Espanyol – Alavés 2:1 (kon.) | Huesca – Barcelona 0:0 (kon.) | Atlético – Celta Vigo 2:0 (kon.)
Sevilla – Real Betis 3:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
3:2 (1:0)
Real Betis
Sobota 13.04.2019, 20:45 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 17:8. (22:38:31)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím domácích, kteří svého soupeře porazili poměrem 3:2. Do druhého poločasu lépe vstoupil Betis, jenž se postaral o rychlé srovnání kroku. Vyrovnaný výsledek moc dlouho nevydržel, neboť si Sevilla vzala vedení zpět, načež o malý moment později ještě své vedení navýšila. Vzápětí měl více ze hry opět Betis, jenž se nakonec dočkal kontaktní branky, avšak k úplnému vyrovnání nakonec nedošlo. Dnešní sevillské derby tak vyznělo pro FC Sevillu, avšak nezaujatý fanoušek musel být spokojen.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Marko Rog (Sevilla FC).
     
    90+4
    Pomalu a jistě se nám blíží konec tohoto zápasu. Vaclík si ještě jednou vyzkoušel rozehrávku od své branky, kterou poslal na hlavu Vidala.
     
    90+3
    Koncovka utkání nám přináší drtivý nápor hostujícího celku. Domácí se na malý moment dostali k míči, který nekompromisně poslali na druhou stranu.
     
    90+2
    Ačkoliv se na zemi ocitl domácí Mesa, tak nakonec se nedovolený zákrok pískat nebude. Aby toho nebylo málo, tak to trochu vřelo mezi Navasem a Tellem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, hosté stále ztrácejí jednu branku. Určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Joaquín to nyní neudělal vůbec dobře, neboť jeho nepovedený centr skončil na horní síti branky. Vaclík se zaskočit nenechal, nakonec si na míč vůbec nesáhl.
     
    87
    Do kombinace se zapojil také Lo Celso, který nakonec stihl odehrát míč před postranní lajnou. Domácí reklamovali aut, pokračuje se ale ve hře.
     
    86
    Už celkem dlouho dobu sledujeme tentýž obrázek hry. Betis si ale před malým momentem došel pro další faul, tentokráte se provinil obránce Mercado.
     
    85
    López se postavil k rozehrávce od své branky, přičemž si na pravém křídle vybral Mandiho, který pro změnu dokráčel s míčem až na útočnou polovinu.
     
    83
    K taktickému zákroku sáhl hostující obránce Mandi, který u středového kruhu zatáhl za dres Roga. Jednoznačná žlutá karta.
    82. Cristian TELLO - 3:2
     
    82
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Tak ono to ještě bude zajímavé! Betis si totiž vybojoval standardní situaci kousek od pokutového území. Joaquín nakonec přenechal rozehrávku CRISTIANU TELLOVI, jehož fantastický obstřel směřoval přesně pod břevno. Vaclík se za míčem pouze ohlédl, hostům tak schází už jen jedna branka.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Daniel Carriço (Sevilla FC).
     
    79
    Betis opět kombinuje v blízkosti středového kruhu, přičemž se hladová skupina protihráčů snaží napadat rozehrávku. Carvalho nyní přenesl hru na pravou stranu.
     
    78
    Dalekonosný nákop z kopačky Feddala se snesl pouze do míst, ve kterých se nacházel domácí Carrico. Odvrácení míče opět našlo pouze nohu soupeře.
     
    77
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sidnei, přichází Cristian Tello.
    76. Morón mířil kousek vedle.
     
    76
    Střídající Morón mohl snížit nepříznivý výsledek! Celkem nenápadný úprk nakonec přinesl zakončení ke vzdálenější tyči, které skončilo kousek vedle.
     
    75
    Nakonec jsme sledovali ještě rohový kop, který dokázal odvrátit střídající Vidal. Betis se nyní dostává k slušnému náporu, Canales si vyzkouší další roh.
     
    74
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Jesé, přichází Lorenzo Morón.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Marko Rog.
     
    73
    Ani ten nenašel nikoho ve stejném dresu, místo toho jsme sledovali rychlý protiútok. Navas si v rychlostním souboji pomohl faulem, za což dokonce obdržel kartu.
     
