Alavés – Huesca 2:1 (kon.) | Barcelona – Real Betis 3:4 (kon.) | Sevilla – Espanyol 2:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Villarreal 2:2 (kon.) | Celta Vigo – Real Madrid 2:4 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
2:1 (1:1)
SD Huesca
Neděle 11.11.2018, 12:00 • Estadio de Mendizorroza • Španělská LaLiga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Deportivo Alavés a SD Huesca.
     
    Deportivo Alavés

    Fotbalisté Alavésu se na začátku letošního ročníku potýkají s vynikající formou, která jim zaručila pátou pozici, přičemž na vedoucí Barcelonu ztrácí pouze čtyři body. Bodová situace v horní polovině tabulky je opravdu vyrovnaná, neboť se Alavés v případě výhry může dokonce dostat na druhou pozici. Domácí celek dnešního utkání má na svém kontě dvacet bodů, v letošní sezóně zatím prohrál pouze tři zápasy. Ten poslední se uskutečnil v minulém kole, ve kterém Alavés nestačil na Eibar, který nakonec otočil na konečných 2:1. Alavés se v letošním ročníku opírá o velmi dobře hrající obranu, která inkasovala pouze jedenáct branek, což je například méně, než obrana Realu Madrid.
     
    SD Huesca

    Na opačné straně se nachází nováček soutěže, kterým je Huesca. Huesca zatím nasbírala pouze šest bodů, za což jí přísluší postavení na samotném chvostu tabulky. Huesca má na svém kontě pouze jediné vítězství, další tři body přišly po remízových výsledcích. Poslední zisk bodu přišel v minulém kole, ve kterém Huesca remizovala s Getafe 1:1, přičemž vyrovnávací branka soupeře přišla v nastaveném čase. Huesca čeká na další vítězství už hodně dlouhou dobu, výhra totiž přišla hned v úvodním kole. Hostující tým dnešního utkání se rovněž neopírá o dobře hrající obranu, která je společně s Vallecanem nepropustnější. Na druhou stranu se ideálně nejeví ani útok, který na tom ale nejhůř.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: Sivera – Navarro, Maripán, Laguardia, Martín – I. Gómez, Brašanac, García (C), Jony – Calleri, Bastón.
    Náhradníci: Domínguez – Burgui, Guidetti, Sobrino, Twumasi, Wakaso, Vigaray.

    SD Huesca: Jovanović – Miramón (C), Pulido, Semedo, Insua, Akapo – Gürler, Musto, Moisés Gómez, Ferreiro – Hernández.
    Náhradníci: Werner – Aguilera, Brezančić, Gallar, S. Longo, Rivera Hernández, Sastre.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se dostal k míči také brankář Jovanović, který ho posílal na Cucha. Deportivo ale uspělo ve vzduchu, posléze si Semedo počínal zkušeně.
     
    4
    Posléze se k míči dostal Navarro, který zkusil zaútočit po pravém křídle, kde ale vzorně zakročil Miramón. Deportivo bude alespoň vhazovat.
     
    5
    Huesca to zkusila z rychlého protiútoku, načež se Miramón dostal k adresnému centru, který skončil pouze na kopačce Laguardiy.
     
    6
    Nyní se na zemi ocitl hostující forvard Cucho, který vybojoval standardku z pravé strany. K míči se postavil Gómez, který to zřejmě zkusí centrem.
     
    7
    Bylo tomu skutečně tak, vzdušná nabídka směřovala k hranici malého vápna, kde ale zasahoval Akapo. Huesca se ale zmocnila volného míče.
     
    8
    Na pořadu dne byl další volný kop pro hosty. Gómezovi se rozehrávka příliš nepovedla, i v tomto případě zasahoval hned první z protihráčů.
     
    9
    Bastón se musel stáhnout hluboko na vlastní obrannou polovinu, kde přihrál vedle stojícímu Brašanacovi, který si vymodlil nedovolený zákrok.
     
