Toronto – Buffalo 5:3 (kon.) | New Jersey – Montreal 2:1 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (3:2 po s.n.)
Nashville – Edmonton 3:2 (2:1 po s.n.) | Colorado – Florida 3:4 (po pr.) | Vancouver – Anaheim 4:0 (kon.)
po s.n. (3:2)
Tampa Bay Lightning
4:3 (2:0, 0:0, 1:3 - 0:0)
Los Angeles Kings
Úterý 26.02.2019, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Tampo Bay Lightning a Los Angeles Kings!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Tampa Bay Lightning

    Tampa jede. Je suverénní a z úplného čela NHL ji v základní části s největší pravděpodobností už nikdo nesesadí. Od začátku sezóny Bolts nebodovali jen v jedenácti z dvaašedesáti zápasů a se suverénně nejsilnější ofenzivou v soutěži má na prvním místě Východní konferenci nevídaný náskok sedmnácti bodů na druhý Boston. Ve dvanácti únorových zápasech ztratila Tampa pouhé dva body v zápasech s Vegas a St. Louis. Od té doby osmkrát za sebou vyhrála a hned šestkrát nasázela v základní hrací době přinejmenším pět branek. Poslední zápas Blesků už byl vyrovnanější, svěřenci Jona Coopera na svém ledě udolali Buffalo 2:1 v samostatných nájezdech.

    Nejproduktivnější hráči:
    • N. Kučerov – 100 bodů (30+70)
    • B. Point – 78 bodů (35+43)
    • S. Stamkos – 73 bodů (33+40).
     
    Los Angeles Kings

    Zatímco domácí tým jede po celou sezónu na vítězné vlně, tak Králové se dlouhé týdny a měsíce nachází ve velké herní i výsledkové krizi. Nesmírně zkušený kalifornský celek je po Anaheimu druhý nejhorší ve střílení branek. V západní konferenci je na posledním patnáctém místě. Na předposlední Ducks ztrácí pět, a na dávno nemyslitelný postup do vyřazovacích bojů čtrnáct bodů. Los Angeles prohrálo všech sedm předchozích zápasů. Zatímco v Nashvillu sahalo po bodu a padlo 1:2, tak na slunečné Floridě prohrálo vysokým rozdílem 1:6. V Tampě se Kings budou muset obejít bez zraněného obránce Aleca Martineze a také Oscara Fantenberga, který se v poslední den přestupového období přesunul do Calgary.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Kopitar – 44 bodů (17+27)
    • D. Brown – 34 bodů (13+21)
    • D. Doughty – 33 bodů (5+28).
     
    Vzájemné zápasy

    04.01.2019 Los Angeles – Tampa Bay 2:6
    11.02.2018 Tampa Bay – Los Angeles 4:3
    10.11.2017 Los Angeles – Tampa Bay 2:5
    08.02.2017 Tampa Bay – Los Angeles 5:0
    16.01.2017 Los Angeles – Tampa Bay 1:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Strålman, Hedman (A), Girardi, McDonagh (A), Coburn, Černák – Gourde, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – J. T. Miller, Cirelli, Killorn – Joseph, Paquette, Erne.

    Los Angeles Kings: J. Campbell (Quick) – Doughty (A), Forbort, Roy, Walker, Phaneuf, LaDue – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Lewis, J. Carter (A), Kovalčuk – Toffoli, Kempe, Leipsic – Wagner, Brodzinski, Clifford.

    Rozhodčí: Luxmore, Lee – Murray, Sericolo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Dion Phaneuf – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    01:05
    Tampa právě vstřelila branku!
    Jít do oslabení hned v první minutě určitě není dobrý způsob, jak vstoupit do zápasu proti tak silné ofenzivě. Forbort nevyhodil přes Kučerova, který rychle shodil puk do levého kruhu. Stamkos místo střely nabídl puk k ose hřiště a BRAYDEN POINT ho bekhendem zasunul do sítě. Asistence: Steven Stamkos, Nikita Kučerov.
    01:05 Brayden POINT - 1:0
     
    02:09
    Erneho střelu zablokoval Roy přesně do jízdy Josephovi, který z levého křídla přestřelil Campbellovu klec.
     
