Los play-off Ligy mistrů (kon.) | Los play-off Evropské ligy (kon.)
Los play-off Konferenční ligy (kon.)
konec
Los play-off Ligy mistrů

Pondělí 02.08.2021, 12:00 • Nyon (SUI) • Losování soutěží
     
    Všem fanouškům evropského fotbalu přeji příjemné první srpnové pondělí. Od 12 hodin budeme sledovat los play-off Ligy mistrů, do kterého se v případě postupu mohou podívat také pražská "S"!
     
    V mistrovské části vstoupí do kvalifikace o pořádný balík také Slavia. Ta musí v dalších dvou týdnech skolit maďarský Ferencváros, po němž už by chyběl poslední kousek.

    V cestě by stálo dánské Bröndby, nebo úspěšnější z dvojic Kluž – YB Bern a Crvena zvezda – Šeriff Tiraspol. Zejména druhé mužstvu má u slávistů dluh za hořké vyřazení v předkole Ligy mistrů v sezoně 2009/2010.

    Ve hře je však také lepší z dvojice Malmö – Rangers. Asi není třeba vysvětlovat, proč by zejména skotský celek byl pro sešívané nejpikantnějším soupeřem.
     
    MISTROVSKÁ ČÁST:

    Nasazené:
    FC Salzburg (AUT)
    GNK Dinamo Záhřeb (CRO)/Legia Varšava (POL)
    Ferencvárosi TC (HUN)/Slavia
    Olympiacos FC (GRE)/PFC Ludogorec 1945 (BUL)

    Nenasazené:
    CFR 1907 Kluž (ROU)/BSC Young Boys (SUI)
    FK Crvena zvezda (SRB)/FC Šeriff Tiraspol (MDA)
    Malmö FF (SWE)/Rangers FC (SCO)
    Brøndby IF (DEN)
     
    Sparta má situaci trošku jasnější. Ve třetím předkole ji čeká favorizované Monako, ale když přes Francouze postoupí, narazí na dalšího těžkého soka! Ve hře jsou čtyři možnosti – lepší z dvojice Genk versus Šachťar, případně úspěšnější z dua Spartak versus Benfica.

    Ve všech případech už mají sparťané se svými soupeři historickou zkušenost, leč v samostatné české historii jen s prvními třemi.
     
    NEMISTROVSKÁ ČÁST:

    Nasazené:
    KRC Genk (BEL)/FC Šachťar Doněck (UKR)
    FC Spartak Moskva (RUS)/SL Benfica (POR)

    Nenasazené:
    AS Monaco FC (FRA)/Sparta
    PSV Eindhoven (NED)/FC Midtjylland (DEN)
     
    V osudí pak pochopitelně čekají i další čeští zástupci. V mistrovské části by byly společně se Slavií nasazeny také týmy Olympiakosu s Tomášem Vaclíkem, případně Legie Varšava s Tomášem Pekhartem.

    V nemistrovské části pak číhá Alex Král se Spartakem, který může být potenciálně sparťanským soupeřem. Mezi nenasazenými celky je také PSV Eindhoven s Michalem Sadílkem, ale je velmi pravděpodobné, že se v dalších hodinách přesune do jiného nenasazeného týmu – do Sparty.
     
    V losování by neměl nastat okamžik, který by nás zaskočil. Obě části půjdou klasickým formátem, kdy budou vytaženy jednotlivé týmy či dvojice, proti kterým budou nalosováni jejich soupeři.
     
    Na pódiu je Giorgio Marchetti, generální sekretář UEFA, jenž vítá všechny diváky přenosu a připomíná letošní triumf Chelsea v uplynulém ročníku Ligy mistrů.
     
    Pokud se koukám správně, v tomto případě nedojde ani k případnému nežádoucímu střetu mezi ruskými a ukrajinskými celky.
     
    Přiznám se, že u tohoto se vždycky lehce zasměju, když od UEFA pravidelně slyšíme, jak politika do sportu nepatří.
     
    Tak jdeme na to!
     
    Začínáme mistrovskou částí, kde už číhá také nasazená Slavia, která se nejprve střetne s Ferencvárosem!
     
    1
    První dvojici však tvoří jiné celky, a rovnou máme jasno! Salzburg se utká s dánským Bröndby.
     
    2
    A Slavia má jasno! Když vyřadí Maďary, utká se o postup do Ligy mistrů s Kluží nebo Young Boys Bern. Přijatelná varianta, navíc začne venku!
     
    3
    Olympiacos si v případě vyřazení Ludogorce zahraje proti Malmö nebo Rangers. Tomáš Vaclík může být spokojený. Doufejme, že mu případně nikdo ve Skotsku neukopne hlavu.
     
