Augsburg – Schalke 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Freiburg 2:0 (kon.) | Hannover – Bayern 0:4 (kon.)
Hoffenheim – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Stuttgart – Hertha 2:1 (kon.) | Dortmund – W. Brémy 2:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:1 (2:1)
Werder Brémy
Sobota 15.12.2018, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to dnes vše. Díky za pozornost a zase někdy u fotbalové Bundesligy na počtěnou. (20:35:18)
     
    Borussia Dortmund v rámci patnáctého kola Bundesligy poráží Brémy 2:1 a nadále nepoznala v letošní sezóně přemožitele. Domácí měli v utkání několik velkých šancí, ale gólem skončily jen pokusy Alcácera a Reuse. Za hosty se prosadil taktéž v prvním poločase Max Kruse. Jiří Pavlenka svůj celek držel dlouho ve hře, ale nakonec prohře nezabránil.

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:7.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Ofsajdová branka Götzeho
     
    90+6
    Borussia Dortmund se dočkala branky, která ale byla pro ofsajd nakonec odvolána. Po přihrávce Philippa se prosadil střelou do prázdné branky Mario Götze, ale radoval se předčasně. Videorozhodčí opět zaúřadoval a opět správně.
     
    90+5
    Brémy měly k dispozici ještě jeden rohový kop z levé strany a do vápna si naběhl i Jiří Pavlenka. Werder ale nezakončil a Borussia nakopla míč až na polovinu hřiště.
     
    90+4
    Dlouhý nákop Moisandera na útočnou polovinu se neujal a míč skončil jen v rukavicích Romana Bürkiho. Domácí brankář míč kryje a s rozehrou nespěchá.
     
    90+3
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Maximilian Philipp.
     
    90+2
    Manuel Akanji vybojoval míč, který následně pouze jen nakopl do útoku. Tam si poradila obrana Jiří Pavlenka, jenž parádně zahrál nohama a míč vrátil na útočnou polovinu.
     
    90+1
    Kevin Möhwald si naběhl na centrovaný míč za obranu, ale na dlouhou nohu se mu nakonec zakončit nepovedlo. Míč pouze škrtl a Bürki pohotově chytá, nastavuje se pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Raphaël Guerreiro, přichází Christian Pulisic.
     
    88
    Hosté kombinovali, ale Josh Sargent nakonec nezpracoval míč ideálně a do protiakce se hnal Raphaël Guerreiro. Toho nakonec právě osmnáctiletý hráč fauloval a vidí žlutou kartu.
     
    87
    Brémy si následně vybojovaly po faulu Reuse standardní situaci z pravé strany. Max Kruse centroval na zadní tyčku, ale tam byl nejvýše Roman Bürki, jenž domácí publikum uklidňuje.
     
    85
    Rychlá akce Borussie. Marco Reus vedl míč a přihrál na pravé křídlo Götzemu, jenž přihrával na malé vápno právě Reusovi. Střele rozhodující branky duelu ale na míč nakonec nedosáhl.
     
    84
    Brémy zahrávaly rohový kop, který ale domácí odehráli a Götze sváděl rychlostní souboj se Sargentem. Nakonec vyhrál americký mladík, jenž míč raději odehrál do autu.
     
    83
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Johannes Eggestein, přichází Josh Sargent.
     
    82
    Po pravé straně se až do vápna dostal Jadon Sancho, který následně přihrával na malé vápno. Nikdo ve žlutém se do zakončení nedostal, aktivita domácích nicméně pokračuje.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Mario Götze.
     
    80
    Kevin Möhwald následně udělal chybu a domácí mohli postupovat do protiakce. Hostující středopolař tak fauloval Marca Reuse a inkasuje žlutou kartu.
     
    79
    Ve středu hřiště si počínal nedovoleně turecký fotbalista Nuri Şahin, jenž poslal k zemi Witsela. Dlouholetý hráč Borussie Dortmund se hned omlouval a pokračuje se standardkou domácích.
     
    77
    Hosté do své kombinace zahrnuli i brankáře Jiřího Pavlenku, který vykopával na levou stranu. Tam ovšem byli jen domácí hráči, jeden z nich míč odehrál na aut.
     
