Třinec – Litvínov 10:1 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 4:3 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 9:5 (kon.)
Zlín – Sparta 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 4:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
10:1 (3:1, 2:0, 5:0)
HC VERVA Litvínov
Středa 17.11.2010, 17:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Přeji vám hezké odpoledne z Werk arény v Třinci!


    Třinecký zimák se po dvanáctidenní reprezentační pauze znovu probouzí do extraligového koloritu. Domácí Oceláři Třinec, současný lídr ligy, hostí houževnatou Benzinu Litvínov, tým, který momentálně uzavírá desítku týmů na play-offových pozicích.
     
    Tím bylo prakticky vše podstatné řečeno. Papírovým favoritem jsou Oceláři, kteří ve dvaceti kolech nasbírali 41 bodů a bezpečně vedou celou soutěž. Litvínov je "až" desátý a přícina je jasná: mizerné výkony na ledech soupeřů. Z devítí zápasů venku totiž Benzina přivezla pouhé čtyři body. Bilanci bude chtít rozšířit dnes v Třinci. Také proto očekáváme z její strany pevnou betonovou obranu vlastní modré čáry.


    Jinak se na nejlepší útok soutěže zřejmě vyzrát nedá. Pouštět se s Oceláři do útočné partie je sebevražda, důkazem budiž jejich poslední zápas na ledě Budějovic (6:5 pro Třinec). A hrát defenzivně, zdá se na Třinec platí, vyplatilo se to ve Werk aréně letos třem týmům: Pardubicím, Karlovým Varům a Kometě. Uvidíme, jak si v obraně povede dnes Litvínov!
     
    Ještě se pojďmě kouknout na sestavy. Oceláři jsou po dlouhé době v plné síle. Reprezentační přestávka umožnila doléčit nemoci Kohna i Bonka, uzdravil se i s nártem laborující Seman. Stejně pozitivní jsou zprávy na hostující straně, do sestavy Severočechů se totiž vrací kapitán Roman Vopat.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Lojek, Zíb, Hudec, Seman, Krajíček, Hrabal - Růžička, Kohn, Orsava - Květoň, Peterek, Adamský - Varaďa, Bonk, Polák - McGregor, Polanský, Hrňa - Hampl.

    HC BENZINA Litvínov: Hübl - Černošek, Švarný, Kousalík, Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Jareš, Trávníček - Růčinský, Vopat, Lukeš, Gerhát, Černý, Hübl V., Jenáček, Kubinčák, Majdan, Gula, Kracík, Jánský.

    Rozhodčí: Bude doplněno před začátkem utkání.
     
    Werk aréna je navzdory tomu, že Litvínov v Třinci nikdy divácky netáhl, více než solidně zaplněná. Plné tribuny už vítají hráče na hrací ploše. Brankoviště hostů si už bruslemi drsní Jaroslav Hübl, třineckou svatyni bude hájit Chuck Norris Peter Hamerlík.
     
    Hlavními arbitry utkání jsou pánové Pešina a Polák. Ofsajdy, střídání a zakázané uvolnění budou hlídat Gebauer s Ledererem. Vše je připraveno k uvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:21
    Peterek sice vyhrál buly, ale hosté výborně forčekují a Oceláři nejsou schopni rozehrát.
     
    0:29
    První přerušení hry, oba týmy poprvé střídají. Některý z hráčů ve střením pásmu sevřel kotouč v rukavici.
     
    0:56
    Kroupa výborně zněpříjemňoval život Růžičkovi a nakonec získal puk. Místo střely ale zvolil kličku, při které mu utekl puk.
     
    1:20
    Až teď se hra poprvé přesune před Hübla. Hosté se prohřešili icingem a vyříkávají si, kdo může a nemůže střídat.
     
    1:35
    Bonk vyhrál puk za bránu pro McGregora, který se snažil obtočit kolem brány: Hubl měl puk u tyče včas. Posléze puk lehkým obloučkem končí v obranném pásmu Třince.
     
