Košice – Gap 2:3 (po pr.) | Poprad – Vítkovice 5:6 (0:1 po s.n.)
po prodl.
HC Košice
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Rapaces de Gap
sk Sobota 01.09.2018, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Tatranský pohár je však najstarším hokejovým turnajom na Slovensku a druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe. Tento rok sa bude písať jeho 71. kapitola.
    Počet účastníkov a systém turnaja je rovnaký ako minulý rok. Šesť mužstiev je rozložených do dvoch skupín, v skupine odohrá zápas každý s každým. Na základe získaných bodov (3 za výhru v riadnom hracom čase, 2 za výhru po predĺžení alebo nájazdoch, 1 za prehru po predĺžení alebo nájazdoch) sa v posledný deň turnaja odohrajú tri zápasy: o konečné 5. miesto, o bronz a finále. Úlohu postavenia v tabuľke môžu zohrať aj pomocné body. Pomocný bod môže mužstvo získať, ak zvíťazí v doplnkových samostatných nájazdoch, ktoré sa konajú po každom zápase.

    Účastníci:
    A skupina: DVTK Jegesmedvék Miskolc, HC Vítkovice Ridera, HK Poprad
    B skupina: HC Košice, HC Orli Znojmo, Rapaces de Gap

    Program:
    Štvrtok 30.8.2018

    16:00 HK Poprad – DVTK Jegesmedvék 3:1 (skupina A)
    20.00 HC Orli Znojmo – HC Košice 4:3 p.p. (skupina B)

    Piatok 31.8.2018
    15.00 Rapaces de Gap – HC Orli Znojmo 2:4 (skupina B)
    19.00 DVTK Jegesmedvék – HC Vítkovice 3:1 (skupina A)

    Sobota 1.9.2018
    15.00 HC Košice – Rapaces de Gap (skupina B)
    19.00 HK Poprad – HC Vítkovice (skupina A)

    Nedeľa 2.9.2018
    11.00 o 5. miesto: 3A – 3B
    15.00 o 3. miesto: 2A – 2B
    19.00 finále: 1A – 1B

    Posledných päť víťazov Tatranského pohára
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    67. ročník, 2014, medzinárodný, HK Poprad
    68. ročník, 2015, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    69. ročník, 2016, medzinárodný, Pelicans Lahti (Fínsko)
    70. ročník, 2017, medzinárodný, HC Košice

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2018 ste srdečne pozvaní. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať všetky priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z prvého zápasu tretieho hracieho dňa na 71. ročníku turnaja o Tatranský pohár. Stretnutie skupiny B medzi HC Košice a Rapaces de Gap sa začne o 15:00.

    V skupine B je už o finalistovi jasné, po včerajšej výhre nad Gapom 2:4 sa ním stal HC Orli Znojmo, ktoré má na konte 5 bodov a už je zo strany Košíca Gapu neohrozené. V tomto zápase sa teda bude rozhodovať o umiestnení na 2. a 3. mieste v skupine a o následnom nasadení na posledný deň, kedy uvidíme zápasy o piate, tretie a prvé miesto.

    HC Košice
    Košickí hokejisti vo štvrtok večer nastúpili na duel proti českému celku HC Orli Znojmo. S celkom z nadnárodnej EBEL ligy hrali vcelku vyrovnanú partiu. V 27. minúte Košice inkasovali a rozdiel jedného gólu sa im podarilo zmazať až v poslednej minúte, kedy sa presadil Kafka. Zápas teda putoval do predĺženia, v ktorom už skórovali Orli a Košice teda získali jeden bod za prehru po predĺžení a zvíťazili aj v doplnkových samostatných nájazdoch.

