Plzeň – Mladá Boleslav 6:1 (kon.) | Jablonec – Olomouc 3:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:0 (0:0)
SK Sigma Olomouc
Neděle 26.08.2018, 18:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím, přeji příjemný závěr víkendu a někdy příště opět na počtenou! (20:02:03)
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se zaslouženě stává tým FK Jablonec! Severočeši si dlouho nemohli přijít na skvělého Miloše Buchtu, nicméně ve druhém poločase již recept nalezli. Po dvou trefách Martina Doležala a pěkné střele Michala Trávníka porážejí Olomouc 3:0 a dokazují, že slabší vstup do sezóny je minulostí. Sigma musí porážku hodit za hlavu a soustředit se na pohárovou odvetu v Seville, kde jí budeme všichni držet palce.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Zřejmě poslední ránu si na konto z velké vzdálenosti připsal Vojtěch Kubista, jehož pokus razanci určitě nepostrádal. Miloš Buchta však zasahovat nemusel, míč totiž zamířil poměrně daleko mimo tři tyče.
     
    90
    Petr Rada při střídání ještě burcoval jablonecké příznivce. Ti přichystali Michalu Trávníkovi skutečně hlasitý odchod ze hřiště. Příchozí Rafael Acosta poté donutil soupeře poslat míč do zámezí k jablonecké střídačce, kde se jej chopil Petr Rada a předvedl fanouškům pověstné žongly. Tři sice nebyly, to však v Jablonci nikomu nevadí.
     
    90
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Rafael Acosta.
    89. Michal TRÁVNÍK - 3:0
     
    89
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Nyní je o držiteli tří bodů definitivně jasno. Nejdříve to vypadalo, že bude Martin Doležal cílit na hattrick. Nakonec si však na přesilu netroufl a přihrál za vápno, kde číhal MICHAL TRÁVNÍK. Ten si míč přichystal na pravou nohu a velice zajímavou střelou přehodil Miloše Buchtu! Zakončení se lehce otřelo o tyč a zapadlo do sítě.
     
    87
    Tomáš Hübschman si pustil napadajícího Jiřího Texla až příliš na tělo. Míč poté vylétl do vzduchu, odkud jej Vojtěch Kubista hlavičkoval pouze na kopačky Sigmy. Ta ale balon rychle odevzdala zpět a právě Kubista poté prověřil Buchtu střelou do středu brány.
     
    86
    Martin Sladký se prudkou přihrávkou snažil vyzvat k narážečce Jana Štěrbu. Vůbec se však nedohodli a míč se tedy lacino zakutálel do zámezí, odkud jej vhodí zpátky do hry jablonecký Matěj Hanousek.
     
    85
    Lukáš Kalvach se ocitl i s míčem na zemi. Napadající Martin Doležal a Jakub Považanec se balon snažili vydolovat, nicméně neuspěli a hosté tak rozvíjejí přechod na útočnou polovinu hřiště, kde by se rádi na delší čas usadili.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 306 diváků.
     
    84
    Před Lukášem Masopustem se otevřel prostor, čehož se talentovaný záložník snažil využít. Mezi třemi beky si však nakonec neporadil a po malé domů odkopává balon na druhou polovinu hřiště Miloš Buchta.
     
    83
    Další centrovaný míč si připsal Jiří Texl, jenž se snažil najít spoluhráče po zemi. Škoda pro Olomouc, že Texlovu pobídku opět nedokázal nikdo zasáhnout. Hanáci ale zůstávají v menším náporu.
     
    82
    Jen, co nastoupil na hrací plochu, snažil se Jakub Považanec zapsat do listiny střelců. Jeho dělová rána z poměrně velké vzdálenosti však skončila na těle bránícího Jana Štěrby.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Jakub Považanec.
     
    80
    A nebylo to vůbec beznadějné, centr Tomáše Zahradníčka totiž zelenobílá obrana nezachytila a kulatý nesmysl skotačil nebezpečně blízko bráně Vlastimila Hrubého. Hosté jej ale nenašli.
     
    79
    David Lischka se pokoušel o zakončení po rohovém kopu v podání Michala Trávníka. Snaha ale byla marná a zanedlouho vybojoval pro hosty stejnou situaci na druhé straně poměrně aktivní Tomáš Zahradníček.
     
    78
    Silnější pasáž v těchto chvílích opět registrujeme na jablonecké straně. Vojtěch Kubista zkoušel štěstí opakovaným centrem z pravého křídla, Michal Vepřek ale za letu skvěle odhlavičkoval míč mimo dosah Martina Doležala, jenž si určitě dělá zálusk na hattrick.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 57. Doležal (Trávník), 62. Doležal (Chramosta), 89. Trávník (Doležal)

    Karty:   26. P. Dvořák (OLO), 60. Vepřek (OLO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 19:10. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:5.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Masopust, Trávník (90. R. Acosta), Hübschman (C), Jovović (66. V. Kubista) – Chramosta (82. Považanec), Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Břečka, D. Ikaunieks, Janković, V. Kubista, Považanec.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Chvátal (45. Sladký), Štěrba, Jemelka (74. Polom), Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček, Texl, Houska, Manzia (63. Plšek) – P. Dvořák.
    Náhradníci: Reichl – Falta, Nešpor, Plšek, Polom, Sladký, Yunis.

    Rozhodčí: Jílek – Hrabovský, Kotalík.

    Diváci: 3 306
    thejrc.org