Liverpool – Burnley 4:2 (kon.) | Chelsea – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Arsenal – Manchester Utd. 2:0 (kon.)
konec
Liverpool FC
4:2 (2:1)
Burnley FC
Neděle 10.03.2019, 13:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (15:08:51)
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 4:7.
     
    Je dobojováno, Liverpool se udržel v těsném závěsu za Manchesterem City, dnes přehrál Burnley poměrem 4:2. Hosté se dostali do vedení po kuriózní trefě, od rohového praporku dostal míč do sítě Ashley Westwood. Reds dokázali ještě do přestávky skóre otočit, přesně mířili Roberto Firmino a Sadio Mané. Po přestávce domácí pokračovali v nátlakové hře a navýšili své vedení, znovu se prosadil Roberto Firmino. Clarets závěr duelu ještě zdramatizovali, po přihrávce Matěje Vydry snížil Johann Gudmundsson, poslední slovo ale přeci jen měl Liverpool, jmenovitě Sadio Mané.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Sadio MANÉ - 4:2
     
    90+3
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Hosté hodně otevřeli hru, nechali v obraně dokořán otevřená vrata, čehož Reds dokázali využít. Sturridge se dobře zorientoval a šikovnou přihrávkou z otočky nalezl SADIA MANÉHO, který zvládl sprinterský souboj s Tomem Heatonem, posunul si míč na levačku a s přehledem jej uklidil do prázdné branky.
     
    90+2
    Clarets se okamžitě vrhli na útočnou polovinu. Míč do šestnáctky poslal Dwight McNeil, Alisson ale své spoluhráče podržel dobrým výběhem.
    90+1. Johann GUDMUNDSSON - 3:2
     
    90+1
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, máme zaděláno na dramatický závěr, fotbalisté Burnley se totiž na začátku nastaveného času dostávají na dostřel. Velký podíl na této trefě má Matěj Vydra. Český útočník v šestnáctce soupeře zachoval chladnou hlavu a posunul míč k nabíhajícímu si JOHANNU GUDMUNDSSONOVI, který ranou na přední tyč překonal Alissona.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Gudmundsson neměl s kým kombinovat, nakonec vybojoval alespoň přímý kop. Proti pravidlům se provinil Henderson, jenž utkání dohrává na postu pravého beka.
     
    89
    Domácí se k zakončení po rohu nedostali, tuto standardní situaci si ale nyní vyzkouší znovu, do zámezí byla totiž tečována rána z kopačky Daniela Sturridge.
     
    88
    Sadio Mané mezi obránci soupeře přistrčil míč Salahovi, proti jehož střele z první musel zasahovat Tom Heaton. Uvidíme rohový kop v podání Liverpoolu.
     
    87
    Po Crouchově prodloužení hry se míče poprvé dotkl Matěj Vydra. Český útočník se pokoušel projít kolem Fabinha, který jej od balonu nekompromisně odtlačil.
     
    86
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Ashley Barnes, přichází Matěj Vydra.
     
    86
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Trent Alexander-Arnold, přichází Daniel Sturridge.
     
    85
    Mané si počkal na z druhé vlny sprintujícího Robertsona a přenechal mu míč. Skotský zadák, který znovu působí neúnavným dojmem, trefil ve skluzu blokujícího Bardsleyho.
     
    84
    Liverpoolští fotbalisté kontrolují závěr dnešního utkání, o tři body by je mohl připravit už jen zázrak. Svěřenci Jürgena Kloppa se tak i nadále udrží v kontaktu s Manchesterem City.
    82. Mané mohl přidat čtvrtou branku Reds, zamířil však pouze do břevna.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 19. Firmino, 29. Mané, 67. Firmino, 90+3. Mané (Sturridge) – 6. A. Westwood, 90+1. Gudmundsson (Vydra)

    Karty:   7. Alisson (LIV), 71. Fabinho (LIV)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 4:7.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (86. Sturridge), Matip, V. van Dijk (C), Robertson – Wijnaldum (68. Henderson), Fabinho, Lallana (77. Keïta) – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Lovren, Keïta, Henderson, Sturridge, Shaqiri, Origi.

    Burnley FC: Heaton (C) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Cork, A. Westwood – Hendrick (79. Gudmundsson), McNeil – Barnes (86. Vydra), Wood (79. Crouch).
    Náhradníci: Hart – Lowton, Gudmundsson, Brady, B. Gibson, Crouch, Vydra.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Scott Ledger, Richard West

    Diváci: 53 310
    ocianews.com