Kometa Brno – Vítkovice 10:1 (po nadst. prodl.) | Liberec – Slavia 5:3 (po nadst. prodl.) | Kobra – Chomutov 4:5 (po pr.)
Č. Budějovice – Jihlava 3:5 (1:0 po n.s.n.) | Kladno – HC Litvínov 5:2 (po nadst. prodl.) | PZ Kladno – Sparta 1:5 (po nadst. prodl.)
Warriors Brno – Přerov 0:4 (1:0 po n.s.n.) | Tábor – Mladá Boleslav 2:6 (po nadst. prodl.) | Pardubice – Havířov 3:2 (po pr.)
Mountfield HK – Plzeň 0:2 (po nadst. prodl.) | Třinec – Zlín 3:5 (0:1 po n.s.n.) | HK MD Šumperk – Olomouc 3:6 (1:0 po n.s.n.)
Vsetín – Technika Brno 7:4 (po nadst. prodl.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 5:3 (po nadst. prodl.)
po nadst. prodl.
Bílí Tygři Liberec
5:3 (1:0, 1:1, 3:2 - N 1:0)
HC Slavia Praha
Čtvrtek 28.02.2019, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Nadstavba A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Nadstavbová část ELIOD Extraligy dorostu ve čtvrtek pokračuje svým 16. kolem, a my se společně podíváme do severočeské metropole.

    Bílí Tygři Liberec vstoupili do sezóny skvěle a potvrzovali nejvyšší ambice. O Vánocích ale přišel zlom a forma vyprchala. V posledních dvou utkáních navíc Liberečtí utrpěli nepříjemné debakly, přičemž od Hradce a Plzně dostali celkem třináct branek. Přijde dnes zlepšení, které by mohlo znamenat posun na třetí místo?

    HC Slavia Praha je na tom podobně, její výkonnost míří se vyznačuje taktéž sestupnou tendencí. V tabulce části A ji patří až poslední šesté místo, ztráta na dnešního soupeře je šestibodová. Z posledních čtyř zápasů slavili Pražané jen jedno vítězství. Velice zajímavé je, že i přes nelichotivé umístění disponují nejlepší přesilovkou i hrou v oslabení! Při rovnovážném počtu to ale vázne... Dosáhnou dnes na bodový zisk?

    To se začneme dozvídat od čtvrtečních 16 hodin, kdy bude ve Svijanské aréně vhozen do hry úvodní kotouč. Sledujte utkání s námi!
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Franc (Leško) – Damašek, Böhm, Duschka, Hladík (A), Šedivý (C), Culek, Tůma – Hujer, Měchura (A), Leden, Trunda, Kříž, Plos, Masař, Polák.

    HC Slavia Praha: Pittr (Janura) – Dráb, Čech, Srdínko (C), Weitz, Hrdlička, Palát, Kluch – Jokl, Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Hofmann (A), Vlasák, Rulc (A), Hamršmíd, Vymětal.

    Rozhodčí: Místecký – Serbus, Janíček..
     
    Hráči obou týmů už se rozbruslují. Utkání začne za několik málo minut. Tygři do něj vstoupí ve svých tradičních bílých dresech, Pražané se představí v červené barvě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Tygři po vyhraném vhazování založili první akci, Měchura se hnal po puku, který protečoval do pásma Šedivý, avšak dobře zasáhl bránící Tomáš Kluch.
     
    00:45
    Slávisté se dostali do přečíslení dvou na jednoho! Individuálně ho vyřešil Šimon Rulc, který svoji střelou zápěstím minul tři tyče.
     
    01:30
    Obdobná situace se rodila taktéž na druhé straně. Bohužel pro šelmy zůstalo pouze u náznaku, Vojtěch Polák totiž prohrál sprinterský souboj.
     
    01:59
    Po chybě hostů v rozehrávce musel Michal Pittr vyjet ze své klece. Kotouč posléze poslal za ni a ulevil tak spoluhráčům.
     