    1:47
    Varaďa z levého kruhu efektivně z otočky vypálil. Werk aréna poprvé hlasitě vzdechla. Naneštěstí puk míří těsně vedle.
     
    1:56
    Icing i na straně Třince.
     
    2:38
    Litvínov na malou chvíli v optickém tlaku před Hamerlíkem. Ten zasahovat nemusel, protože Zíb zavčasu zpracoval Skuhrovce.
     
    3:00
    Zatím sledujeme hru plnou nepřesností. Další zakázané uvolnění, znovu na straně žlutočerných.
     
    3:15
    Polák z jedničky prostrčil na Peterka, který mohl uniknout obraně. Zakopl ale o modrou čáru.
     
    3:30
    Třinec bude hrát přesilovku. Polák se mezi kruhy chystal vystřelit, ale zabránil mu v tom drobný háček Viktora Hübla. Dvě minuty - hákování.
     
    3:48
    Třinec ale nezačíná přesilovku šťastně. Dopustil se zakázaného uvolnění. Dlouhý zápasový oddech je na obou stranách zatím hodně znát.
     
    4:16
    Orsava se kolem mantinelu dravě prosadil přes tři bránící hráče a poslal po buzeru kotouč na Růžičku. Ten ztrácí a Skuhrovec vyhazuje.
     
    4:44
    Pokus číslo dvě - Rlžička znovu u mantinelu neúspěšný, Litvínov vyváží puk a navíc má výhodu.
     
    4:54
    Přesilovka končí, čeká nás 36 vteřin hra 4 na 4, pak přesilovka Benziny. Vyloučen je Bryan McGregor, který je potrestán menším trestem za vysokou hůl.
     
    5:02
    Vopat z nouze napálil puk na Hamerlíka. Ten se slabé ráně z velkého úhlu mohl jen vysmát, vklidu rozehrál a Třinec drží vlastní modrou.
     
    5:30
    Litvínov kompletní, začíná první přesilovku, ale z vlastního pásma.
     
    5:58
    Kde ještě nějakou chvíli pobudy, Richter vyhazuje.
     
    6:20
    Černošek na modré trefil jen Kohna, který utíkal do rychlého brejku. Puk ale ne a ne zkrotit, černá guma skákala po celou dobu hodně vysoko. Kohn musel zakončovat basebolovým stylem a trefil jen beton Jaroslava Hübla!
     
    6:40
    Werk aréna nyní píská, nelíbí se ji atak Černoška na unikajícího Kohna. Hlavním arbitrům se ale zákrok líbil a vylučovat nebudou. Zdá se, že Třinec přesilovku v pohodě ubrání.
     
    7:02
    Taky se tak stalo a Oceláři se hned vrhli do útoku. Zastavil je ofsajd.
     
    7:17
    Kousalík zpracovával vysoké nahození Peterka vysokou holí a vhazovat se bude před Hublem. Možná až moc aktivity za strany litvínovského hráče, puk mířil na icing.
     
    7:27
    Hodně aktivně působil hned po vhazování Richter, který v rychlém sledu dvakrát po sobě vypálil. Hubl v obou případech jistý.
     
    7:40
    Orsava sklepl mezi kruhy na Kohna, který volejem trefil špičku Hüblova betonu!
     
    8:20
    Zblokovaná i další střela Třince a Litvínov vyrazil dopředu. Unaveného Kracíka dohnal Orsava, který se mu doslova po hlavě vrhnul pod nohy. Puk se ale odrazil na Majdana, který byl na malý okamžik sám před Hamerlíkem. Vypálil, ale trefil jen brankářům chránič.
     
    8:39
    Třinec se bez rozpaků vysvobozuje icingem.
     
    9:05
    Bonk s McGregorem v přečíslení dva na jednoho. Jareš ale skvěle vybruslil prostor pro přihrávku a třinecký kapitán musel zakončovat sá. Příklep míří těsně nad.
     
    9:35
    Drze projel z vlastního pásma až před bránu Lukáš Zíb. Hübl si moc jistý nebyl, ale puk zůstal před brankovou čárou!
     