    Niekoľkonásobný majster slovenskej extraligy príde na Tatranský pohár už po 31. krát. Košice majú na konte spolu (aj pod hlavičkou VSŽ) už 10 víťazstiev na Tatranskom pohári a na 71. ročník Tatranského pohára prichádzajú „oceliari“ ako obhajcovia titulu. Pod vedením českého kouča Romana Šimíčka odohrali Košičania v novej sezóne dokopy 5 zápasov, tri z nich na zvolenskom Memoriáli Pavla Zábojníka. Košice na tomto turnaji zdolali Graz 4:6 a Klagenfurt 1:4 a podľahli poľskému tímu z mesta Tychy 5:3. Ostatne si poradili s Miškolcom 7:1 a naposledy 23. augusta podľahli v odvete Miškolcu 3:1. Tím Košíc prijal cez leto niekoľko posíl, jednou z najvýraznejších by mala byť osoba Marcela Haščáka. K tímu sa pridali aj dobre známy český útočník Tomáš Netík, či Slovinec Klemen Pretnar.

    Rapaces de Gap
    Dravce – tak znie preklad začiatku názvu tohto francúzskeho klubu z Gapu. Gapské dravce včera zápasom proti Znojmu vstúpili do Tatranského pohára 2018. Videli sme kvalitný duel plný rôznych šancí a napokon aj gólov. Gap dvakrát v stretnutí viedol (1:0 a 2:1), ale napokon český celok mal v závere zápasu viac síl a dotiahol to do víťazného konca. Dravce podľahli Orlom 2:4, získali aspoň jeden pomocný bod a dnes si s Košicami zahrajú o to, či budú v nedeľu hrať o tretie alebo piate miesto.

    Francúzsky tím Rapaces de Gap z mesta Gap je štvornásobným šampiónom domácej najvyššej francúzskej hokejovej súťaže, naposledy sa Gapu podarilo dosiahnuť túto métu v sezónach 2014/15 a 2016/17. Tím v 90. rokoch aj na istú chvíľu vypadol do druhej ligy, no od roku 2009 je plnohodnotnou súčasťou francúzskej Ligue Magnus. Na Tatranskom pohári si Gap zahrá vôbec po prvýkrát v histórii. V kádri v súčasnosti pôsobia prevažne francúzski hokejisti doplnení o 6 Kanaďanov, 2 Lotyšov, 2 Američanov a jedného Rusa. Tím sa pred novou sezónou stále formuje pod vedením kanadského trénera Luciana Basileho. V príprave bol zatiaľ Gap vcelku úspešný. Vyhral štyri zápasy. Nad Brianconom 10:2, nad Chaux-de-Fonds 3:2 po nájazdoch, potom síce prišla prehra s Bordeaux 2:6, no v generálke na Tatranský pohár bol Gap úspešný, zdolal Anglet 3:6.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Škorvánek (Habal) – Pulli, Pretnar, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Koch, Michalčin, Jokeľ – Kafka, Brophey, Netík (A) – Nagy (C), Krajňák, Haščák – Hričina, Suja, Šoltés – Klíma, Galamboš, Vrábeľ

    Rapaces de Gap: Darier (Cooke) – Gibb, Labrecque, Reno, Nelson, Faure, Melin, Schmitt – Kambeitz, Biezais, Kontos, Bouvet, Abramov, Jekimovs, Brown, Colomban, Sarlieve, Schmitt, Gallet, Loizeau, Mokšancev, Gutierrez.
     
    Košičania už prichádzajú pomaly na ľad v bielych dresoch. Gap bude hrať toto stretnutie v dresoch čiernej farby.
     
    Do hľadiska prišla Košice podporiť aj početná skupina fanúšikov, ktorí sú roztrúsení prevažne po B tribúne. Oceliarom sa teda určite bude lepšie hrať s podporou svojich priaznivcov, ktorí v dnešný sviatočný deň pricestovali pod Tatry.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    Hneď prvú akciu ihneď po buly podnikli hokejisti Gapu. Medzi kruhy sa s pukom dostal Adam Kambeitz, ktorého zakončenie letelo tesne vedľa.
     
    00:41
    Košičania sa už takisto dostali do pásma. Brophey peknou prihrávkou hľadal medzi kruhmi Netíka, pri ktorom však bol okamžite protihráč a ten mu nedovolil zakončovať.
     
    01:23
    Košice vyhrali vhadzovanie v strednom pásme. Šedivý si vzal puk na hokejku a iba nahodil na zadný mantinel. Puk brankár Darier následne vyrazil na ochrannú sieť.
     
