Girona – Espanyol 1:2 (kon.) | Real Madrid – Eibar 2:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Valencia 2:0 (kon.)
Barcelona – Atlético 2:0 (kon.)
konec
Girona FC
1:2 (0:0)
Espanyol Barcelona
Sobota 06.04.2019, 13:00 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 23:20. (14:55:02)
     
    Hlavní rozhodčí nakonec nastavil ve druhém poločase hned pět minut. V nich už ale další gól nepadl a tak se Espanyol raduje z cenného vítězství na trávníku Girony.

    Ani jeden z týmů se dlouho nemohl usadit na útočné polovině. První nadějnější akce přišla v devatenácté minutě, kdy se opřel do balonu Sergi Darder, ale Bunúa nepřekonal. Na druhé straně následně sporně zastavil Rosales Lozana, ale hlavní rozhodčí penaltu nenařídil. V závěru první půle se přitvrdilo, sudí musel rozdat hned tři žluté karty.

    Po přestávce byli aktivnější hráči domácího týmu, ale do vedení se dostal Espanyol. Po odraženém balonu napálil ránu přesně k tyči Sergi Darder. O vyrovnání se z pokutového kopu postaral deset minut před koncem Cristhian Stuani. Už to vypadalo na remízový zápas, ale Sergi Darder vystřelil z velké dálky a balon zapadl přesně k tyči, Yassine Bunú rozhodně mohl zasáhnout, ale míč propadl do sítě.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Oscar Melendo, přichází Sergio Sánchez.
     
    90+4
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Javi López, přichází Adria Giner Pedrosa.
     
    90+3
    Právě Yassine Bunú rozehrával na útočnou polovinu trávníku. Poté ale přišel na řadu tvrdý faul Ramalha, který sestřelil Melenda. Žlutá karta pro střídajícího hráče na sebe nenechala dlouho čekat.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90+1. Sergi DARDER - 1:2
     
    90+1
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Neskutečná chyba domácího brankáře! SERGI DARDER napálil míč na branku Girony z téměř čtyřiceti metrů, ale YASSINE BUNÚ nedokázal balon zastavit u své tyče. Espanyol se těsně před koncem druhého poločasu vrací do jednobrankového vedení.
     
    90
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Pedro Porro, přichází Jonás Ramalho.
     
    90
    Ani jeden z týmů nechce udělat v závěru zápasu zbytečnou chybu. Hermoso si raději pomohl přihrávkou k Lópezovi, který balon odkopl do bezpečí na útočnou polovinu trávníku.
     
    89
    Snadná práce pro Diega Lópeze. Hostující brankář lehce stáhl vysoký centr do rukavic, poté se ještě pokusil rychle rozehrát, ale hosté se u balonu příliš dlouho neudrželi.
     
    88
    Po přihrávce Granella mohl postupovat do útoku Roberts, který výrazně oživil levou stranu domácího celku. Další přesný centr ale do vápna nepřidal.
     
    87
    Střídající Douglas Luiz nebyl daleko od druhé žluté karty. Ve středu pole totiž zatáhl za dres Sáncheze, ale hlavní rozhodčí druhý trest záložníkovi Girony neudělil.
     
    86
    Roberts se nenechal zastavit ani lehkým faulem Rosalese. Následně přihrával do vápna, kde čekal na míč García, ale to už byla obrana Espanyolu zformována.
     
    84
    Girona se musela po většinu času ve druhém poločase bránit, ale nyní jsou domácí na koni. Po vyrovnávací brance byl Stuani při chuti, ale střela z otočky se do branky nevešla.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhé půle. Domácím se podařilo srovnat a nyní pomýšlejí také na dokonalý zvrat.
    82. Cristhian STUANI - 1:1
     
    82
    Girona právě vstřelila branku!
    Girona deset minut před koncem druhého poločasu srovnává stav. Míč si postavil na značku pokutového kopu CRISTHIAN STUANI. Tkušený dvaatřicetiletý útočník zvolil zakončení do levé strany, López si sice sáhl na balon, ale nedokázal ho už vyrazit.

    Vít Schück

    Branky: 82. Stuani (pen.) – 61. Darder, 90+1. Darder

    Karty:   37. Stuani (GIR), 45. Granell (GIR), 61. Pons (GIR), 76. Douglas Luiz (GIR), 90+3. Ramalho (GIR) – 26. Javi López (ESB), 63. V. Sánchez (ESB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 23:20.
    Girona FC: Bunú – Porro (90. Ramalho), Espinosa, Juanpe, Muniesa – Granell (C), Pons (67. Douglas Luiz) – Portugués, B. García, Lozano (62. Roberts) – Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Doumbia, Douglas Luiz, Roberts, Carnero García, Aleix Garcia.

    Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales, Naldo, Hermoso, Javi López (C) (90+4. Pedrosa) – Roca – Melendo (90+4. Sergio Sánchez), V. Sánchez, Darder, Lej (79. Puado) – Iglesias.
    Náhradníci: A. López, Roberto – Pedrosa, Sergio Sánchez, Puado, Ó. Duarte, Granero.

    Rozhodčí: Prieto – Martínez, Villate
    thejrc.org