    02:55
    Girardi měl moře volného prostoru na pravé straně. Pro přihrávku si po ose hřiště přijel Miller, jenže zblízka se prosadit nedokázal. Neujala se ani dorážka Stamkose, která se otřela o tyč.
     
    03:42
    První solidní střídání od Kings. Phaneufova střela od modré čáry ale měla prachmizernou razanci a navíc letěla na Vasilevského hruď.
     
    04:08
    Point prodloužil přihrávku Kučerova doleva, kde celou akci uzavíral Johnson, jenomže branku netrefil. Protiútok Brodiznského vyřešil Vasilevskij.
     
    04:50
    Čtvrtá formace Tampy nemohla pokračovat kvůli postavení mimo hru. Do akce už jde první lajna s Ondřejem Palátem na křídle.
     
    05:06
    Carter chtěl vystřelit přes posledního obránce Hedmana. Trefil právě jeho nohu, od které se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    05:39
    Stamkos se zastavil na levé straně a přihrál k modré čáře. Z druhé vlny si pro puk přijel Miller, ale ani on branku netrefil.
     
    06:13
    Jack Campbell přikryl nikým nehlídaný puk a přerušil hru, která bude pokračovat po reklamní přestávce.
     
    07:24
    Strålman vypálil jen do zadního mantinelu. Z následného souboje vyletěl kotouč až do středního pásma k domácím obráncům.
     
    08:08
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí vedou už o dva góly! Dvojice hráčů v modrých dresech vytáhla puk z levého mantinelu k modré čáře, odkud vystřelil Coburn a zasáhl hokejku ANTHONY CIRELLIHO, na jehož skvělou teč neměl Campbell šanci zareagovat. Asistence: Braydon Coburn, Yanni Gourde.
    08:08 Anthony CIRELLI - 2:0
     
    08:55
    Palátovo přenesení hry do levého kruhu neprošlo. Tampa ale udržela kotouč a pokračuje v ofenzivní činnosti.
     
    09:07
    Hedman se trochu vysunul mezi útočníky, jenže branku netrefil. Od modré pak střílel Stamkos, ale Miller ztečoval puk mimo hřiště.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:34
    Cliffordovu propagační střelu zpoza levého kruhu Vasilevskij pohlídal. U jeho brankoviště pak vznikla menší potyčka, ve které byl aktivní Coburn.
     
    10:03
    Kučerov byl podražen Walkerem, ale sudí zůstali v klidu. Netrvalo dlouho a jeho spoluhráči vyprodukovali další dvě nepřesné střely.
     
    10:26
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Erik Černák – 2 min., krosček).
     
    10:46
    Kopitar musel po prohraném buly znovu zavážet puk do útočného pásma. Brodzinského střela zblízka ale gólové parametry neměla.
     
    11:31
    Andrej Vasilevskij dobře viděl na Doughtyho projektil od modré čáry a po zákroku přerušil hru, aby Bolts mohli vystřídat.
     
    11:50
    Kings přišli o pásmo a když se do něj chtěli rychle vrátit, tak jim byl odpískán ofsajd.
     
    12:14
    Tyler Toffoli šikovně protečoval do brankoviště střílenou nahrávku od Iafalla. Ruský gólman ve službách Tampy ale stál na správném místě.
     
    12:26
    Domácí v plném počtu.
     
    13:10
    Miller připravil puk k modré čáře, odkud střílel Coburn nepřesně. Z podobného místa to mnohem tvrději zkoušel i Stamkos a už zaměstnal připraveného Campbella.
     
    13:50
    Vasilevskému utekl puk při rozehrávce ze zadního mantinelu. Rychle se musel vracet do brankoviště, aby mohl zlikvidovat vysokou střelu Seana Walkera.
     
    14:03
    Králové se po slabším začátku začínají osmělovat. Kopitar vyhrál buly a díky tomu okamžitě střílel na branku Dion Phaneuf.
     
