Ottawa – Chicago 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Pittsburgh 5:4 (kon.) | Minnesota – Dallas 2:1 (2:1 po s.n.)
Edmonton – NY Rangers 4:5 (1:2 po s.n.) | Anaheim – Los Angeles 3:6 (kon.) | St. Louis – Colorado 1:4 (kon.)
Nashville – Florida 7:3 (kon.) | Boston – NY Islanders 6:2 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:5 (kon.)
konec
New York Islanders
5:4 (1:1, 2:3, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Sobota 18.02.2023, 01:00 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:17 Zach PARISE - 5:4
     
    57:17
    Islanders právě vstřelili branku!
    Palmieri na pravém mantinelu zabojoval proti dvěma o Ahovo nahození ze středního pásma. Vypadený puk vzal Brock Nelson a snažil se ho přihrát k levé tyči ZACHU PARISEMU. Ten se v klíčový moment vysmekl Rustovi a s pomocí jeho hokejky oslavil 1200. zápas v základní části NHL nesmírně důležitým gólem. Isles poprvé vedou! Asistence: Brock Nelson, Sebastian Aho.
    45:01 Brock NELSON - 4:4
     
    45:01
    Islanders právě vstřelili branku!
    UBS Arena slaví přesilovkové vyrovnání! Lee pomohl Horvatovi vyhrát buly za sebe. Dobson roztáhl hru na volnější pravou stranu, BROCK NELSON na ní vypálil bez přípravy a vypustil puk do vzdálenějšího horního rohu brány. Asistence: Noah Dobson, Anders Lee.
    39:32 Anders LEE - 3:4
     
    39:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    Dvougólový rozdíl do přestávky nevydržel! Jeffu Carterovi při bránění u mantinelu spadla hokejka. Matt Barzal se mu vysmekl a sjel si na střed, odkud vystřelil. Letící puk se otřel o ANDERSE LEEHO a zapadl do protipohybu DeSmithe. Asistence: Mathew Barzal, Sebastian Aho.
    38:57 Rickard RAKELL - 2:4
     
    38:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sidney Crosby vyhrál vhazování nad Horvatem a šel se postavit před branku, kde využil nedůrazu Horvata. Přisunul puk do lepší pozice RICKARDU RAKELLOVI a ten z mezikruží vsítil svůj 21. gól v sezoně. Asistence: Sidney Crosby, Marcus Pettersson.
    34:26 Brock NELSON - 2:3
     
    34:26
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí snižují! BROCK NELSON přijal Mayfieldovu diagonálu z obranného pásma. Jasně ujel Petrymu a po rychlém objetí branky skóroval šťastným odrazem od pravé nohy přesunujícího se DeSmithe. Asistence: Scott Mayfield, Alexandr Romanov.
    25:35 Jason ZUCKER - 1:3
     
    25:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Malkin se po střele do Pelecha vrátil k puku a adresoval ho k modré čáře Ruhwedelovi. Do nahození Josepha se poté vložil za obránci zapomenutý JASON ZUCKER a přesnou tečí ukončil trápení první formace Islanders, která byla skoro dvě minuty pod krutým zámkem. Asistence: Pierre-Olivier, Joseph, Chard Ruhwedel.
    23:53 Rickard RAKELL - 1:2
     
    23:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Krásně sehraná akce vrací Tučňákům vedení! Letangovu rozehrávku pustil RICKARD RAKELL ke Guentzelovi. Ten ho potom našel v mezikruží přihrávkou mezi nohama Mayfielda a Sorokin byl krátký na Švédovu pohotovou teč. Asistence: Jake Guentzel, Kris Letang.
    13:56 Anders LEE - 1:1
     
    13:56
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak to je další kuriózní gól! Pettersson zpoza vlastní brány namazal Barzalovi, který z levého kruhu přihrál na střed ANDERSI LEEMU. Kapitánu Isles se střela do protipohybu nepovedla, puk ale zůstal na stehně ležícího DeSmitha a Lee ho bekhendem doplácl do brány, kterou na čáře neuhlídal Crosby. Asistence: Mathew Barzal.
    12:00 Sidney CROSBY - 0:1
     
    12:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pens otevírají skóre! Po Josephově střele z levé strany Sorokin na první pohled kotouč přikryl. SIDNEY CROSBY ho ale objevil pod brankářovým zadkem a bez ohledu na bránění Dobsona ho posunul za brankovou čáru. Asistence: Pierre-Olivier Joseph, Chad Ruhwedel.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 14. Lee (Barzal), 35. Nelson (Mayfield, Romanov), 40. Lee (Barzal, S. Aho I), 46. Nelson (Dobson, Lee), 58. Parise (Nelson, S. Aho I) – 12. Crosby (P. Joseph, Ruhwedel), 24. Rakell (Guentzel, Letang), 26. Zucker (P. Joseph, Ruhwedel), 39. Rakell (Crosby, M. Pettersson)


    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Mayfield, Romanov, Dobson, S. Aho I – Barzal, Horvat, Lee (C) – Palmieri, Nelson (A), Parise – Holmström, Cizikas, Bailey (A) – Fasching, Andreoff, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Tokarski) – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, D. O'Connor.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Sutherland, Lee – Marquis, Barton

    Diváci: 17 255
    bahis siteleri