Barys – Novosibirsk 1:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Ufa – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Omsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Čerepovec – Nižněkamsk 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Riga 3:2 (kon.)
Jokerit – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Soči – Petrohrad 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:6 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Dinamo Riga
Pondělí 28.12.2020, 17:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný pondělní podvečer! Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Nižným Novgorodem a Dinamem Riga.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Hokejisté Nižného Novgorodu mohou být s dosavadním průběhem sezóny nadmíru spokojeni. Po odehraných 39 zápasech jsou na sedmé příčce Východní konference, na nepostupové 9. místo, které momentálně okupuje Novosibirsk, má náskok pěti bodů. Formu Nemirovskyho družiny lze hodnotit jako průměrnou, už sedm zápasů pravidelně střídají výhru s porážkou. Naposledy doma 4:1 porazila Soči. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 37 body Damir Žafjarov.
     
    Dinamo Riga

    Dinamo Riga je vůbec nejhorším týmem KHL. Se sedmnácti body se krčí na chvostu Západu a na postup může zapomenout, protože už teď ztrácí na osmý Jokerit propastných 24 bodů. Jediný lotyšský klub působící v ruské lize má, jak již tabulka napovídá, mizernou formu, když z posledních 11 utkání vyhrál jediné, a sice 4:3 na půdě velmi silného Petrohradu. Týmovou produktivitu vede Miks Indrašis (10+8).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Mišarin, Marin – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Gončaruk, Szwarz, Kloos – Varnakov, Belevič, Šenfeld (C) – Drobin, A. Michejev, Urakov (A) – Ručkin, Pereskokov.

    Dinamo Riga: Nalimov (Bruveris) – Zile, Scarlett, Mamčics, Maione, Ošenieks, Jaks – Darzinš (C), Indrašis (A), Paršin – Dzierkals, Švanenbergs, Rihards Bukarts – Zyrjanov, Gračov, Roberts Bukarts (A) – Larionovs, Berzinš, Gegeris – Skvorcovs, Levin.

    Rozhodčí: Soin, Spirin – Golovljov, Savenkov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas byl zahájen! Úvodní buly zvládl lépe domácí Miele, první útočný výpad tak mohou podniknout hráči Novgorodu.
     
    00:28
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé! Hostující defenziva propadla a Žafjarov ujel spolu s IVANEM ČECHOVIČEM do přečíslení. První jmenovaný zkušeně počkal a v ideální moment nesobecky přihrál spoluhráči, který neměl problém trefit odkrytou bránu. Asistence: Damir Žafjarov.
    00:28 Ivan ČECHOVIČ - 1:0
     
    00:46
    Riga bude mít šanci okamžitě srovnat stav utkání. Zbytečný faul v útočném pásmu vyrobil Justin Kloos, který u mantinelu přidržel protivníka.
     
    01:17
    Riga právě vstřelila branku!
    Druhý gól v rozmezí úvodních dvou minut střetnutí, máme vyrovnáno! RIHARDS BUKARTS si na vrcholku levého kruhu pohrál s kotoučem, ten vzápětí poslal svižnou ránou k bližší tyči, Seberjakov vůbec nic neviděl. Asistence: Martinš Dzierkals a Reece Scarlett.
    01:17 Rihards BUKARTS - 1:1
     
    02:23
    Vyloučení přichází i na druhé straně, první přesilovku si vyzkouší Nižnij Novgorod. Riga zaváhala při střídání, v jeden moment bylo na ledě šest jejich hráčů.
     
    03:03
    Domácí vyhráli buly a usadili se v útočném pásmu. Zakončení Žafjarova gólman vyrazil pouze před sebe, vzápětí si poradil i s dorážkou Mieleho.
     
    03:40
    Tlak Nižného Novgorodu pokračuje. Při ráně zápěstím v podání Pajgina měl Nalimov zakrytý výhled, situaci za něj vyřešil Scarlett.
     
    04:20
    Ke třetí střele se Nemirovskyho družina nedostala. Wideman si na modré tak dlouho hrál s pukem, až mu přes ni přeskočil do středního pásma.
     
    04:42
    Sotva jedna přesilovka skončila, následuje druhá. Gunars Skvorcovs podklouzl při aktivním presinku a přitom podrazil Ručkina.
     