    14:13
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (J. T. Miller – 2 min., hákování).
     
    14:36
    Kopitar měl trochu starosti se zpracováním Kovalčukovy přihrávky z kruhu do kruhu. McDonagh se před něj stihl postavit a střelu zablokoval.
     
    15:03
    Vasilevskij betonem vyrazil puk na své spoluhráče a ti se rychle postarali o jeho vyhození přes všechny čáry.
     
    15:55
    Royova tvrdá střela se zastavila o balík těl před brankovištěm. Puk si opět našli domácí a vyhodili.
     
    16:13
    Domácí v plném počtu.
     
    16:39
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Kyle Clifford – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:56
    Druhé měření sil mezi nejlepší přesilovkou a druhým nejhorším oslabením. Kings začínají rychlým odpálením kotouče do bezpečí.
     
    17:07
    Anže Kopitar udělal to samé a hráči v modrých dresech musí znovu rozehrávat z hloubi obranného pásma.
     
    17:52
    Kučerov z jedničky přihrával do mezikruží, ale tam se ke střele neprosadil Palát. Los Angeles se vzápětí snadno vysvobodilo.
     
    18:18
    McDonagh napřáhl od modré čáry a trefil některého z hráčů, který stál v dráze střely. Campbell díky tomu nemusel zasahovat.
     
    18:39
    Hosté v plném počtu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:29
    Brown se tvrdě postaral o Josepha a získal puk pro hosty, kteří ale nerozehráli podle představ a ještě jednou se musí bránit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, která měla vesměs očekávaný průběh. Phaneuf šel hned v první minutě na trestnou lavici a nabídnutou přesilovku za Tampu rychle využil Point. Než se Kings stačili trochu rozehrát, tak Campbell lovil puk ze své sítě už podruhé, a to po teči Cirelliho. Zbytek třetiny byl z hostujícího pohledu mnohem lepší, nicméně Vasilevskij všech deset střel pochytal.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 6 – 10
    Zablokované střely soupeře: 4 – 2
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 1/2 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 50% – 50%
    Bodyčky: 6 – 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Killorn dobře střílel z levého kruhu do vzdálenějšího horního rohu. Puk do tohoto prostoru skrz gólmana přesto nedoletěl.
     
    20:59
    Phaneuf bekhendem přihrál za zadní tyč. Vasilevskij střelu Kovalčuka betonem vyrazil a pak schoval do lapačky i jeho další střelu z pravého kruhu.
     
    21:10
    Hedman se vydal na útočný výlet a bekhendem nahazoval puk do brankoviště. Kvůli zákroku Phaneufa ale rozvlnil jen ochrannou síť.
     
    21:30
    Tyler Toffoli zůstal zapomenut za obranou, kde objížděl celé brankoviště, ale skulinku potřebnou na překonání Vasilevského nenašel.
     
    22:36
    Z velkého boje šesti hráčů v útočném pásmu Tampy vybruslil s pukem na hokejce Kučerov. Solidní střela z otočky přistála na Campbellově hrudníku.
     
    23:25
    Lewis shodil puk před rozjetého Clifforda, který se snadno dostal do pravého kruhu, ale Vasilevského ani v tomto případě nepokořil.
     
    23:29
    Iafallo pomohl Kopitarovi vyhrát vhazování. Rozhodl se přihrát na modrou, jenomže Phaneufova střela tahem byla pouze propagační.
     
    23:47
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Anže Kopitar – 2 min., hákování).
     
    24:01
    Málem to bylo o tři! Hedman nabil na obávanou střelu golfákem Stevenu Stamkosovi, který z levého kruhu nastřelil tyč!
     
    24:16
    A ještě jednou Stamkos. Tentokrát trefil zadní mantinel a od něj se kotouč odrazil ven z domácího útočného pásma.
     
    24:44
    Dvakrát Kings zachytili rozehrávku ve středu hřiště a vždy jenom vrátili puk za branku, kterou hájí zatím nepřekonaný Vasilevskij.
     
