Boston – Detroit 2:3 (po s.n.)
po s.n.
Boston Bruins
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0 - 0:1)
Detroit Red Wings
Pátek 25.11.2011, 19:00 • TD Garden • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý večer, vážení hokejoví fanoušci, vítám vás u sledování online přenosu z utkání NHL, kde se v Bostonu utkají místní Bruins s Rudými Křídly z Detroitu. Zdraví vás Jaroslav Svoboda.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Rask (Thomas) - Ferrence, Chára, Corvo, Seidenberg, McQuaid, Boychuk - Campbell, Lucic, Horton, Seguin, Paille, Thornton, Kelly, Bergeron, Krejčí, Peverley, Marchand, Pouliot.

    Detroit Red Wings: Howard (Conklin) - Kindl, Lidström, White, Commodore, Stuart, Ericsson, Kronwall - Abdelkader, Cleary, Dacjuk, Eaves, Miller, Hudler, Zetterberg, Helm, Bertuzzi, Emmerton, Filppula, Franzén, Holmström.

    Rozhodčí: Sutherland, McCauley - Murphy, Nansen.
     
    Na ledě uvidíme na obou stranách české hráče, za Boston to je David Krejčí, za Wings nastoupí nejen Jiří Hudler, ale také obránce Jakub Kindl.
     
    Tak a ještě změna na soupisce, u Wings nenastoupí do zápasu Patrick Eaves a Mike Commodore. Známé jsou již zahajovací formace...
     
    Wings vyrukují do boje s brankářem Jimmy Howardem, kterému se začátek sezóny vyvedl. Obranná dvojice ryze švédská - Niklas Kronwall a Jonathan Ericsson. Útok pak ve složení Franzén - Dacjuk - Bertuzzi.
     
    Začátek zápasu zatím v bostonské hale TD Garden v nedohlednu...
     
    Halou zní americká hymna, oba týmy jsou na ledové ploše. Tak uvidíme, jak dopadne souboj obhájce Stanley Cupu s Wings...
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:10
    První náznak akce na straně Wings, Rask neměl ale práci, kotouč mířil mimo.
     
    1:09
    Ofsajd Bostonu, který dnes nastoupil do utkání v tmavých černých dresech.
     
    1:40
    Náznak přečíslení ze strany Wings končí na útočné modré, tam totiž hokejisté z Detroitu zapomněli kotouč.
     
    2:11
    Ferrence vypálil na Howarda, ten kryje.
     
    2:52
    Hra přerušena a vhazovat by se mělo ve středním pásmu, u útočné modré Wings.
     
    3:07
    Bertuzzi sundal v osobním souboji Cháru, cenný skalp pro forvarda Wings.
     
    4:14
    První vážnější náznak šance, Filppula najel na bekhendovou střelu, ale minul!
     
    4:50
    Abdelkader s Hudlerem zavařili Raskovi! Ten u tyče krotil puk, nakonec před dotírajícím duem jej pokryl.
     
    5:32
    Po dlouhé době zavítal kotouč i před Howarda, Pouliot ale toho moc nevymyslel, Howard schoval kotouč pod lapačku ve chvíli, kdy se snažili Medvědi dostat puk před branku...
     
    7:32
    Bostonští roztočili kolotoč okolo Howarda, v obrovských šancích se ocitli Bergeron i Marchand, ani jeden z nich puk do branky nedostal! Ale Bruins poprvé dnes naznačili sílu a Wings se štěstím uhájil čisté konto.
     
    7:34
    Seguin v další šanci přestřeluje!
     
    7:36
    A hned vzápětí tentýž hráč posílá bodyčkem k ledu Kronwalla, kterého pomstil Holmström...
     
    8:03
    ...který zase pro změnu bodyčekem sundal Campbella. Reklamní pauza.
     
    8:19
    Další Howardův zákrok...
     
    8:46
    Jonathan Ericsson fauloval Kellyho a za nedovolené bránění musí na trestnou lavici. Pro Wings ve chvílí, kdy jsou pod tlakem, nepříjemná chvilka.
     
    9:19
    Medvědům se nedaří udržet v útočném pásmu.
     
    9:42
    A opět kotouč za Raskem, Detroit se výtečně brání.
     
    9:53
    Cleary opět vyhazuje bekhendem z pásma.
     
    10:35
    A už se to mele! Wings museli čelit zuřivé hře Bruins do brankoviště, Howard v leže roztažený v brankovišti jak žaba vše udržel. Nejvíce se ke gólu tlačili Chára s Hortonem, právě ten také dostal od hráčů v bílém slušna naloženo.
     