    05:20
    Miele z buly nahrál dozadu Widemanovi, jenž okamžitě střílel. Nalimov spatřil puk na poslední chvíli, proletěl kousek vedle jeho pravé tyčky.
     
    05:52
    Nižnij Novgorod drží Rigu pod zámkem. Sledujeme dlouhou trpělivou kombinaci, které chybí střelba, Nalimov zatím jen bruslí ze strany na stranu.
     
    06:05
    Tlak hokejistů v tmavě modrých dresech přerušil hvizd rozhodčího. Miele si nepohlídal postavení a stál v soupeřově brankovišti.
     
    06:54
    S koncem trestu zkoušel brankáře z velkého úhlu překvapit Michail Varnakov. Ivan Nalimov byl v pozoru a zasáhl pravým ramenem.
     
    07:17
    Hráči lotyšského Dinama uklidňují hru. Čtyři minuty úspěšně přestáli v oslabení a nyní mohou znovu zkusit i oni zaútočit.
     
    07:53
    Do brejku chtěl Scarlett vyslat Darzinše. Hostující kapitán měl rychlost, avšak kotouč k němu nepustil dobrým obranným zákrokem Pajgin.
     
    08:02
    Tentokráte se svěřenci trenéra Skudry dostali do útočné třetiny. Po nahrávce Paršina pálil Indrašis z voleje těsně nad.
     
    08:15
    První přesilovku Riga využila, přetaví v gól i druhou? Andy Miele byl v držení puku, přesto fauloval, když tvrdě srazil k zemi v cestě stojícího Zileho.
     
    09:10
    Nižnij Novgorod začal oslabení na výbornou, po vhazování poslal puk přes všechny čáry Wideman. Vzápětí chtěl hru do útočného pásma vrátit Paršin, ale proti Orlovovi neuspěl.
     
    09:28
    Důležitý zákrok Nikity Serebrjakova. Domácí gólman si povyjel proti zakončení Ručkina a těžkou střelu zápěstím udržel ve výstroji.
     
    10:15
    Andy Miele si může oddechnout, jeho zbytečný faul nebyl po zásluze potrestán. Po návratu na ledovou plochu se okamžitě zapojuje do bránění.
     
    10:37
    Po ose Dzierkals – Svanenbergs se černá guma dostala k Rihardsovi Bukartsovi. Levé křídlo chtělo pálit z první, jenže kotouč přeskočil přes čepel hole.
     
    11:18
    Nahození Maioneho ze středního pásma splnilo svůj účel. Serebrjakov kotouč bez problémů zkrotil, avšak již nestihl rozehrát.
     
    11:37
    Lotyšský celek zatím hraje velmi sebevědomě, ne jako beznadějně poslední tým soutěže. Zleva zkusil štěstí Roberts Bukarts, Serebrjakov opět na svém místě.
     
    12:01
    Domácí gólman si v první třetině na nudu rozhodně stěžovat nemůže. V krátkém časovém sledu musel předvést další dva zákroky po střelách Gračova a Skvorcovse.
     
    12:30
    Po vítězném buly Gračova pálil od modré čáry Kristaps Zile. Dělová rána měla skvělou razanci, ale o to horší přesnost.
     
    13:10
    Za brankou Nižného Novgorodu byli úspěšnější bránící hokejisté. Ve změti hokejek se nejlépe zorientoval Mišarin, který vyvezl puk alespoň do střední třetiny.
     
    13:36
    Mišarinův parťák z obrany Marin si nyní zahrával s ohněm. Jako poslední hráč si dovolil kličku proti Dzierkalsovi, ta byla úspěšná.
     
    14:05
    Za vlastní bránu ujel před Kloosem bek Robert Mamčics. Zároveň počkal na vystřídání lajny, přenechal kotouč Darzinšovi a sám upaloval na střídačku.
     
    14:54
    Janis Švanenbergs viděl před branku najíždějícího Rihardse Bukartse. Tomu také chtěl adresovat nahrávku, ale zakleknutý Orlov ji dokázal zblokovat.
     
    15:17
    Po dlouhé době šance domácích! Jordan Szwarz dostal ideální nahrávku do hokejky, z mezikruží ovšem nenašel mezeru v postoji Nalimova.
     