    10
    Posléze si drobným faulem pomohl domácí Martín, který u postranní čáry zatáhl Gurlera. Huesca se chopí další standardky, tentokráte z větší vzdálenosti.
     
    11
    I tentokráte se k hracímu předmětu postavil Gómez, na jehož centr si naskakoval Semedo. Toho ale ve vzduchu dokázal ubránit Laguardia.
     
    12
    Cucho z první přeposlal na Gurlera, který se dostal do zajímavé pozice na centr. Jeho nabídku ale odklidil za brankovou čáru Laguardia.
     
    13
    Úvodní rohový kop obstaral Ferreiro, který to nemyslel vůbec špatně. Míč se nakonec odrazil k Mustovi, jenž levačkou vypálil metr vedle branky.
    13. Musto mířil vedle brány.
     
    14
    Také Deportivo si vyzkoušelo rozehrávku rohového kopu. Jony to zkoušel nakrátko, nakonec se mu ale nepodařilo přejít přes Gurlera.
     
    15
    Musto šel hodně ostře do jednoho z protihráčů, nakonec to ale zvládl v rámci pravidel. Následně se Cuchovi nepodařilo prohodit míč na Gómeze.
     
    16
    Martín se ujal autového vhazování od levé postranní čáry. Míč se postupneě dostal až k Siverovi, který pro změnu roztáhl hru na pravou stranu.
     
    17
    Tam si Ibai neporadil s padajícím míčem, který tak skončil až u reklamních bannerů. To nemuselo vadit, za obranu se dostával Calleri, který ale v nejméně vhodný moment podklouzl.
     
    18
    Tentokráte se brankář Jovanović dostal k odkopu od své svatyně, který poslal kousek za středový kruh, kde ale v hlavičkovém souboji neuspěl Cucho.
     
    19
    Tohle už byla šance! Ibai poslal z pravé strany přízemní centr, do kterého vložil nohu Bastón. Jeho rána směřovala k bližší tyči, kde se nacházel Jovanović.
    19. Bastón nepropálil Jovanoviće.
     
    20
    Domácí se ještě dožadovali odpískání pokutového kopu, nezdálo se jim totiž počínání hostujícího Insuy. Sudí se tak poradil s videorozhodčím, který ale penaltu nepotvrdil.
     
    21
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Laguardia, který dost dlouho zpracovával Gurlera. Huesca na rozehrávku vůbec nečekala.
     
    22
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil Pulido, který raději na jistotu odkopl míč za postranní čáru. Alavés tak bude vhazovat z levé strany.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. V těchto vteřinách jsou aktivnější domácí, kteří výrazně zpřesnili hru.
     
    24
    Nyní se k hlavičce dostal hostující Cucho, který dokázal předskočit Maripána. Následné zakončení ale nebylo přesné, Sivera nemusel zasahovat.
     
    24
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Pablo Insua, přichází Rajko Brezančić.
     
    29
    Navarro se za šestnáctkou zmocnil míče, do kterého se opřel vší silou. Výsledkem byla prudká rána, která skončila zhruba metr vedle tyče.
     
    30
    Aby toho nebylo málo, tak si při napadání pomohl útočným faulem Bastón, který tak trochu neohrabaně poslal k zemi Gurlera. Huesca okamžitě rozehrála.
     
    31
    Laguardia vletěl do souboje s Cuchem hodně důrazně, což překvapilo druhého jmenovaného, který ještě teď polehává na zeleném pažitu.
     
    32
    Nedovolených zákroků přibývá. Domácí kapitán García chtěl přejít přes Musta, který mu ale v cestě nechal nohu. I tentokráte se to obešlo bez žluté karty.
     
    33
    Volného míče se nyní zmocnil Gómez, který ho ale následně nedokázal předat k postranní čáře. Alavés se tak dostane k dalšímu autovému vhazování.
     
    34
    Hezký fotbalový moment v podání Deportiva! Nadýchaný centr směřoval k Jonymu, jehož rána ze vzduchu nakone končí na rukavici Jovanoviće.
     