    12:43
    Detroit právě vstřelil branku!
    Jak blesk z čistého nebe udeřili hosté! Krásnou souhru zakončuje VALTTERI FILPPULA! Vyměnil si v rychlém přečíslení kotouč s Zetternbergem, ten mu jej pak rychle od hrazení vrátil před brankoviště a Filppula jen nastavil hůl! Asistence: Henrik Zetterberg.
     
    12:43
    Bruins přitom vedou na střely jasně 11:3! Jenže co je to platné, když ani zuřivé obstřelování branky Howarda nevedlo ke gólu, naopak z brejku hosté dokázali skórovat.
     
    13:46
    Kotouč v ochranné síti, hra přerušena.
     
    14:56
    Hra se po úvodní brance srovnala a žádný z týmů se teď nějakou dobu nemůže dostat do šance, maximálně do útočného pásma.
     
    15:48
    Holmström zahrozil před brankou Bruins, nskok ale nezvýšil.
     
    16:37
    Lucic zůstal volný před Howardem, poté co Bertuzzi navíc ztratili kotouč, tak jej hledali spoluhráči, ale kotouč se ke štěstí Wings k Bertuzzimu nedostal.
     
    17:34
    Ještě poslední reklamní pauza této třetiny.
     
    17:34
    A během ní se může na trestné lavici usadit a uvelebit Jiří Hudler, který dostává dvě minuty za hákování. Wings dnes podruhé budou čelit přesilovce Bruins.
     
    18:40
    A i tentokrát se častěji daří Křídlům vyhodit kotouč z pásma, než Medvědům vystřelit na branku Howarda.
     
    19:00
    Lidström zachytil kotouč na útočné modré a ve vlastním oslabení zkusil příklep od modré, teď to chvíli vypadalo, že přesilovku spíše hrají hosté.
     
    19:30
    Fantastický Howard kryje šanci domácího mužstva! Lucic to byl, kdo tečoval na brankovišti, Howard na poslední chvíli vystřelil beton k tyčce a kotouč zastavil!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina zápasu je za námi, hosté vedou 1:0 díky brance Filppuly, kterému krásně namazal před branku od hrazení Zetterberg. Oba týmy se odebírají do kabin ve chvíli, kdy rolby vyjíždějí na led. Ještě za brankou, kterou v první třetině hájil Rask, je zaražená hokejka do škvíry mezi tvrzenými skly...
     
    Ještě než začne druhá třetina, tak se podívejme na výkony českých borců. Jiří Hudler v první třetině dostal dvě trestné minuty, které si odpykal bez postihu ze strany Bruins. Krom toho strávil na ledě jen necelé tři minuty. Jeho spoluhráč Jakub Kindl figuruje na pozici sedmého beka Wings, na ledě tak podobně jako Hudler příliš času nepobyl - 3 minuty a 33 vteřin.
     
    To Krejčí je podstatně vytěžovanější, na ledě pobyl 5 minut a 34 vteřin, víc času strávili ve hře již pouze ostřílení zadáci Chára s Boychukem. Ke střele se zatím žádný z tria českých hráčů nedostal.
     
    Pravda Kindl se vlastně ke střele dostal, jenže rána z jeho hole nedorazila až k Raaskovi a byla zblokována. Hudler má zase v záznamech jednu střelu, kterou zablokoval, ale pojďme na hokej...
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Wings hned v úvodu vyrazili atakovat Raskovu klec, ten situaci u své pravé tyče pokryl.
     
    21:20
    Ericsson vymyslel neskutečnou hrubici na útočné modré a Marchand mohl ve dvojici se spoluhráčem do přečíslení, nakonec volil střelu, která Křídlům moc potíží nenadělala.
     
    22:27
    Howard za brankou rozehrával kombinaci Detroitu, ale Bruins se dostali ke kotouč, bomba od modré však míří hodně mimo.
     
    23:17
    Stuart dostal svého spoluhráče Millera pod tlak, ten ale situaci ve vlastním obranném pásmu ustál a tak se Wings nemusí strachovat.
     
    23:58
    A zdá se, že se domácí dostávají do tempa a začínají zase svírat Wings v jejich pásmu.
     
    24:05
    Bruins právě vstřelili branku!
    Jako bych to přivolal. Howard si vybral první slabší chvilku v zápase, namazal za brankou po hrazení na hůl Hortona, který ihned poslal kotouč před branku. DANIEL PAILLE vyrovnává, v zakončení neměl vůbec těžkou práci! Třetí Pailleho gól v sezóně. Asistence: Nathan Horton.
     