    02:31
    Dlouho se bojovalo v rohu obranné třetiny Slavie. Pražané se posléze vydali na druhou stranu kluziště a Severočeši vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    02:55
    Adam Měchura zvládl těžkou přihrávku od Böhma protečovat ven ze své defenzivní zóny. Vojtěch Polák následně vyslal vpřed Tomáše Trundu, jehož pěkný slalom ukončila až hokejka Aleše Čecha.
     
    03:43
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šedivý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:51
    Jakub Hrdlička zahájil přesilovku pokusem od modré čáry. Do cesty puku se postavil Tomáš Trunda, jenž si připisuje zdárný blok.
     
    04:19
    Tygři nechtějí rány od modré pouštět až na France, nyní zastavili střelu v podání Dominika Paláta.
     
    04:46
    Adam Srdínko předvedl pěknou individuální akci, najel si až na pravý kruh a Lukáš Franc jeho zakončení krotil s menšími potížemi.
     
    05:16
    Velké štěstí pro Liberec! Dělovka Paláta proklouzla Francovi za záda, maskovaný muž neměl o poloze kotouče přehled, avšak černá guma nakonec za čárou neskončila!
     
    06:16
    Přesilovku si zahrají pro změnu domácí, hektickou pasáž plnou ztrát a soubojů ukončilo podrážení Sebastiana Weitze (SLA).
     
    06:35
    Jakub Hujer dlouho míchal s pukem na pravém kruhu. Poté zkoušel tak trošku po vzoru místní modly Marka Kvapila přihrávat křížem na Měchuru, avšak soupeřova hůl mu překazila plány.
     
    06:54
    Pražané dobře zapracovali u hrazení a posílají kotouč do bezpečí. Liberečtí se musejí do pásma vracet.
     
    07:18
    Tygrům se v této fázi přesilovky vůbec nedaří. Dlouho nemohli postoupit za útočnou modrou čáru, až se to povedlo a Michal Pittr přerušuje hru.
     
    07:49
    Ondřej Culek na modré lajně velice nepovedeně hledal Hladíka. Touš vyjel do neutrální zóny, pro hosty to už vypadá dobře.
     
    08:19
    Matěj Vymětal pronikl s pukem až na úroveň brankové čáry. Poté přihrával za sebe, Slavíček pouštěl na beka, jenže ten na modré čáře nečekal.
     
    08:57
    Adam Měchura to zkoušel za kruhy ze zákrytu hned dvou obránců, avšak ti jeho střelu úspěšně zblokovali.
     
    09:44
    Vojtěch Polák se po minele Slavie hnal víceméně sám na bránu. Ještě přihrával Trundovi, což bylo jednoznačně nadbytečné. Trunda mu chtěl z úhlu touš vrátit, ovšem to už byl Polák v záporném úhlu a z obrovské příležitosti na otevření skóre tak nevzešlo ani zakončení!
     
    10:40
    Lukáš Franc v klidu chytil nahození z poloviny hřiště a rychle rozehrál. Domácí se daleko nedostali, přesto si díky icingu soupeře vynutili buly před Pittrem.
     
    11:27
    Měchurovi chyběl jen kousek k zastaven slávistické rozehrávky. Tygčři kontrolují kotouč v neutrální zóně a přemýšlejí, kudy dál.
     
    11:54
    Jakub Šedivý se z pozice beka vydal na pěkný výlet do ofenzivy. Z levé strany si najel až za bránu, kterou se snažil obkroužit a zasunout kotouč za Pitta. Jeho beton byl ale proti.
     
    12:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už to Tygrům vyšlo a skóre utkání je otevřeno! Už se zdálo, že to Vojtěch Polák znovu trošku přehrál... Sám před bránou si vytáhl Pittra a následně se dostal až za jeho klec. Velmi chytře ovšem vrátil touš přímo mezi kruhy, kde jej JAKUB MASAŘ snadno umístil do sítě! Asistence: Vojtěch Polák.
     
    13:34
    Slávisté unikali do zajímavě vyhlížejícího protiútoku. Velká škoda pro ně, že byl Jakub Hofmann s kotoučem na holi vystaven do ofsajdu.
     