    25:12
    Stamkos ztratil při střele stabilitu, a tak si Hedman při dalším pasu vybral na druhé straně čekajícího Kučerova. S jeho ranou si Campbell poradil.
     
    25:22
    Yanni Gourde si musel přikopnout na hokejku přihrávku McDonagha. Jack Campbell se mezitím připravil na střelu a připsal si další úspěšný zákrok.
     
    25:42
    Ani teď nebylo Bleskům přáno potřetí udeřit! Miller mohutně napřáhl zpoza levého kruhu a trefil spojnici levé tyče a břevna! První dorážku Killorna Campbell pravým betonem vyrazil a druhá se od břevna odrazila do ochranné sítě!
     
    25:47
    Hosté v plném počtu.
     
    26:06
    Černák se nějakým záhadným způsobem prosmýkl miniaturní škvírkou mezi několika obránci a zastavil kotouč pro Paláta, jenž z osy hřiště přestřelil.
     
    26:52
    Z podobné pozice střílel i Stamkos, ovšem Campbell tečovaný kotouč vyrazil. Zpoza levého kruhu minul i Strålman.
     
    27:01
    Austin Waghner nabral dobrou rychlost, kterou předčil Strålmana a z levého kruhu zaměstnal Vasilevského. Dorážka už byla nepřesná.
     
    27:53
    Phaneuf si nebral servítky s Kučerovem, kterého narazil na mantinel ve chvíli, kdy byl ruský útočník nebezpečně předkloněný. Naštěstí se mu nic nestalo.
     
    28:09
    Z nepřesné rozehrávky Kaliforňanů se stalo nevynucené zakázané uvolnění. Po buly se rychle přesunuli do útočného pásma, kde se neujaly pokusy Iafalla ani Roye.
     
    28:34
    Anthony Cirelli přejel do útočného pásma Tampy. Nic moc ale nevymyslel a slabým nahozením získal buly před Campbellem.
     
    29:03
    Carter ztečoval nahození LaDuea mimo tři tyče. To samé se přihodilo Kovalčukovi, který trefil Erika Černáka.
     
    29:55
    Joseph před nárazem LaDue přihrál pod sebe Coburnovi. Jeho střelu z mezikruží gólman vyrazil Paquette už neměl potřebný klid na dorážku.
     
    30:09
    Wagnerovo slabé nahození ze středního pásma doklouzalo k Vasilevskému a ten raději přerušil hru. Následuje komerční přestávka.
     
    30:45
    Pointův útok se usadil v útočném pásmu. Johnson se pokoušel přihrávat z krátkého mantinelu před branku, ale narazil na pozorného Campbella.
     
    31:20
    Alex Iafallo se v ponechané výhodě utrhl od Paláta, který nezabránil střele, jež se zastavila až o brankovou konstrukci!
     
    31:23
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Erik Černák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:46
    Lightning díky vyhranému buly Cedrica Paquetta okamžitě vyhodili, což zopakovali i po hostujícím zavezení puk před Vasilevského.
     
    32:12
    A další dobrá práce od Paquettea. Za jeho vyhozením vystartoval Gourde a trochu zpomalil hostující založení nového útoku.
     
    32:47
    Kovalčuk skvělou křižnou přihrávkou našel na pravé straně úplně volného Dustina Browna. Ani on střelecké trápení Kings ale neprotrhl.
     
    33:08
    Teď už se Ilja Kovalčuk sám opřel do rány z levého křídla. Vasilevskij ji vyrazil a jeden z jeho spoluhráčů vyhodil.
     
    33:23
    Domácí v plném počtu.
     
    33:47
    Anton Strålman přijel z poslední vlny do útočného pásma. Pěknou střelu zápěstím mu překazila lapačka rozchytaného Campbella.
     
    34:10
    Johnson zasekl a přenesl těžiště hry doprava, kde už čekal na přihrávku Kučerov. Ten si na svůj 102. bod v sezóně musí ještě počkat, neboť branku přestřelil.
     
    34:44
    Černákovu přihrávku podél pravého mantinelu zastavil Trevor Lewis a s poloviční stabilitou aspoň dloubl puk do středního pásma.
     