    01:52
    Melinova prihrávka nesmerovala veľmi presne na niekoho z dvojice hráčov Gapu, ale aj tak sa francúzsky celok dostal do útočného pásma a pokúša sa niečo vymyslieť.
     
    02:53
    Čížek šikovne strieľal od modrej čiary spoza protihráča. Obranca Gapu bol v predbránkovom priestore a nenechal prejsť puk na gólmana Dariera. Chráničom ho odrazil.
     
    03:26
    Košice dali gól!
    Oceliari idú do vedenia v tomto stretnutí! Výborne z druhej vlny dokorčuľoval puk ešte pred modrou čiarou Šedivý, ktorý pohotovo našiel prihrávkou pred bránku TOMÁŠA NETÍKA. Netík bol netrážený, položil si Dariera a pohodlne zakončil ponad jeho vyrážačku!
    Asistencie: Eduard Šedivý, Petr Kafka.
     
    04:38
    Šoltés si prevzal prihrávku na ľavom kruhu, no vykorčuľoval s pukom až na modrú čiaru a odtiaľ sa snažil nahodiť. Veľmi to však nevyšlo, hráči Gapu si pokryli nebezpečné priestory.
     
    04:53
    Presilová hra pre Gap. Dávid Šoltés dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    05:42
    Gap rozprúdil presilovkový kolotoč a vypracoval si aj prvú streleckú možnosť. Na vrcholu pravého kruhu sa k puku dostal Elvijs Biezais, ktorého zakončenie skončilo na Škorvánekovi.
     
    06:29
    Jekimovs to nemyslel zle krížnou prihrávkou na Mokšanceva, ktorý by už zakončoval len do odkrytej bránky, ale napokon sa to hráčom Gapu nepodarilo.
     
    06:42
    V dobrej príležitosti sa ocitol aj Samuel Labrecque, ktorý to skúsil tvrdou a prudkou strelou z pravého kruhu. Škorvánek si bližšiu žrď postrážil a zasiahol lapačkou.
     
    07:08
    Strela Vincenta Melina sa nebezpečne odrážala pred Škorvánekom, ktorý si vôbec nebol istý, či puk dokáže zachytiť. Napokon však aj v dorážke zlyhali hokejisti Gapu.
     
    08:14
    Gutierrez sa zmocnil puku medzi kruhmi, korčuľami sa natočil na ľavú stranu, kde už bol na strelu pripravený Norbert Abramov, ale delovka z prvej mu nesadla. Smerovala vedľa bránky!
     
    09:42
    Dan Gibb nahodil puk zo stredného pásma priamo na Škorvánka a preveril ho aj strelou z takejto väčšej vzdialenosti. Košický gólman nemal problém, okamžite vyrazil a ponúkol spoluhráčom puk na rozohrávku.
     
    10:31
    Košičania smerovali do prečíslenia štyroch proti dvom! Pred bránku korčuľovali Šedivý s Bropheym a Netík sa napokon rozhodol pre krížnu prihrávku na ľavý kruh, kde bol Petr Kafka. Jeho okamžitú delovku z prvej sa Darierovi podarilo zneškodniť betónom.
     
    11:08
    Nagy si prevzal puk za pravým kruhom a namieril si to mierne na os ihriska a aj bližšie k modrej čiare. Potom puk nahodil na Dariera, ktorý nemal celkom prehľad v danej situácii. Strelu sa mu však podarilo zachytiť do lapačky.
     
    11:20
    Oceliari vyhrali buly v útočnom pásme a nekompromisne sa hrnuli smerom na bránku. Po Hričinovej strele sa pokúšal dorážať Suja, ale Dariera už prekvapiť nedokázal.
     
    11:42
    Presilová hra pre celok HC Košice. Romain Gutierrez dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    12:28
    Košičania mierne rozbehli svoju presilovku. Brophey nabil po modrej čiare Klemenovi Pretnarovi, ktorý sa oprel do puku. Strela bola zrejme pôvodne myslená na teč niektorého zo spoluhráčov, ale letiaci puk nezmenil trajektóriu a Darier si naň mohol pokojne siahnuť. A tak aj urobil.
     