    14:28
    Marek Vlasák byl nucen díky vysokému napadání Liberce pouze vyhodit o hrazení. Na druhé straně si zbytečně zkomplikoval život Hladík, jenže nakonec si poradil.
     
    15:08
    Jakub Altrichter zakončil svůj průnik střelou z pravého kruhu. Lukáš Franc spolehlivě zasáhl, tlak Pražanů nicméně pokračuje dál.
     
    15:50
    Puk zmizel pod bruslemi u hrazení. Rozhodčí byli trpěliví, a počkali, až se znovu objeví, a to na holích slávistů.
     
    16:14
    Málem bylo vyrovnáno! Jakub Hofmann poslal z levého křídla kotouč přímo na brankoviště, kde jej Vojtěch Malínek v poměrně těžké pozice usměrnil jen těsně od tyčky.
     
    16:47
    Jakub Šedivý se v roli osamoceného Tygra probíjel hned přes trojnásobnou přesilu. Rval se statečně, Pražané jej přesto obrali.
     
    17:38
    Šimon Slavíček si rukou sklepl kotouč do jízdy. Po objetí branky přihrál na modrou čáru Adamu Srdínkovi, který si najel o trošku blíže k brance a Tomáš Trunda si připisuje další blok!
     
    18:10
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Leden – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    18:33
    Sešívaní to sehráli skvěle. Dominik Palát se na pravém kruhu opřel do přihrávky mířící zpoza klece a Lukáš Franc převedl výborný zásah lapačkou!
     
    18:46
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kříž – 2 min., držení).
     
    18:58
    Tygři musejí poměrně dlouho hrát ve třech. Začali dobře, hosté si na modré čáře předávali puk jako horký brambor a Martin Böhm jej odpravil do bezpečí.
     
    19:27
    Altrichter z pravého kruhu přihrával tak trošku fotbalově vzduchem před branku, kde to měl Šimon Rulc velice těžké.
     
    19:48
    Právě Šimon Rulc nyní dlouho váhal na levém kruhu. Kotouč mu navíc trošku utekl a jeden z účastníků libereckého trojlístku jej vybojoval a vyhodil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut nabídlo pouze jednu branku. Postarali se o ni Tygři, kteří tak drží těsné vedení, jež se dá označit za zasloužené. Slávisté měli na druhé straně v závěru k dispozici dvojnásobnou přesilovku, kterou se jim zužitkovat nepodařilo. Deset sekund si z ní ještě přenesou.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Tygři mají za sebou dvojnásobné oslabení. To skvěle zvládli a teď už bojují ve čtyřech.
     
    20:38
    Jakub Šedivý v oslabení pláchl po pravém křídle. Zahákoval jej Šimon Rulc (SLA) a po krátké hře ve čtyřech na obou stranách čeká domácí přesilovka.
     
    21:10
    Tomáš Trunda nepřesně přihrával Filipu Křížovi. Už to vypadalo, že Liberečtí rozestaví vzorec, jenže právě Kříž poslal kotouč nechtěně mimo pásmo.
     
    21:59
    Adam Měchura zakončil menší tlak střelou z pravého kruhu. Michal Pittr ji zachytil ve výstroji a držel ji až do přerušení hry.
     
    22:34
    Filip Damašek pořádně hazardoval na modré čáře. Posléze přihrál Vojtěchu Polákovi, jenž našel pouze slávistické hole. Přesilovka je u konce.
     
    23:19
    Matěj Vymětal potrápil Lukáše France štiplavou ranou z dálky. Brankář Liberce se musel zkroutit, aby mu nepropadla za záda.
     
    23:44
    Adam Srdínko krásnou přihrávkou přes střední pásmo našel Matěje Vymětala. Už to vypadalo, že by z toho mohlo být sólo, jenže nakonec byl Vymětal nucen střílet bekhendem z nulového úhlu.
     
    24:43
    Jakub Hladík zvládl prudkou brzdu na modré lajně, převzal si kotouč a zápěstím jej vyslal pouze na zadní mantinel.
     
    25:20
    Filip Damašek adresoval Tomáši Trundovi těžkou přihrávku. Liberecký útočník měl za sebou protihráče a nemohl pokračovat.
     