    72
    Byl to právě zkušený Joaquín, kdo se postavil k rozehrávce přímého kopu. Jeho prudké zakončení k bližší tyči nebylo špatné, avšak Vaclík se přesunul včas.
     
    71
    Další žlutá karta, tentokráte jí vyfasoval domácí Banega, který taktickým zákrokem poslal k zemi Joaquína.
     
    69
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Franco Vázquez, přichází Aleix Vidal.
     
    69
    Vaclík si připsal další úspěšný zákrok. Jesé se dokázal otočit s míčem, načež zakončoval prudkým způsobem k zadní tyči, český brankář byl připravený.
     
    68
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Emerson, přichází Joaquín.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Munir, přichází Quincy Promes.
     
    67
    Hosté už poměrně dlouhou dobu okupují útočnou polovinu, avšak k ničemu vážnějšímu stále nedochází. Před malým momentem to Firpovi nevyšlo s centrem.
     
    66
    Betis si vybojoval standardní situaci z velké vzdálenosti od branky. Canales stáčel míč směrem do pokutového území, avšak nejvýše do vzduchu se dostal Mesa.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Sergio Escudero (Sevilla FC).
    64. Franco VÁZQUEZ - 3:1
     
    64
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Tohle vypada s hostujícím celkem hodně bledě! FRANCO VÁZQUEZ měl před opačným pokutovým územím dostatek prostoru na pohotové zakončení. Argentinský forvard to zkoušel levačkou k bližší konstrukci, kam se López natahoval zcela marně. Nyní si pokárání zaslouží obrana Betisu, jenž střelci branky nevěnovala dostatek pozornosti.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, v těchto momentech má více ze hry hostující celek, jenž stále naráží na pozornou přesilu protihráčů u šestnáctky.
     
    62
    Dobrou obrannou práci nyní odvedl domácí zadák Mercado, který na hranici pokutového území blokoval střelecký pokus Firpa. V opačném případě by se jednalo o slušnou šanci.
     
    61
    O rychlou odpověď se pokoušel dnes hodně aktivní Jesé, kterému se nepodařilo zakončit dle představ. Výsledkem je nepovedená střela, která skončila u Vaclíka.
     
    60
    Dnešní utkání má skutečně velké grády, během hodiny hry jsme viděli už tři branky. Nyní bude muset dotahovat Betis, jenž opět ztrácí jednu branku.
    59. Pablo SARABIA - 2:1
     
    59
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají zpět do vedení! Nyní jsme sledovali rychlý protiútok v podání Sevilly, přičemž Munir přenechal míč do tandemu na Ben Yeddera, který velice přesným centem našel naprosto osamoceného PABLA SARABIU, jenž pravačkou zamířil do opuštěné branky hostů.
     
    59
    Sidnei to zkoušel přihrávkou na vedle stojícího Firpa, avšak tento záměr dokázal přečíst domácí Sarabia, který pouze zablokoval přihrávku do zámezí.
     
    58
    U postranní čáry se podařilo zasáhnout Escuderovi, který navíc zastavil míč na hrací ploše. O pár vteřinek později si nedovoleným zákrokem pomohl Carvalho.
     
    57
    Hned trojice domácích hráčů se pokoušela prodrat do zakončení, avšak na jistotu jednal hostující zadák Emerson, který razantním způsobem odklidil balón.
     
    56
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, Betisu totiž vyšel vstup do druhého poločasu. Nutno ale dodat, že si domácí obrana opět vybrala slabší moment.
    55. Giovani Lo Celso - 1:1
     
    55
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Začínáme opět od začátku! Firpo měl na levém křídle hodně času na ideální řešení akce, přičemž posílal přízemní přihrávku napříč pokutovým územím, na kterou si naběhl GIOVANI LO CELSO, který nesmírně prudkou střelou propálil Vaclíka, jenž si na balón přeci jenom trochu sáhl.
     
    55
    Jesému dnes není přáno! Domácí obrana nyní zaspala při bránění Jesého, který tak pelášil sám na branku, avšak Vaclík si s jeho pokusem dokázal poradit.
     
    54
    Dalekonosná kolmice měla najít naběhnuvšího Canalese, který si v souboji s Escuderem pomáhal rukama. Hlavní sudí byl pozorný, okamžitě odpískal faul.
     