    13:02
    Pred Ladislavom Nagyom sa otvoril veľký priestor. Skúsený Laco Nagy to využil, prešiel pomedzi dvojicu protihráčov a zakončil z ľavého kruhu. Darier nemusel zasahovať, puk preletel na zadný mantinel.
     
    13:29
    Presilová hra Košíc sa končí 13 minút pred koncom trestu Gutierreza. Dve minúty za seknutie dostáva Tomáš Hričina.
     
    14:01
    Alexander Mokšancev to urobil vcelku rozumne. Nehrnul sa zbrklo medzi dvojicu košických obrancov, kde by veľmi nepochodil. Nahodil puk na Škorvánka, ktorý si ho ešte mierne zrazil pred seba a pre istotu ho pred blížiacim sa Mokšancevom prikryl.
     
    14:27
    Kontosova prihrávka mala dôjsť na Jeffreyho Browna, ktorý bol v ideálnom postavení medzi kruhmi. Košickí obrancovia si však Browna pozične postrážil a následnú prihrávku vypichli.
     
    15:23
    Tím Gap práve strelil gól!
    Dravce z Gapu vyrovnávajú skóre počas presilovej hry! Gap už mal rozprúdený svoj kolotoč a sa rozhodol pre prihrávku dole na pravý kruh MAURINOVI BOUVETOVI, ktorý sa nečakane rýchlo premiestnil pred bránku a na dvakrát prestrelil Škorvánka z tesnej blízkosti.
    Asistencie: Elvijs Biezais, Romain Gutierrez.
     
    16:21
    Východniari sa pokúsili o rýchly útok, aby opäť nabudili svoje ofenzívne chúťky. Marcel Haščák dostal prihrávku na pravý kruh a švihom zakončoval. Namieril to však iba presne do hrude gólmana Jimmyho Dariera.
     
    17:11
    Gap už viackrát v dnešnom zápase ukázal, že bude pre slovenského účastníka Tipsport ligy ťažším sústom. Teraz Francúzi vďaka rýchlej strele získali buly v pásme a bude sa vhadzovať pred Škorvánkom.
     
    17:56
    Košičania síce vybojovali puk v stredovej zóne, ale ihneď nahadzovali za gólmana Dariera a odišli vo väčšom počte striedať. Gap sa rozhodol pre totožnú vec.
     
    18:38
    Rýchla akcia po pravom krídle sa skončila strelou na bránu. Puk si za pravým kruhom prevzal Elvijs Biezais, ktorý zamieril a vyslal strelu na Škorvánka, ktorý ju pohodlne zachytil do svojho výstroja.
     
    19:18
    Laco Nagy prenikol s pukom do útočného pásma. Protismernou kľučkou na pravom kruhu sa snažil zbaviť obrancov Gapu, ale veľmi mu to nevyšlo. Posunul síce puk na modrú čiaru, ale v tom momente tam už nemal spoluhráčov z obrany.
     
    19:47
    Okamžitá strela po vyhratom buly Les Rapaces z hokejky Raphaela Faurea smerovala priamo do lapačky brankára Stanislava Škorvánka.
     
    19:55
    Oceliari získavajú v závere tretiny presilovku. Adam Kambeitz dostáva dve minúty za sekanie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná časť hry priniesla zaujímavý hokej. Rýchlejšie sa do zápasu dostali Košičania, ktorí šli aj v 4. minúte do vedenia po góle Netíka. Gapu sa vďaka presilovke a zvýšenému tlaku podarilo vyrovnať. V 16. minúte sa presadil Bouvet. Stav je teda po prvých 20 minútach nerozhodný 1:1 a druhá tretina sa začne približne o 15:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:45
    Košice začali druhú tretinu s presilovou hrou a ihneď sa usadili v pásme. Strelou od modrej to skúšal Pretnar, ale nenamieril presne. Oceliari sú stále v pásme, aj keď sa hráči Gapu rýchlo presúvajú.
     