    25:37
    Tygři zbytečně ztratili puk ve vlastím obranném teritoriu. Před brankou se po rychlém nahození natahoval Jakub Hofmann, leč tečovat se mu nepovedlo.
     
    26:31
    Samuel Greguss byl v přetahované u hrazení nejsilnější a přenesl hru na druhou stranu. Tygři se už stihli vrátit a zamezili všem hrozbám.
     
    27:00
    Lukáš Plos nevěděl, co s pukem. Nahodil jej tedy ze středního pásma. Pittr se po zákroku snažil rychle rozehrát, což mu napadajícím hráčem nebylo umožněno.
     
    27:41
    Martin Böhm si troufl na drzé prostrčení na Hladíka. V protiútoku chtěl mezi kruhy přihrávat Masař, ale hosté ho přečetli.
     
    28:29
    Polák obtěžoval rozehrávajícího Aleše Čecha. Slávistický obránce si poradil, načež se Pražané dostali do postavení mimo hru.
     
    28:49
    Lukáš Plos to z ostrého úhlu zkoušel na bližší tyč. Michal Pittr se včas přitiskl ke své konstrukci a zasáhl pravým ramenem.
     
    29:18
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Plos – 2 min., hákování).
     
    29:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši skórují při vlastním oslabení! ADAM MĚCHURA se ještě v obranném pásmu chopil kotouče. Nabral s ním obrovskou rychlost, prohnal se až před Pittra a z pravé strany ho prostřelil zcela přesně nad rameno do bližšího horního rohu brány! Bez asistence.
     
    30:20
    Signalizováno je další vyloučení šelem, hosté tak mají dvojnásobnou početní převahu a doslova mačkají svého soupeře před bránou!
     
    30:49
    Po obrovském tlaku mohl snížit Šimon Rulc, jehož pohotová rána z pravého kruhu za rychlého Lukáše France neprošla!
     
    31:17
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Damašek – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    31:46
    Libereckým se podařilo vyhodit. Pražané se rychle vracejí do útočného pásma, kde roztáčejí kolotoč.
     
    32:05
    Adam Měchura mohl přidat další trefu ve čtyřech! Skvěle klepl do hole Čechovi, obral ho o puk a v úniku zakončil bekhendovým blafákem těsně vedle.
     
    32:53
    Tůma vyjel s pukem až do útočné zóny a nahodil jej na Pittra. Následný brejk Slavie skončil blokem zalehnuvšího obránce, jenž zastavil pokus Rulce z mezikruží. O chvíli později podpořil šelmy také sebejistý Franc.
     
    33:54
    Aleš Čech si byl dobře vědom provozu před bránou. Poslal tam tedy nahození, které se snažil ještě dorážet jeden ze spoluhráčů, nicméně Lukáš Franc znovu prospěl!
     
    34:20
    Altrichter setřásl Böhma. Z hostující přesilovky už zbývá pouze minuta a Liberečtí se nyní brání velice slušně.
     
    35:05
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přece jenom se Pražanům povedlo dlouhou početní převahu zužitkovat! V jejím závěru vypálil zpoza kruhů Marek Vlasák. Zdálo se, že Lukáš Franc má kotouč pod kontrolou, nicméně ŠIMON SLAVÍČEK si ho našel někde pod betony a protlačil jej za čáru! Asistence: Marek Vlasák, Šimon Rulc.
     
    35:46
    Sešívaní pokračují v aktivitě. Tůmovi se nepovedlo vyvézt puk z obraného pásma, načež se ztrhl velký souboj u hrazení, do kterého se hvizdem vložil rozhodčí.
     
    36:21
    Následuje zakázané uvolnění Liberce, vhazovat se bude po levé ruce Lukáše France.
     
    36:40
    Slávisté ujeli do akce tří proti dvěma. Šimon Slavíček si na pravém kruhu hezky počkal na Jakuba Altrichtera, jehož zakončení z osy hřiště schramstla rukavice Lukáše France!
     
    37:18
    Na hraně ofsajdu se Jan Hamršmíd dostal za modrou čáru. Přihrávka na najíždějícího spoluhráče přesná nebyla, hra se znovu přesouvá.
     