    15:37
    Z nouze zkusil vypálit Gončaruk. Střílel prakticky naslepo, což se odrazilo i na kvalitě zakončení, Nalimov mohl zůstat ledově klidným.
     
    16:10
    Na rozdíl od Serebrjakova, jenž musel být v pozoru po šiplavé ráně Robertse Bukartse. Nadvakrát ji dokázal zpacifikovat.
     
    16:50
    Útok pravou stranou podnikla třetí útočná lajna domácích. Varnakov nabil Belevičovi, po jehož střele kotouč těsně minul levou tyčku.
     
    17:14
    Ivan Nalimov nemusel zasahovat, protože zblokovaný pokus Marina letěl vysoko nad bránu. Ale lotyšský gólman si pro kotouč sáhl a přerušil hru, čímž spoluhráčům umožnil v poklidu vystřídat.
     
    17:28
    Váhajícího Ručkina atakoval za brankou Dzierkals. Bek ještě dokázal rozehrát po mantinelu na Kloose, jenž může podinknout rychlý kontr na opačnou stranu.
     
    17:38
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou zpět ztracené vedení! Miele od modré vyslal střílenou přihrávku směrem k DAMIRU ŽAFJAROVOVI, jenž včas přiložil hokejku k ledu a kotouč usměrnil do sítě! Asistence: Andy Miele a Chris Wideman.
    17:38 Damir ŽAFJAROV - 2:1
     
    18:30
    Po tvrdém střetu s Pajginem na ledě zůstal ležet Kristaps Zile. Do akce musí i klubové lékaři protože lotyšský bek se již delší dobu nezvedá.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:14
    Hra přerušena. Lauris Darzinš při snaze osvobodit mužstvo z pod tlaku vyhodil kotouč mimo hrací plochu. Ale měl štěstí, touš po cestě zavadil o plexisklo.
     
    19:45
    Riga ještě zkusila podniknout útok, na jehož konci mělo být vyrovnání. Pásmo získala, avšak zakončení zabránil Žafjarov, který vypíchnul puk z pod hokejky Paršinovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V první třetině jsme mohli sledovat útočný hokej, který přinesl tři branky. Domácí získali vedení do své moci už po půl minutě zásluhou Ivana Čechoviče, avšak hosté dokázali reagovat o necelou minutu později zásahem Rihardse Bukartse. Poslední slovo v úvodní třetině ale měl favorit z Nižného Novgorodu, po střílené nahrávce Mieleho se prosadil nejproduktivnější hráč týmu Damir Žafjarov.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu. Tentokráte uspěl na buly Miks Indrašis a útočit tak může nejhorší tým dosavadního ročníku, lotyšská Riga.
     
    20:28
    Hostům se podobný kousek jako soupeři v první třetině nepodařil. Darzinš vypálil z pravého kruhu slabou střelu, s níž Serebrjakov neměl větší starosti.
     
    21:05
    Svěřenci kouče Skudry dále vyvíjejí tlak na soupeře. Ten zbrzdil až špatným zpracováním Zile, který nedokázal udržet puk na modré.
     
    21:40
    Dvojice Žafjarov – Čechovič vyrazila na útočný. První jmenovaný našel kolegu mezi kruhy, v zakončení útočníkovi ještě stihl zabránit Scarlett, jenž sokovi šikovně zvedl hokejku.
     
    22:13
    Střela z půlky v podání Chrise Widemana měla malou šanci na úspěch. Nalimov zachytil puk v lapačce, vhazování proběhne po jeho levici.
     
    22:46
    Riga právě vstřelila branku!
    Stav je opět nerozhodný! RIHARDS BUKARTS nabral velkou rychlost, využil mezery mezi obranným párem Nižného Novgorodu a samostatný únik zakončil střelou mezi Serebrjakovy betony. Asistence: Kristaps Zile a Janis Švanenbergs.
    22:46 Rihards BUKARTS - 2:2
     
    23:44
    Nižnij Novgorod se až překvapivě trápí. Určitou roli může hrát i podcenění soupeře, jehož forma je v posledním období vskutku žalostná.
     
    24:16
    Riga s chutí pokračuje v útočení. Darzinš od pravého mantinelu nahazoval na teč, Paršin nedokázal trefit puk ze vzduchu.
     