    53
    Mandi roztáhl hru na jistotu k pravé postranní čáře, kde s balónem operoval Emerson, který nakonec skončil na zemi. Nedovoleně se provinil obránce Carrico.
     
    52
    Aby toho nebylo málo, tak se k pohotovému zakončení dostal domácí Escudero, který pravačkou výrazně minul branku. López se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    51
    Ben Yedder pracoval s míčem uvnitř pokutového území, kde ho nakonec čistým způsobem obral Sidnei. Odkopnutí hracího předmětu směřovalo pouze k Mesovi.
     
    50
    Jako poslední se dotkl míče hostující Emerson, který tak soupeři doslova věnoval autové vhazování. Krátce poté si Sevilla vybojovala rohový kop zleva.
     
    49
    Na opačné straně jsme sledovali další pokus o centr, který měl na zadní tyči najít Munira. To se nepodařilo, budeme sledovat odkop od hostující branky.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu se mezi obránce dokázal protlačit Lo Celso, který se dostal do velkého úhlu, což Vaclíka nemohlo vystrašit.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl hodně zajímavou podívanou. V úvodu utkání měl totiž navrch Betis, jenž se několikrát dostal k vážnějšímu ohrožení branky soupeře, avšak k vedoucí brance to nevedlo. Postupem času se začala projevovat také Sevilla, jenž nakonec udeřila hned ze své první větší šance. Domácí mohli posléze zdvojnásobit své vedení, proti byl brankář López. Koncovka prvního poločasu nám přinesla řadu nedovolených zákroků, což se od podobných derby očekává.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Emerson si hodil míč daleko od kopačky, následně ještě fauloval Escudera. Jednoznačný faul, domácí budou rozehrávat z blízkosti postranní lajny.
     
    42
    Po delší době se dostal k práci s míčem český brankář Vaclík, který mohl odkopávat od své svatyně. Jeho dalekonosný nákop našel nohu Vázqueze.
     
    41
    Vázquez se dokázal protáhnout k hranici malého vápna, kde se po souboji s Feddalem poroučel k zemi. Pokutový kop to nebude, hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo ještě nastavovat.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Jesé (Real Betis).
     
    39
    Munir se daleko s míčem nedostal, neboť narazil pouze do protihráče. Betis se ale prezentoval nepřesností, po které se k nevýrazné střele dostal domácí Mesa.
     
    38
    Sarabia to zkoušel dalším velice nebezpečným rohovým kopem, který na hranici malého vápna dokázal odvrátit pozorný Mandi. Domácí budou vhazovat.
     
    37
    Sevilla v posledních minutách velice dobře napadá rozehrávku soupeře, který se tak stále drží na vlastní polovině. V tuto chvíli je u balónu Feddal.
     
    36
    Sidnei nechtěl vymýšlet nic nebezpečného, místo toho přihrával na jistotu na brankáře Lópeze, který tak dlouho váhal s rozehrávkou, až si nakonec vybral Guardada.
     
    35
    Emerson to zkoušel manévrem kolem Escudera, který zasáhl velice zodpovědně. Odvrácený míč skončil v zámezí, Betis tak bude moci vhazovat.
     
    31
    Betis se po delší době dostal na útočnou polovinu, kde se o průnik podél autové čáry pokoušel Firpo, který narazil pouze do jednoho z protihráčů.
     
    30
    Fantastický López! Ben Yedder si dokázal narazit s Vázquezem, načež se zjevil sám na malém vápně, odkud trefil pouze ruku hostujícího brankáře.
     
    29
    V ochozech zaplněného stadionu panuje báječná atmosféra. Sevilla se totiž dostala do vedení, avšak do konce zápasu stále zbývá ještě dostatek času.
     
    28
    Záhy jsme sledovali střelecký pokus v podání Sevilly. Sarabia se pokoušel zakončit pravou nohou, avšak našel pouze reklamní banner. López nemusel zasahovat.
     
    27
    Betis zahrával rohový kop z levé strany. Canales se pokoušel stáčet míč k penaltovému puntíku, kde si dobře počínal Carrico, který zasáhl pohotově.
    26. MUNIR - 1:0
     
    26
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do kýženého vedení! Sevilla nyní dlouho obléhala pokutové území, načež měl hodně času na centrovanou nabídku Sarabia, který na zadní tyči našel naprosto volného MUNIRA EL HADDADÍHO, jehož prudká hlavička směřovala za brankáře Lópeze.
     