    24:40
    Detroit právě vstřelil branku!
    Blesková odpověď! Franzén našel Bertuzziho, který u hrazení tísněn dvěma protihráči prostrčil na Dacjuka a ruský střelec si na brankovišti pokopl skákající kotouč na hůl a bekhendem překonal Raska!!! Chyba Cháry, kterému Dacjuk ujel, marně se jejsnažil dohánět i vracející se Krejčí... Asistence: Todd Bertuzz, Johan Franzén.
     
    26:50
    Abdelkader dostal neskutečného prostoru na pravém křídle, snažil si ještě trochu vylepšit úhel, ale trefil jen a pouze Raska! Hosté mohli jít do trháku.
     
    27:14
    A ihned rozruch i na druhé straně, kde Howard betonem lepil díru u své pravé tyče při šanci střelce prvního gólu Bruins Pailleho.
     
    28:20
    Tak se nám tu přepnulo na vyšší hokejový level, oba týmy se teď předhání v rychlosti a nasazení, Bertuzzi nebezpečně polekal nenápadnou střelou Raska!
     
    29:22
    Před brankou zůstal volný Cleary a tečoval kotouč, Rask měl opět plno práce s touhle situací! Hosté jsou v posledních chvílích, troufám si tvrdit, lepším celkem!
     
    29:22
    V reklamní přestávce jen zajímavý pohled do statistik, David Krejčí dnes ze sedmi vhazování vyhrál pouze jedinkrát, to je poměrně žalostná bilance českého útočníka, rodáka ze Šternberka.
     
    30:00
    Lidströmovu bombu lapil betonem Rask!
     
    30:46
    Bruins na pár vteřin v útočném pásmu, ale honili kotouč pouze po hrazení, aktivní hosté jim zakázali vstup do prostoru před brankou...
     
    30:59
    A hosté jsou v tomto směru dnes o něco před Bostonem, hrají přímočařeji, tlačí se do brankoviště, to se teď znovu potvrdilo. V akci duo českých hráčů, Kindlovu ránu ještě bekhendem dorážel Hudler, oba si ale vylámali čepel na Raskovi.
     
    30:59
    Oba zástupci olomouckého kraje tak poslali zápas do další reklamní přestávky, tady opravdu člověk při sledování zdejších kanálů a přímých přenosů z NHL opravdu nemůže trpět nenadálou potřebou...
     
    31:38
    Peverly naprosto zbytečně atakoval Ericssona a hosté budou mít první výhodu přesilovky dnes.
     
    32:21
    Roztržka v obranném pásmu Bruins, když Holmström poslal k ledu Seidenberga a dostává dvě minuty za hákování. Poměr sil se tak vyrovná.
     
    32:52
    A bude se znovu vylučovat, Stuart ujížděl obraně Bostonu a byl hákován... Navíc teď hráli Medvědi jen ve dvou, protože dva další přišli o hůl. Krejčí provinilcem...
     
    33:11
    Krejčí dvě minuty za hákování.
     
    33:38
    Neskutečná šance Wings! Osamocený, tuším že to byl Franzén, zůstal před Raskem a snažil se doklepnout puk za finského brankáře v bostonské kleci, ale neuspěl...
     
    34:25
    Campbell z ostrého úhlu zkoušel nachytat na švestkách, hruškách, lelcích a bůh ví na čem Howarda, ten ale ramenem v klidu kontroloval dráhu letu.
     
    35:16
    Ouč, jak by řekli fanoušci v Bostonu! Rask musel čelit severské invazi do brankoviště, Holmströmův neohrožený výpad doprovodil ještě Zetterberg, u tyče dorážel Filppula, teď při Bruins stáli všichni Bohové! Trma-vrma v brankovišti končí neúspěchem, Filppula v závěru celé akce chtěl zavěsit pod víko, ale z metru přestřelil. Rask už v té době ležel v brance bez helmy! Tak tohle je učebnicový důraz na brankovišti.
     
    35:44
    Horton na druhé straně v obrovské šanci, ale skóre se nemění!
     
    36:01
    Abdelkader se hnal za nahozeným kotoučem, Rask když viděl další bíločervenou smršť, tak raději schoval kotouč do lapačky, i když si myslím, že už by rád i sebe někam ukryl.
     