    24:40
    Nedomluvy mezi Mišarinem a Marinem Indrašis využít nedokázal. První jmenovaný nakonec touš našel a odpálil jej přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    25:01
    Reece Scarlett měl dobrou pozici na střelu, jenže v klíčový moment mu puk sjel z čepele hole. Z dobré šance tak nebylo vůbec nic.
     
    25:46
    Domácí hráči jako by zůstali v kabině. Soupeři vůbec nestíhají v dosavadním průběhu druhé třetiny se prakticky jenom brání.
     
    26:05
    Rihards Bukarts měl na holi svůj druhý gól v utkání, jímž by poslal outsidera do vedení! Lotyšský křídelník obdržel při přečíslení dva na jednoho přihrávku a ještě zkoušel bekhendový blafák do protipohybu gólmana, mezi betony mu ovšem puk poslat nedokázal!
     
    26:18
    Miele zvládl vhazování, načež Wideman nabil Pajginovi. Tvrdá střela měla dobrý směr, avšak obětavě padající Paršin ji dokázal srazit mimo tři tyče.
     
    27:09
    Opět útočí hokejisté v bílých dresech, ted yhosté. Indrašis zakončil pěknou individuální akci střelou nad břevno.
     
    27:30
    Indrašis vzápětí pro Rigu vybojoval přesilovou hru. Kličkou obelstil Pajgina, ale přeletěl přes jeho nastavené koleno. Jasné dvě minuty.
     
    28:13
    Janis Švanenbergs vhazování v útočné třetině nezvládl. Orlov zkontroloval situaci a osvobodil domácí mužstvo.
     
    28:40
    Riga se dokázala rychle dostat zpět do pásma. Přihrávku Rihardse Bukarts napříč pásmem trefil z jedničky Dzierkals, bránu minul.
     
    29:03
    Výbornou práci nyní odvedl Michail Varnakov. Nejenže vyvezl puk do středního pásma, ale dojel ještě do útočné třetiny, kde ušetřil cenné vteřinky.
     
    29:14
    Domácí se budou patnáct vteřin bránit ve třech! Atak na Jordana Szwarze nebyl oceněn dvouminutovým trestem a frustrovaný Kanaďan následně mimo dění hry fauloval Scarletta. Tento zákrok už rozhodčí nepřehlédli. Za protesty navíc inkasoval ještě desetiminutový osobní trest.
     
    29:28
    Těžkou chvilku domácí přestáli bez úhony. Ránu od modré udržel Serebrjakov v lapačce, po vhazování se vrátí do hry první vyloučený Pajgin.
     
    30:15
    Pokračuje klasická početní převaha Rigy. Ta dokázala získat poměrně brzy útočné pásmo, ale na pořádné zakončení čekáme marně.
     
    30:37
    Až Roberts Bukarts otestoval pozornost strážce domácí svatyně. Nikita Serebrjakov na střelu dobře viděl a znovu zasáhl lapačkou.
     
    31:12
    Serebrjakov měl zakrytý výhled, přesto si dokázal připsat další zákrok! A to zásluhou výborného postoje, nahození Dzierkalse jej trefilo do výstroje.
     
    31:30
    Domácí v plném počtu. Z trestné lavici plný sil nabitý Szwarz ještě zatlačil na rozehrávajícího Nalimova, který poslal puk těsně kolem útočniíkovi natažené hole.
     
    32:02
    Andy Miele inkasoval tvrdý direkt od Maioneho. Wideman požadoval vyloučení, avšak píšťalka nejblíže stojícího rozhodčího zůstala němá.
     
    32:14
    Čechovič se pěknou kličkou zbavil Gračova, který nedokázal včas zabrzdit svůj pohyb a ujíždějícího soka podrazil. Hostující útočník bez řečí usedá na lavici hanby.
     
    33:06
    V předbrankovém prostoru Nalimova došlo k velkému souboji o puk. Ten nakonec vybojoval Žafjarov, avšak z bezprostřední blízkosti nedokázal gólmana prostřelit.
     
    33:39
    Nižnij Novgorod stále drží soupeře pod zámkem. Unavená čtveřice v bílém již nestíhá bruslit, pouze se snaží vykrývat případné střely.
     
