Příbram – Liberec 1:3 (kon.) | Opava – Karviná 1:3 (kon.) | Ostrava – Dukla Praha 2:0 (kon.)
Teplice – Slavia 0:3 (kon.)
konec
FK Příbram
1:3 (0:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 25.08.2018, 17:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Příbram poprvé v letošní sezóně Na Litavce prohrála, když v šestém kole FORTUNA:LIGY nestačila na Liberec, který potrestal tým z hornického města za dvě neproměněné šance z úvodu. Jan Matoušek sice krátce po přestávce odpověděl na gól Tomáše Malinského po půlhodině hry, jenže hned vzápětí vrátil hostům ztracené vedení Roman Potočný. Liberec ještě v závěru přidal pojistku, když se prosadil střídající Filip Oršula. Kromě Tomáše Malinského odehrál fantastické utkání také Petr Ševčík, který přihrál na dva góly a celkově má na svém kontě čtyři asistence. Výsledek. 1.FK Příbram 1 Slovan Liberec 3. (19:02:58)

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Antonín Fantiš využil sklepnutí Miroslava Slepičky, jenže jeho střela zpoza šestnáctky v samotném závěru zamířila nad.
     
    90+2
    Jan Rezek si uprostřed šestnáctky nabíhal na zpětnou přihrávku Filipa Hlúpika z pravé strany a ostrého úhlu, ke střele se ovšem nedostal, protože jeho náběh byl příliš pomalý a jeden z libereckých hráčů toho využil k odkopu.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Kromě Tomáš Malinského dnes odehrál skvělý zápas také Petr Ševčík, který potvrdil, že je playmakerem libereckého týmu, když ke dvěma asistencím z minulých kol přidal další dvě.
     
    90
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Petr Ševčík, přichází Aleš Nešický.
     
    88
    Miroslav Slepička se dostal na ose hřiště po odvráceném kolmém pasu z pravého křídla k odraženému míči a práskl do míče, jenže na rozdíl od Letné napálil pouze síť za bránou.
     
    87
    Liberec už v závěru zápasu hraje hodně jednoduše a navíc mu vyhovuje fakt, že hra je nyní hodně kouskována.
     
    86
    Příbram se na levé straně hřiště snažila vybojovat ztracený míč, jenže jeden z hráčů v zelených dresech svého protihráče postrčil oběma rukama, takže mu byl odpískán útočný faul.
     
    84
    Jan Matoušek se snaží rozhýbat příbramskou hru a nyní se snažil prosadit na levém křídle v blízkosti šestnáctky, kde mu byl s mírným zpožděním odmáván a odpískán ofsajd.
     
    83
    Tomáš Malinský odehrál fantastický zápas a ačkoliv sám jednou skóroval, určitě bude trošku litovat toho, že nedal více než jednu branku, protože šancí na to měl dnes hodně.
     
    82
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Tomáš Malinský, přichází Martin Koscelník.
    79. Filip ORŠULA - 1:3
     
    79
    Liberec právě vstřelil branku!
    FILIP ORŠULA si naběhl na pravé straně šestnáctky na nádherný kolmý pas vzduchem od Romana Potočného a po obhození jednoho z příbramských obránců napálil míč do bližšího pravého horního rohu brány! Liberci se střídání vyplatilo a vede v Příbrami už 3:1! Asistence: Roman Potočný.
     
    77
    Roman Květ se postavil k rozehrání volného přímého kopu, tentokrát ale napálil pouze hlavu jednoho ze dvou hráčů ve zdi.
     
    76
    Emmanuel Antwi vyhrál osobní souboj v blízkosti šestnáctky a z levé strany se málem řítil sám na bránu, jenže místo výhody přišlo odpískání faulu. Důležitou roli zřejmě sehrál fakt, že příbramský obránce poté svého protihráče přistrčil. Nejprve jsem si totiž myslel, že mu byl odpískán útočný faul.
     
    75
    A další liberecký ofsajd, ve kterém se tentokrát ocitl ihned po příchodu na hřiště střídající záložník Filip Oršula.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 50. Matoušek – 33. Malinský (Ševčík), 54. Potočný (Ševčík), 79. Oršula (Potočný)

    Karty:   19. Mashike Sukisa (LIB)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 1:4. Fauly: 11:15.
    FK Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Soldát, Skácel (C) (69. Jan Rezek) – Katidis (46. Květ), Kilián (65. Antwi) – Fantiš, Matoušek, Hlúpik – Slepička.
    Náhradníci: Kočí – Antwi, Průcha, Jan Rezek, Keita, Kodr, Květ.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Mikula, Vukliševič, Karafiát, Kačaraba – Mara, Breite (C) – Malinský (82. Koscelník), Ševčík (90. Nešický), Potočný – Mashike Sukisa (74. Oršula).
    Náhradníci: Nguyen – Koscelník, Oršula, Oscar, Pešek, Pázler, Nešický.

    Rozhodčí: Martin Nenadál. Asistenti: Dušan Pospíšil, Milan Flimmel. Čtvrtý rozhodčí: Jan Váňa

    Diváci: 4676
    thejrc.org