Minnesota – Carolina 4:5 (po pr.) | Tampa – Columbus 8:2 (kon.) | Florida – Vancouver 2:3 (kon.)
Montreal – Pittsburgh 4:3 (2:0 po s.n.) | Washington – Toronto 2:4 (kon.) | Nashville – NY Islanders 5:2 (kon.)
Dallas – Anaheim 5:3 (kon.) | Chicago – St. Louis 4:3 (po pr.) | Arizona – Buffalo 0:3 (kon.)
Colorado – Calgary 2:3 (po pr.) | New Jersey – San Jose 3:2 (kon.)
po s.n. (2:0)
Montreal Canadiens
4:3 (0:2, 3:1, 0:0 - 0:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 14.10.2018, 01:15 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Paul BYRON - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Montreal Canadiens.
    Zatímco ani Malkin ani Crosby se neprosadili, tak oba hráči Montrealu ano. Je tedy rozhodnuto o tom, že PAUL BYRON po střele na vyrážečku Caseye DeSmitha připisuje bonusový bod na stranu Canadiens.
     
    64:59
    Neuvěřitelné! Pittsburgh rychle přesunul hru před branku Montrealu, kde Derick Brassard přihrával přes celou šířku na kapitána Tučňáků. Sidney Crosby páli z voleje, ale Antti Niemi se skvěle přesunul a famózně zakročil.
     
    64:48
    Neuvěřitelné, co nyní nedal Max Domi. Před ním už zívala odkrytá branka, ale domácí hráč trefil jen pravou tyčku branky. Mohlo být rozhodnuto!
     
    63:59
    Do předbrankového prostoru si najel Brian Dumoulin, který trefil jen rameno brankáře. Anttiho Niemiho se pokusil ještě překvapit od zadního mantinelu Sidney Crosby, ale puk brankovištěm jen proletěl.
     
    60:47
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    56:31
    Z rohu přihrával Phil Kessel, jenž přesně našel Malkina. Jeho pokus z voleje a v pokleku jen těsně minul branku. Jestliže Montreal je od druhé třetiny lepší, tak v posledních minutách jsou Tučňáci nebezpečnější.
     
    55:16
    K odraženému puku se dostal Jake Guentzel, jenž měl dost času, ale trefil jen domácího brankáře. Mladý útočník Pens se okamžitě podíval ke stropu arény, protože sám ví, že tohle mohl proměnit.
     
    52:57
    To byl výborný zákrok brankáře Tučňáků! Přihrávku k pravé tyči dostal Artturi Lehkonen, jenž pěl před sebou odkrytou bránu. Ovšem Casey DeSmith do střely skočil a zasáhl betonem. Jen díky němu je stav stále vyrovnaný!
     
    51:01
    Ve středním pásmu si držením pomohl Jevgenij Malkin. Ruský hráč nestačil Paulu Byronovi a inkasuje menší trest.
     
    49:22
    Po rychlém návratu do třetiny vypálil Matt Cullen, jehož pokus proletěl jen těsně vedle brány. Brankář Montrealu se za střelou jen otočil a vůbec nereagoval. Následně domácí vyhazují přes všechny čáry.
     
    47:43
    A branka opravdu neplatí! Andrew Shaw nejprve skvěle přihrál a pak se hnal před branku, kde před zákrokem podkopl Caseye DeSmitha. Ten proti střele Victora Meteho nestihl zavřít mezeru mezi rukou a tělem.
     
    47:43
    Pozor, bude se volat do Toronto, jelikož Andrew Shaw v brankovišti zasáhl nohu Caseye DeSmitha. Troufám si říct, že branka nebude moc platit.
     
    41:31
    Krásnou střelu z levé strany vyslal Derick Brassard, jenž trefil brankáře Montrealu. Antti Niemi toho moc neviděl, protože na hranici brankoviště někdo z hostů skvěle clonil.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    39:35
    Další obrovská šance Montrealu a byl v ní opět slovenský rodák. Tomáš Tatar mohl zastrčit puk k tyči, ale místo toho trefil beton dezorientovaného brankáře Pens.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé dvacetiminutovky. Tomáš Tatar přihrál na Petryho, jehož pokus vyrazil Casey DeSmith jen vedle branky. Tam už číhal slovenský reprezentant, který opět trefil brankáře.
     
    37:40
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Carl Hagelin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    37:29
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Dominik Simon – 2 min., podrážení).
    31:14 Phil KESSEL - 3:3
     
    31:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Stav zápasu je opět nerozhodný, když i Penguins se prosadili v početní výhodě. PHIL KESSEL dlouho klepal hokejkou o led, až mu mezi kruhy přihrál Sidney Crosby. Zkušený střelec se z této pozice moc nemýlí a střelou k tyči to opět potvrdil. Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
     
    30:19
    Do útočného pásma vletěl Sidney Crosby, který dostal sekeru přes obě ruce. Na trestnou lavici už putuje Jordie Benn, který bude doufat, že tam vydrží celé dvě minuty.
    28:51 Tomáš TATAR - 3:2
     
    28:51
    Montreal právě vstřelil branku!
    A na otočení stavu zápasu se nečekalo dlouho. Tučňáci jsou zralí na ručník! TOMÁŠ TATAR se nacházel tělem za brankou a hůl měl na čáře. Z nulového úhlu nachytal Caseye DeSmitha na švestkách. Hostující brankář se musí pod maskou hodně červenat. Asistence: Jonathan Drouin a Jeff Petry.
     
