Karlovy Vary – Štěchovice 0:2 (kon.) | Benešov – Vyšehrad 1:3 (kon.) | Zápy – Ústí n/O 2:1 (kon.)
konec
SK Zápy
2:1 (0:0)
TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Neděle 26.08.2018, 17:00 • Teletnik Arena, Zápy • Česká fotbalová liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Těším se na vás u dalších online přenosů na počtenou! (18:55:22)
     
    Je rozhodnuto! Byť se hosté ujali celkem brzy v druhé půli vedení, v závěru podcenili vzrůstající zápský tlak a v krátkém čase inkasovali dva góly. Z toho už se nemohli dostal, tudíž Zápy vyhrávají zcela zaslouženě 2:1 a pokračují ve své neporazitelnosti.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Pravděpodobně poslední akce utkání. Po nedovoleném zákroku Ústí ve vápně se dostal Luděk Frydrych k dalekému odkopu od své branky.
     
    90+1
    V závěru utkání se ještě Ústí snaží o překvapení. Tentokrát ale Zápy brání o to více důrazněji.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    90
    Marek Jech opět nakopl míč daleko. Ten se ale brzy k němu vrátil. Ovšem bez hráčů, díky čemuž mohl brankář Jiskry volit podobný způsob rozehrávky znovu.
     
    89
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Matějka, přichází Růžek.
     
    88
    Orlickoústečtí se pokouší o průniky. Častokrát ale jejich šance zahoří ještě na vlastní polovině, kde hostující hráče blokuje několik hráčů Záp.
     
    87
    Hosté se dopustili nedovoleného zákroku. Díky tomu krátce za polovinou mohou Zápy rozehrát. To využili k nákopu k Jechovi. Míč ale zastavil sám gólman Ústí, který volí stejnou taktiku.
     
    86
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Pazdera, přichází Smejkal.
     
    85
    Na dva doteky se Zápy dostaly až skoro k soupeřově brance. V souboji jeden na jednoho se ale opět míče zmocnili hosté.
     
    84
    Ústí nad Orlicí převzalo útočnou aktivitu a snaží se ohrožovat zápskou branku. Obranný blok domácích se ale vysunul až skoro na polovinu a spolehlivě hájí svůj vymezený prostor.
     
    82
    Do přečíslení dva na jednoho se dostávali orlickoústečtí fotbalisté. Míč byl ale příliš rychlý, navíc se proti němu rozeběhl brankář Frydrych, který jej bleskově posunul blíže ke středu.
     
    81
    Radek Tichý si to prošel křižmo střední částí hřiště. U autové čáry ale nezvládl souboj s protihráčem, který odkopl míč mimo hřiště. Díky tomu ale mohl Tichý poslat do hry své spoluhráče.
     
    79
    Jakoby to Zápům nestačilo. Stále se tlačí blíže a blíže k brance. Proti tomu ale orlickoústečtí vystavěli neproniknutelnou tvrz, která odráží cokoliv na ní letí.
    78. HRON - 2:1
     
    78
    Zápy právě vstřelily branku!
    Domácí rychle získávají vedení! Rychlou narážečku proměnil do zcela volného prostoru branky VOJTĚCH HRON, který v krátkém čase otáčí vývoj utkání ve prospěch domácího týmu.
     
    77
    Po Putzově nedovoleném zákroku vyslali hráči Ústí nad Orlicí obloučkovitý nákop k brance Frydrycha.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Petr Putz (SK Zápy).
    75. PÁVEK - 1:1
     
    75
    Zápy právě vstřelily branku!
    Zápy vyrovnávají a to velmi povedeně! Nůžkami poslal míč do sítě z malého vápna MICHAL PÁVEK, čímž vrací svůj tým do hry.
     
    73
    Těsně vedle pravé tyče zakončili orlickoústečtí svou akci. Gólman Frydrych ale neotálel a velmi rychle vyhodil míč k půlicí čáře do hloučku svých spoluhráčů.
     
    72
    Od své branky se dostaly Zápy ke klidné rozehrávce. Do trochu větších otáček se dostal až s blížícím se středem pole. Jiskra ale zažehnuta nebyla, naopak vykazovala přílišné známky vzdoroproudu.
     
    71
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Mory, přichází Brabec.
     
    71
    Domácí se opět tlačí do útoku. Již se ale ani nepřibližují velkému vápnu, které blokuje organizovaná orlickoústecká obrana.
     
    70
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Jukl, přichází Hron.
     