    37:55
    Tygři v těchto chvílích útočné pásmo příliš často nenavštěvují. Nyní se do něj podívali, leč nepodařilo se jim vykombinovat z rohu.
     
    38:37
    Samuel Greguss v rychlosti projel přes modrou lajnu a prověřil France záludnou střelou zpoza beka. Maskovaný muž úspěšně zasáhl, čeká nás buly.
     
    39:00
    Jakubu Masařovi se nepodařilo prodloužit skákavý puk do ofenzivní zóny. Tygři se tedy na startu poslední minuty aktuální periody musejí bránit.
     
    39:34
    Zajímavé sólo převedl Dominik Palát. Poté, co se dostal do útočného pásma, střílel zápěstím. Francovi pomohl blokující Adam Měchura.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani v prostřední části jsme nebyli svědky žádných gólových hodů. Obě trefy se urodily v přesilovkách Slavie. Hostující celek se kontaktní brankou dostal na dostřel, čeká nás tedy, doufejme, zajímavé vyvrcholení zápasu!
     
    Další třetina začne přibližně v 17:29.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí skvělý vstup do třetiny! ADAM MĚCHURA trpělivě čekal na pravém kruhu, až k němu doputovala zpoza klece přihrávka od Jakuba Hujera. Měchura se do puku opřel bez přípravy a propálil zaskočeného Pittra! Asistence: Jakub Hujer
     
    41:30
    Jakub Hujer si ukrojil moc velké sousto a proti dvojici soupeřů o kotouč přišel ještě před přejetím útočné modré čáry. Slavia obrací hru.
     
    42:16
    Lukáš Plos byl zastaven tělem a nepříjemně vrazil do mantinelu. Naštěstí z toho žádné zranění nebude, Plos už chvátá do ofenzivy.
     
    42:41
    Šimon Rulc zkusil Francovu pozornost zpoza pravého kruhu. Maskovaný muž si pomohl lapačkou a hra je po jeho zákroku přerušena.
     
    43:01
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Hofmann – 2 min., hákování).
     
    43:09
    Slávisté se hned na úvod oslabení osvobozují. Domácí tedy musejí další akci začít až od vlastní klece.
     
    43:34
    Jakub Altrichter vedl akci dvou proti dvěma. Najel si mezi kruhy, odkud France nepropálil! Maskovaný muž odmítl kapitulovat při vlastní přesilovce.
     
    43:58
    Tomáš Trunda obdržel puk na pravý kruh, kde s ním zamíchal na čepeli a zápěstím jej vyslal do připravené lapačky Michala Pittra.
     
    44:16
    Tadeáš Tůma nabil Jakubu Hladíkovi, jemuž rána úplně nesela a po ledě projela poměrně daleko mimo prostor slávistické svatyně.
     
    44:48
    Pražané zvládají závěr oslabení velice dobře. Tygrům po dvou vyhozeních hostů v krátkém časovém sledu už moc času nezbývá.
     
    45:25
    Mohlo být sníženo! Hujer s Šedivým zblízka neuspěli a sešívaní bleskově obrátili hru. Zcela sám na branku ujížděl Vojtěch Malínek, jehož táhlou kličku do bekhendu dobře vybruslil Lukáš Franc!
     
    46:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři mají dalšího dvougólového střelce! JAKUB MASAŘ potvrdil nepsané pravidlo nedáš-dostaneš, když ujel po pravém křídle a s pomocí tyčky parádně zatloukl kotouč za bezmocného Michala Pittra! Asistence: Tomáš Trunda, Jakub Hujer.
     
    47:55
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní poměrně rychle odpovídají, a znovu to z jejich pohledu vypadá o něco málo lépe. Hosté skvěle zahráli rychlý protiútok. Jakub Altrichter roztáhl hru doleva, odkud adresoval Marek Vlasák přesnou přihrávku na brankoviště neobsazenému VOJTĚCHU MALÍNKOVI, který napálil puk pod Francovu lapačku! Asistence: Marek Vlasák, Jakub Altrichter.
     