    28:29
    Po chybě ve vlastní třetině musel za záchranou brzdu zatáhnout Jevgenij Malkin, který si pomohl hákováním. Montreal má šanci na otočení skóre.
    27:38 Brendan GALLAGHER - 2:2
     
    27:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    A začínáme znovu od začátku! Montreal je na koni a dává druhou branku v duelu, čímž vyrovnal. Od modré čáry se napřáhl Jeff Petry, jehož pokus vyrazil mezi kruhy hostující brankář. Následná dorážka z hole BRENDANA GALLAGHERA už ale byla přesná a skončila v pravé části brány. Asistence: Jeff Petry a Tomáš Tatar.
     
    24:34
    Cink! Po střele z pravé strany se ozvala branková konstrukce Niemiho branky. Byl to Kris Letang, který takto přesně mířil. Hra se velmi rychle přesunula před druhou branku, kde Montreal jel ve třech na jediného obránce. Jenže Tomáš Tatar přihrávku přes hůl bek nedostal.
     
    23:02
    Krásnou přesilovkovou akci předvedli i domácí, když na jejím konci byl Andrew Shaw. Jehož pokus z mezikruží mířil po lede do levého spodního rohu branky. Ovšem Casey DeSmith vykopl kotouč betonem.
     
    21:10
    V předbrankovém prostoru zatáhl za záchranou brzdu Brian Dumoulin, který si pomohl hákováním a inkasuje, jako první menší trest.
    20:11 Tomáš TATAR - 1:2
     
    20:11
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to je začátek druhé periody, který si Montreal vysnil! V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval TOMÁŠ TATAR, který pohotovou střelou zakončil do pravé části branky. Casey DeSmith byl dezorientovaný a i proto nezasáhl. Asistence: Brendan Gallagher a Phillip Danault.
     
    18:48
    Caseyi DeSmithovi vypadl puk po střele z mezikruží. K dorážce se procpal Charles Hudon, jehož pokus skončil jen pár centimetrů vedle pravé tyče.
    15:16 Kris LETANG - 0:2
     
    15:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Parádní akce Tučňáků končí druhou brankou! Jevgenij Malkin přihrál podél mantinelu na rozjetého Phila Kessela. Ten nezazmatkoval, zvedl hlavu a našel ve druhé vlně najetého KRISE LETANGA. Ofenzivně laděný obránce poslal z voleje kotouč přesně k levé tyči. Antti Niemi se nestihl přesunout, a tak nemohl reagovat. Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
     
    14:28
    Zakončení od modré čáry tečoval mezi kruhy Derick Brassard. Antti Niemi toho moc nemohl vidět, ale stihl zareagovat a puk vyrazit těsně vedle branky.
     
    13:56
    Phillip Danault od mantinelu našel najetého Tomáše Tatara, který se procpal ač atakován k zakončení. Slovenský útočník z předbrankového prostoru trefil bekhendem jen hruď Caseye DeSmitha.
     
    06:01
    Sidney Crosby zachytil přihrávku na modré čáře a ujel do samostatného úniku. Ovšem nic nevymyslel a poslal kotouč jen do hrudi Anttiho Niemiho.
    03:13 Dominik SIMON - 0:1
     
    03:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Český útočník vybojoval puk na vlastní modré čáře a dostal se s ním do útočné třetiny, kde puk předal na Daniela Spronga. Ten s trochou štěstí našel před brankou opět DOMINIKA SIMONA, který po bekhendové kličce dává první branku utkání. Asistence: Daniel Sprong a Kris Letang.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 21. Tatar (Gallagher, Danault), 28. Gallagher (Petry, Tatar), 29. Tatar (Drouin, Petry), rozh. náj. Byron – 4. Simon (Sprong, Letang), 16. Letang (Kessel, Malkin), 32. Kessel (Crosby, Malkin)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Paul Byron (MTL)
    1:0   Jevgenij Malkin (PIT)
    2. série:
    2:0   Jonathan Drouin (MTL)
    2:0   Sidney Crosby (PIT)


    Montreal Canadiens: Niemi (Ch. Lindgren) – Petry, Mete, Juulsen, Reilly, Jo. Benn, Ouellet – Gallagher (A), Danault, Tatar – Lehkonen, Domi, Drouin – Armia, Kotkaniemi, Byron (A) – A. Shaw, Plekanec, Hudon.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Riikola, Määttä – Brassard, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Hörnqvist, Sheahan, Rust – Simon, Cullen, Sprong.

    Rozhodčí: Meier, Hanson – Tobias, Cherrey

    Diváci: 21 302
    bahis siteleri