    4
    Legia Varšava s Tomášem Pekhartem má před sebou těžkou fušku proti Dinamu Záhřeb. Když uspěje, utká se o postup s Crvenou zvezdou či Šeriffem. Dá se to zvládnout!
     
    Na řadě je nemistrovská část se Spartou!
     
    5
    Sparta musí zaskočit Monaco. V případě, že se jí to podaří, bude o Ligu mistrů bojovat proti Genku či Šachťaru – začala by doma!
     
    6
    Jasno má také Spartak s Alexem Králem. Ve třetím předkole narazí na Benfiku. Když uspějí, čeká je PSV Eindhoven, případně výlet do Dánska, kde by číhal Midtjylland.
     
    Konec losu.
     
    Slavia může být spokojená. V případě, že uspěje proti Ferencvárosi, čeká ji lepší z dvojice KlužYoung Boys Bern. Oba týmy jsou nepříjemné, ale rozhodně hratelné.

    Sešívaní by si s Kluží střihli reprízu play-off z roku 2019, kdy po dvou výhrách 1:0 postoupili do skupiny k Interu, Barceloně a Dortmundu. Co se Švýcarů týče, ti se utkali jen se Spartou, ale slávisté už mají se švýcarským fotbalem jiné zkušenosti.
     
    Sparta to má výrazně složitější. V případě zaskočení Monaka a postupu do další fáze narazí na lepšího z dvojice GenkŠachťar Doněck. A historicky má co vracet zejména prvnímu z týmů!

    Belgičany potkala v sezoně 2002/2003, když musela smazat venkovní manko 0:2, což se jí podařilo, ale po vítězství 4:2 postupoval Genk. Na Šachťar sparťané narazili o dva roky dříve v základní skupině, kde nejprve v parádní domácí přestřelce vyhráli 3:2, načež ve venkovní odvetě ztratili vedení a padli 1:2.
     
    Tomáš Vaclík s Olympiakosem musí vyřadit Chorvaty, načež by je čekalo Malmö nebo skotští Rangers, kterým se slávisté úspěšně vyhnuli.

    Tomáš Pekhart s Legií by v případě úspěchu zavítal do Srbska, nebo by jel na horkou půdu Šeriffu Tiraspol. Tak či tak, obě varianty jsou těžké, ale určitě hratelné.

    Michal Sadílek s PSV Eindhoven může narazit na Spartak Moskva s Alexem Králem, ale je spíš pravděpodobnější, že se v nejbližších dnech přesune do Sparty a případně by jí mohl pomoci proti vítězi belgicko-ukrajinské dvojice.
     
    Tímto se s vámi loučím, ale jen na půl hodiny, protože po jedné hodině se přesouváme na los Evropské ligy! Hezký den. (12:27:23)

    Daniel Ryl

    Los play-off Ligy mistrů:
    MISTROVSKÁ ČÁST:
    FC Salzburg (AUT) - Brøndby IF (DEN)
    CFR 1907 Kluž (ROU)/BSC Young Boys (SUI) - Ferencvárosi TC (HUN)/Slavia
    Malmö FF (SWE)/Rangers FC (SCO) - Olympiacos FC (GRE)/PFC Ludogorec 1945 (BUL)
    FK Crvena zvezda (SRB)/FC Šeriff Tiraspol (MDA) - GNK Dinamo Záhřeb (CRO)/Legia Varšava (POL)

    NEMISTROVSKÁ ČÁST:

    AS Monaco FC (FRA)/Sparta - KRC Genk (BEL)/FC Šachťar Doněck (UKR)
    FC Spartak Moskva (RUS)/SL Benfica (POR) - PSV Eindhoven (NED)/FC Midtjylland (DEN)
    Nasazení pro play-off Ligy mistrů:
    MISTROVSKÁ ČÁST:

    Nasazené:
    FC Salzburg (AUT)
    GNK Dinamo Záhřeb (CRO)/Legia Varšava (POL)
    Ferencvárosi TC (HUN)/Slavia
    Olympiacos FC (GRE)/PFC Ludogorec 1945 (BUL)

    Nenasazené:
    CFR 1907 Kluž (ROU)/BSC Young Boys (SUI)
    FK Crvena zvezda (SRB)/FC Šeriff Tiraspol (MDA)
    Malmö FF (SWE)/Rangers FC (SCO)
    Brøndby IF (DEN)

    NEMISTROVSKÁ ČÁST:

    Nasazené:
    KRC Genk (BEL)/FC Šachťar Doněck (UKR)
    FC Spartak Moskva (RUS)/SL Benfica (POR)

    Nenasazené:
    AS Monaco FC (FRA)/Sparta
    PSV Eindhoven (NED)/FC Midtjylland (DEN)
    bahis siteleri