    35:24
    Carterovu střelu z levého křídla tečoval Girardi a chvíli hrozilo, že puk obloučkem zapadne za vyjetého Vasilevského. Nakonec ale proletěl vedle levé tyče.
     
    35:58
    Trochu nepřehlednou situaci vedle domácího brankoviště vyřešil Vasilevskij, který si našel skákající puk a schoval ho do své náruče.
     
    36:36
    Černák si nachystal střelu švihem, které scházela přesnost. Do volného puku se opřel také Killorn, nicméně Campbell zůstal opět bez práce.
     
    36:57
    Kopitar přihrál před rozjetého Forborta, který měl čas i prostor na zakončení, které skončilo na Vasilevského výstroji.
     
    37:05
    Jonny Brodzinski zkusil štěstí z poměrně ostrého úhlu. Úplně marný pokus to nebyl, avšak puk skončil na bližší tyči.
     
    37:40
    Dva ofsajdy během pár vteřin od domácí Tampy, která má nakročeno k devátému vítězství v řadě.
     
    38:14
    LaDue si poradil s napadáním Ondřeje Paláta. Z červené čáry ale jenom nahodil a poslal puk na domácí hokejky.
     
    38:50
    Bleskům v závěru prostředního dějství malinko hapruje rozehrávka. Hráči v modrém se kvůli tomu dostávají pod mírný tlak.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:43
    Hedmanova střela byla sražená a málem ani nedoletěla k brankovišti. Campbell neriskoval rozehrávku a ještě jednou přerušil hru.
     
    39:55
    Paquette důležité buly nad Carterem vyhrál, ale Bolts kromě hokejkou vyražené střely Girardiho nic moc nevymysleli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Los Angeles musí hodně mrzet pokažený úvod zápasu, neboť na slušný závěr první třetiny navázalo i ve druhé části. Kings si vytvořili docela dost velkých šancí, nicméně střeleckou smůlu ani v jednom případě neprolomili. Lightning měli jen jednu několikaminutovou pasáž podpořenou přesilovou hrou, ve které pálili ze všech pozic. Ani Campbell ale neinkasoval a skóre tak zůstává 2:0.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 20 – 19 (6:10, 14:9)
    Zablokované střely soupeře: 6 – 5
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 1/3 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 67% – 33%
    Bodyčky. 9 – 17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Anthony Cirelli projel středním pásmem a nakonec sám vystřelil rychlým švihem. Campbell dostal pukem do brady a ze svého zákroku se potřeboval chvíli oklepat.
     
    40:52
    Černákovu rozehrávku Kučerov jen protečoval do útočného pásma, ve kterém Kings puk vybojovali a hned ho odevzdali nahozením na nikoho.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:24
    J.T. Miller bojoval s prudkou přihrávkou na útočné modré čáře, přičemž se vystavil do odpískaného postavení mimo hru.
     
    41:32
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (J. T. Miller – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:49
    Kovalčukovu mizernou přihrávkou vystihl Stamkos a vyrazil do protiútoku, který byl zakončen snad pátou střelou do Campbellovy tyče!
     
    42:21
    Předchozí přesilovka se hostům vůbec nepovedla a tato nevypadá o nic lépe. Kings se nemohou dostat do útočného pásma.
     
    42:49
    A další vyhození. Gourde dostal puk aspoň k červené čáře, kde si to rukavicí stáhl na hokejku Matt Roy.
     
    43:07
    Iafallo si narazil se spoluhráčem u pravého mantinelu a zjevil se před Vasilevským. Ten vyrazil střelu na Kempeho, jehož dorážka se do odkryté branky nedostala jen díky bloku Černáka.
     
    43:32
    Domácí v plném počtu.
     
    44:09
    Strålmanova tvrdá střela od modré čáry letěla až příliš vysoko. Walker pak špatně rozehrál a zavinil hostující zakázané uvolnění.
     
    44:29
    Svižný projektil Kučerova Campbell vyrazil a měl trochu štěstí, že kotouč nespadl přesně na hokejku nedaleko číhajícího Coburna.
     