    76
    Johannes Eggestein to zkoušel z levé strany, svým centrem hledal ve vápně připraveného Martina Harnika. Ten byl ovšem ve vápně dobře bráněn a do zakončení se nedostal.
     
    74
    Domácí celek opět klidně kombinuje a nikam se moc nežene. Následně se přerušuje a píská faul Reuse, který ve vzdušném souboji povalil hostujícího Möhwalda.
     
    73
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Juja Osako.
     
    71
    Raphaël Guerreiro patičkou připravil míč pro Marca Reuse, který se technickým pokusem pokoušel překvapit Pavlenku. Míč ale skončil nakonec jen těsně nad brankou Brém.
     
    70
    Před vápnem následně nepěkně fauloval Theodor Gebre Selassie. Ten zasáhl Reuse přes obě nohy a může být rád, že neviděl žlutou kartu. Standardka pro domácí celek.
     
    69
    Achraf Hakimí následně na levé straně odcentroval na přední tyčku, kde šel Paco Alcácer do skluzu. Španělský útočník ovšem míč netrefil, ale Borussia i tak pokračuje ve snažení.
     
    68
    Důležité zákroky Jiřího Pavlenky drží hosty při vodě! Nejdříve se dostal do vápna Sancho, ale po zemi českého brankáře nepřekonal. Ten následně chytil i střelecký pokus Delayneho z dálky!
     
    66
    Martin Harnik dostával centr za obranu, aby následně připravil míč pro Kruseho. Ten ale z první netrefil míč ideálně a ten nakonec skončil jen vedle branky, pokračuje se tak odkopem od domácí branky.
     
    65
    Axel Witsel na levé straně nepřihrál ideálně do vápna a následně fauloval unikajícího Rašicu. Belgickému středopolaři je tak pískán faul a hrát budou Brémy.
     
    63
    Aktuálně se nehraje, protože hlavní sudí duelu je mezi střídačky, kde je o něj nějak pečováno. Zdravotník mu masíroval nohu a následně mu jí obvázal nějakou stahovací látkou.
     
    62
    Dortmundští si vypracovali rohový kop a Marco Reus zakončoval po přihrávce nakrátko. Jeho levačka z hranice vápna ale nebyla přesná a míč skončil vysoko nad brankou.
     
    61
    Achraf Hakimí následně dostával přihrávku do běhu a před vápnem šel do kličky. Nakonec byl ale povalen, ale sudí tento zákrok jako faul neposoudili. Pokračuje se hrou Borussie.
     
    59
    Pokračovalo se rohovým kopem domácích, který ale nevyšel. Raphaël Guerreiro se následně pokoušel získat ztracený míč, ale v rychlém souboji zahrál jen rukou.
     
    58
    Domácí celek pokračuje v aktivní kombinaci na útočné polovině a určitě by co nejdříve přidal třetí branku, která by hru vedoucího celku lehce uklidnila...
     
    57
    Milot Rašica centroval na pravé straně po zemi, ale nikoho nenašel. V protiakci našel Reuse ve vápně Alcácer, domácí hráč ale zakončoval jen do Pavlenky. Roh pro domácí.
     
    55
    Dobrou akci se nyní prezentovali domácí. Achraf Hakimí unikl po levé straně a ve vápně našel Alcácera. Od toho se míč odrážel k Reusovi u levé tyčky, ale míč nakonec střelec rozdílové branky nedostihl.
     
    53
    Další střelecký pokus, který vymyslel Kevin Möhwald. Střídající hráč za Klaassena ale zakončoval slabě po zemi a Bürki se dostal k pohodovému zákroku.
     
    52
    Thomas Delaney následně operoval u rohového praporku a chytře nakopl napadajícího hráče před sebou. Borussia tak získává aut a může vymýšlet nějakou útočnou akci.
     
    51
    Brémy to lehce otevřely a dostaly se do další zajímavé akce. Kevin Möhwald byl na konci celé akce, ale jeho pokus ve vápně byl sražen pouze na rohový kop.
     
    49
    Martin Harnik následně ve vzduchu zahrál loktem do hlavy Hakimího a inkasuje žlutou kartu. I toto je celkem přísné rozhodnutí, které se nelíbí samotnému hráči či trenérovi Brém.
    48. Jadon Sancho spálil šanci
     
    48
    Velká šance také na straně druhé! Pokus Marca Reuse z otočky Pavlenka vyrazil na levou stranu, kde se nedokázal prosadit střelou do prázdné branky Jadon Sancho!
     