    10:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Werk aréna v extázi! Oceláři vedou 1:0! Litvínov znovu zapomněl na zadní vrátka a druhé přečíslení končí brankou! Zakončil ho přesným volejem pod břevno ERIK HRŃA. Třinecký mladík stejně jako stadion ve velké euforii, před domácím publikem se prosadil poprvé v kariéře! Asistence: Martin Adamský, Jiří Polanský.
     
    10:40
    Třinec znovu v útoku a málem byl rozdíl dvoubrankový! Jan Peterek vykokuzlil další ze svých geniálních přihrávek. Hübl ale rozklekem proti voleji Poláka drží jednobrankovou ztrátu!
     
    11:07
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Blesk z čistého nebe a hraje se zase od nuly! Puk se z rohu hřiště odrazil na hůl FRANTIŠKA LUKEŠE, který si ho prvním dotekem zpracoval a druhým poslal přesně pod víko. Hamerlík navíc přes bránící hráče absolutně nic neviděl a rukama jasně ukazoval: Jak je možné, že byl Lukeš sám mezi kruhy? Asistence: Vojtěch Kubinčák.
     
    12:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jenže Oceláři nalezli nového hrdinu! Je jim ERIK HRŃA. Fanoušky dlouho podceňovaný a zatracovaný hráč 6. formace dneska ničí obranu soupeře! Jeho druhý gólový zářez začal u Polanského, který vybojoval za bránou puk a poslal jej přesně na volej mladíka, jenž z úpatí levého kruhu mířil přesně k tyči! Asistence: Jiří Polanský.
     
    12:23
    A málem bylo znovu srovnáno. Vopat hledal před bránou Černého, kterému těsně před střelou přeskočil puk hokejku.
     
    13:02
    Třinečtí mladící dnes tahouny zkušeného týmu. Nyní v hlavní roli Orsava. Nejprve nabil do gólové pozice Růžičkovi, který těsně minul, pak byl sám před Hüblem po chytré přihrávce Zíba. Zkoušel efektivní kličku a otočku, v rozhodující chvíli se mu ale nepodařilo zvednou puk přes ležícího brankáře!
     
    13:25
    Třinec v obrovském tlaku. Po ose Orsava - Kohn došel puk na volej Růžičky, ten znovu těsně míjí! Hned poté další megašance Kohna, který tečoval kousíček mimo nahození Krajíčka!
     
    14:00
    Tento hokej se prostě musí líbit. Na tenkém vlásku visel i gól v síti Třince! Před Hamerlíkem úplně sám Ručinský, netrefil ale vysoké nahození optimálně!
     
    14:44
    Gulove nahození tečoval důrazný Vopat. Mimo a Třinec jde dopředu...
     
    15:05
    Varaďovi ale odjeli spoluhráči střídat a tak Oceláři rychle přišli o brejk. Diváky posléze rozhněval zákrok Trávníčka na McGregora. Litvínovský bek v plné rychlosti s rukama hodně zdviženýma zničil Kanaďana. Ten se stěží zvedá z ledu! Vylučovat se nebude.
     
    15:47
    To jsou věci!!! Hra nabrala důraz hodný NHL. Tvrdé hity na obou stranách a obrovské šance Ocelářů. Hrňa mohl zkompletovat hattrick, Hübl totiž neudržel jeho střelu v rukavici. Dorážet přispěchal Polák, trefil tyč! Následně Hrňa servíroval na Polanského, ten z úhlu jen do brankáře!
     
    16:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je mu 39 let ale válí dál! JAN PETEREK zvyšuje vedení domácích. Přebral puk mezi kruhy a zkušeně zavěsil krátkým švihem pod víko - 3:1! Asistence: Vojtěch Polák, David Květoň.
     
    16:40
    Jenáček sám u Hamerlíka, zkoušl vylepšovat pozici centrem k druhé tyči. Krajíček mu v poslední chvíli přihrávku vypíchl.
     