    45:20
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové se konečně dočkali zasloužené branky a snižují na rozdíl jediného gólu! ALEX IAFFALO jel podpořit Austina Wagnera v rychlém protiútoku a nakonec v něm sehrál klíčovou roli, když Vasilevským vyražený puk holí dorazil do sítě. Asistence: Austin Wagner.
    45:20 Alex IAFALLO - 2:1
     
    46:17
    Tyler Toffoli využil McDonagha jako clonu při své rychlé střele zápěstím. Vasilevskij si černou gumu rychle našel a vyrazil ji do bezpečí.
     
    46:54
    Kempe nabral rychlost ve středním pásmu. Zpoza levého kruhu přestřelil a puk se zastavil za Vasilevského brankou, kde ho získali Bolts.
     
    47:31
    Kotouč si ve spolupráci s krátkým mantinelem pohrál s Campbellem, který si jel pro neškodné nahození. Puk se od jeho noh odrazil k brankovišti a Gourdeovi chybělo velmi málo, aby ho dokázal z bezprostřední blízkosti dotlačit za brankovou čáru.
     
    47:59
    Wagner nevypustil sprint za nepřesnou přihrávkou. Vasilevskij kvůli němu nemohl rozehrávat a útočník Kings tak získal buly v útočné třetině.
     
    48:25
    Ryan McDonagh nevystřelil od modré čáry vůbec špatně. Campbell byl ale pozorný a vyrazil puk ke krajnímu mantinelu.
     
    49:06
    Nikita Kučerov si vyjel s pukem před levý kruh, kde měl více místa na provedení zakončení. Hostující gólman byl znovu připraven.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    V polovině třetí třetiny je vyrovnáno na 2:2! Jestli za to někdo může, tak je to bezesporu Vasilevskij, který tak dlouho váhal s rozehrávkou, až mu puk utekl od hokejky k Leipsicovi. Bývalý útočník Vancouveru okamžitě vyhodnotil situaci a přihrál do mezikruží JONNYMU BRODZINSKÉMU, který střelou do protipohybu zaznamenal svůj první gól v sezóně. Asistence: Brendan Leipsic.
    50:30 Jonny BRODZINSKI - 2:2
     
    51:06
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Další individuální chyba končí znovu končí pukem v domácí síti a Kigs velmi rychle otáčí z 0:2 na 3:2! Tentokrát zaváhal Strålman, kterého v obranném pásmu odseparoval od kotouče forčekující Clifford. Lewis pak zleva přihrál na osu hřiště, odkud se Walker neprosadil, ale Lewis ihned posunul puk doprava na AUSTINA WAGNERA a ten z dorážky zavěsil do poloprázdné branky. Asistence: Trevor Lewis, Sean Walker.
    51:06 Austin WAGNER - 2:3
     
    52:04
    Tampa právě vstřelila branku!
    S fatálními hrubkami se nám roztrhl pytel. Lightning obdivuhodně reagují na tři inkasované góly a srovnávají na 3:3! Matt Roy ležérně rozehrával na Cartera, přihrávku z koncové čáry vystihl Stamkos a předložil puk do mezikruží J. T. MILLEROVI, jehož střelu z první přesouvající se gólman nezastavil. Asistence: Steven Stamkos.
    52:04 J. T. Miller - 3:3
     
    52:36
    Tyler Toffoli se dostal s pukem do horšího úhlu. Zleva mířil na bližší tyč, ale další změna skóre se tentokrát nekonala.
     
    53:35
    Kings začínají nebezpečně operovat přes Vasilevského brankovištěm. Zastavil je až rozhodčí, který odpískal přihrávku rukou.
     
    53:57
    Rýsují se velké problémy pro Los Angeles, které půjde do čtyř. Tým z Floridy ještě předtím pozvolna rozehrává akci v ponechané výhodě.
     
    54:18
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Dustin Brown – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:37
    Lewis ztečoval Hedmanovu střelu mimo branku. Tu při své střele z golfáku minul i nejproduktivnější hráč celé soutěže Nikita Kučerov.
     