    69
    Hostům se povedlo přenést těžiště hry až před zápského gólmana. Po chvilce ale dokázali domácí vyběhnout zpět.
     
    68
    Tlak Záp graduje. Úměrně s ním ale také obranná aktivita Ústí nad Orlicí. Výsledkem všeho je neustálá snaha domácích o přechod do útočného pásma, která velmi brzy naráží na hostující blok.
     
    66
    Dlouhé nákopy nyní zkouší zápští fotbalisté. Ve vápně ale stojí trojice připravených obránců hostujícího celku, která s přehledem blokuje a odráží každý míč, který do vápna přiletí.
     
    65
    Zápy se drží na soupeřově polovině. Ovšem těsně za středovou čarou. Dál se téměř nemohou dostat.
     
    64
    Další odkop Marka Jecha. Tentokrát ale míč našel svůj cíl až v zámezí na úrovni brankové čáry na opačné straně.
     
    63
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Macek, přichází Matějka.
     
    63
    Vysoko přestřelil Matouš Kopecký, když se z velké vzdálenosti pokusil poslat míč na branku Frydrycha.
     
    62
    Ústí nad Orlicí vyneslo na malou chvíli hru blíže ke středu hracího pole. Zde se míče chopili opět domácí, kteří na tomto prostoru kombinují a chtějí přejít k brance soupeře.
     
    60
    Zápy se tlačí k brance stále více a více. Velkou akci teď gólově zakončil Milan Macek, který poslal do sítě odražený míč zprava. Sudí Hánys ale tuto trefu kvůli ofsajdovému postavení neuznal.
     
    58
    Velký závan akce se objevil nyní před Jechem. Obrana Ústí si ale nakonec dokázala poradit, navíc byl jeden z obránců ve vápně faulován. Jech znovu odkopával od své branky.
     
    57
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází M.Jelínek, přichází Putz.
     
    57
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Hašek, přichází Hakl.
     
    56
    Možnost přímého kopu z celkem slibné vzdálenosti se nyní otevřela pro zápského Richarda Jukla. Střelu k pravé tyči ale i tentokrát zvládl Jech vyrazit mimo hřiště.
     
    54
    Orlickoústečtí se nemohou vymanit ze sevření na své polovině. Ničemu nepomáhá ani situace, že Zápy drží míč. Hosté se tak pouští pouze k odkopům či odhlavičkováním balonů na střed hrací plochy.
     
    53
    Zápy znovu pomalu rozehrávají od vlastní branky.
     
    52
    Gólovou situaci měl na svých kopačkách Václav Svoboda. Z malého vápna vyslal prudkou střelu ke vzdálenější tyči, proti které ale Marek Jech vyskočil rybičku a míč přidržel na zemi.
     
    51
    Střela Matouše Kopeckého se pouze odrazila od protihráče stojícího před ním Zápy se následně snažily prosmýknout se dále.
     
    50
    Po obdržení gólu se Zápy znovu tlačí na soupeřovu polovinu. Není jim to ale nic platné, neboť již na dělící čáře hájí Ústí usilovně svůj předbrankový prostor.
    49. SOUČEK - 0:1
     
    49
    Ústí nad Orlicí právě vstřelilo branku!
    Hosté se zkraje druhé půle ujímají vedení! JAN SOUČEK se dostal do malého vápna, kde na pravé straně uklidil míč k bližší tyči zápské branky.
     
    48
    Centr zleva od Záp byl příliš přetažený. Místo před brankoviště si to zamířil do zámezí. Tím se Marku Jechovi otevřela příležitost pro další odkop.
     
    46
    Do prvního útoku se vydali domácí fotbalisté. Celou akci ale uhasil gólman Jech, který opět volil svůj oblíbený dlouhý nákop. Díky tomu se orlickoústečtí dostali na soupeřovu polovinu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle přinesla mnoho šancí. Zprvu měly daleko více ze hry domácí Zápy, které se mohly ujmout již zkraje vedení i díky penaltě, kterou neproměnily. Ovšem ani Ústí se nenechalo zahanbit a v polovině ukázalo co umí. Přesto zůstává utkání nadále bezbrankové.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Rugbyovský rozeběh připomínala rozehrávka dalšího přímého kopu Záp. Nutno říci, že taktika početní převahy na míči se domácím povedla. Dostali se totiž opět k velkému vápnu Ústí nad Orlicí.
     
    45
    V závěru první půle vyvezli hosté míč od své branky. Načež zablokovali další akci domácích hráčů.
     
    44
    Zápy drží svého soupeře v sevření na polovině. Už se ale nemohou dostat před branku, natož ji nějak zásadně ohrozit.
     