    17:20
    McGregor si úplně sám vybruslil před bránu, ale moc dlouho otálel se střelbou. Byl zblokován a Litvínov posílá puk do středního pásma.
     
    17:50
    Viděli jste Krajíčkovou gólovou přihrávku pár kol zpět na KLadně? Přesně tak si třinecký obránce počínal i teď. Přes tři třetiny našel přesně rozjetého Adamského, ten ale v plné rychlosti nedokázal puk zkrotit a tak musel přihrávat Polanskému. Ten trefil Hübla!
     
    18:14
    Další šance Třince! Puk se od zadního mantinelu odrazil před bránu. Obrana Severočechů ho úplně ignorovala a tak přišla chvíle Květoně, jeho chladnokrevný bekhend záhadně nekončí v síti. Buďto fantastickým zákrokem Hübla nebo smůlou v podobě nastřelené tyče. Přiznám se, že jsem situaci moc dobře neviděl.
     
    18:49
    Zíb zariskoval na modré a vyrazil pro puk mezi kruhy, byl u něj včas a byl z toho náznak další šance. Růžička sám před bránou ale jeho pas nezpracoval. Třinec bude hrát přesilovku: Jánský totiž sekl Zíba do ruky.
     
    19:06
    Litvínov po vhazování vyhodil puk ven z pásma. Třineckým se rychlý návrat před Hübla nepovedl - ofsajd.
     
    19:26
    Švarný nekompromisně vyhazuje.
     
    19:59
    Třinec do poslední vteřiny dusil hosty v pásmu. Pálil Lojek, tečoval Bonk - jen do betonu. Posléze Varaďa nabil znovu Lojkovi, který v poslední vteřině za vydatné podpory domácích fanoušků promáchl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    To byl hokej! Doufejme, že bude podobnou podívanou sledovat až do konce utkání. Dlouhá reprezentační přestávka se totiž na obou mužstvech projevila jen krátce na začátku utkání, od první branky ale sledujeme nádhernou podívanou, plnou ostrých zákroků i pěkných branek. Třinec zaslouženě vede.
     
    Domácí aktivitu dokazuje i poměr střel na bránu. Oceláři svého soupeře přestříleli 15:8. Další třetina začne přibližně v 17:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Richter s Peterkem se dostali do problémů kvůli vody, která po rolbě ještě nestihla zamrznout. Ošemetnou situaci před Trávníčkem zvládli.
     
    20:50
    Třinecká přesilovka končí. Oceláři v úvodu třetiny Chezu nezatlačili.
     
    21:11
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    21:19
    Krajíček Kohnove vhazování vyslal ihned na bránu. Puk ale k Hüblovi neprošel.
     
    21:46
    Kubinčák vybízek k teči Kubáta. Ten projel nebezpečným územím před Hamerlíkem, ale puk usměrnit do brány nedokázal. Litvínov na delší dobu zatlačil Třinec, který reaguje zakázaným uvolněním.
     
    22:04
    Švarný se dostal před Kohnem do potíží, nemohl jinak než odpálit puk rukou na spoluhráče. Přihrávka rukou.
     
    22:27
    Varaďa našel u pravé tyče nehlídaného Bonka, který z první technickou ránou přestřelil! Třinec motá hlavy litvínovské obraně!
     
    22:57
    Až teď vysvobodil svůj tým Ručinský, který navíc rychle břebruslil pásmo a zpoza Lojka nebezpečně vypálil. Hamerlík odráží vyrážečkou.
     
    23:20
    Polanský hledal Hrňu, puk ale před bránu přes nyní pozornou obranu neprošel.
     
    24:09
    Polanský lobem přehodil hokejky obránců a vyslal do samostatného úniku Adamského. Ten ztroskotal na vynikajícím Hüblovi.
     
    24:10
    Zakončení mu znemožnil Jareš, který ho posléze krosčekem srazil do brány. Rozhodčí zůstává klidný. Sudí dnes nasadili hodně volný metr a začíná se to na ledě projevovat. Snad se zápas nezvrhne.
     