    25
    Canales roztáhl hru na pravou stranu, kde číhal jeho kolega Emerson. Mezitím se včas vrátila obrana domácího celku, jenž zablokovala centr od Firpa.
     
    24
    Jesé se potřetí v utkání mohl dostat do vyložené šance, což se sice stalo, avšak přihrávce předcházel ofsajd. I tak by Vaclík podržel svůj celek.
     
    23
    O další akci se po levém křídle staral Munir, který v tandemu zkoušel najít zatím nevýrazného Ben Yeddera, jenž nepředvedl zrovna jistý první kontakt s míčem.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Betis je směrem dopředu nebezpečnější, domácí zatím nic moc nepředvedli.
     
    21
    Začíná se pořádně přiostřovat. Vázquez chtěl vyvézt míč na druhou stranu, avšak v tom mu zabránil pozorný Guardado, který místo balónu trefil nohu.
     
    20
    López tak mohl v poklidu rozehrávat od své branky, přičemž to i tentokráte zkoušel přízemní rozehrávkou. Po krátké kombinaci fauloval domácí Mercado.
     
    19
    Tady se zřejmě mohlo žlutit. Mandi si u postranní čáry počínal skutečně hodně agresivně, avšak hlavní sudí zatím žlutou kartu tasit nebude.
     
    18
    Dalekonosný nákop se snášel na Canalese, který se nacházel v jasném ofsajdu. Ten potvrdil následný opakovaný záběr, domácí ihned rozehráli.
    17. Jesé selhal v šanci.
     
    17
    Pro Sevillu mohlo být zle! Nyní si domácí obrana nepočínala zrovna nejlépe, míč totiž pustila na Vaclíka, který trefil pouze nohu Jesého. Hostující forvard chtěl z dálky vypálit do prázdné branky, avšak slaboučký pokus ještě zastihl protihráč.
     
    17
    Následně Banega postupoval směrem k šestnáctce, kde se nakonec dostal do zakončení. Do dráhy letu míče vložil nohu protihráč, na řadu přijde rohový kop.
     
    16
    Carvalho v tísni vyprodukoval zpětnou přihrávku právě na Lópeze, který musel jednat hodně rychle. Nepovedený odkop skončil pouze u protihráče.
     
    15
    Sarabia si vzal na starost rozehrávku rohového kopu z pravé strany. Prudký centr mířil k hranici malého vápna, kam přispěchal brankář Pau López.
     
    14
    Canales opět centroval směrem do pokutového území, kde se nejvýše do vzduchu dokázal natlačit Feddal, který ze záklonu vyprodukoval nepovedenou střelu.
     
    13
    Hodně tvrdý souboj se uskutečnil u rohového praporku. Nakonec je pískáno ve prospěch Betisu, neboť hodně agresivním způsobem vletěl do souboje Mercado.
     
    12
    Hostující brankář López si dával s provedením odkopu celkem načas, což mu u sudího prošlo. Jeho celek se ale daleko nedostal, Guardadovi totiž utekl balón.
     
    11
    Vaclík se postavil k odkopu od své branky, který posílal na druhou stranu hrací plochu, kde v souboji neuspěl Vázquez. Domácí si i přesto vybojovali aut.
     
    10
    Hlavní sudí ponechal domácím výhodu, což vedlo ke kolmici na Munira. Před ním dokázal zasáhnout urostlý Mandi, který sklepl do strany na Feddala.
     
    9
    Escudero vhazoval míč zpět na hrací plochu, přičemž si pro spolupráci vybral vedle stojícího Vázqueze. Ten si vymodlil nedovolený zákrok na protihráči.
     
    8
    Na druhé straně jsme sledovali rychlý protiútok, který k pokutovému území potáhl Lo Celso, jehož nenápadná nabídka úplně překvapila kolegu Canalese.
     
    7
    Následně si balón navedl na levou nohu Escudero, jehož následný centr skončil pouze v rukavicích Lópeze. Hostující brankář raději rozehrál po zemi.
     
    6
    Sevilla se tentokráte s míčem dostala na pravou stranu, kde si Navas nevěřil na průnik přes rychlonohého Firpa. Místo toho jsme sledovali zpětnou přihrávku.
     
