí PSV.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Teď už se utkání jen dohrává a PSV kombinuje s míčem na své polovině.
    90+2. Menig se v poslední šanci zápasu proti Zoetovi neprosadil.
     
    90+2
    Nakonec mohli udeřit ještě hosté! Menig prokázal dobré krytí míče i tah na bránu a z poměrně velkého úhlu vyslal prudkou ránu, kterou Zoet v lehkými obtížemi vyrazil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastaví 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    A k té nebylo daleko! Prudkou přihrávku podél malého vápna mohl uklízet na zadní tyči do prázdné brány jeden z domácích. Míči však v cestě do brány zabránil včasným skluzem hostující zadák.
     
    89
    PSV ani v závěru nepolevuje v útočení a kombinuje na polovině soupeře, který se zuby-nehty brání páté brance.
     
    88
    Poté je opět Lozano chycen v ofsajdové pasti a akce PSV tak nemůže pokračovat.
     
    87
    Další rána z velkého úhlu nemohla Hauptmeijera překvapit. Prostor u své pravé tyče se v pohodě pohlídal.
     
    86
    Lozano následně vyslal střílenou přihrávku z pravé strany šestnáctky, která však nemířila mezi tři tyče na kopačky jeho spoluhráčů.
     
    85
    Hosté se ještě pokusili najít ze své poloviny své útočníky na hranici šestnáctky, ale tam zafungovala na výbornou domácí obrana.
     
    84
    Domácí poté znovu obléhali šestnáctku soupeře, ale žádný z jejich centrů se neujal, a tak je to stále o čtyři góly.
     
    82
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Luuk de Jong, přichází Donyell Malen.
     
    81
    Domácí fanoušci jsou s výsledkem svého celku spokojeni a své rozpoložení dávají najevo hlasitým zpěvem chorálů.
    78. Joshua BRENET - 4:0
     
    78
    PSV právě vstřelilo branku!
    To již zavání pro hosty debaklem! Více prostoru na hřišti využil na levé straně Gudmundsson, jenž vysunul JOSHUU BRENETA, jenž sám postupoval zleva na Hauptmeijera. Krajní hráč Eindhovenu si poté poradil náramně a krásným obstřelem na zadní tyč rozvlnil síť hostující brány počtvrté.
     
    77
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Albert Gudmundsson.
     
    77
    Hendrix poté sice vyslal prudkou ránu ze své kopačky, ale ta minula bránu Zwolle. Ještě před odkopem bude při ošetřování hostujícího hráče následovat střídání Eindhovenu.
     
    76
    Ani tato patička v pokutovém území úspěch neslavila, ale domácí budou po odkopu hostů vhazovat.
     
    75
    Teď to domácí zahráli až příliš na krásu. Patička se jim na hranici velkého vápna nepovedla a přicházejí tak na malou chvíli o útočné pozice.
     
    73
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Wouter Marinus, přichází Queensy Menig.
    72. Luuk de Jong - 3:0
     
    72
    PSV právě vstřelilo branku!
    Po chvíli přidávají domácí třetí gól a tři body z tohoto utkání je již neminou! Brenet se prezentoval výbornou přihrávkou z levé strany pokutového území, když před bránou našel na hraně ofsajdu LUUKA DE JONGA, jemuž stačilo jen nastavit nohu, aby míč usměrnil za záda Hauptmeijera a završil tak hattrick v dnešním duelu.
     
    70
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Marco van Ginkel, přichází Mauro Júnior.
     
    70
    Poté je Lozanovi odmáván a odpískán ofsajd a následovat bude střdídání Eindhovenu.
    68. Lozano svou ránu napálil jen do tyče.
     
    68
    Opět zvonila branková konstrukce za Hauptmeijerem! Do velkého vápna se z pravé strany vřítil Lozano, jenž křižnou prudkou střelou orazítkoval vzdálenější tyč hostující brány.
     