    21:39
    Krajňák posúval puk Haščákovi po ľavom krídle a dostal sa s pukom až pred bránku. Gólman Darier si pozorne pokryl bližšiu žrď a nedovolil preniknúť strele za jeho chrbát.
     
    22:17
    Čížekova strela od modrej čiary bola zblokovaná hráčom Les Rapaces. Košičania však do druhej tretiny zatiaľ vnikli veľmi dobre, Gap sa ešte s pukom v útočnom pásme neocitol.
     
    22:54
    Prvý prienik do útočného pásma sme zaznamenali až teraz. Mokšancev v spoločnosti dvojici spoluhráčov smeroval medzi kruhy, odtiaľ nahadzoval, ale zakončenie bolo zblokované na ochrannú sieť.
     
    23:08
    Šedivý prihrávkou do medzery našiel Vrábeľa, ktorý si to aj namieril medzi dvojicu obrancov Gapu, ale vôbec cez nich neprenikol.
     
    23:49
    Loizeau hľadal pred bránkoviskom Tea Sarlieveho, ktorý sa mu aj ukazoval v dobrom postavení. Hokejku už mal pripravenú na okamžitú strelu, ale nakoniec z toho nič nebolo. Škorvánek zamestnaný nebol.
     
    24:14
    Hokejisti francúzskeho Gapu sa zatiaľ v prostrednej časti hry nevedia rozbehnúť v zápase. Hra sa teraz po zakázanom uvoľnení vráti späť pred Dariera.
     
    24:28
    Oceliari uspeli na buly v útočnom pásme a delovkou preveril Václav Čížek gólmana Dariera. Jimmy sledoval pozorne túto strelu a pokryl ju svojou výstrojou.
     
    24:53
    Nagy si počkal na prihrávku z opačnej strany a dostal sa s pukom medzi kruhy. Odtiaľ opäť zakončoval na bránku a gólman Gapu mal všetko pod kontrolou.
     
    25:26
    Nádherná akcia gapských dravcov. Vyštartovali do prečíslenia, puk po ľavom krídle potiahol Gutierrez, ktorý zabrzdil a poslal ho krížom Kambeitzovi. Ten ešte vo výhodnejšej pozícii už pred bránkoviskom našiel Matta Nelsona, ale jeho strelu z prvej Škorvánek bravúrne zneškodnil.
     
    26:58
    Netíkovo nahodenie do útočného pásma skončilo na Brohpeym, ktorému sa však nedopatrením zamotal puk medzi korčuľami a okamžite to využili protihráči, ktorí ho razantne zbavili puku.
     
    28:14
    Zatiaľ sú Košice v prostrednej časti hry lepším tímom. Tvoria hru, vytvárajú si strelecké pozície a Gap mal zatiaľ len jedno prečíslenie. Aj teraz výborne od modrej pálil Šedivý, spoluhráči sa snažili o teč, ale Darier bol pripravený.
     
    29:09
    Biezais si najprv pekne na pravom kruhu vymenil puk s Kambeitzom a potom ho presunul pred bránku, kde síce operoval Jeffrey Brown, ale už prihrávku spracovať nedokázal. Škorvánek ostal teda bez práce.
     
    30:07
    Kristoff Kontos spoza pravého kruhu umne nahadzoval pred bránku, kde mal dvojicu spoluhráčov. Tí sa snažili narobiť problémy Škorvánkovi, ale košický gólman sa nenechal nachytať a s prehľadom puk vzal pre seba.
     
    30:41
    Kristoff Kontos síce zabránil Netíkovi, aby sa dostal do výhodnej pozície, no bolo to proti pravidlám. Odsedí si dve minúty za seknutie.
     
    30:53
    Košice dali gól!
    Bleskurýchle využite presilovky od košických oceliarov. Puk od modrej čiary dostal pred bránku Nagy, kde sa ihneď puku zmocnil Haščák a posunul ho do priestoru, kde bol DÁVID ŠOLTÉS a zblízka už do viacmenej odkrytej brány prekonal Dariera!
    Asistencie: Marcel Haščák, Ladislav Nagy.
     
