Hertha – Düsseldorf 1:2 (kon.) | Leverkusen – RB Lipsko 2:4 (kon.) | Schalke – Frankfurt 1:2 (kon.)
Stuttgart – Norimberk 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Hannover 3:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 5:0 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:2 (1:1)
Fortuna Düsseldorf
Sobota 06.04.2019, 15:30 • Olympiastadion Berlín • Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:32:47)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 20:12.
     
    Je konec! Düsseldorf navázal na poslední vzájemný zápas, který na podzim vyhrál, a i dnes bere vítězství za tři body. Do druhého poločasu se sice šlo za vyrovnaného stavu, ovšem stačila jedna přihrávka, jež šla přesně na nohu Benita Raman. Ten sice nejdříve trefil gólmana v bráně, jenže následnou dorážku namířil přesně. Stal se tedy hrdinou dnešního zápasu, jelikož vstřelil oba dva góly svého týmu. Berlín se na nic velkého ve druhém poločase nezmohl a zaslouženě padl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tohle byla asi poslední šance v podání domácího týmu. Přišel centr do šestnáctky, kde do něj nejspíše domácí hráč trkl. Jeho pokus šel mimo tři tyče.
     
    90+2
    Do konce utkání nám chybí poslední dvě minuty! Hertha není schopná si vytvořit ani platonický tlak, natož nějakou zajímavou gólovou příležitost.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    90
    Takaši Usami v první zajímavé šanci, je opravdu hodně aktivní od svého příchodu na hřiště. Zkusil to z hranice šestnáctky, jenže mířil přesně doprostřed brány.
     
    89
    Valentino Lazaro vyslal daleký centr na hranici šestnáctky. Tam byl ale domácí hráč dobře bráněn, takže neměl nejmenší šanci si míč přebrat.
     
    88
    Benito Raman se tentokrát proměnil z role střelce na roli nahrávače. Poslal nadýchaný centr do vápna, jenže tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    87
    Fortuna drží míč na svých kopačkách a rozhodně se nikam nežene. Na druhou stranu ani Berlín se zatím neprezentuje moc aktivním napadáním.
     
    86
    A mohlo být vítězství hostů definitivní! Kevin Stöger si nabíhal na dobrou přihrávku mezi obránci. Už se chystal ke střele, jenže v tu ránu Niklas Stark poslal míč na rohový kop.
     
    85
    Ne, domácímu celku se vůbec nedaří! Düsseldorf se velmi dobře brání a vypadá to, že minimálně bod si dneska odveze, možná přeskočí soupeře v tabulce.
     
    83
    Salomon Kalou v dobré šanci, ale využít jí nedokázal! Dostal parádní centr přímo na hlavu, jenže jeho hlavička se nakonec mezi tři tyče vůbec nevešla.
     
    82
    Marko Grujić si moc dlouho hrál s míčem v šestnáctce. Proto se k němu stihl stáhnout jeden z hráčů hostí, který ho o míč bez potíží obral.
     
    81
    Valentino Lazaro se rozhodl pro přímou střelu na bránu. Byla to sice solidní rána, ale Michael Rensing střelu viděl a vyrazil jí na rohový kop.
     
    80
    Javairo Dilrosun si šikovnými kličkami udělal prostor k centru, jenže když už se k němu chystal, byl podkopnut. To je dobrá pozice pro standardku domácích.
     
    79
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Niko Gießelmann, přichází Robin Bormuth.

    Denisa Józsová

    Branky: 41. Grujić (Duda) – 35. Raman (Hennings), 61. Raman (Fink)

    Karty:   63. Duda (HER), 64. Mittelstädt (HER) – 56. Stöger (DSF)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 20:12.
    Hertha BSC: Jarstein – Mittelstädt, Rekik, Stark, Lazaro – Skjelbred, Grujić – Kalou, Duda (70. Dilrosun), Leckie (78. Dárdai) – Selke.
    Náhradníci: Kraft – Plattenhardt, Baak, Klünter, Pekarík, Dilrosun, Dárdai.

    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Gießelmann (79. Bormuth), Kamiński, Hoffmann, Zimmermann – Bodzek, Fink (73. Sobottka), Stöger – Raman, Lukebakio (68. Usami) – Hennings.
    Náhradníci: Theissen – Bormuth, Usami, Karaman, Sobottka, Barkok, Ducksch.

    Rozhodčí: Dinger – Christ, Gerach.
    thejrc.org