    24:55
    Litvínov v útoku, ale Hamerlík uklouzl a sám si posunul bránu. To se hostům pochopitelně nelíbí, nic naplat, že se třinecký brankář zvednutou rukavicí omlouvá. Rozhodčí ale vylučovat za zdržování nebude.
     
    25:15
    Třinec v útoku tři na dva. Růžička křižnou přihrávkou na Orsavu, který centroval před prázdnou bránou na Kohna. Ten byl u puku o chlup později a nedokázal vystřelit!
     
    25:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Akce ale pokračovala a Třinec ji využil! Zíb z rohu hřiště vyhledal MARTINA RŮŽIČKU, který udělal dva rychlé kroky a vyčistil prudkým švihem levý růžek Hüblovy klece! Nejlepší střlec Třince a mistr světa pokračuje v útoku na čelo tabulky střelců, připisuje si jednáctou branku! Asistence: Lukáš Zíb, Ladislav Kohn.
     
    25:49
    Třinec dále v tlaku. Hübl musel zalehnout puk. Fanoušci chtějí "bůra".
     
    25:57
    Hosté chtěli rychlou kombinací překonat střední pásmo. Lukeš ale v plné rychlosti zpracoval puk jen na vlastní střídačku.
     
    26:05
    Adamský rychlým pohybem otevřel prostor Semanovi. Ten si z modré čáry sjel na levý kruh a vypálil na vzdálenější tyč. Hübl se jen ohlédl a pak si oddechl. Puk míjí jeho tyč minul zhruba o 20 centimetrů.
     
    26:23
    Lukáš Krajíček oslabí Oceláře. Z obranného pásma poslal puk do hlediště a nemůže následovat nic jiného, než dvouminutový flastr za zdržování hry. Vrátí se Litvíno v přesilovce do zápasu?
     
    26:27
    Varaďa okamžitě po vhazování vyhazuje.
     
    26:46
    A kazí i druhý pokus o útok hostů. Puk letí znovu razantně za Hübla.
     
    27:17
    Jareš přejel modrou ale upadl. Puku se ujal Peterek, který elegantními oblouky ve středním a obranném pásmu ušetřil dobrých 20 sekund.
     
    27:40
    Kubinčák dostal výzvu na levé křídlo. Možná kdyby vypálil z první, skončilo by to lépe. Díky tomu, že dlouze zpracovával puk, se stačil vrátit Lojek a jeho pokus srazit do rohu.
     
    27:57
    Litvínov se v přesilovce trápí. Třinec ve velké pohodě brání. Bonk vyvezl puk, který hosté srazili ven ze hřiště. Vhazování ve středním pásmu.
     
    28:08
    Zíb vyhazuje. Přesilovka Chezy pomalu ale jistě končí.
     
    28:26
    Domácí v plném počtu.
     
    29:03
    Třinec zakončuje své akce exibičně a docela se mu to daří. Tomu co teď vymyslel Hrabal chyběla jen branka. Zdánlivě pouhopouhé nahození totiž vyslalo do brejku Adamského, který výborně přečetl hru. Zakončil ale jen do betonů Hübla. Obrano Litvínova, probuď se, jinak to zle dopadne!!!
     
    29:47
    Zápasům nechybí ani emoce. Hrabal srazil na mantinel Jánského a dostane dvouminutový trest. Jánský po odpískání třineckému obránci ještě nafackoval, tento přečin ale zůstává bez povšinutí, což se nelíbí fanouškům v hale. Vzhledem k nastavenému stylu vylučování by byl ale trest za toto emoční projevení hodně přísný.
     
    30:20
    Litvínovu se ale ani v této přesilovce dvakrát nedaří. Třinec vyhazuje hned dvakrát po sobě.
     
    30:43
    Vopat z levé strany vypálil a Hamerlík jeho pokus neudržel. Puk ale skáče vedle brány. Třinec posléze po mantinelu vyhazuje.
     