    5
    U levé postranní čáry se podařilo dobrou práci odvést Munirovi, který poté roztáhl hru do středu hrací plochy, odkud Banega málem našel Ben Yeddera.
     
    4
    Carvalho dokázal čistým způsobem obrat protihráče, načež vyslal parádní přihrávku na Jesého, jenž se dostal až před Vaclíka, který mu vypíchl balón.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali standardní situaci pro Betis. K oné rozehrávce se postavil Canales, jehož vysoká nabídka našla pouze hlavu Carrica.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal hostující celek, který bude hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Vaclík – Navas, Mercado, Carriço, Escudero – Sarabia, Banega, F. Vázquez, Mesa – Munir, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Rog, Promes, Sergi Gómez, Gil, Kjaer, Aleix Vidal.

    Real Betis: Pau López – Mandi, Feddal, Sidnei – Emerson, W. Carvalho, Guardado, Firpo – Lo Celso, Canales – Jesé.
    Náhradníci: Robles – León, Joaquín, Javi García, Morón, Bartra, Tello.

    Rozhodčí: Hernández – Sobrino, Naranjo.
     
    Real Betis

    Na opačné straně stojí o něco méně slavný Real Betis, který se v posledních letech výkonnostně zlepšuje. Betis v minulé sezóně dosáhl na kvalifikaci o Evropskou ligu, v té letošní se mu to zatím nedaří plnit. Po jednatřiceti kolech se nachází na průběžné deváté pozici, na sedmou Valencii ho dělí pouze tři body. Real Betis v posledním kole ukončil třízápasovou sérii bez vítězství, na domácím stadionu si totiž poradil s trápícím se Villarrealem, který v závěru utkání mohl srovnat krok, avšak neproměněný pokutový kop přinesl porážku 1:2. Betis se v rámci venkovních zápasů řadí na desátou pozici, tedy na přesný prostředek tabulky. Poslední dva zápasy ale moc nevyšly, nejprve Betis remizoval s Vallecanem, posléze těsným výsledkem podlehl San Sebastianu, jenž zvítězil poměrem 2:1.
     
    Sevilla FC

    Fotbalisté Sevilly letos podávají hodně kolísavé výkony, které v tuto chvíli stačí na pátou pozici, která by v konečném důsledku znamenala skupinovou fázi Evropské ligy. Sevilla stále nemá nic jisté, naopak náskok na sedmý Alavés činí pouze šest bodů. Domácí celek tohoto zápasu v posledních dvou utkáních naplno bodoval, nejprve na domácím stadionu porazil již zmiňovaný Alavés poměrem 2:0, totožný výsledek přišel také v souboji proti Valladolidu. Sevilla se především opírá o povedené výkony na domácím stadionu, kde z celkových patnácti zápasů vyhrála hned devětkrát. Pětice posledních zápasů ale nabídla hned dvě porážky, nejprve Sevilla nestačila na Barcelonu, poté ani na Valencii.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská Primera Division má na programu další zápasy, my budeme společně sevillské derby mezi Sevilla FC a Real Betis.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 26. Munir (Sarabia), 59. Sarabia (Ben Yedder), 64. F. Vázquez (Banega) – 55. Lo Celso (Firpo), 82. Tello

    Karty:   65. Escudero (SEV), 71. Banega (SEV), 73. Navas (SEV), 81. Carriço (SEV), 86. Mercado (SEV), 90+4. Rog (SEV) – 39. Jesé (RBE), 83. Mandi (RBE), 90+2. Tello (RBE)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 17:8.
    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Mercado, Carriço, Escudero – Sarabia, Banega (74. Rog), F. Vázquez (69. Aleix Vidal), Mesa – Munir (68. Promes), Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Rog, Promes, Sergi Gómez, Gil, Kjaer, Aleix Vidal.

    Real Betis: Pau López – Mandi, Feddal, Sidnei (77. Tello) – Emerson (68. Joaquín), W. Carvalho, Guardado (C), Firpo – Lo Celso, Canales – Jesé (74. Morón).
    Náhradníci: Robles – León, Joaquín, Javi García, Morón, Bartra, Tello.

    Rozhodčí: Hernández – Sobrino, Naranjo
    thejrc.org