    48:18
    A málem to bylo ještě zajímavější! Šimon Rulc vlétl do příliš otevřené defenzivy Liberce a vypálil na Francův beton. Od něj putoval touš do brankoviště, kde scházely Slavíčkovi k dorážce centimetry!
     
    48:59
    Tutovka střídá tutovku! Slavia špatně střídala a Jakub Hujer se hnal proti Pittrovi. Zkoušel mu mazácky zasunout kotouč bekhendem mezi betony, bohužel pro něj se ale mezírka neotevřela.
     
    49:33
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak trošku bláznivá pasáž pramení v další gól Tygrů! Hned po zvládnutém vhazování po levé ruce slávistického brankáře posunul Vojtěch Polák kotouč před brankoviště, kde čekal obranou naprosto zapomenutý TOMÁŠ TRUNDA, jemuž už stačilo pouze zvednout černou gumu mimo dosah Pittra. 5:2! Asistence: Vojtěch Polák.
     
    51:02
    Martin Böhm (LIB) pod tlakem zahákoval protihráče. Určitě by si rán na trestné lavici poseděl celé dvě minuty.
     
    51:19
    Už to vypadalo, že by se mohl Lukáš Plos hnát v oslabení sám na branku. K jeho smůle mu ale kotouč utekl a z šance tak nic nebylo.
     
    51:50
    Adam Srdínko se opřel do pořádné rány na modré čáře, ovšem skvěle do ní zalehl Filip Kříž, jenž si zaslouženě užívá ovace spoluhráčů.
     
    52:23
    Srdínko poslal další ránu. Ta nyní byla zvednuta jednou z hokejek nad úroveň horní tyčky. Tlak Pražanů stále sílí.
     
    52:43
    Liberci teď pořádně pomohl rozhodčí, už třetí dělovka Srdínka totiž Francovi vypadla. Sudí ale předčasně přerušili hru a Šimon Rulc tak nemohl dorážet!
     
    53:07
    Tygři už jsou kompletní. Dopustili se postavení mimo hru, bude se tedy vhazovat před jejich útočnou modrou čarou.
     
    53:37
    Jakub Hladík dobře skryl své nahození od modré. Pittr toho nemohl moc vidět, měl tedy i trošku štěstí, že jej puk trefil do betonu.
     
    54:28
    Lukáš Plos má na rozehrávku spoustu času, Slavii je totiž signalizováno postavení mimo hru. Čas už se hostům začíná krátit.
     
    55:06
    Střela Filipa Kříže po otočce na pravém kruhu nebyla z nejdůraznějších, Michal Pittr tedy neměl se zákrokem lapačkou vážnější problémy.
     
    55:09
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Srdínko – 2 min., držení).
     
    55:28
    Nepříjemnost pro Slavii, musí totiž strávit čas v oslabení. Přesto se Pražané dostali do ofenzivní zóny, kde také zaměstnali Lukáše France.
     
    55:46
    Aleš Čech (SLA) se snažil osvobodit svůj tým, jenže pryž vyslal mimo mantinely! Hosté jdou do tří!
     
    55:46
    Slavisté si vyžádali oddechový čas. Minutu a 23 sekund musejí hrát ve třech, v aktuální fázi zápasu nic záviděníhodného.
     
    56:09
    Polák nabídl kotouč na pravý kruh Šedivému, jehož dělovka bez přípravy prosvištěla po teči brankáře těsně mimo klec.
     
    56:57
    Tygři zdlouhavě kombinují. Lukáš Plos poslal puk přes brankoviště, u tyčky se s ním snažil dobře naložit Masař, avšak úspěšný nebyl.
     
    57:20
    Slavia právě vstřelila branku!
    No vida, Pražané ve čtyřech korigují na 3:5! ADAM SRDÍNKO naskočil z trestné lavice. Následně se po levém křídle protlačil až k Francovi, kterého na dva pokusy dokázal pokořit! Asistence: Šimon Rulc
     
    57:31
    Jakub Hujer mohl svým barvám okamžitě vrátit pohodlnější náskok, ovšem zblízka prohrál souboj s Pittrovými betony! Hosté ještě žijí.
     