    31:04
    Nejblíže k puku měl domácí Hudec a tak musí Cheza začít znovu od vlastní brány.
     
    31:30
    Ne. Když to nemá jít, tak to prostě nejde. Litvínov znovu přichází o pásmo. Puk vyhazuje Adamský.
     
    31:52
    Hrabal naskočil na led. "Přesilovka" Litvínova skončila.
     
    32:26
    Varaďa s Polanským 2 na 1! Druhý jmenovaný přebral přihrávku a zakončoval forhendovým blafákem, Hübl ho vybruslil. Sám Polanský si ale dojel za bránu pro puk, přihrál McGregorovi, který z pravé strany místo prázdné brány trefil znovu ležícího Hübla!
     
    32:27
    Třinec bude hrát přesilovku. Aktivita Polanského se totiž nelíbila Kousalíkovi, který třineckého centra zbrzdil hákováním.
     
    32:43
    Hrabal na modré předal Richterovi, který z jedničky vypálil. Přízemní střela se od zadního mantinelu odrazila na hůl hostů, kteří vyhazují.
     
    32:55
    Peterek vymyslel kouzelnou přihrávku na Poláka, ten u levé tyče nedokázal sám usměrnit puk do brány!
     
    33:39
    Nyní vystřelil i sám Peterek. Nabil mu Richter, ale třinecký tahoun byl na ledě moc dlouho, což se projevilo i v síle střely. Hübl ji hravě kryje lapačkou.
     
    33:57
    Orsava nebojácně boural vše okolo brankoviště, nakonec i tečoval ránu Kohna. Nepřesně. Posléze se KOhn se Zíbem nedohodli na modré čáře a puk míří až k Hamerlíkovi.
     
    34:30
    Hosté v závěru přesilovky vyhazují znovu. Další útok už bude Třinec zakládat do plných.
     
    34:51
    Puk z hole Krajíčka končí po několika tečích v kapse jednoho z diváků.
     
    35:22
    Kracík sám u pravé tyče rukou zpracoval puk, ale tísněn už nedokázal vystřelit.
     
    35:48
    Nechybělo moc a byli jsme svědky možná nejkurioznějšího gólu v historii hokeje. Martin Lojek zpoza vlastní brány napřáhl. Jeho megaprudký příklep se přes celé hřiště vznášel do levého růžku brány: Hübl se musel hodně natahovat. Neskutečná střela.
     
    36:49
    Stejně zajímavá rána i na druhé straně. Gula ale pálil od červené čáry, puk se prapodivně snesl k zemi a Hamerlík se musel hodně otáčet. Možná už s puky zametá Harry Potter, který by měl mít dnes v Třinci filmovou premiéru sedmého dílu. Jinak si ty trajektorie puků neumím vysvětlit.
     
    37:42
    Litvínov zahrává na zakázané uvolnění.
     
    38:08
    Třinečtí mladíci si hodně věří. Orsava si ve vlastním pásmu po vzoru svého parťáka Peterka pohrál se třemi protihráči a ještě založil brejk pro Kohna. Ten za červenou čárou o puk přišel.
     
    38:32
    Třinec bude hrát v závěru třetiny ještě jednu přesilovku. Vyloučen je Lukeš, dvě minuty - nedovolené bránění.
     
    38:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak se diváci bůra dočkali ještě před přestávkou! Bleskurychle využitá přesilovka, puk se totiž dostal na modrou k Lojkovi, jehož příklep šťastně sráží tečí mezi betony Hübla do sítě VÁCLAV VARAĎA! Asistence: Martin Lojek, Radek Bonk.
     
    39:27
    Třetina se dohrává před bránou Litvínova. Třinecká Werk aréna si užívá třinecké chvíle slávy. Stadionem se nese pokřik "Tak jsme první no a co...", tribuny ve stoje tleskají.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dnešní zápas se ve druhé třetině změnil v lehkou exibici domácích, kteří svým výkonem ukázali, proč vedou extraligovou tabulku. Agresivní hokej nese ovoce a Litvínov není schopný prakticky ničeho. Teď už Severočechům pomůže pouze zázrak, čáry Harryho Pottera nebo totální zkrat domácích. Závěrečná třetina začne asi v 18:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Třetí třetina začala icingem Třince. Špatně přihrával Hrabal.
     