    35
    Pulido se v pokutovém území prezentoval hraničním zákrokem, kterým poslal k zemi Ibaie. Ani tentokráte se nebude kopat penalta.
     
    35
    Huesca právě vstřelila branku! Hosté se dostávají do vedení! Huesca se dostala k souvislejšímu držení míče, toho se ujal MOISÉS GÓMEZ, který to zkoušel střelou zpoza šestnáctky. Rána levačkou směřovala k bližší tyči, kde se Sivera neprezentoval vůbec přesvědčivým zákrokem.
    35. Moisés GÓMEZ - 0:1
     
    36
    Na druhé straně se Huesca dostala do nadějné příležitosti, Gurlerovi se nakonec nepodařilo vůbec vystřelit. Posléze Laguardia odzbrojil Cucha.
     
    37
    Nechybělo mnoho a domácí mohli vyrovnat. Martín poslal do pokutového území nadějný centr, který nakonec Calleri nedokázal ve vzduchu trefit.
     
    38
    Posléze to byl pro změnu Calleri, který se z levé strany dostal k centru, jenž se stal kořistí Jovanoviće. Hostující brankář dlouho váhá s rozehrávkou.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Cuchovi se podařilo přenést hru na Miramóna, který ale přihrával do přehuštěného prostoru, kde nakonec Musto vybojoval míč zpět.
     
    41
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat! Velký podíl na této brance má Ibai, který z pravé strany poslal do malého vápna velice přesný centr, na který si naběhl JONY, který hlavičkou doprostřed branky propálil Jovanoviće, který si na míč možná ještě sáhl.
    41. JONY - 1:1
     
    42
    Hlavní sudí ještě projednal situaci s videorozhodčím, avšak branku nakonec uznal. Deportivo se tak dočkalo vyrovnání, a sice krátce před koncem poločasu.
     
    43
    S míčem si zahrál také brankář Sivera, který ho okamžitě vrátil Laguardiovi. Ten pro změnu hledal u postranní čáry Jonyho, který ale přihrával mimo dosah Bastóna.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Ximo Navarro (Deportivo Alavés).
     
    45+2
    Huesca se před koncem prvního poločasu ještě dostala k volnému kopu, který ale hravě odklidil pozorný Laguardia.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Rúben Semedo (SD Huesca).
     
    45+2
    Ibai se vyhoupl na centr z pravé strany, po kterém hlavičkoval kousek vedle brány. To mohla být pořádná rána pro Huescu!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem zajímavou podívanou. V úvodních minutách byl mírně aktivnější hostující celek, avšak poté se probudilo také Deportivo, které si připsalo několik slušných příležitostí. Najednou Huesca přestala hrát, nicméně se přeci jenom dočkala kýžené branky. Gómez totiž napřáhl zpoza šestnáctky, přičemž na jeho ránu byl Sivera krátký. Alavés se před koncem poločasu dočkal vyrovnávací branky, kterou pro změnu obstaral Jony. Do druhého dějství je tak všechno otevřené.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu to náběhem za obranu zkoušel Jony, který si ale nepohlídal postavení. Nakonec se jednalo o zhruba metrový ofsajd.
     
    49
    Na druhé straně se do hlavičkového souboje dostával Gurler, který sice neuspěl proti Jonymu, i tak se kulatý nesmysl dostal za postranní čáru.
     
    50
    Huesca zahrávala standardní situaci z levé strany, která ale nebyla ničím nebezpečná. K volnému míči se dostal García, který o něj rychle přišel.
     
    51
    Po levém křídle to zkoušel Ferreiro, který se přeci jenom dostal k centru, který se ale nevešel na hrací plochu. Sivera bude odkopávat od branky.
     
    52
    Ferreiro si všiml vedle stojícího Brezančiće, který měl na následný centr celkem dost času. I tak se míč otřel o dotírajícího Maripána, od kterého se odrazil za brankovou čáru.
     
    53
    Huesca kroutil centr od rohového praporku směrem k penaltovému puntíku, kde se nacházel pouze Laguardia. Následně Gurlerovi nevyšel centr zprava.
     