    32:35
    Šoltés našiel na modrej čiare Patrika Kocha, ktorému však puk preskočil cez čepeľ hokejky a už si ho teda nedokázal pripraviť na strelu.
     
    33:14
    Presilová hra pre tím francúzskych dravcov z Gapu. Hráčska lavica Košíc dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    33:48
    Gap získal puk po buly v pásme a ihneď rozbehol presilovkový formát. Od modrej to po pár prihrávkach skúšal Kontos, Škorvánek vyrazil len pred seba a puk z bránkoviska urýchlene preč upratal Dudáš.
     
    34:36
    Maurin Bouvet dostal prihrávku medzi kruhy a už aj mal na mysli, že preverí Škorvánka, no akosi si už urýchlene nedokázal pripraviť puk na strelu.
     
    35:09
    Tím Gap práve strelil gól!
    Les Rapaces de Gap využívajú presilovú hru a je opäť vyrovnané. Na osi bodov na vhadzovanie sa vytvoril ideálny priestor pre prienik prihrávky. Všimol si to Gutierrez, ktorý naservíroval primerane prudkú prihrávku NORBERTOVI ABRAMOVI a ten z prvej prepálil Škorvánka!
    Asistencie: Romain Gutierrez, Maurin Bouvet.
     
    37:14
    Martin Dudáš z červenej čiary poslal puk priamo do útočného pásma, kde však už nemal nakorčuľovaných spoluhráčov. Hokejisti Gapu otočili hru a snažia sa ísť dopredu.
     
    38:01
    Puk na ľavom kruhu šikovne vybojoval Romain Gutierrez, ktorý ho pohotovo poslal na bránku gólmana Škorvánka. Brankár HC Košice bol pripravený, vyrážačkou hneď zneškodnil túto strelu.
     
    39:02
    Biezais šikovne prepasíroval puk cez košického obrancu na Adama Kambeitza, ktorý už nakorčuľoval pred bránku a podarilo sa mu zblízka ohroziť bránku. Škorvánek však ihneď nastrčil svoj betón a vychytal hráča Gapu.
     
    39:54
    V záverečných sekundách druhej tretiny ešte vyštartovali gapskí dravci dopredu. Z pravého kruhu vypálil Alexander Mokšancev a delovka skončila na ľavej korčuli gólmana Škorvánka, ktorý pre istotu hru prerušil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Zaujímavé dianie pokračovalo aj počas druhej tretiny, v ktorej sme videli totožný gólový priebeh. Košice poslal opäť do vedenia v 31. minúte Šoltés, ale v 36. na neho dokázal odpovedať Abramov, a tak je stav po 40 minútach opäť nerozhodný.
    Tretia tretina sa začne približne o 16:29.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:14
    Gap vyhral vhadzovanie a Elvijs Biezais začal túto tretinu nahodením puku na bránku. Škorvánek si postrážil svoju svätyňu a pre istotu puk pod sebou podržal.
     
    40:25
    Presilová hra pre Gap. Marcel Haščák sa dopustil nedovoleného zákroku, odsedí si dve minúty za hákovanie.
     
    41:22
    Úvodná minúta oslabenia vyšla oveľa lepšie hokejistom Košíc, ktorí dokázali dvakrát poslať puk preč z obranného pásma a udržať tak Gap na dištanc.
     
    41:46
    Kontos vysunul po pravom krídle Biezaisa, ktorý okamžite napálil puk do priestoru brány, ale gólman Škorvánek si so situáciou hravo poradil.
     
    42:25
    Teemu Loizeau si ešte pripravoval puk na strelu z pravého kruhu. Chcel to urobiť čo najrýchlejšie, keďže vylúčený Haščák bol už jednou nohou na ľade. Napokon bol pokus zblokovaný a puk smeroval do stredného pásma.
     
    43:21
    Petr Kafka si to namieril s pukom medzi kruhy a odtiaľ mierne napriahol a chcel prekvapiť gólmana Dariera. Gapská obranca však bola dobre zorganizovaná.
     
    44:06
    Rapaces de Gap budú hrať opäť presilovú hru. Vylúčiť sa nechal Ladislav Nagy. Dostáva menší trest za podrazenie.
     
