Hr. Králové – Žďár n/S 4:1 (kon.) | Havířov – Poruba 2011 8:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Kolín 4:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:3 (2:2, 0:1, 2:0)
SC Marimex Kolín
Pátek 13.01.2012, 19:15 • Kotlina • Liga juniorů
Partner:
     
    Je konec. Havlíčkův Brod nakonec vítězí po krásném a vyrovnaném souboji s kolínskými Kozly těsně 4:3 a připisuje si cenné body do prvoligové tabulky. Vladimír Szilva v závěrečných sekundách za cenu vlastního sebeobětování padl do střely soupeře a byl nepříjemně zasažen do stehna. Na střídačku se dostal jen za pomoci spoluhráčů a lékaře. Snad to nebude tak zlé a šikovný útočník naskočí hned v příštím utkání do hry. Mužem zápasu můžeme vyhlásit brodského Jana Kubáta, který s blýskl gólem a asistencí. Z řad Kolína zaslouží největší pochvalu gólman František Moravec, který předváděl skvělé zákroky po celý zápas. Děkuji vám za pozornost, to je pro dnešek z Kotliny vše. Přeji příjemný zbytek dne. (21:29:07)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Havlíčkův Brod se brání s vypětím všech sil a zatím úspěšně. Hostům se nedaří zaujmout útočné pásmo, domácí si už výsledek zřejmě pohlídají.
     
    59:07
    Kozlové vsadili vše na jednu kartu a hrají s šesti muži v poli a prázdnou brankou = power-play.
     
    59:02
    Za hákování je potrestaný 2 minutami Kříž (HBR). Sluší se podotknout, že to byla z nouze ctnost,. neboť sundal k zemi hráče, který by uháněl sám na brankáře Zvolánka. Sudí kupodivu nenařídil trestné střílení. Havlíčkův Brod si bere oddechový čas.
     
    58:15
    Brodská družina vrhla své síly do útoku, kde se snaží držet puk, ale nyní se jí to nepovedlo. Kolín odzbrojil brodské útočníky a snaží se proniknout na Zvolánkův dostřel.
     
    57:30
    Kozlové z Kolína se nastěhovali do útočného pásma, ale na organizovanou a důslednou obranu Rebelů účinný recept nenašli. Domácí si už nechtějí výhru nechat vzít.
     
    56:50
    Kozlík na sebe nalákal pozornost v rohu kolínského pásma a předložil přesnou nahrávku Szilvovi, který se vpádu vší silou opřel mezi kruhy do puku. Gólman Morave byl připravený zasáhnout.
     
    56:19
    Po zákroku Zvolánka se vhazovala v prostoru brodského pásma. Havlíčkův Brod svého soupeře přetlačil a raději vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    56:00
    Havlíčkův Brod drží kotouč na svých holích a nechce o své hodně těžce nabyté vedení rychle přijít. Navíc už do konce zápasu zbývají už jen čtyři minuty.
     
    55:00
    Hosté po oddechovém času měli znovu namále, ale Kubát ostrou ranou z levé strany trefil u přední tyčky jen Moravcovo rameno. Hrát mohou hosté.
     
    54:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je hodně studená sprcha pro Kozly, kteří díky bleskovému obratu Rebelů najednou prohrávají! Nepřehledná mlýnice před brankou sice ještě gól v kolínské síti nepřinesla, ale VLADIMÍR SZILVA prokázal hodně šikovné ruce a hokejovou chytrost, když se ujal puku a podél bližší tyčky ho neuvěřitelně propasíroval za Moravcova záda! Asistence: Vojtěch Varga.
     
    54:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno, Rebelové si to za tlak z posledních minut zasloužili! Jan Kubát přiťukl kotouč na modré čáře VÁCLAVU NĚMCOVI, který tvrdou ranou ke vzdálenější tyčce prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jan Kubát.
     
    53:40
    Kolín se osvobodil ihned po vyhraném vhazování v Moravcově blízkosti a teď drží puk v útočném pásmu, kde šetří cenné sekundy z trestu Tvrdíka.
     
    53:17
    Szilva se chopil puku ve středním pásmu, neohroženě se vrhl do útoku přes modrou čáru mezi přesilu protihráčů a vynutil si faul. Tvrdík (KOL) si odsedí 2 minuty za podražení.
     
    52:39
    Kubát se opřel při obléhání soupeře do puku a ostrou ranou našel jen připravenou náruč brankáře Moravce, který nemá ani chvilku oddechu.
     
    52:05
    Kolín se v závěru oslabení ještě osvobodil vyhozením, po čemž se vrátil potrestaný hráč zpět na ledovou plochu. Havlíčkův Brod pokračuje v tlaku i při hře 5 na 5.
     
    51:30
    Brankář Moravec teď drží skvělými zákroky Středočechy nad vodou. Čelil mohutnému náporu na svou osobou a spršce střel ze všech možných pozic. A pomohlo mu i štěstí, když Kozlík zblízka pálil nad!
     
    50:45
    Varga se opřel do puku v prostoru mezi kruhy, ale jeho razantní projektil proletěl nad horní tyčkou a skončil jen v rohu kolínského pásma.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 9. E. Novák (Zdražil), 10. Kubát, 55. Vác. Němec (Kubát), 55. Szilva (Varga) - 1. Cerk (Herwig), 9. Ježek, 31. Špringl (Svoboda)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Zvolánek (Novák) - Křesťan, J. Musil (A), Kříž, Vác. Němec - Szilva, Varga (C), Kubát, J. Doležal, E. Novák, Kozlík, Zdražil (A), Račanský, M. Němec, O. Doležal.
    SC Marimex Kolín: Moravec (Hermann) - Svoboda, Špringl (A), Skalník, Kuzďas, Topol, Tvrdík, Herwig (A), Cerk, Ježek, Vágner (C), Protivný, Bičiště, Kořínek, Martínek, Zumr, Kadlec.

    Rozhodčí: Pokorný - Rampír, Kavina. .
    bahis siteleri