    34:18
    Na led naskakuje druhé čtveřice Rigy určená na oslabení. Pajginova střela od modré totiž postrádala na razanci a blokující Darzinš tak mohl v klidu vyhodit.
     
    34:40
    Gračov je zpět na ledě. Dlouho na něm nepobyl, pouze přejel na druhou stranu kluziště a vpustil do hry Mikse Indrašise.
     
    35:15
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Nalimova. Paršin hledal Darzinše, jenže nahrávka byla příliš dlouhá. Útočníka posléze v rychlostním souboji porazil Wideman.
     
    35:58
    Pajgin nahodil za branku Rigy, kam se však nevydal žádný z domácích hokejistů. Elitní útoční lajna místo presinku zvolila střídání.
     
    36:10
    Hlavní rozhodčí Soin přerušil hru. Důvodem bylo postavení mimo hru Dzierkalse. Útočník se hodně diví, ale výrok sudího nezmění.
     
    36:52
    Odvážný výpad ukázal Sergej Gončaruk. Sám se vydal na zteč proti třem protivníkům. Na dva vyzrál, na třetího Mamčicse nikoliv.
     
    37:07
    Zilemu podjel puk pod hokejkou, za obránce musel zasahovat parťák z defenzivy Reece Scarlett. Rychle bruslícího Šenfelda dobře zakřižoval a nepustil ho k puku.
     
    37:58
    Defenziva Nižného Novgorodu si vybrala slabší chvilku, protivníka pustila do přečíslení tří proti jednomu! Martinš Dzierkals dokázal propasírovat nahrávku na Rihardse Bukartse, jenž trefil rychle se přesunujícího Serebrjakova.
     
    38:26
    Šance i na druhé straně. Alexej Drobin si nabruslil na vrcholek levého kruhu, odkud vypálil zápěstím, Nalimov dokázal tvrdý projektil vyrazit lapačkou.
     
    38:45
    A znovu domácí. Tentokráte chtěl strhnout vedení na stranu Nemirovskyho družiny Michail Varnakov, ale i on ztroskotal na brankářovi.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Ofsajd zastavuje snažení Mikse Indrašise a Laurise Darzinše. Druhý jmenovaný neočekával, že kolega před modrou ještě udělá kličku navíc.
     
    39:45
    Druhá třetiny se dohrává v klidném duchu. Ve vlastním obranném pásmu kvedlá s kotoučem na holi Pajgin, hosté vzdali snahu o presink.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla jedinou branku a to v podání hostujícího celku, skóre tak je vyrovnané. Po pěkné individuální akci skóroval Rihards Bukarts, který projel mezi obránci a střelou mezi betony propálil Serebrjakova. Riga má solidně nakročeno k přerušení pěti porážek v řadě, ve druhé třetině byla jasně lepším týmem.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka začíná zakázaným uvolněním Rigy. Důvodem je špatná komunikace mezi Darzinšem a Scarlettem.
     
    40:49
    Pajgin na modré minul puk a hosté ujížděli čtyři na dva. Střílel Paršin z levého kruhu do lapačky připraveného brankáře.
     
    41:14
    Hráči Dinama působí velmi sebevědomým dojmem. Zile si dovolil odvážnou kličku Žafjarovovi, obehraný útočník jen nevěřícně zakroutil hlavou.
     
    41:33
    Svěřenci kouče Skudry si prodlužují pobyt v útočné třetině. Scarlett místo střely ještě volil nahrávku navíc, kterou dokázal vystihnout Čechovič.
     
    42:14
    Rychlý protiútok chtěl podniknout Damir Žafjarov. Ztroskotal ovšem velmi brzy, v plné rychlosti za sebou zapomněl kotouč.
     
    42:43
    Puk končí na domácí střídačce, hra je přerušena. Semjon Ručkin vyhodil pryč z pásma a o kalhoty Gračova touš vyletěl mimo hrací plochu.
     
    43:14
    Jordan Szwarz ještě přidal do plynu, ale zakázanému uvolnění nezabránil. Maioneho předjel, avšak na Mamčicse nestačil.
     
    43:40
    Po vyhraném vhazování Svanenbergse pálil od modré čáry Roberts Bukarts. Serebrjakov tentokráte nemusel zasahovat.
     