    44:30
    Prihrávka Biezaisa sa od Šedivého korčule odrazila presne na hokejku Romaina Gutierreza, ktorý bol pripravený pred bránkoviskom a strelou z prvej iba vyprášil betón brankára Škorvánka.
     
    45:31
    Bouvet prihrávkou posunul puk Biezaisovi, ktorý bol na úrovni bránkovej čiary. Ten chcel zrejme ešte dávať krížnu prihrávku na Mokšanceva, ale brankár Škorvánek bol pripravený a puk zastavil ešte skôr.
     
    46:07
    Strela Alexandra Mokšanceva od modrej čiary mierila priamo do priestoru bránky. Brankár Darier poriadne tvrdými poklepmi o ľad avizoval návrat Nagya na ľad. Škorvánek Mokšancevovu strelu zachytil a podržal ju.
     
    47:08
    Haščák posunul puk na ľavý kruh Bropheymu, ktorému sa podarilo okamžite zakončovať, ale Darier si s pokusom protihráčov poradil.
     
    47:56
    Kontos vyštartoval dopredu po pravom krídle a prenechal puk medzi kruhy Adamovi Kambeitzovi, ktorý pohotovo strieľal a Škorvánek ešte pohotovejšie zakročil.
     
    48:31
    Gap momentálne drží Košice uzavreté v ich obrannom pásme a nepúšťa ich príliš von. Nelsonovu tvrdú strelu od modrej Škorvánek zneškodnil lapačkou a podržal ju.
     
    49:12
    Sledujeme obojstranné vylúčenie. Dan Gibb z Gapu dostáva dve minúty za držanie a košický útočník Marcel Haščák rovnako dve minúty, ale za krosček.
     
    50:07
    Alexander Mokšancev si poradil s obrancami Košíc a dostal sa medzi kruhy odkiaľ už zakončoval. Mieril tesne ponad bránku. V hre 4 na 4 je tempo ešte sviežejšie.
     
    50:51
    Martin Dudáš sa prezentoval svojou dobre známou tvrdou strelou od modrej čiary. Darier ju zrejme okúsil po prvýkrát, no poradil si s ňou. Hokejkou ju vyrazil na ochrannú sieť.
     
    51:24
    Oba tímy momentálne hrajú už v plnom počte. Hra ôsmich hráčov na ľade priniesla takisto miernejšie zrýchlenie tempa, i keď aj to je v tomto zápase už na výbornej úrovni.
     
    52:28
    Prudká krížna prihrávka Haščáka na Nagya, ktorý sa snažil zakončovať z prvej z pravého kruhu napokon došla k Nagyovi, ale ten už strelu na Dariera nevyslal.
     
    53:27
    Jeffrey Brown sa z pravého kruhu pokúšal vymyslieť prihrávku smerom pred bránku, kde mu korčuľoval spoluhráč z druhej vlny. Puku sa nakoniec zmocnili "oceliari" a poslali ho von na zakázané uvoľnenie.
     
    54:32
    Haščákovi sa podarilo zachytiť nahodený puk po obvode mantinelu z hokejky Čížeka. Okamžite ho z pravého kruhu posielal na bránku a Darier iba jemne vyrazil do opačného rohu klziska.
     
    55:18
    Dan Gibb sa ako obranca dostal s pukom až za bránku súpera. Pohľadmi už hľadal niektorých spoluhráčov. Košickí obrancovia mu však nenechali veľa času a priestoru a promptne ho odzbrojili.
     
    55:47
    Šedivého delovka spoza pravého kruhu gólmanovi Darierovi z lapačky vypadla, no na dorážku nebol nik z košických hokejistov pripravený.
     
    56:14
    Patrik Koch to v týchto chvíľach urobil jednoducho. Zo stredného pásma veľkým oblúčikom poslal puk na bránku. Darier zachytil letiaci pozdrav a pre istotu ho už u seba podržal.
     
    56:32
    Do streleckej pozície spomedzi kruhov sa dostal aj kapitán Ladislav Nagy. Jeho zakončenie spoza protihráča letelo na Dariera, ktorý situáciu zvládol.
     