    36:43
    Hra přerušena, chvilka odpočinku. Úvodní třetina byla chvílemi na NHL trošku nudnější podívaná, ale jestli takovým tempem bude hokej eskalovat i nadále, to se máme ještě na co těšit.
     
    37:25
    Krejčí míří vedle, když zkoušel vystřelit přes hráče.
     
    37:29
    Paille v úniku a Boston znovu pálí na Howarda, tentokrát je to o něco přesnější, i tak dělovka zatím jediného dnešního střelce Bruins nekončí v brance.
     
    38:51
    Holmström je neskutečný švédský tank, na brankovišti zaměstnal hned kvartet hráčů Bruins, i tak se dostal k bekhendovému pokusu...
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po dvou třetinách je stav utkání ve své podstatě stejný jako po té první. Wings vedou o gól, ale již nikoliv 1:0, ale 2:1. Domácím se podařilo srovnat zásluhou Pailleho, který potrestal Howardovu chybu. O chvilku později však Dacjuk vrátil Detroitu vedení.
     
    A opět pohled na české hráče, začněme u Krejčího. Jedno vyloučení, jednu střelu zablokoval, ale co je průšvih, to je to buly - pořád jen jedno vítězné, ale osm prohraných.
     
    Hudler je na tom podobně, také jednou vyloučený, také jednu střelu zablokoval, jednou také pálil na branku.
     
    A tak nečekaně je nejčastěji střílejícím českým hráčem tohoto utkání šumperský rodák a odchovanec Jakub Kindl, který jednou provětral Raska, další dva jeho pokusy byly zablokovány.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Tak pojďme na třetí třetinu, Bruins vyhráli úvodní buly.
     
    41:13
    Medvědi se snaží marně, aspoň tedy prozatím, vymyslet něco na Wings. Filppula teď navíc výborně napadá v pásmu Bostonu.
     
    42:30
    Cleary zkoušel střílet na branku Bostonu přes klubko těl, střela sražena mimo Raskovu branku.
     
    42:41
    Výborně zapracoval Cleary u hrazenía těžil z toho Kronwall! Jeho bombu ale nakonec udržel Rask v náručí.
     
    43:30
    Howard dnes připravuje svým spoluhráčům neskutečné chvilky! Odražený kotouč od zadního hrazení se vrátil před branku, zatímco Howard pořád hledal puk někde, kde už dávno nebyl... Domácí toho nevyužili... A to si přitom kotouč poskakoval před brankou... Seidenberg se natahoval po kotouči, trefil jej, ale přímo do zadku otočeného Howarda.
     
    43:38
    Seidenberg se teď moc ale nevyznamenal, poslal Emmertona k ledu jasným podražením. Dvě minuty a přesilovka Wings.
     
    44:08
    I Zdeno Chára si připsal slabší chvilku, nejprve nevyhodil po hrazení, protože kotouč totálně minul, pak zavařil Raskovi v brankovišti. Obě situace pro Bruins dopadly dobře.
     
    45:07
    Dobrá práce Bertuzziho při přesilovce Bruins a Wings svírají soupeře v pásmu a mačkají jej jak citron! Ale hromada střel a kde nic, tu nic!
     
    47:40
    Domácí svírají Wings, ale Howard drží. Obrovské šance měli Krejčí a Boychuk, ale ani jeden z nich gól nedali.
     
    47:52
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak přece! PATRICE BERGERON potrestal obrovskou chybu Zetternberga a pod břevna srovnává stav utkání! Bez asistence.
     
    49:10
    A hosté jsou teď pod drtivým tlakem...
     
    49:59
    Pro Detroit teď chvilka odpočinku, protože je tu reklamní pauza! Kdo by to byl čekal, že se domácí otřepou z nepříznivého vývoje. Teď jsou jednoznačně lepším mužstvem a doslova válcují Detroit.
     
    51:13
    Po dlouhé době ofenzivní výpad Wings, řeší jej Rask.
     
    51:35
    Další útok hostů, odčinit svou chybu se snažil Zetterberg, kotouč byl ale sražen mimo branku.
     
    51:49
    Wings pod tlakem nahozením na Howarda, ten raději kryje a drží puk.
     
    53:15
    Další výpady, tentokrát hostů, ale Rask drží Bruins. Potřetí prohrávat, navíc teď v tomto čase, to by nebylo dobré.
     
    54:19
    Horton a Marchand v obrovských příležitostech, Howard nadvakrát tasil fantastický zákrok... Teď podržel Wings, ale domácí si říkají o vedení!
     