    40:18
    Peterek vyhrál buly, ve vlastní třetině našlápl Květoň a po pravém křídle vybruslil až ke střele. Hübl ji lapačkou schovává pod svou kontrolu.
     
    40:29
    Litvínov zahrává na zakázané uvolnění, ale vhazovat se bude ve střední pásmu. Jakub Orsava totiž fauloval a za sekání na dvě minuty oslabí svůj tým.
     
    40:36
    Třinec ale zaútočil i ve čtyřech. Hübl ránu od modré raději shoval v lapačce.
     
    40:50
    Středním pásmem projel Ručinský, který taky vypálil. Trefil střed brány, Hamerlík vyráží k Zíbovi, který vyhazuje.
     
    41:10
    Třinec se znovu ubránil a posílá puk k Hüblovi.
     
    41:31
    Jareš napřáhl od levého mantinelu. Hamerlík nechal vyniknout svou lapačku, která se vynořila s pukem uvnitř z chumlu těl na brankovišti.
     
    41:50
    Třinec vyhazuje, Adamský s Krajíčkem v rohu za Hüblem šetří čas.
     
    42:40
    Třinec v plném počtu. Orsava naskočil do hry a vytvořil přečíslení 2 na 1, jeho přihrávku ale brzdí nadvakrát Jenáček.
     
    43:30
    Polanský v útočném pásmu sekl do hokejky rozehrávajícího Guly a Třinec bude znovu ve čtyřech. Minimálně další dvě minuty.
     
    43:52
    Černošek prudce od modré sejmul Hamerlíkovi helmu, a protože nehrozilo další nebezpečí, rozhodčí mohl přerušit hru.
     
    44:03
    Do těl před bránou pálil Lukeš, Zíb se zmocnil puku a vyhazuje.
     
    44:15
    Růžička vyrazil do útoku a nabil před bránu Kohnovi, ten z první trefil jen brankáře a ukázal, že se mu letos střelecky skutečně nedaří!
     
    44:44
    Litvínov zahrál útočný ofsajd a hra se stěhuje před Hübla.
     
    45:17
    Peterek vystihl rozehrávku Kubáta a posílal do brejku Adamského, ten už ale neměl síly a jel raději střídat.
     
    45:29
    Kubát posléze zavezl puk do pásma a vypálil. Jeho sražená střela se pomalu vznášela do nastavené lapačky Hamerlíka.
     
    46:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec využívá přečíslení 3 na 1! Adamský na zlatém podnose připravil branku pro Bonka, kterého ale famózním způsobem vychytal Hübl. Kotouč se však odrazil k Polanskému, který si na brankové čáře zpracoval puk, počkal, až se černá guma uklidní a posléze poslal puk do sítě! Asistence: Radek Bonk, Martin Adamský.
     
    46:43
    Další přečíslení 3 na 1. Před bránu přihrával Peterek, ale Polák jel moc rychle a vyjel z pozice, kde směroval puk. Jinak by zakončoval do prázdné!
     
    46:57
    Třinec bude hrát přesilovku. Jareš přitlačil na mantinel Orsavu a dostává menší trest za vražení na hrazení.
     
    47:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jaroslav Hübl jde ven z brány, nahradí jej Franěk. Na střídačku ho vyhnal LADISLAV KOHN, který šťastně zakončil učebnicovou přesilovkovou kombinaci téměř do prázdné brány! Asistence: Jakub Orsava, Lukáš Krajíček.
     
    48:03
    McGregor se probil před bránu a bekhendem zakončil, Franěk vyrazil betonem.
     
    48:42
    Litvínov vyhazuje na zakázané uvolnění. Tribuny slaví, v Třinci je už rozhodnuto.
     