    47
    Hned na startu druhého poločasu mohlo být vyrovnáno! Max Kruse se dostal na hranici vápna ke střele, ale jeho pokus k pravé tyčce Bürki skvěle vyrazil!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas mezi Dortmundem a Brémy je u konce, zaslouženě vede domácí celek, ale náskok je „pouze“ jednogólový. Borussia měla několik velkých šancí a využila dvě, prosadili se Paco Alcácer a Marco Reus. Werder mohl děkovat Jiřímu Pavlenkovi a také Maxu Krusemu, který dal kontaktní branku, jenž opravdu stála za to. Stále je tak oč hrát.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Po nepřesné přihrávce se dostával do útoku Martin Harnik, který si mohl obhodit vyběhnutého Bürkiho. Doběhl jej ovšem Delaney, který se jej lehce dotkl. Píská se faul a domácí záložník vidí celkem přísnou kartu.
     
    45+1
    Hraje se první minuta nastavená z celkových dvou. Max Kruse centroval na pravou stranu, ale míč skončil na autu a pokračovat se bude rozehrávkou domácích.
     
    44
    Rohový kop nezakončil nikdo ze žlutočerných, ale v posledních sekundách prvního poločasu sledujeme hru Borussie na útočné polovině. Achraf Hakimí vhazuje blízko branky Brém.
     
    43
    Nějakou dobu se nyní hrálo blízko rohového praporku a nakonec z této situace vybruslili fotbalisté Borussie. Vybojovali aut a dostali se do vápna, Raphaël Guerreiro ale nezakončil.
     
    41
    Jiří Pavlenka se dneska opravdu nenudí. Z pravé strany jej nyní prověřil Axel Witsel, jenž po zemi zakončoval na vzdálenější tyčku, bývalý brankář Slavie či Baníku ovšem pohotově chytá.
    40. Standardní situace Reuse
     
    40
    Marco Reus nyní celou standardku rozehrál sám a svým pokusem mířil k levé tyčce. Jiří Pavlenka se ovšem pověsil do vzduchu a míč parádně vyboxoval!
     
    39
    Achraf Hakimí si následně narazil s Alcácerem a naběhl si do vápna. Těsně před ním jej ale tělem zastavil Sebastian Langkamp, který dostává jasnou žlutou kartu, proti které ani neprotestuje.
     
    38
    Borussia nechtěla připustit nějaké pochyby a pokoušela se po levé straně dostat do zakončení. Achraf Hakimí posílal míč do šestnáctky, kde se ale po sérii odrazů nikdo k zakončení nedostal.
     
    36
    Útočné snažení domácího celku následně ukončil Thomas Delaney, který na levé straně fauloval hostujícího Eggesteina. Werder tak bude z hloubi obranné poloviny rozehrávat.
    35. Max KRUSE - 2:1
     
    35
    Werder právě vstřelil branku!
    Branka přichází a je tu další drama! MAX KRUSE dává naprosto spektakulární branku a dostává Brémy zpátky do utkání. Kruse se dostal před vápnem k míči a pravačkou vymetl levou šibenici, krásná branka...
     
    34
    Domácí celek pokračuje v kombinační hře a hraje naprosto jednoduše, nikam se nežene a je tam taková ta lehkost. Uvidíme, zda se dočkáme ještě nějaké branky do konce poločasu.
     
    32
    Kevin Möhwald se po aktivní kombinaci hostujícího celku dostal k parádní střele a Roman Bürki musel poprvé v utkání zasahovat. Rána na levou stranu byla ovšem parádně vyražena na roh!
     
    30
    Theodor Gebre Selassie následně vybojoval rohový kop a po jeho rozehře se střetl s hlavou Łukasze Piszczeka. Český obránce je ovšem v pořádku, ale určitě to muselo pořádně zabolet.
     