    67
    A znovu se hnali domácí do rychlého brejku. Arias skvěle posílal míč do šestnáctky, ale před van Ginkelem na poslední chvíli uklidil míč do bezpečí jeden z beků Zwolle.
    65. Luuk DE JONG - 2:0
     
    65
    PSV právě vstřelilo branku!
    Vzápětí však již druhý gól přidávají a odskakují do dvoubrankového vedení! Lozano se po chytré přihrávce van Ginkela vyhnul ofsajdu a z pravé strany pokutového území vyslal dloubáček mimo dosah vybíhajícího Hauptmeijera před bránu, kde LUUK DE JONG uklidil míč hlavou do prázdné brány.
     
    64
    Domácí se ani nyní neprosadili z rohového kopu K hlavičce se sice dostali, ale zakončit přesně již nikoliv.
     
    63
    Na velký výlet se vydal hostující stoper Sandler, jenž vyvezl míč od své šestnáctky téměř až na tu soupeřovu, kde založil slibnou akci svého celku. Jeho spoluhráči ovšem míč vzápětí ztratili, a tak akce jejich spoluhráče přišla vniveč.
     
    62
    Po hodně dlouhé době se u míče ocitl na útočné polovin Namli, ale jelikož byl zdvojen, tak balon jen prakticky odevzdal na kopačky domácích.
     
    61
    Bergwijn se s tím nyní nikterak a vyslal utěšenou ránu z dobrých pětadvaceti metrů. Haupetmeijer ji ovšem perfektní rybičkou zlikvidoval.
     
    60
    Už už to vypadalo, že se budou domácí opět řítit sami na brankáře, ale hosté si posléze pomohli nenápadným faulem, který ovšem neunikl pozornosti sudího, jenž přisuzuje míč PSV.
     
    59
    Poté však přichází nepřesný pas Eindhovenu a hostující gólman si už staví míč k odkopu.
    57. De Jong selhal tváří v tvář Hauptmeijerovi.
     
    57
    Další tutovka PSV! Na perfektně načasovanou přihrávku za beky si naběhl Luuk de Jong, který ovšem tváří v tvář Hauptmeijerovi neuspěl. Hostující brankář jeho střelu mezi nohy skvěle vyrazil.
     
    57
    Tentokrát však jen míč po centru prodloužil jeden z domácích fotbalistů a balon se poté dokutálel až do zámezí a hosté tak budou moci vhazovat.
     
    56
    A budou tak činit i nadále, neboť domácí mají výhodu dalšího rohového kopu.
     
    55
    Zwolle po dobrém napadání PSV prakticky jen odevzdalo dlouhým nákopem míč do správy domácích a bude se tak muset opět bránit.
     
    53
    Domácí nyní tlačí svého soupeře! De Jong si nejprve míč zpracoval mezi malým vápnem a penaltou, ale napálil jen dobře postaveného obránce Zwolle. Hra poté pokračovala a přišla rána zpoza šestnáctky, kterou tečoval znovu de Jong a Hauptmeijer musel předvést skvělo reakci a balon, který směřoval do protipohybu zastavil.
    52. Hauptmeijer vytáhl Bergwijnův pokus na poslední chvíli alespoň na břevno.
     
    52
    Nyní měli hosté velké štěstí! Centr Breneta de Jong zasáhnout nedokázal, čímž dokonale zmátl Hauptmeijera, který do poslední chvíli čekal teč domácího útočníka a nakonec musel konečky prstů vyškrábnout míč na břevno.
     
    51
    Nejvýše se poté do vzduchu vyšrouboval van Ginkel, avšak jeho hlavička letěla vysoko nad. Hauptmeijer si již staví míč k odkopu.
     
    50
    Eindhoven bude zahrávat již třetí rohový kop v krátkém sledu. Tomu druhému se hosté totiž v pohodě ubránili.
     
    49
    Centr proletěl napříč pokutovým územím a následně se do něj znovu domácí dostali po levé straně. Pak ovšem nenásledovala přesná přihrávka a odražený balon sebral do rukavic Hauptmeijer.
     
    48
    Lozano byl na pravé straně nekompromisně zastaven hostujícím obránce, po jehož skluzu bude mít PSV k dispozici rohový kop.
     
    47
    Působení Zwolle na útočné polovině nemělo dlouhého trvání a PEC se tak bude muset znovu bránit.
     
    46
    Domácí začali druhý poločas nepřesností. Schwaab vyslal příliš dlouhý nákop směrem vpřed, z čehož resultuje odkop hostující brány.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:49.
     