    57:21
    Kafka dokázal prekorčuľovať poza bránku a prihrať na pravý kruh Dudášovi. Ten sa znovu svojím typickým spôsobom oprel do puku a vypálil ho. Projektil Darier iba pohľadom ukontroloval, keďže letel mimo.
     
    58:07
    Šoltés prenechal v rohu klziska Jakubovi Sujovi, ktorý sa len malým korčuliarskym oblúčikom otočil smerom k bránke a švihom poslal puk na bránu. Darier okamžite vytasil lapačku a puk schoval.
     
    58:44
    Robin Colomban spoza ľavého kruhu usmernil svoju strelu na Škorvánka, ktorý bol síce mierne clonený, ale dokázal zakončenie pokryť.
     
    59:24
    Alexander Mokšancev sa krásne vyhol obrancovi, prešiel pomedzi kruhy až pred bránku a bekhendom napokon zakončoval. Strela tesne minula bránu, no bola to veľká možnosť takto v závere!
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry priniesla tuhý boj o pozície v tomto zápase a o získaní kontroly nad výsledkom. V tretej tretine sme však gól nevideli, a tak zápas bude putovať do predĺženia.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:18
    Oba tímy už vstúpili do prečíslenia v trojiciach. O prvý útok sa pokúšajú Košice. Netíkova strela z ľavého kruhu však smerovala iba na plexisklo.
     
    60:53
    Matt Nelson vybojoval puk medzi kruhmi a podarilo sa mu okamžite vystreliť. Zakončenie skončilo na plexiskle.
     
    61:31
    Tím Gap práve strelil gól!
    Gapskí dravci sú víťazmi tohto stretnutia! Príliš veľa priestoru nechali Košičania ROBERTSOVI JEKIMOVSOVI, ktorý pohodlne prenikol po pravom krídle až pred bránku a bekhendovým blafákom prekonal Škorvánka.
    Asistencia: Robin Colomban.
     
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia, skončilo sa nám posledné stretnutie v skupine B, v ktorom Gap triumfoval 2:3 po predĺžení. Košice a Gap majú na konte po dva body, a tak o účasti na druhom a treťom mieste v skupine budú rozhodovať pomocné body v doplnkových samostatných nájazdoch. Tie medzi Gapom a Košicami sa práve začali.
     
    Košice zvíťazili v doplnkových samostatných nájazdoch a získavajú pomocný bod.
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Košice – Dávid Šoltés
    Gap – Norbert Abramov
     
    Skončilo sa nám stretnutie medzi Košicami a Gapom, v ktorom boli úspešnejší hokejisti Gapu. Večer na nás čaká zápas medzi Popradom a Vítkovicami, ktorý bude posledným v základných skupinách a rozhodne o definitívnom nasadení tímov do zajtrajších bojov o piate, tretie a prvé miesto.

    On-line prenosy z Tatranského pohára pokračujú o 19:00, opäť budem pri tom s vami ja. Zatiaľ sa s vami lúči Lukáš R. Ovšonka. (17:17:32)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 4. Netík (Šedivý, Kafka), 31. Šoltés (Haščák, Nagy) – 16. Bouvet (Biezais, Gutierrez), 36. Abramov (Gutierrez, Bouvet), 62. Jekimovs (Colomban)


    HC Košice: Škorvánek (Habal) – Pulli, Pretnar, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Koch, Michalčin, Jokeľ – Kafka, Brophey, Netík (A) – Nagy (C), Krajňák, Haščák – Hričina, Suja, Šoltés – Klíma, Galamboš, Vrábeľ
    Rapaces de Gap: Darier (Cooke) – Gibb, Labrecque, Reno, Nelson, Faure, Melin, Schmitt – Kambeitz, Biezais, Kontos, Bouvet, Abramov, Jekimovs, Brown, Colomban, Sarlieve, Schmitt, Gallet, Loizeau, Mokšancev, Gutierrez

    Rozhodčí: Štefik – Šoltés, Stanzel
    bahis siteleri