    28
    Hned po rozehře využili domácí díry v hostující obraně a Jadon Sancho dostal míč opět na pravou stranu vápna. Anglický záložník z úhlu zakončoval, ale trefil jen boční síť!
    27. Marco REUS - 2:0
     
    27
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Následně se ale domácí celek prosazuje podruhé a odskakuje na rozdíl dvou branek! Jadon Sancho dostal míč do šestnáctky, kde se zastavil a počkal si na MARCA REUSE. Ten z první zakončil po zemi a přesně na vzdálenější tyčku vstřelil svou desátou branku v sezóně.
     
    26
    Pokračovalo se rohovým kopem, který se ale hostům moc nepovedlo a centrovaný míč skončil v rukavicích pozorného Romana Bürkiho. Protiakce žlutočerných také nedopadla a balon se dostal do rukavic Pavlenky.
     
    25
    Přišel další faul na pravé straně a hosté mohou rozehrávat další přímý kop od lajny. U míče je Max Kruse, který bude centrovat do šestnáctky Romana Bürkiho.
     
    24
    Werderu se moc nechce půjčit domácímu celku míč a zatím tak kombinují na vlastní polovině. Následně se budou chtít něco vymyslet a uvidíme, zda to vyjde.
     
    23
    Další standardní situaci vybojoval Kevin Möhwald, jenž byl na levé straně poslán k zemi Witselem. Zajímavá šance tak čeká také na fotbalisty Brém, u míče stojí Nuri Şahin.
     
    22
    Po rozehře se hosté pokoušeli dostat do útoku, jmenovitě to byl Martin Harnik. Thomas Delaney jej ale u levé lajny poslal k zemi a píská se faul dánského záložníka.
    20. Paco ALCÁCER - 1:0
     
    20
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Raphaël Guerreiro parádní levačkou našel nabíhajícího PACA ALCÁCERA, který se hlavičkou na přední tyčkou prosadil naprosto přesně. Rozhodčí nejdříve branku neuznali, ale po pomoci na videu nakonec sudí ukázal na středový kruh. Tohle Jiří Pavlenka nemohl chytit...
     
    19
    Jadon Sancho se pokoušel na pravé straně uvolnit, ale k zemi jej poslal střídající Kevin Möhwald. Domácí celek bude tak ve dvacáté minutě rozehrávat nadějnou standardku.
     
    18
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Davy Klaassen, přichází Kevin Möhwald.
     
    17
    Další snažení domácích bylo zakončeno přízemním centrem do vápna od Piszczeka. Na přední tyčce zakončoval z velkého úhlu opět Alcácer, ale Pavlenka skvěle kryje!
     
    15
    Davy Klaassen se nakonec při záchraně šance Alcácera zranil a nyní opustil hrací plochu. Hostující kouč tak bude muset vymýšlet první střídání, kterému bude bohužel pro hosty vynucené.
     
    14
    Po nějaké době se do aktivní hry dostali také hosté, kteří se dostali ke střeleckému pokusu. Zkoušel to bývalý domácí hráč, rána Sahina ale skončila vedle branky.
     
    12
    Domácí jsou aktivní a vymýšlejí další akci, která by mohla vystrašit Jiřího Pavlenku v brance. Český brankář ale zatím chytá velice spolehlivě, ale bude to mít dnes velice těžké.
     
    11
    Paco Alcácer si na útočné polovině zpracoval míč a poslal Marca Reuse do vápna. Tam domácí kapitán spadl s přispěním bránícího hráče, penalta se k nevoli vyprodaného stadionu ale nepískala.
     
    9
    Martin Harnik se na druhé straně pokoušel dostat do šestnáctky, ale jeho průnik úspěšný nebyl. Dobře zakročil švýcarský obránce Manuel Akanji, jenž hostujícího útočníka do zakončení nepustil.
     
    8
    V poslední šanci obětavě dobíhal a pokoušel se všechno zachránit Davy Klaassen. Hostující borec zůstal ležet v brance, ale je to bojovník a bude v pořádku. Pokračuje se hrou Borussie.
    7. Velká šance Alcacéra
     
    7
    Brémy nic nevymyslely a přišel neskutečný protiútok Borussie! Ten zakončoval na levé straně Paco Alcácer, který Pavlenku přehodil, ale nakonec vystřelil jen do tyčky!
     
    6
    Po levé straně se do vápna dostával Milot Rašica, kterému se sice zakončit nepovedlo, ale mezi dvěma obránci se mu povedlo vybojovat alespoň rohový kop. Již druhý v utkání.
     