    Je za námi úvodní půle zápasu. Po většinu jejího průběhu se oba tým potýkaly s nepřesnostmi a příliš fotbalové krásy jsme tudíž neviděli. V závěru poločasu se ovšem začaly dít věci. Nejprve spálil velkou šanci de Jong a ve 42. minutě byl vyloučen hostující brankář van der Hart poté, co v samostatném úniku sestřelil pronikajícího Luzana. Domácí výhodu jednoho hráče v poli využili těsně před pauzou. Po centru od rohového praporku se do vzduchu na zadní tyči pověsil Luuk de Jong, jenž zařídil poločasové vedení svého celku v poměru 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
    45+3. Luuk DE JONG - 1:0
     
    45+3
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí ještě do poločasu využívají početní výhodu a ujímají se vedení! Na centr od rohového praporku v podání Lozana si na zadní tyči vyskočil nejvýše LUUK DE JONG, který přehlavičkoval svého strážce a z malého vápna poslal balon do sítě.
     
    45+2
    Teď to však již rohový kop bude. Brenet nastřelil do Ehizibueho, od kterého šel míč do autu.
     
    45+1
    Nakonec z této akce nebude ani roh pro domácí. Lozanův centr srazili hosté a míč před další standardnkou PSV uchránil Hauptmeijer.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví v prvním poločase tři minuty.
     
    44
    Van Ginkelovi se následný přímý volný kop vůbec nepovedl. Jeho slabá střela po zemi navíc šla mimo tři tyče a na první zákrok si tak střídající Hauptmeijer bude muset počkat.
     
    43
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Terell Ondaan, přichází Mike Hauptmeijer.
    42. Zákrok van der Harta, po kterém následovala červená karta.
     
    42
    Velká komplikace pro Zwolle! Sám na bránu uháněl Lozano a vybíhající van der Hart jej před šestnáctkou poslal k zemi a po červené kartě putuje předčasně do sprchy.
    40. De Jong z bezprostřední blízkosti nepřekonal hostujícího brankáře.
     
    40
    Pořádně rušno bylo nyní před hostující bránou! Z levé strany dostal skvělou přihrávku do stoprocentní příležitosti de Jong. Z těsně blízkosti však vybíhající van der Harta nepřekonal a při následné dorážce se domácí dopustili útočného faulu.
     
    39
    Freire hodně ostře zajel na polovině hřiště do domácího hráče a je tak druhým hráčem, kdo dnes obdržel žlutý kartónek.
     
    37
    Lozano zbytečnou kličkou pokazil po ubráněném přímém kopu brejk domácích, ale skvělým návratem a skluzem upálil míč soupeři do autu.
     
    36
    Veškeré dění se nyní stěhuje do velkého vápna PSV. Na úrovni šestnáctky budou z pravé strany zahrávat hosté zajímavou standardku.
     
    34
    Tak přeci jen trochu vzruchu pro domácí příznivce. Lozano v rychlém brejku dostal pěknou přihrávku do běhu, a ačkoliv byl tísněn, tak stačil vypálit na bránu hostů. Trefil však jen boční síť.
     
    33
    Zwolle to zkoušelo po chvíli středem hřiště, avšak pokazilo narážečku na hranici pokutového území. Dopředu tedy mohou spěchat domácí.
     
    31
    Následně se neujala ani střela Nijlanda z dvaceti metrů a na první gól si tak budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.
     
    30
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Rick Dekker, přichází Terell Ondaan.
     
    29
    A vypadá to, že se bude střídat. Dekker, který před malou chvílí opouštěl trávník za přítomnosti lékařů bude muset být nahrazen.
     
    28
    Když to nešlo po levé straně, zkusili to Eindhovenští po té pravé. Ani tady však neuspěli a po další nepřesnosti se bude kopat od brány Zwolle.
     
    27
    Tohle již vypadalo lépe z pohledu domácích. Brenet postupoval z levé strany do pokutového území, ale svou přihrávkou trefil jen prvního bránícího hráče a ani jeho následný centr nenašel nikoho z hráčů PSV.
     