    54:44
    Detroit teď drží kotouč na holích a aspoň chvíli si oddechne od domácího presu.
     
    57:19
    Je znát, že každá chyba nyní může stát jeden či onen tým body. Tak se hra odvíjí v posledních chvílích hlavně na hrazení.
     
    57:59
    Pavel Dacjuk mohl rozhodnout! Vybruslil si mezi kruhy, tam ale neuspěl, Rask s obrovským štěstím a přispěním obrany kryje.
     
    58:27
    Čas se oběma mužstvům nachyluje. Aktivnější jsou v poslední minutě přece jen hosté.
     
    58:46
    A Rask musel tasit vyrážečku.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Tak zápas nám tu dojde do prodloužení, uvidíme, který tým uzme pro sebe ještě druhý bod.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Velká šance domácích, Howard se roztáhl na brankové čáře.
     
    60:46
    A horké chvilky i na druhé straně a byli u toho Franzén s Ericssonem, tentokrát finský brankář udržel puk před brankovou čárou.
     
    61:25
    Seidenberg pochybil, ale Wings se sami vytlačili ze střeleckého úhlu.
     
    62:51
    Čas se krátí, oba týmy jakoby čekaly na nájezdy. A do toho zakázané uvolnění Wings.
     
    63:50
    Corvo se Seguinem měli rozhodnutí na svých holích! Ale oba hráči Bruins ve svých šancích selhali!
     
    64:14
    Pane Bože! Bertuzzi vydoloval kotouč, podél hrazení najížděl na Raska, pak z pravého křídla mířil do šibenice, ale kousek minul!
     
    64:49
    Ještě Chára v šanci! Jeho bomba končí skrze klubko těl u fantastického Howarda!
     
    0:11
    Domácí si vzali ještě time-out, zkusí ještě něco vymyslet?
     
    64:55
    A vymysleli! Chárova bomba od modré těsně minula Howardovu branku a sám brankář Wings pak tygřím skokem ještě před dorážejícím Campbellem odpálil puk do bezpečí!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Tak se dočkáme nájezdů, brankáři jsou jasní - Howard vs. Rask. A začnou kdo? Asi Wings, Rask se totiž protahuje v brankovišti? Tak ne, Tyler Seguin začne první sérii...
     
    Seguin má úspěšnost 45%.
     
    A trefil přesně! Jenže pouze Howardovu nastavenou lapačku. Na druhé straně Pavel Dacjuk, úspěšnost 48 % v nájezdech.
     
    A dává gól! PAVEL DACJUK nasadil Raskovi kličku na frohend a Wings vedou po 1. sérii 1:0.
     
    A Rich Peverly si vylámal zuby na Howardovi, který si v brankovišti doslova ustlal, asi tak, jaká já vždy večer doma u hokeje v televizi.
     
    Jiří Hudler Dacjuka nenapodobil a hosté tak odmítají rozhodnutí. Nathan Horton musí dát...
     
    A DÁVÁ! Ačkoliv z tria hráčů Bruins na nájezdy měl nejmenší úspěšnost, od tyčky trefuje!
     
    Bertuzzi může rozhodnout.
     
    A JE HOTOVO! BERTUZZI poslal kotouč skrze Raska do sítě a Wings povezou z Bostonu plný počet bodů, Medvědům zůstává pouhý bodík.
     
    65:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    TODD BERTUZZI v nájezdech rozhodl dnešní zápas, ve kterém Wings dvakrát vedli, ale pokaždé se domácím podařilo srovnat.
     
    Konec zápasu.
     
    Já se s vámi pro dnešek loučím a příště zase u přímého přenosu z NHL na počtenou. (21:58:10)

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 25. Paille (Horton), 48. Bergeron - 13. Filppula (Zetterberg), 25. Dacjuk (Bertuzzi, Franzén), 65. Bertuzzi


    Boston Bruins: Rask (Thomas) - Ferrence, Chára, Corvo, Seidenberg, McQuaid, Boychuk - Campbell, Lucic, Horton, Seguin, Paille, Thornton, Kelly, Bergeron, Krejčí, Peverley, Marchand, Pouliot.
    Detroit Red Wings: Howard (Conklin) - Kindl, Lidström, White, Stuart, Ericsson, Kronwall - Abdelkader, Cleary, Dacjuk, Miller, Hudler, Zetterberg, Helm, Bertuzzi, Emmerton, Filppula, Franzén, Holmström.

    Rozhodčí: Sutherland, McCauley - Murphy, Nansen
    bahis siteleri