Liberec – Bohemians 1905 1:1 (kon.) | Zlín – Teplice 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Opava 6:1 (kon.)
Slavia – Jablonec 0:2 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
6:1 (3:1)
Slezský FC Opava
Sobota 18.08.2018, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Opavští zcela rezignovali a nechávají Viléma Fendricha na pospas domácím střelcům. Do střelecké listiny se mohl zapsat i Petr Mareš, jenže z dobré pozice rozvlnil pouze boční síť.
     
    87
    Kuzmanovićův nepovedený pas našel pouze Ladru, který se okamžitě vydal do soupeřovy dokořán otevřené obrany. Po narážečce se Přikrylem domácí mladík zaútočil na svůj druhý gól, jeho ráně ale kousek přesnosti navíc ještě scházel.
     
    84
    Konaté vysunul do další dobré příležitosti Tomáše Přikryla, který z ostrého úhlu zkusil prostřelit Fendricha, opavský brankář ale další pohromu nepřipustil.
     
    82
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Petr Zapalač, přichází Jakub Janetzký.
     
    80
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Nikolaj Komličenko, přichází Petr Mareš.
     
    77
    K tomu, aby Vilém Fendrich lovil míč ze své sítě už posedmé, nescházelo mnoho. Po rohovém kopu se totiž balon odrazil k Tomáši Přikrylovi, jehož ránu hostující gólman vytáhl konečky prstů.
     
    73
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Lukáš Hůlka, přichází Jiří Kateřiňák.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Jan Schaffartzik (SFC Opava).
     
    69
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Václav Jurečka, přichází Jan Řezníček.
    67. Tomáš LADRA - 6:1
     
    67
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Opavská defenziva je zralá na ručník, tohle už je opravdový debakl. Domácí se vydali do dalšího rychlého brejku, Komličenko si počkal na z druhé vlny si nabíhajícího TOMÁŠE LADRU, jenž se díky rychlé kličce zbavil svého strážce a přízemní ranou ke vzdálenější tyči překonal Fendricha.
     
    65
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jaroslav Diviš, přichází Tomáš Přikryl.
     
    64
    Smolův bochánek za domácí obranu odvrátil Jan Král pouze k Tomáši Jursovi, jehož volej nevypadal vůbec špatně, nakonec ale doputoval kousek vedle tyče.
    58. Nikolaj KOMLIČENKO - 5:1
     
    58
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Troufám si tvrdit, že o vítězi dnešního duelu je už dvaatřicet minut před koncem základní hrací doby rozhodnuto. Pokutový kop si na starost vzal NIKOLAJ KOMLIČENKO, jenž prudkou ranou k tyči nedal Fendrchovi šanci, a zkompletoval tak hattrick!
    53. Ladislav TAKÁCS - 4:1
     
    53
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí krátce po začátku druhého poločasu přidávají čtvrtou branku a už nyní můžeme říci, že o vítězství je dnes připraví už jen malý fotbalový zázrak. Po Kerestešově rohu vznikl na zadní tyči pořádný závar, ve kterém se nejrychleji zorientoval LADISLAV TAKÁCS a nadvakrát uklidil míč do sítě.
     
    52
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Jaroslav Svozil, přichází Tomáš Smola.
    44. Ladislav TAKÁCS - 3:1
     
    44
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Opavští právě pocítili, že fotbal někdy může být opravdu krutý. Poté, co v poslední čtvrthodince ovládali hru, totiž nezvládli ubránit ojedinělý útok svého soupeře a potřetí inkasují. Komličenko si vyměnil míč s Konatém a poté vyslal tvrdou přízemní střelou, kterou vyrazil Fendrich jen do míst, kde se pohyboval LADISLAV TAKÁCS a ten už se se dorážky nemohl zmýlit.
     
    40
    Málem bylo srovnáno. Evidentně opaření domácí se dopustili další minely v rozehrávce, do samostatného úniku se na to konto vydal Puškáč, jenže Šeda svůj tým opět podržel.
     
    29
    Málem bylo vyrovnáno! Z uctivé vzdálenosti totiž ke střele napřáhl Nemanja Kuzmanović, míč se poté ve vzduchu parádně zakroutil a pořádně vylekal brankáře Šedu, který zasáhl doslova za pt minut dvanáct.
    26. Matěj HELEBRAND - 2:1
     
    26
    Opava právě vstřelila branku!
    Dvoubrankové vedení boleslavské fotbalisty lehce ukolébalo, opavský nápor z posledních minut vyústil ve snížení na rozdíl jediného gólu. Celá situace se narodila po rohovém kopu, když jeden z bránících hráčů domácího celku neuhlídal MATĚJE HELEBRANDA, jenž v pádu propasíroval míč za Šedova záda.
    21. Nikolaj KOMLIČENKO - 2:0
     
    21
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Obrana Opavy zatím nepodává optimální výkon a Boleslavští toho využívají už podruhé. Takács předskočil statického Schaffartzika, poté zachoval chladnou hlavu a povedeným pasem vyslal kupředu NIKOLAJE KOMLIČENKA, který i druhý vzájemný souboj s brankářem Fendrichem zvládl na jedničku.
    2. Nikolaj KOMLIČENKO - 1:0
     
    2
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Posléze se kupředu poprvé v tomto utkání vydali domácí fotbalisté a hned se dokázali prosadit, lepší vstup do utkání si Mladá Boleslav asi nemohla přát. Po chybě jednoho z hráčů Opavy se domácí ve třech vrhli kupředu, nakonec to byl Diviš, kdo vyzval ke skórování osamoceného Ladru. Jeho pokus stačil Fendrich vyrazit pouze k dobíhajícímu NIKOLAJI KOMLIČENKOVI, jenž už měl snadnou práci.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 2. Komličenko, 21. Komličenko (Takács), 44. Takács, 53. Takács, 58. Komličenko (pen.), 67. Ladra (Komličenko) – 26. Helebrand (Zapalač)

    Karty:   71. Schaffartzik (OPA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:7.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Král, Chaluš, Keresteš – Hůlka (C) (73. Kateřiňák), Takács – Konaté, Ladra, Jaroslav Diviš (65. Přikryl) – Komličenko (80. Mareš).
    Náhradníci: Kamenár – Kateřiňák, Hubínek, Přikryl, Mareš, Valenta, Křapka.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Svozil (52. Smola), Helebrand – Jursa, Radić, Kuzmanović (C), Schaffartzik, Zapalač (82. Janetzký) – Jurečka (69. Řezníček), Puškáč.
    Náhradníci: Šrom – Simerský, Řezníček, Zavadil, Smola, Janetzký, Juřena.

    Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Jakub Hrabovský, Petr Vít

    Diváci: 3100
    bahis siteleri