    55:01
    Stamkosova střela z první také neměla potřebnou přesnost a kotouč se od mantinelů odrazil až do středního pásma.
     
    55:20
    Dnes nepříliš výrazný Palát zachytil puk ve středním pásmu. Než se ale domácí hráči zformovali do protiútoku, tak byl pískán ofsajd.
     
    55:57
    Bolts se delší dobu usazovali v útočném pásmu, kde Hedman poněkolikáté nabil Stamkosovi a ten zleva minul.
     
    56:18
    Hosté v plném počtu.
     
    56:32
    Hodně překombinovanou akci zakončoval Stamkos ranou do gólmana. Carter pohotově vysunul Browna, který se z trestné lavice dostal do úniku. Vasilevskij ho však vychytal a při dorážce mu pomohla tyč!
     
    57:12
    McDonagh překazil finální přihrávku před domácí branku a založil rychlý protiútok. Ten se hostům povedlo trochu uklidnit, ale puk do bezpečí ještě nedostali.
     
    57:57
    V žádném případě to není hra na jistotu a čekání na prodloužení. Oba týmy chtějí rozhodnout o zisku druhého bodu ještě v základní hrací době.
     
    58:24
    Girardi zablokoval Toffoliho střelu, která záhy přiletěla i od modré čáry. Zkoušel to Matt Roy, ale Vasilevskij díky čistému výhledu precizně zakročil.
     
    58:39
    Kings byli vytlačeni pryč z útočného pásma. Před další akci jejich elitní formace stihla Tampa kompletně vystřídat.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:46
    Pár desítek vteřin se hrálo u hostující branky, nicméně to bylo jen o soubojích u hrazení, které Campbella nemohly nijak ohrozit.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Brayden Point prováhal první a poslední šanci na zakončení. S pukem na holi objel branku, ale ani napodruhé se vystřelit neodvážil.
     
    60:57
    Před Hedmanem se otevřela dálnice volného prostoru. Švédský ofenzivní obránce do ni vstoupil, ovšem Campbell prudkou střelu z levého kruhu vytěsnil.
     
    61:22
    Doughty hraničním zákrokem zastavil Stamkose. V první okamžik si asi myslel, že je vyloučen, ale hlavní sudí nechali ruce dole.
     
    61:45
    Doughty, Brown a Kopitar byli na ledě už hodně dlouho. Vysvobození pro Krále přišlo až po další střele Hedmana, kterou Campbell vyrazil do ochranné sítě.
     
    62:15
    Walker snad deset vteřin čekal za brankou a rozehrál až v nejhorší možný moment, kdy se k němu Toffoli otočil zády. Volný puk si vzal Killorn, jenže bekhendem ho za Campbella nezasunul.
     
    62:54
    Alex Iafallo tečoval přihrávku před branku a Lightning se pak raději sami stáhli do středního pásma.
     
    63:17
    Černák objel branku a nechal puk Kučerovovi. Campbell snadno zasáhl a po vhazování sledoval v akci i svůj brankářský protějšek, který zasahoval proti Kopitarovi.
     
    63:55
    Prodloužení je paradoxně klidnější než většina třetí třetiny. Los Angeles se rovněž dvakrát za sebou dobrovolně vrátilo.
     
    64:25
    Kovalčuk nedosáhl na přihrávku z obranného pásma a nezabránil zakázanému uvolnění, které je v nastaveném čase hodně nepříjemné.
     
    64:37
    Blesky z této výhody vůbec nic nevytěžily. Adrian Kempe vyhrál velmi důležité buly nad Stamkosem a domácí se pak provinili postavením mimo hru.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Jako první se rozjel Stevem Stamkos a prudkou střelou z mezikruží propálil Jacka Campbella. Puk proletěl mezi lapačkou a betonem.
     
    1. série
    1:1
    Své umění ukázal také Ilja Kovalčuk, kterému vyšel bekhendový blafák. Vasilevskij si na kotouč sáhl, ale na jeho vyražení to nestačilo.
     