    49:36
    Juraj Majdan se sympaticky ještě pokoušel vymyslet nějakou útočnou akci, ale byl nelítostně sražen Hrabalem, který svůj tým oslabuje na dvě minuty.
     
    49:57
    Ale Litvínov s přesilovkou naložil tak, že puk poslal na icing.
     
    50:23
    Náznak litvínovského usazení se v pásmu byl ukončen špatnou příhrou podél mantinelu, puk utíká až k Fraňkovi.
     
    51:27
    Jedovatá střela z pravé strany Martina Ručínského málem zapadla do brány, Hamerlík nic neviděl a puk se mu odrazil od ruky.
     
    52:00
    Utkání sleduje 3604 diváků.
     
    52:00
    Litvínov hrál v šesti, trest odpykává Juraj Majdan.
     
    52:05
    Vopat byl bezprostředně po vhazování zasažen do obličeje McGregorem. Litvínovský kapitán se skácel k zemi. Nyní již opouští kluziště, ale nechává za sebou velmi výraznou krvavou stopu, zřejmě se bude šít. Třinecký útočník dostal 4 minuty.
     
    52:05
    Zároveň byl vyloučen Martin Ručínský a to na deset minut - osobní trest.
     
    52:45
    Varaďa se ocitnul v situaci jeden na jednoho, zvolená klička do forhendu nebyla špatná, ale puk se již dostal do příliš nevýhodného úhlu.
     
    53:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přetože se zápas už jen dohrává, podařilo se třineckým vsítit další gól. Z mezikruží se trefil MARTIN RICHTER. Asistence: Jan Peterek, Martin Adamský.
     
    53:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    A ještě jeden gól. DAVID KVĚTOŇ byl při zakončování zfaulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. V tom se třinecký ostrostřelec nemýlil.
     
    55:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Neskutečné co se v Třinci děje. MARTIN RŮŽIČKA obdržel pas z obranného pásma až na soupeřovu modrou. Třinecký útočník byl viditelně vysílený a tak do puku jen píchnul - ten doplachtil za Fraňkovu bránu, kde ho Růžička dojel a poslal před bránu. K údivu všech hráčů, novinářů a diváků, si Franěk sám srazil puk do vlastní brány - toto je už opravdu mizérie Litvínova.
     
    55:33
    Jan Peterek, 4 minuty, vysoká hůl.
     
    56:26
    Litvínov se ještě sympaticky snaží v útočném pásmu...
     
    59:38
    Omlouváme se za technické problémy, které nám znemožnily přinášet informace ze závěru utkání. Nic zajímavého se ale nestalo.
     
    59:50
    Vhazování ve třineckém pásmu... Litvínovští se sami z něj poslali pryč a výprask se jim tedy už dnes snížit nepodaří...
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Litvínov si tak z Třince odváží dvoucifernou nadílku.
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 14:10.
     
    Z Třince přejeme hezký zbytek svátečního dne. (19:37:16)
    Marken.cz

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 11. Hrńa (Adamský, Polanský), 12. Hrńa (Polanský), 17. Peterek (Polák, Květoň), 26. Růžička (Zíb, Kohn), 39. Varaďa (Lojek, Bonk), 47. Polanský (Bonk, Adamský), 48. Kohn (Orsava, Krajíček), 54. Richter (Peterek, Adamský), 54. Květoň, 56. Růžička - 12. Lukeš (Kubinčák)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Richter, Lojek, Zíb, Hudec, Seman, Krajíček, Hrabal - Růžička, Kohn, Orsava - Květoň, Peterek, Polák - Varaďa, Bonk, McGregor - Adamský, Polanský, Hrňa - Hampl.
    HC VERVA Litvínov: Hübl - Černošek, Švarný, Kousalík, Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Jareš, Gula - Vopat, Trávníček, Černý – Jenáček, Ručinský, Jánský - Lukeš, Hübl V., Kubinčák – Gerhát, Kracík, Majdan.

    Rozhodčí: Pešina, Polák - Lederer, Gebauer.

    Diváci: 3604
    bahis siteleri