    58:14
    Altrichter se snažil drze vytočit zpoza brány až před France. Plány mu pokazil konstrukce domácí klece.
     
    59:02
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby, u kotouče se nacházejí slávisté, kteří se pevně usazují v útočném pásmu. Tlak narůstá...
     
    59:29
    Lukáš Franc vytáhl zákrok dne! Po obrovské skrumáži před jeho brankou vyplaval s pukem na hokejce Jan Hamršmíd. Ten už mohl bekhendem zakončovat za bezmocně ležícího gólmana, jenže nedokázal kotouč pořádně zvednout a Franc jej zázrakem nepustil za čáru.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:20
    Tomáš Trunda na hraně pravidel posadil na led Srdínka. Poté se vydal do rychlého protiútoku, který pokazil až nepovedenou stahovačkou.
     
    60:46
    Slavíček nepustil do šance Šedivého, načež hosté obrátili hru a drží se v rohu útočného pásma.
     
    61:04
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Slavíček – 2 min.).
     
    61:27
    Skvělý Pittr! Po rozebírce obrany zakončoval zprava do skoro prázdné brány Jakub Masař, ovšem maskovaný muž se skvostně přesunul a zasáhl betonem!
     
    61:41
    Před Pittrem vznikla velká mela. Vylučovalo se na obou stranách, pokračuje tedy přesilovka Liberce čtyři na tři.
     
    62:00
    Hujer přihrál na pravý kruh Jakubu Šedivému, který ze zákleku opět nechal vyniknout betony Michala Pittra.
     
    62:47
    Tygrům zoufale schází střelba, přesilová hra se chýlí ke svému konci a kotouče se pohybují mimo prostor, kde by s ním měl Pittr nějakou vážnější práci.
     
    63:24
    Jakub Hofmann byl za Francem u puku jako první. Slávisté se usazují v pásmu a rozvíjejí nápor.
     
    63:54
    Také hosté se nedostávají do zakončení, šelmy se osvobozují. Zatím to vypadá, že se dočkáme samostatných nájezdů.
     
    64:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Wow, obrovská paráda TOMÁŠE TRUNDY! Hbitý útočník Liberce zamakal a dojel touš v rohu útočné zóny. Poté jej prostrčil mezi nohama protihráče, načež už mu nikdo nebránil v cestě před Pittra, kterého pokořil bezchybně provedenou kličkou do bekhendu! Asistence: Jakub Masař.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku – 29:38.
     
    Tygři ve vyrovnaném zápase získali všechny čtyři body! Slavia naopak prožila trošku smolné odpoledne.

    Poslední třetina byla jednoznačně nejzajímavější, vždyť se v ní měnilo skóre hned pětkrát! Zásadní pro osud utkání bylo, že domácí celek odskočil do vedení 4:1. To už poměrně zodpovědně držel, a přestože Pražané byli střelecky aktivnější, na kontakt se už nedostali. V Liberci navíc zůstává i bonusový bod, nadstavbu rozsekl chvíli před koncem krásnou individuální akcí Trunda.
     
    To už je ode mne ze Svijanské arény vše. Přeji ničím nerušený večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (18:40:54)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 13. Masař (Polák), 30. Měchura, 41. Měchura (Hujer), 47. Masař (Trunda, Hujer), 50. Trunda (Polák), 65. Trunda (Masař) – 36. Slavíček (Vlasák, Rulc), 48. Malínek (Vlasák, Altrichter), 58. Srdínko (Rulc)


    Bílí Tygři Liberec: Franc (Leško) – Damašek, Böhm, Duschka, Hladík (A), Šedivý (C), Culek, Tůma – Hujer, Měchura (A), Leden, Trunda, Kříž, Plos, Masař, Polák.
    HC Slavia Praha: Pittr (Janura) – Dráb, Čech, Srdínko (C), Weitz, Hrdlička, Palát, Kluch – Jokl, Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Hofmann (A), Vlasák, Rulc (A), Hamršmíd, Vymětal.

    Rozhodčí: Místecký – Serbus, Janíček.
    bahis siteleri