    43
    Další akce Záp končí dalším odkopem Jecha od své branky.
     
    42
    Marek Jech dosti otálí s odkopem od své branky. Po jeho exekuci se opět rozhořel boj o míč u středového kruhu.
     
    41
    Od počátku špatně zahraný přímý kop od Záp. První míč si posunuli mezi sebou k pravé lajně, po následném posunu více ke středu a centru k brance, doletěl míč do zámezí ještě hodně před svatyní hostujícího celku.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Diomande Mory (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí).
     
    39
    Marek Jech odkopem míče mimo hřiště zachránil svůj tým před samostatně dotírajícím útočníkem domácího týmu.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Patrik Langer (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí).
     
    38
    Na Zápy čeká přímý kop od středu pole. Opět zprvu volily rozehrávku nakrátko, následný dlouhý nákop si to zamířil přímo do rukavic Jecha.
     
    36
    Tvrdý hlavičkový souboj u středového kruhu dlouho nemohl najít vítěze. Sudí zde ale spatřili nedovolený zákrok domácích, čímž se míče chopilo Ústí, pro které se otevřela další nová dálnice k brance, byť s několika překážkami.
     
    34
    Hosté pomalu rozehrávají od své branky. Těsně před půlkou ale nestačili na zápský protiútok, díky čemuž přišli o míč, navíc se museli přesunout do obrany.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Petr Falta (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí).
     
    32
    Dlouhým nákopem od brankáře se opět dostalo Ústí na útočnou polovinu. Zde se ale strhla přetahovaná o míč, ze které vyjel vítězně domácí celek.
     
    30
    Zápy ubránily svůj brankový prostor. Z něj se vyklubal Jelínkův protiútok, který zahořel na přihrávce hráče Záp mezi tři protihráče. Byť se tato činnost nevyvedla, domácí hráč si alespoň vybojoval přímý kop.
     
    29
    Jan Jelínek v náporu dotírajícího protihráče pouze posunul míč za autovou čáru, vedle které stál.
     
    28
    Dlouhý rohový kop našel pouze rukavice orlickoústeckého gólmana, Z této akce se pokusili hosté přeběhnout k soupeřově gólmanovi, za což si i oni vybojovali roh.
     
    26
    Orlickoústečtí se snaží prosmýknout se do vápna. Naráží ale na nezdolnou zápskou obranu, která navíc využívá této krátké chvilky na míči k přesunu na opačný konec hrací plochy.
     
    24
    Zápy dlouho otálely s exekucí rohového kopu. Když se posléze dostal míč do šestnáctky, hlava domácího hráče byla příliš vysoko, tudíž míč mířil nad branku Marka Jecha.
     
    23
    Patrik Tichý nepřešel u pravé strany před protihráče. Přesto se nakonec soupeř z města na soutoku Labe a Orlice dostal do vápna. V něm ale bezproblémově zaúřadoval Luděk Frydrych.
     
    22
    Oba celky se nadále přetahují o míč na úrovni středového kruhu. Tentokrát to jsou Zápy, které mají mírnou převahu a snaží se s míčem na kopačkách něco vytvořit.
     
    21
    Zápskou kombinaci odkopl do zámezí krátce za polovinou Tomáš Lněnička.
     
    20
    Ústí se pomalu probouzí. Nyní se snaží na několikrát dostat míč od hraniční lajny, za kterou se balon často dostává.
     
    18
    Průnik po levé straně nezvládl Jan Souček zakončit povedeným centrem před Frydrychovu branku. Zápský obránce proti míči vytáhl nůžky, tudíž míč poslal vysoko nad branku.
     
    18
    Diomande Mory za půlkou přímou kolmicí pouze odevzdal míč soupeři. Vyrojila se z toho další slibná příležitost domácích Záp.
     
    16
    Po předání si míče mezi oběma gólmany to byly znovu Zápy, kdo zahrozil. Tentokrát ale Orlickoústečtí svůj předbrankový prostor dokonale ubránili.
     
    15
    Ten hosté svou hlavou poslali na opačný konec hřiště, odkud se Zápy pokouší dlouhým autovým vhazováním poslal míč znovu na střed.
     
    14
    Dlouhý aut Záp vyrazil svými koleny mimo hřiště Marek Jech. Zápy mají výhodu rohového kopu.
     
    13
    Přetahovanou u středu hřiště se snažil vyřešit Jakub Chleboun. Jeho nákop ale našel pouze kopačky Luďka Frydrycha, čímž se Zápy opět zmocnily míče a mohly znovu zahájit další útočnou příležitost.
     