    4
    Marco Reus si následně naběhl do vápna a Raphaël Guerreiro jeho akci dokončoval u levé tyčce. Vyběhnutého Pavlenku ovšem nepřehodil, ale roh se kopat nebude. Jednalo se totiž o ofsajd.
     
    3
    Brémy si následně vybojovaly rohový kop, který ale nebyl úspěšný a do protiakce se hnala domácí Borussia. Té se zakončit sice nepovedlo, ale vhazuje se v blízkosti branky Jiřího Pavlenky.
     
    2
    Milot Rašica vymyslel první zajímavější akci svého celku. Hostující ofenzivní hráč centroval do šestnáctky, ale míč na hlavu Harnika nakonec neprošel a domácí obrana zafungovala na jedničku.
     
    1
    Utkání začalo výkopem domácího celku, který hned kombinuje a pokouší se vymyslet něco směrem dopředu. Žlutočerní hrají klasicky před vyprodaným stadionem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Hakimí – Witsel, Delaney – Sancho, Reus, Guerreiro – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Weigl, Pulisic, M. Götze, Dahoud, Philipp.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander, Augustinsson – Şahin, J. Eggestein, Klaassen – M. Kruse – Harnik, Rašica.
    Náhradníci: Plogmann – C. Pizarro, Möhwald, Kainz, Osako, Sargent, Friedl.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos.
     
    BORUSSIA DORTMUND

    Žlutočerný celek je po dlouhé době na cestě za titulem, ale čeká ho ještě velká cesta. Borussia Dortmund je aktuálně na prvním fleku a na druhý Mönchengladbach má náskok sedmi bodů, Bayern ztrácí dokonce bodů devět. Dortmundští v letošní sezóně ani jednou v rámci Bundesligy nepadli a aktuálně mají na kontě jedenáct výher a tři remízy. V posledních pěti duelech neztratili jediný bod a naposledy vyhráli derby se Schalke 2:1. V týdnu se svěřencům Luciena Favreho povedlo postoupit do osmifinále Ligy mistrů z prvního místa.

    Poslední tři bundesligové duely
    Schalke 1:2 Dortmund
    Dortmund 2:0 Freiburg
    Mohuč 1:2 Dortmund
     
    WERDER BRÉMY

    Celek dvou českých reprezentantů zažívá solidní ročník a aktuálně Brémy bojují o pohárovou Evropu. Čtyřnásobný mistr Německa je aktuálně na devátém fleku a na čtvrté Lipsko ztrácí pouhé čtyři bodíky. Werder se ovšem potácí s nedobrou formou, z posledních pěti duelů totiž vyhráli pouze jednou, a to naposledy proti poslednímu Düsseldorf na domácím hřišti. Venku jsou Brémy šestým nejlepším celkem soutěže.

    Poslední tři bundesligové duely
    Brémy 3:1 Düsseldorf
    Brémy 1:2 Bayern
    Freiburg 1:1 Brémy
     
    Krásný den fanouškům německého fotbalu! Borussia Dortmund vyzve na svém hřišti deváté Brémy a bude usilovat o prodloužení své série bez prohry. Utkání na slavném Signal Iduna Parku startuje v 15:30 a sledovat jej můžete prostřednictvím našeho online přenosu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Panuška

    Branky: 20. Alcácer (Guerreiro), 27. Reus (Sancho) – 35. M. Kruse (Harnik)

    Karty:   45+2. Delaney (DOR) – 39. Langkamp (BRM), 49. Harnik (BRM), 80. Möhwald (BRM), 88. Sargent (BRM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:7.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Hakimí – Witsel, Delaney – Sancho (90+3. Philipp), Reus, Guerreiro (89. Pulisic) – Alcácer (81. M. Götze).
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Weigl, Pulisic, M. Götze, Dahoud, Philipp.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander, Augustinsson – Şahin, J. Eggestein (83. Sargent), Klaassen (18. Möhwald) – M. Kruse – Harnik, Rašica (73. Osako).
    Náhradníci: Plogmann – C. Pizarro, Möhwald, Kainz, Osako, Sargent, Friedl.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos
    bahis siteleri