Burnley – Arsenal 0:0 (kon.) | Tottenham – Manchester City 2:0 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
2:0 (0:0)
Manchester City
Neděle 02.02.2020, 17:30 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:42:31)
     
    Statistiky utkání:
    Střely celkem: 3 – 18
    Střely na branku: 3 – 5
    Držení míče: 33 % – 67 %
    Rohové kopy: 2 – 6
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 8 – 14
    Žluté karty: 2 – 3
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Šestá porážka v sezóně zkomplikovala Manchesteru boj o konečné druhé místo, z něhož ztrácí na Liverpool už dvaadvacet bodů. Tottenham zůstal po pětadvacátém kole pátý, ovšem ztrátu na čtvrtou Chelsea zmenšil na čtyři body.
     
    Je dobojováno! Manchester má za sebou hodně smolný duel, ve kterém Spurs celou hodinu mačkal. Zároveň ale dojel na neproměňování šancí, Agüero v jednom případě trefil tyč a těsně před pauzou pro změnu boční síť. Gündoğan zase neproměnil pokutový kop a navrch přestřelil naprosto prázdnou branku. Naprostý zlom přišel v šedesáté minutě, kdy Mahríz zkazil rozehrávku rohového kopu, Zinčenko dostal za taktický faul druhou žlutou kartu a hned vzápětí se urodila první střela Tottenhamu, která zásluhou debutujícího Bergwijna skončila gólem. V jednasedmdesáté minutě přidal pojistku Son Hung-min a rozhodl o domácím vítězství 2:0.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Sáncheze uchránilo od vlastence břevno
     
    90+5
    Hostům z Manchesteru zkrátka není přáno! Bernardo Silva si narazil s Walkerem a pak poslal rychlý centr z pravého křídla, který si Sánchez hlavou srazil do břevna! Dorážka De Bruyneho pak skončila na Aurierovi.
     
    90+4
    Ještě jedna žlutá karta pro hosty. Érik Lamela využil čerstvých sil a vynutil si poblíž půlící čáry faul vyčerpaného Rodriho. Španělskému záložníkovi tento duel příliš nevyšel.
     
    90+4
    Kevin De Bruyne opět nastřeloval míč z pravé strany. Přitom trefil Harryho Winkse a Lloris musel na jeho nepříjemnou teč velmi rychle zareagovat.
     
    90+3
    Hugo Lloris jenom prodlužoval střílenou přihrávku Gündoğana. Na zadní tyči však nebyl nikdo v černém, kdo by mohl balón jednoduše dorazit.
     
    90+2
    Přes NDombèlého a Lo Celsa se míč dostal až na Son Hung Mina. Gól na 3:0 z jeho střely ale nebyl, Ederson si v nastavení druhé půle připsal první úspěšný zákrok.
     
    90+1
    Rozhodnutá partie je nastavena o další pětiminutovku.
     
    90
    Hugo Lloris si našel letící centr z rohového kopu a vyboxoval míč ven z vápna. Do něj pak směřoval ještě jeden nákop, ovšem Jesusova hlavička se snad ani nedá považovat za střelu.
     
    89
    DeBruyneho padající centr z levého křídla Lloris vytlačil na roh! Chvíli předtím po nahrávce belgického záložníka střílel Bernardo Silva, ale trefil jen jednoho z obránců.
     
    88
    João Cancelo odkopl míč před Aurierem mezi diváky. Spurs si závěr zápasu hlídají a kouč Guardiola to celé sleduje s naprosto rezignovaným výrazem.
     
    87
    Fernandinho zrychlil postupný útok nákopem na Jesuse, jenže tomu sebral balón z hlavy vybíhající Hugo Lloris. Tady třiatřicetiletý gólman prodal všechny zkušenosti.
     
    86
    Francouzský záložník už je zpátky na hrací ploše, kde probíhá marné dobývání zformované obrany Tottenhamu. V deseti to mají hosté opravdu složité.
     
    85
    Fernandinho nastavil tělo před startujícího Tanguye NDombèlého. Ten faul sice nezískal, ale díky ošetřování bude moci pošetřit několik desítek vteřin.
     
    84
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Bernardo Silva.

    Michal Břuchanský

    Branky: 63. Bergwijn (Lucas Moura), 71. Son Hung-min (NDombèlé)

    Karty:   42. Alderweireld (TOT), 66. Lo Celso (TOT) – 12. Sterling (MAC), 33. Walker (MAC), 42. Zinčenko (MAC), 90+4. Rodri (MAC)   60. Zinčenko (MAC)

    Neproměněná penalta: 40. Gündoğan (MAC), brankář Lloris zneškodnil


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 0:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:14.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, D. Sánchez, Tanganga – Winks, Lo Celso – Bergwijn (70. Lamela), Alli (70. NDombèlé), Son Hung-min – Lucas Moura (84. Dier).
    Náhradníci: Gazzaniga – Dier, G. Fernandes, Lamela, NDombèlé, R. Sessegnon, Vertonghen.

    Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho (C), Otamendi, Zinčenko – De Bruyne, Rodri, Gündoğan – Mahríz (72. Jesus), Agüero (64. Cancelo), Sterling (84. B. Silva).
    Náhradníci: Bravo – Cancelo, Jesus, Foden, García, B. Silva, D. Silva.

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Robathan

    Diváci: 61 022
    bahis siteleri