    25
    Brenet se pokoušel najít své kolegy v šestnáctce. Avšak stejně jako v předchozích případech našel pouze rukavice van der Harta.
     
    24
    Ani teď však nic kloudného nevymysleli a po jejich nepřesné přihrávce mohou spřádat útočné plány zase hosté.
     
    24
    Následně je svou aktivitou donutili k nákopu vpřed, čímž získali míč na své kopačky a mohou se tedy pokusit prolomit obranu PEC.
     
    23
    Zwolle nyní kombinuje na vlastní polovině, ale domácí mu svým napadáním příliš prostoru k rozehrávce nedávají.
     
    22
    Více jak dvacet minut je za námi a nutno říci, že zatím nesledujeme příliš atraktivní fotbal. Nejinak tomu bylo ani teď po dalším nepřesném centru domácích do pokutového území.
     
    20
    Velmi ostrý zákrok ve středovém kruhu předvedl van Ginkel, jenž šlapákem sestřelil svého soupeře. Po právu za to vidí od sudího žlutou kartu.
     
    19
    Zwolle se poté neprosadilo šikovnou prostrkávačkou do pokutového území a vše z pohledu domácích vyřešil razantním odkopem Isimat-Mirin.
     
    18
    Další útok Eindhovenu je ovšem zastaven praporkem sudího, který odmával ofsajd. Kopat se bude proti bráně Zoeta.
     
    17
    Marcellis poté předvedl dobrý obranný skluz u pravé postranní čáry a bude z toho tedy vhazování pro domácí PSV.
     
    16
    Slibně rodící se akci na pravé straně ovšem pokazil svým centrem Bergwijn, který našel pouze rukavice van der Harta.
     
    15
    Následný centr byl však na malém vápně odvrácen a Zwolle musí začínat další útok z vlastní poloviny.
     
    14
    Namli sice nasadil jesličky Brenetovi, ale následně byl zakřižován dalším domácím hráčem, který míč odkopl na roh.
     
    13
    Poté ještě došlo k menší výměně názorů mezi domácími a hostujícími hráči, ale vše vyřešil důraznou domluvou hlavní rozhodčí.
     
    12
    Na první ostrou střelu jsme museli čekat do dvanácté minuty. Zpoza šestnáctky se do míče opřel van Ginkel, jehož projektil vyrazil výborným zákrokem van der Hart.
     
    11
    To se nyní v pohodě ubránilo při vzdušném souboji na polovině hřiště. Následně budou domácí vhazovat.
     
    10
    Na poslední chvíli následně hosté odkopli míč do bezpečí před pronikajícím hráčem PSV. To byl důležitý zákrok posledního fotbalisty Zwolle.
     
    9
    Van der Hart poté v pohodě sebral centr Ariase. Hra je poté ovšem přerušena, neboť na hrací ploše zůstává ležet hostující Dekker, jenž si přivodil nějaký šrám po ostrém skluzu.
     
    7
    Velmi důrazný byl nyní domácí obránce při souboji s Nijlandem, od kterého šel míč mimo hrací plochu. Bude se kopat od brány PSV.
     
    6
    To ovšem nemělo dlouhého trvání. Následně se však svým centrem z pravé strany neprosadili ani domácí a hrát tak mohou znovu fotbalisté Zwolle.
     
    5
    Ti ovšem na míči dlouho nezůstali a budou se teď muset bránit kombinaci hostů, kteří si vyměňují balon na útočné polovině.
     
    4
    Příliš prudký pas dostal de Jong, který poté pokračoval v pohybu a svým napadáním donutil brankáře van der Harta k odkopu, po němž budou hrát opět domácí.
     
    3
    Nyní se to pro PSV vyvíjelo velmi slibně. Dost prostoru totiž měl na pravé straně, odkud přišla přihrávka pod sebe do pokutového území. V něm se ovšem při snaze zakončit srazili dva hráči Eindhovenu a díky tomu se Zwolle ubránilo.
     
    2
    To se jim však nepodařilo ani na podruhé a míč skončil po nepřesné přihrávce v zámezí. Následovat bude odkop od domácí brány.
     