    54
    Cucho se zkoušel drzým průnikem dostat do velkého vápna, jenomže na samotné hranici pokutového území čistě zasahoval Laguardia.
     
    55
    Přenesení hry našlo u postranní čáry volného Ibaie, ke kterému ale rychle přistoupil Akapo. Bude z toho aut pro Deportivo, který obstará Navarro.
     
    56
    Cucho se po kontaktu s protihráčem ocitl na zemi, o penaltový zákrok se ale nejednalo. Huesca je v úvodu druhého poločasu výrazně aktivnější.
     
    57
    Tentokráte si na levé straně splnil obrannou povinnost Martín, který za sebe nepustil aktivního Guerlera. Hosté z autového vhazování nevytěžili nic kloudného.
     
    58
    Hezká patička v podání Jonyho uvolnila Navarra, jehož centr ale nepatřil k těm nejpovedenějším. Míč pouze prosvištěl pokutovým územím.
     
    59
    Calleri se pokoušel dostat s míčem mezi dvojici protihráčů, což se mu nakonec nepodařilo. Následnou přetahovanou lépe zvládli hráči Huescy.
     
    60
    Miramón si vyzkoušel autové vhazování od pravé postranní čáry. Hostující obránce si jako adresáta vybral Jovanoviće, který ihned oslovil Akapa.
     
    61
    Jony to nyní zkoušel centrem k zadní tyči, kam si nabíhal Bastón. Druhý jmenovaný šel za míčem příliš pozdě, čehož využil pozorný Semedo.
     
    62
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Borja Bastón, přichází Rubén Sobrino.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stav je i nadále nerozhodný. Druhý poločas zatím nepřinesl nic závratnějšího, Huesca je stále aktivnější.
     
    64
    Na zemi skončil domácí García, kterého zezadu skluzem sestřelil Gómez. Hlavní sudí sice nařídil standardku, žlutou kartu ale nevytasil.
     
    65
    I druhé dějství nabízí celou řadu nedovolených zákroků. Po jednom z nich skončil na trávníku Ibai, jeho celek posléze okamžitě rozehrál volný kop.
     
    66
    Navarro se manévrem dostal do dobré pozice na centr, ten ale z malého vápna odklidil Semedo. Aby toho nebylo málo, tak si s míčem zahrál také Jovanović.
     
    67
    Huesca si vybojovala rohový kop z levé strany. K rozehrávce se postavil Ferreiro, jehož centr směřoval do brány, kde zasahoval brankář Sivera.
     
    68
    Deportivo se dostalo s míčem na útočnou polovinu, kde dvojice hostujících hráčů marně napadala Jonyho, který nakonec uklidnil hru.
     
    68
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Domácí se zničehonic dočkali vedoucí branky! Obrovskou chybu v rozehrávce vyprodukoval hostující obránce Semedo, který daroval míč volnému RUBÉNU SOBRINOVI, jehož náramně přesná střela skončila u pravé tyče, kam se Jovanović marně natahoval.
    68. Rubén SOBRINO - 2:1
     
    70
    Žlutou kartu dostává Damián Musto (SD Huesca).
     
    72
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Serdar Gürler, přichází Álex Gallar.
     
    73
    Gallar postupoval po levém křídle, odkud přihrávkou našel naběhnuvšího Ferreira, kterého ale snadným způsobem připravil o balón Maripán.
     
    74
    Posléze to střelou ze vzduchu zkoušel domácí Ibai, kterému se zakončení vůbec nezdařilo. Míč skončil daleko za brankou, Jovanović nemusel zasahovat.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Rubén Sobrino (Deportivo Alavés).
    Žlutou kartu dostává Guillermo Maripán (Deportivo Alavés).
     
    75
    Huesca rozehrávala volný kop z vlastní poloviny. Semedo okamžitě přenášel hru k postranní čáře, kde se ale nacházel obsazený kolega Akapo.
     