    44:12
    Janis Jaks podržel kotouč za vlastní bránou a umožnil spoluhráčům vystřídat. Na led naskakuje elitní útoční formace, na střídačku naopak upajuje i Jaks.
     
    44:39
    Nižnij Novgorod se od první třetiny herně hledá. Ve třetí dvacetiminutovce si ještě nedokázala vytvořit šanci, ani nepřejel útočné pásmo.
     
    45:06
    Čitelnou nahrávku Kloose středem vystihl Drierkals. Po zpracování bleskově pálil, domácí gólman zakročil levým betonem.
     
    45:57
    Kristaps Zile zaváhal na modré čáře, puk již byl za modrou čárou. Rozhodčí situaci dobře viděl a odpískal postavení mimo hru.
     
    46:17
    Maione musel zabrat před sprintujícím Szwarzem. Situaci zvládl na jedničku s hvězdičkou. Po mantinelu ještě dokázal přihrát Mamčicsovi.
     
    46:47
    Michail Orlov se prezentoval obětavým vpadnutím do střely Robertse Bukartse. Kotouč od chráničů vyletěl až do ochranné sítě.
     
    47:10
    Od modré čáry vypálil nebezpečnou dělovku Semjon Ručkin. Nalimov puk jen vyrazil, ale nedokázal jej přikrýt. Litovat nemusel, dobře zareagoval Levin.
     
    47:39
    Třetí třetina zatím příliš zajímavých příležitostí nepřinesla. Aktivnějším týmem je Riga, ale obrana Nižného Novgorodu pracuje dobře, na rozdíl od ofenzivy.
     
    48:01
    Žafjarov jel společně s Čechovičem proti čtyřem protihráčům. Slabý pas bez větších problémů zachytil Danila Larionovs.
     
    48:31
    Na levém mantinelu si udělal prostor Sergej Gončaruk, vzápětí se zkusil protlačit až před bránu. Střela z velkého úhlu Nalimova nepřekvapila.
     
    49:07
    Nemirovskyho družina přidala. V posledních okamžicích dostala protivníka pod velký tlak, ale skóre zůstává nerozhodné.
     
    49:24
    Stav utkání mohl změnit kapitán Anton Šenfeld. Ten si pěkně najel před branku na přihrávku Michejeva, z voleje však brankáře neprostřelil.
     
    50:20
    Hostující obrana pozapomněla na Varnakova, který se zničehonic řítil sám na gólmana. Zkusil forhendový blafák, k zakončení do poloodkryté brány mu však zabránil vracející se Ernests Ošenieks!
     
    50:50
    A probudili se i diváci, kteří ženou své oblíbence za vítězstvím. Další projektil vyprodukoval Georgij Mišarin. puk narazil do plexiskla za brankou.
     
    51:23
    První útočná formace domácích způsobila velký rozruch v útočném pásmu. Damir Žafjarov místo nahrávky překvapivě střílel, rozvlnil boční síť.
     
    51:49
    Hokejisté Rigy jsou pod obrovským tlakem! Se soupeřem úplně přestali stíhat bruslit, skoro to vypadá, jako by jim došly síly.
     
    52:18
    Jordan Szwarz si počkal, až Arťom Michejev najede před bránu a posléze mu poslal pěknou žabičku. Centr čtvrté lajny ovšem promáchl.
     
    52:40
    Hru zastavil Ivan Nalimov. Slabé nahození Marina od modré čáry mu nedělalo žádné větší potíže, Žafjarov přijel clonit pozdě.
     
    53:16
    Belevič se rozhlédl a pasem na střed uvolnil Šenfelda. pravé křídlo zkusil samostatnou akci, ale narazilo na Zyrjanova.
     
    53:53
    I v pádu ještě Martinš Dzierkals zkusil vystřelit. Serebrjakov byl v dobrém postavení a černou gumu vykopl levým betonem.
     
    54:08
    Michail Varnakov v rychlostním souboji porazil Skvrocovse. Od pravého mantineu poslal před bránu přihrávku naslepo, Ernests Ošenieks v osobním souboji přetlačil Urakova.
     
