Chomutov – Liberec 2:4 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 6:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 4:1 (kon.)
Plzeň – Sparta 5:2 (kon.) | Pardubice – Litvínov 2:3 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 4:5 (po pr.)
konec
Piráti Chomutov
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Bílí Tygři Liberec
Středa 26.12.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Piráti nestačili na Bílé Tygry se s vámi z chomutovské ROCKNET ARÉNY loučím a přeji vám příjemný zbytek druhého vánočního svátku. (17:53:12)
     
    V poslední periodě měli Piráti optickou převahu, ovšem branky stříleli pouze hosté. O vítězný gól se postaral Jan Ordoš, kterého napodobil v poslední minutě Martin Ševc. Liberečtí si tak upevňují druhou pozici v tabulce, naopak Piráti zůstávají předposlední.

    Nejlepší hráči: Lukáš Vantuch (Chomutov) a Tomáš Filippi (Liberec).

    Střely na branku: 33:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 13:7.
     
    Konec zápasu.
    59:22 Martin ŠEVC - 2:4
     
    59:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je hotovo a Liberec si odveze všechny tři body z Chomutova. Jan Stránský nezvládl přihrávku, a tak se do útoku dostal MARTIN ŠEVC, jenž střelou o tyč dává utkání definitivní podobu. Asistence: Lukáš Krenželok.
     
    59:01
    Justin Peters míří na střídačku a také končí přesilová hra Chomutova.
     
    58:10
    Ronald Knot naznačil střelu, ale poté udělal ještě dva kroky do strany. Jenže kotouč z jeho hole proletěl jen kolem pravé tyče a zamířil k zadnímu mantinelu.
     
    57:24
    Stanislav Dietz se dostal z modré čáry na hranici kruhů, odkud vyslal další bombu. Jenže jeho pokus pod horní tyč zlikvidoval dnes fantastický Roman Will.
     
    57:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Martin Ševc – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:31
    Od modré čáry vypálil Ronald Knot, jenž trefil Tomáše Filippiho, a tak se k zakončení dostal také Stanislav Dietz. Jeho střela byla před brankou sražená do ochranné sítě.
     
    54:59
    Po akci Chomutova se Liberec dostal do přečíslení. Na levé straně se ocitl osamocený Libor Hudáček, který se snažil zakončit mezi betony kanadského gólmana. Justin Peters ale Piráty podržel ve hře o body.
     
    54:20
    Tygři se již nikam neženou a soustředí se na bránění středního pásma. Právě v tomto prostoru zastavil soupeřův útok a poslali černou gumu do klidné pozice.
     
    53:15
    Mezi kruhy si najel Radek Duda, který okamžitě vystřelil. Jeho pokus zamířil jen vedle pravé tyče a ROCKNET ARÉNOU to pouze zahučelo.
     
    52:50
    Zkušený Radek Duda nahazoval kotouč od mantinelu mezi betony gólmana. Jenže hostující jednička si počínala ještě lépe a drží svůj tým stále ve vedení.
     
    52:18
    Chomutovský Jan Havel přejel modrou čáru a vypálil přes obránce. Roman Will střelu moc neviděl, ale tentokrát zasahovat nemusel, protože kotouč zamířil jen na břevno jeho brány.
    51:14 Jan ORDOŠ - 2:3
     
    51:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Chomutovští byli sice lepším celkem v poslední dvacetiminutovce, ovšem jako první se raduje Liberec. Lukáš Krenželok se narval před obránce, ale zakončil jen do kanadského gólmana. Puk zůstal ležet v brankovišti, kam jako první dojel JAN ORDOŠ a překonal Justina Peterse. Asistence: Lukáš Krenželok.
     
    50:40
    Brett Flemming nezůstal na modré čáře a vydal se do rohu, kde byl první u kotoučem Ovšem jeho nahození skončilo pouze na oblouku brány.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 15. Vantuch (Duda, Tomica), 35. Dietz (Vantuch, Flemming) – 18. M. Kvapil (Filippi, Ševc), 21. Lenc (Birner, Filippi), 52. Ordoš (L. Krenželok), 60. Ševc (L. Krenželok)


    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Antropov – Koblasa, V. Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Klíma, J. Stránský – Tomica, Vantuch, Duda – Marjamäki, Klhůfek, J. Havel.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar.

    Rozhodčí: Alexander Pavlovič, Jan Hribik – Tomáš Brejcha, David Jelínek

    Diváci: 4 214
    thejrc.org