    1
    Ani jeden z týmů se při svých první útočných výpadech prosadit nedokázal, a tak mohou z vlastní poloviny založit další akci hostující hráči.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel (C), Hendrix, Ramselaar – Bergwijn, L. de Jong, Lozano.
    Náhradníci: van Osch, Room – Luckassen, Pereiro, S. Lammers, Rigo, Rosario, A. Gudmundsson, Paal, Malen, Mauro Júnior, Obispo.

    PEC Zwolle: van der Hart – Ehizibue, Marcellis (C), Sandler, Freire – E. Bakker – Dekker, Marinus – Namli, Nijland, Mokhtar.
    Náhradníci: Hauptmeijer, Reimink – Woudstra, Israelsson, Benschop, Ondaan, Parzyszek, S. van den Berg, Menig.

    Rozhodčí: Gözübüyük – van Roekel, Langkamp.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Poslední tři vzájemná utkání

    19.11.2017 Zwolle – PSV 0:1
    14.5.2017 PSV – Zwolle 4:1
    20.8.2016 Zwolle – PSV 0:4
     
    PEC Zwolle

    Zwolle má za sebou rovněž dvacet duelů, ve kterých, v porovnání s PSV, nasbíralo jen 36 bodů, které mu garantují 5. pozici.
    Jeho hlavní zbraní je určitě obranná činnost. Doposud totiž inkasovalo 23 gólů a patří tak k nejlepším klubům Eredivisie.
    Na stadionech soupeřů se představilo v deseti střetnutích, avšak získalo v nich pouze 16 bodů. Právem mu tudíž náleží 9. místo v tabulce venkovních celků.

    Posledních pět utkání

    31.1.2018 (Pohár) Alkmaar – Zwolle 4:1
    27.1.2018 (Eredivisie) Zwolle – Vitesse 1:2
    20.1.2018 (Eredivisie) Zwolle – Breda 1:0
    12.1.2018 (Přát. utk.) Zwolle – Lotte 5:1
    22.12.2017 (Eredivisie) Den Haag – Zwolle 4:0
     
    PSV Eindhoven

    Eindhoven si v uplynulých dvaceti zápasech vedl velmi dobře a s 52 body vévodí nizozemské Eredivisie se sedmibodovým náskokem na druhý Ajax.
    Velkou zbraní PSV je jednoznačně ofenzíva. V dosavadním průběhu totiž nastřílel 53 branek a je druhým nejproduktivnějším mužstvem soutěže.
    Před vlastními fanoušky je navíc stoprocentní. Z devíti duelů nasbíral plný počet 27 bodů a rovněž tak sídlí v čele tabulky domácích týmů ligy.

    Posledních pět utkání

    31.1.2018 (Pohár) Feyenoord – PSV 2:0
    27.1.2018 (Eredivisie) Twente – PSV 0:2
    21.1.2018 (Eredivisie) Heracles – PSV 1:2
    13.1.2018 (Přát. utk.) PSV – Fluminense 2:1 pen.
    11.1.2018 (Přát. utk.) Corinthians – PSV 2:1 pen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Radomír Fukala

    Branky: 45+3. L. de Jong, 65. L. de Jong, 72. L. de Jong, 78. Brenet

    Karty:   20. van Ginkel (PSV) – 39. Freire (ZWO)   42. van der Hart (ZWO)


    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel (C) (70. Mauro Júnior), Hendrix, Ramselaar – Bergwijn (77. A. Gudmundsson), L. de Jong (82. Malen), Lozano.
    Náhradníci: van Osch, Room – Luckassen, Pereiro, S. Lammers, Rigo, Rosario, A. Gudmundsson, Paal, Malen, Mauro Júnior, Obispo.

    PEC Zwolle: van der Hart – Ehizibue, Marcellis (C), Sandler, Freire – E. Bakker – Dekker (30. Ondaan, 43. Hauptmeijer), Marinus (73. Menig) – Namli, Nijland, Mokhtar.
    Náhradníci: Hauptmeijer, Reimink – Woudstra, Israelsson, Benschop, Ondaan, Parzyszek, S. van den Berg, Menig.

    Rozhodčí: Gözübüyük – van Roekel, Langkamp

    Diváci: 32 800
    bahis siteleri