    54:49
    Domácím by se určitě hodila přesilová hra. Tlak vyvíjí na soupeře čím dál tím větší, ale proti hluboko bránící pětici mají velké těžké skórovat.
     
    55:13
    Jevgenij Gračov se bekhendovou kličkou zbavil Pereskokova, aby naservíroval kotouč před branku Svanenbergsovi. Střelu z první ukryl brankář v lapačce.
     
    55:55
    Nyní je to zase Riga, jež převzala otěže střetnutí do svých rukou. Lauris Darzinš i s pukem na holi dokázal tvrdě, ale čistě sestřelit k zemi Gončaruka.
     
    56:27
    Danila Larionovs využil zaváhání domácí útočné trojky a rázem byl před ním poslední obránce Orlov. Zkusil přes něj vystřelit, po zákroku Serebrjakova se k němu puk dostal zpátky. Gólman si poradil i s dorážkou.
     
    56:55
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Favorit v koncovce dává gól a výrazně se tak přiblížil vítězství! Skvělou práci odvedl MARK MARIN, jenž se neunáhlil, projel kolem Paršina a křižnou střelou zápěstím z levého kruhu do pravé šibenice rozradostnil fanoušky! Asistence: Damir Žafjarov a Andy Miele.
    56:55 Mark MARIN - 3:2
     
    57:30
    Dinamo Riga teď musí pochopitelně vrhnout všechny zbývající síly do útoku. Lotyšský celek byl místy lepším týmem, ale zdá se, že nelichotivá sérii bez výhry bude pokračovat.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:39
    Nechybělo moc a mohlo být znovu vyrovnáno! Martinš Dzierkals nahodil puk před branku a Serebrjakov ztratil kotouč z dohledu. Dorážející Jevgenij Gračov však zasáhl jenom brusli clonícího obránce!
     
    58:50
    Dinamo získalo pozici v útočném pásmu a trenér Skudra okamžitě reaguje odvoláním gólmana na střídačku. Riga zkouší powerplay!
     
    59:24
    Miks Indrašis vyhrál buly na Maioneho, který ještě nabil Zilemu. Tvrdá dělovka pořádně prověřila Serebrjakova, ten s mírnými problémy zapsal úspěšný zákrok.
     
    59:49
    Poslední střelecký pokus hostů v utkání zaznamenal Reece Scarlett z vrcholku levého kruhu. Obránce si vylámal zuby na Kloosovi, který obětavě padl do střely a nepustil kotouč až k brankáři.
     
    Konec zápasu.
     
    Nižnij Novgorod potvrdil roli favorita a na domácím ledě zdolal nejhorší celek KHL z lotyšské Rigy výsledkem 3:2. Vítězství se ovšem nerodilo vůbec lehce. Na zásahy Ivana Čechoviče i Damira Žafjarova totiž hosté dokázali odpovědět zásluhou dvou gólů Rihardse Bukartse a utkání pomalu, ale jistě směřovalo do prodloužení. K němu ale nakonec nedošlo, protože na konci 57. minuty vypálil obránce Mark Marin a Nalimov na jeho svižný pokus zápěstím nedosáhl. Skudrova družina ještě vrhla všechny síly do útoku, zkusila i powerplay, avšak do třetice se jí vyrovnat nepodařilo, všechny tři body zůstaly v Novgorodu.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:21:22)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Čechovič (Žafjarov), 18. Žafjarov (Miele, Ch. Wideman), 57. Marin (Žafjarov, Miele) – 2. Rihards Bukarts (Dzierkals, Scarlett), 23. Rihards Bukarts (Zile, Švanenbergs)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Mišarin, Marin – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Gončaruk, Szwarz, Kloos – Varnakov, Belevič, Šenfeld (C) – Drobin, A. Michejev, Urakov (A) – Ručkin, Pereskokov.
    Dinamo Riga: Nalimov (Bruveris) – Zile, Scarlett, Mamčics, Maione, Ošenieks, Jaks – Darzinš (C), Indrašis (A), Paršin – Dzierkals, Švanenbergs, Rihards Bukarts – Zyrjanov, Gračov, Roberts Bukarts (A) – Larionovs, Berzinš, Gegeris – Skvorcovs, Levin.

    Rozhodčí: Soin, Spirin – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 1100
    bahis siteleri