    2. série
    1:1
    Braydenu Pointovi utekl puk během naznačení rameny a na Campbella tak čekal naprosto rutinní zákrok levým betonem.
     
    2. série
    1:2
    Hosté podruhé zkusili bekhendový blafák a podruhé jim vyšel! Anže Kopitar si počkal na ulehnutí brankáře a snadno zvedl puk do horní poloviny branky.
     
    3. série
    2:2
    Nikita Kučerov okamžitě reaguje! Opět byl k vidění skvěle provedený blafák do bekhendu.
     
    3. série
    2:2
    Adrian Kempe míchal s kotoučem až do poslední možné chvíle. Nakonec střílel forhendem a zasáhl Vasilevského vyrážečku.
     
    4. série
    3:2
    Hedman nic nevymýšlel a vyslal prudkou střelu pod Campbellovu lapačku!
     
    4. série
    3:2
    Páté série se už nedočkáme! Pomalu jedoucí Brown při střele z mezikruží nenašel skulinku ve Vasilevského výstroji.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Tampa Bay Lightning.
    Autorem vítězné branky je VICTOR HEDMAN.
    Victor HEDMAN - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Rozdíl mezi suverénně nejlepším týmem NHL a předposledními Kings byl znát pouze na začátku zápasu, kdy Point využil přesilovku a Cirelli svou tečí zvýšil na 2:0. Zbylých pětapadesát minut už nabídlo naprosto vyrovnaný hokej s velkým počtem šancí na obou stranách. Proti Bleskům se několikrát postavily tyče, a tak hosté byli ve hře i v poslední třetině. Kaliforňané se dočkali zaslouženého gólu ve 46. minutě a za malou chvíli nečekaně vedli, když po chybách Vasilevského a Strålmana skórovali Brodzinski s Wagnerem. Nadšení Kings ale rychle pohaslo, protože Royovu chybnou rozehrávkou za malou chvíli potrestal Miller a dostal zápas do klidnějšího prodloužení. Rozhodnout musely až nájezdy, v nichž to byla velká přetahovaná a štěstí se nakonec přiklonilo na stranu favorizované Tampy. Lídr NHL vítězí podeváté za sebou, zatímco šňůra hostujících porážek se natáhla už na osm zápasů.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 34 – 33 (6:10, 14:9, 11:13, 3:1)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 9
    Trestné minuty: 8 – 8
    Využité přesilové hry: 1/4 – 0/4
    Vyhraná vhazování: 65% – 35%
    Bodyčky: 18 – 26.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Steven Stamkos (TBL) 0+2
    2. Anthony Cirelli (TBL) 1+0
    3. Austin Wagner (LAK) 1+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 20:13
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:35.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (10:07:11)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. B. Point (Stamkos, Kučerov), 9. Cirelli (Coburn, Gourde), 53. J. T. Miller (Stamkos), rozh. náj. Hedman – 46. Iafallo (Wagner), 51. Brodzinski (Leipsic), 52. Wagner (Lewis, Walker)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Steven Stamkos (TBL)
    1:1   Ilja Kovalčuk (LAK)
    2. série:
    1:1   Brayden Point (TBL)
    1:2   Anže Kopitar (LAK)
    3. série:
    2:2   Nikita Kučerov (TBL)
    2:2   Adrian Kempe (LAK)
    4. série:
    3:2   Victor Hedman (TBL)
    3:2   Dustin Brown (LAK)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Strålman, Hedman (A), Girardi, McDonagh (A), Coburn, Černák – Gourde, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – J. T. Miller, Cirelli, Killorn – Joseph, Paquette, Erne.
    Los Angeles Kings: J. Campbell (Quick) – Doughty (A), Forbort, Roy, Walker, Phaneuf, LaDue – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Lewis, J. Carter (A), Kovalčuk – Toffoli, Kempe, Leipsic – Wagner, Brodzinski, Clifford.

    Rozhodčí: Luxmore, Lee – Murray, Sericolo

    Diváci: 19 092
    bahis siteleri