    76
    Miramón měl na pravé straně o něco více prostoru, což se snažil využít k centru do malého vápna, kde ale zasahoval pozorný obránce Laguardia.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Carlos Akapo (SD Huesca).
     
    77
    Je tu další nedovolený zákrok, který zapříčil hostující Akapo. Faulů neustále přibývá, tentokráte bude Deportivo rozehrávat od vlastní šestnáctky.
     
    78
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Ibai Gómez, přichází Burgui.
     
    79
    Pulido se nadechl k velice přesnému pasu na rozběhnutého Ferreira, který sice v souboji s Navarrem použil důraz, nakonec je z toho aut pro domácí.
     
    80
    Martín si vyzkoušel autové vhazování z blízkosti rohového praporku. Jako adresáta si vybral vedle stojícího Jonyho, který vybojoval další aut.
     
    81
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Carlos Akapo, přichází Samuele Longo.
     
    82
    Gallar si to namířil podél autové čáry, nakonec ho ale čistým skluzem zastavil Jony. Navíc to byl právě hostující hráč, kdo se jako poslední dotkl míče.
     
    83
    Semedo nepředvedl zrovna jisté odklizení míče, na pořadu dne byl rohový kop pro Deportivo. Do vzduchu se prodral García, který ale hlavičkoval nad branku.
     
    84
    Posléze se na zemi ocitl Cucho, o faul se dle sudího ale nejednalo. Deportivo tak může postupovat směrem kupředu, míč má na noze Jony.
     
    85
    Následně Longo vybojoval rohový kop, který rozehrával Ferreiro. Prudký centr se nakonec odrazil ke Gallarovi, jehož přízemní střelu dokázal Sivera zneškodnit.
     
    87
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jony, přichází Daniel Torres.
     
    88
    Alavés podnikl rychlý protiútok, který nebyl vůbec špatný. Navarro posílal z pravé strany přihrávku před prázdnou bránu na Sobrina, který na ní jen těsně nedosáhl.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Hosté se snaží o vyrovnávací branku, avšak Deportivo soupeře nepouští k ničemu vážnějšímu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Další útočná akce hostujícího celku končí útočným faulem, kterým se prezentoval Cucho. Sivera určitě nebude s rozehrávkou nikam spěchat.
     
    90+2
    Ještě jedna z posledních šancí pro Huescu, faulem se totiž provinil dotírající Calleri. Hosté to raději zkouší kombinací po zemi.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Huesca nakonec neudržela jednobrankové vedení, nakonec v dnešním utkání prohrála poměrem 1:2. Nováček soutěže vstoupil do druhého poločasu aktivněji, naopak domácí se dlouho herně hledali. Nakonec to bylo právě Deportivo, které se dočkalo druhé branky. Velký podíl na tom měl hostující obránce Semedo, který před touto trefou chyboval v rozehrávce. V koncovce zápasu se Huesca snažila vyrovnat, avšak přes dobře hrající obranu soupeře to zkrátka nešlo.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:113. (13:50:30)

    David Suchý

    Branky: 41. Jony (I. Gómez), 68. Sobrino – 35. Moisés Gómez (Gürler)

    Karty:   45+1. Navarro (DAL), 74. Sobrino (DAL), 74. Maripán (DAL) – 45+2. Semedo (HSC), 70. Musto (HSC), 76. Akapo (HSC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:113.
    Deportivo Alavés: Sivera – Navarro, Maripán, Laguardia, Martín – I. Gómez (78. Burgui), Brašanac, García (C), Jony (87. D. Torres) – Calleri, Bastón (62. Sobrino).
    Náhradníci: Domínguez – Burgui, Guidetti, Sobrino, Wakaso, Vigaray, D. Torres.

    SD Huesca: Jovanović – Miramón (C), Pulido, Semedo, Insua (24. Brezančić), Akapo (81. S. Longo) – Gürler (72. Gallar), Musto, Moisés Gómez, Ferreiro – Hernández.
    Náhradníci: Werner – Aguilera, Brezančić, Gallar, S. Longo, Rivera Hernández, Sastre.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba
    bahis siteleri