    12
    Zápy se pozvolně dostaly skoro až před branku Ústí. Pro letící míč si na hranici velkého vápna doběhl Jech, který svým uchycením míče do rukavic znemožnil domácím v pokračování příležitosti.
     
    10
    Domácí fotbalisté vyhráli souboj o míč u středového kruhu. Po něm se podél lajny prosprintoval k rohu Richard Jukl. U rohového praporku ale nestačil na dvojici protihráčů a o míč přišel.
     
    8
    Václav Svoboda se pokusil dlouhým nákopem z velkého vápna zakončit nebezpečnou situaci svého týmu. I díky přiklepnutí míče soupeřem ale nakonec poslal míč vysoko nad branku Marka Jecha.
     
    7
    Při přebírání míče po rohovém kopu se dopustili hráči Záp nedovoleného zákroku. Orlickoústečtí tedy získali možnost odkopu, čímž na čas uhasili nebezpečí před vlastní brankou.
     
    6
    Zápy drží míč krátce za polovinou a snaží se dostat blíže k soupeřově brance.
     
    4
    Faulovaný hráč se také postavil k exekuci pokutového kopu. Gólman Jech si ale vyskočil k levé tyči a míč vyrazil.
     
    4
    Žlutou kartu dostává Matouš Kopecký (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí).
     
    3
    Zápy rozehnaly nebezpečí. Rychle se následně dostaly do vápna, kde si navíc vybojovaly penaltu.
     
    2
    Zápy zvolily poněkud rozvážnější rozehrávku přímého kopu. Nakonec ale přecijen došlo k dlouhému nákopu proti orlickoústecké brance. Dále na branku se pokusil míč neúspěšně posunout Jiří Duben. Z této akce vyšlo Ústí do protiútoku.
     
    1
    Prvního výkopu se zmocnili hráči Ústí nad Orlicí, ti ale hned míč odkopli do zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Zápy: Frydrych – Novák, Pávek, Duben, Hašek, Jelínek M. (C), Eliáš, Jelínek J., Jukl, Svoboda, Macek.
    Náhradníci: Doležal – Matějka, Putz, Hron, Růžek, Jablonský, Hakl.

    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Jech – Chleboun, Lněnička, Falta, Nikodem, Souček (C), Tichý, Langer, Kopecký, Mory, Pazdera.
    Náhradníci: Krátký – Smejkal, Brabec, Smíšek, Skalický.

    Rozhodčí: Hányš – Nehasil, Jati.
     
    Loňská vzájemná utkání

    24.3.2018, 20. kolo: Ústí nad Orlicí – Zápy 2:1
    Vstřelené góly:
    53. Souček, 74. Souček – 37. Piták (pen.)

    27.8.2017, 3. kolo: Zápy – Ústí nad Orlicí 1:1 (3:5 pen.)
    Vstřelené góly:
    69. Novák – 2. Souček
     
    Öba celky mají za sebou rozdílný počet zápasů. Zápy mají kromě dvou dosud odehraných zápasů za sebou i předehrávku šestnáctého kola. Všechny tři zatím vyhrály. Úvodní zápas sehrály Zápy proti Litoměřicku, následovaly zápasy s Olympií Radotín a Slavojem Vyšehrad. Ústeckoorlická Jiskra sehrála zatím první dvě kola, taktéž obě vyhrála. To první proti Radotínu, jež porazili 1:0, druhé proti Převýšovu, který porazila stejným výsledkem.
     
    Zdravím vás u třetího kola České fotbalové ligy. Dosud neporazený SK Zápy přivítá v domovské Teletník Areně taktéž dosud neporaženou TJ Jiskru Ústí nad Orlicí. Přeji vám příjemné fotbalové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Trubička


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 75. Pávek, 78. Hron – 49. Souček

    Karty:   76. Putz (ZAP) – 4. Kopecký (UNO), 33. Falta (UNO), 38. Langer (UNO), 40. Mory (UNO)

    Neproměněná penalta: 4. Kopecký (ZAP), brankář Jech zneškodnil


    SK Zápy: Frydrych – Novák, Pávek, Duben, Hašek, Jelínek M. (C), Eliáš, Jelínek J., Jukl, Svoboda, Macek.
    Náhradníci: Doležal – Matějka, Putz, Hron, Růžek, Jablonský, Hakl.

    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Jech – Chleboun, Lněnička, Falta, Nikodem, Souček (C), Tichý, Langer, Kopecký, Mory, Pazdera.
    Náhradníci: Krátký – Smejkal, Brabec, Smíšek, Skalický.

    Rozhodčí: Hányš – Nehasil, Jati
    bahis siteleri